Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags spor kan dette være?

#1

banana sa for siden:

På bildene, nede til høyre på isen i bekken. De er på størrelse med min håndflate (uten fingrene), i rett og målbevisst linje. 3-4 håndflaters avstand. Det var ikke mulig å se avtrykk av tær eller puter, men jeg lurer kanskje mer på hvem som kan lage en sånn sporlinje. Jeg håper på gaupe!


#2

Pelen sa for siden:

Spennende! Gøy om det er gaupe. Kanskje det finnes noen spor-gruppe på Facebook?


#3

banana sa for siden:

Godt tips, jeg prøvde det. Men fant ikke noe. Vet ikke helt hva annet enn spor jeg kan søke på.


#4

Floksa sa for siden:

Rev.
#gledesdreper

Neste gang ta bilde med en hånd eller en fyrstikkeske slik at man ser str. Og blå i sporet så forsvinner nysnøen og man kan se avtrykket.


#5

banana sa for siden:

De ligner ikke på det jeg finner om rev, det er det 2 og 2 nesten ved siden av hverandre men på hver sin side av ei midtlinje. Her er det bare ett og ett avtrykk, nesten på linje, og ganske store. håper


#6

frukt sa for siden:

Vanskelig å bedømme utifra bildene, men jeg tipper også rev. Ifølge boken min om sportegn fra dyr setter reven normalt bakbeina i sporene fra frambeina når den traver.
Og gaupa er veldig sky så den vil vel mest sannsynlig ikke bevege seg i nærheten av skiløyper. #Ukvalifisertgjetting


#7

Floksa sa for siden:

Dette skal visstnok være gaupe. Trodde jeg hadde bedre bilder men de finner jeg ikke igjen.


#8

banana sa for siden:

Æsj, dere har sikkert rett. Da ble det mye mindre spennende...



#10

banana sa for siden:

:snurt: Men jeg har SÅ lyst til å se ulvespor eller gaupespor! :trasser:


#11

Floksa sa for siden:

Det er ikke så gøy altså #btdt Gaupesporene på mitt bilde er 100 m fra huset vårt. Den utraderte vår lille rådyrflokk før den flyttet videre. Mistenkes også for en katteforsvinning.
Men jeg glemmer ikke en diskusjon jeg hadde med en dame så var så overbevist om at hun hadde sett en coyote, i Norge. På Sørlandet. At hun til slutt ble RASENDE da vi prøvde å forklare henne at det ville vært et mirakel og en økologisk katastrofe. :knegg:


#12

banana sa for siden:

Dette bildet er bedre. Har ikke husdyr og dette er langt uti skauen så jeg tror det hadde vært gøy å se noen spenstige spor. Jeg vet at det kan være gaupevi området, og streifulv har det vært fra tid til annen. Personlig synes jeg det er spennende.


#13

Floksa sa for siden:

Det er nok en rev ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.