Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gjenoppretting og sletting av filer ...

#1

Jessica sa for siden:

Er det noen kloke hoder som har noen tips til meg. Jeg har en pc som trenger å formateres. Jeg tør ikke å formatere. Det har jeg gjort før og da måtte pcn til pcdoktor......

Hvordan kan jeg få ryddet pcn? Jeg har overført alle dokumenter, filer osv. til en ekstern harddisk. Nå vil jeg egentlig gjennopprette pc til slik den var før jeg la inn alt søppelet. Jeg må gjøre noe maskinen er så innmari treg og durer som en symaskin.....

Venter spent på svar....


#2

Stompa sa for siden:

:abonnerer:


#3

Erica sa for siden:

Når du kjøpte pc'n fulgte det muligens med en gjenopprettings-cd? Kjører du denne reinstalleres windows. Da må du ha lagret alle filer osv på et annet medium.

Eller så kan du istedet defragmentere harddiscen din. Høyreklikk i explorer på den discen du vil defragmentere og velg egenskaper. Kjør først diskopprydding under generelt, og etterpå defragmenterer du discen - det finner du under egenskaper - verktøy.


#4

kisha sa for siden:

Slett alle temporære filer. De tar enormt med plass og gjør maskinen treg.


#5

Jessica sa for siden:

Jeg fant fram en cd med Windows XP. Den fulgte med min pc. Jeg prøvde å følge det som sto, men jeg får beskjed om at den versjonen av XP som er på pcen er nyere enn den på cd.... Så intet skjer.

Jeg har defragmentert og kjørt diskopprydding, men det hjelper ikke. Jeg vil rett og slett få ryddet opp i grums på maskinen....


#6

Jessica sa for siden:

Har gjort det? Trenger fortsatt å rydde opp mer.

Takk :)


#7

kisha sa for siden:

Jeg vil ha formattert. Hvis du bare har en WindowsXP-cd må du sikre deg alle driverfilene til hovedkort, skjermkort, nettverkskort osv.

Det at din pc har en nyere versjon kommer sikkert av at du har automatiske oppdateringer fra Microsoft.


#8

Jessica sa for siden:

Ehh....... det har jeg ikke peiling på.... hm... jeg tror jeg får la pcen være som den er. Har lastet over alle viktige filer på en ekstern harddisk...

uansett takk for tips.


#9

Juste sa for siden:

Hei Jessica,

når du forsøker og installere XP på nytt, kjører du fra CD eller fra Windows. Altså; skrur du av maskinen, setter inn CD'en og skrur på eller setter du inn CD'en etter at Windows har startet?

Hvis du bruker den første metoden så skal det gå an og formatere harddisken før du installerer XP, noe som fjerner absolutt alt og installerer fra grunnen av. Forutsetningen her er at PC'en din er satt opp til å starte fra CD før harddisk. Det kan du sjekke i BIOS (se hvilken knapp du skal trykke når PC'en starter, det pleier og være F2 eller lignende). Se etter "Boot Sequence" og pass på at CD står før Harddisk.


#10

Jessica sa for siden:

Jeg har mistet lyden på pcen min, og vet ikke hvorfor. Derfor tenkte jeg også at det kunne hjelpe om jeg formatterte og installerte på nytt.

Når jeg prøvde å installere på nytt så satte jeg inn Windows CD i pcn mens den sto på. Det gikk ikke. Så prøvde jeg å slå på med cd i. Det gikk heller ikke. BIOS har jeg ikke tenkt på. Det var en god ide. Det skal jeg prøve en kveld jeg har litt tid.

Tusen takk for tips.


#11

Juste sa for siden:

Bare hyggelig. Send en PM hvis du sliter så kan jeg sikkert hjelpe litt. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har installert diverse varianter av Windows nå :)


#12

Oliven sa for siden:

Har du et oppdatert antivirus på maskinen din? Kjører du jevnlig f.eks Ad-aware på maskinen din?

Er det en bærbar datamaskin du har? Bærbare maskiner fylles lett med støv som gjør at prosessoren ikke får tilstrekkelig kjøling, noe som fører til at hastigheten på prosessoren senkes for at den ikke skal overopphetes + at viftene snurrer fortere rundt enn normalt, noe som lager mer støy.


#13

Jessica sa for siden:

Jeg har en stasjonær pc. Vifta går veldig til tider. Høres ut som hele pcn er i ferd med å ta av..........Slik har den vært hele tiden. Pcn er 2,5 år gammel.


#14

Jessica sa for siden:

Så snill du er. Tusen takk.


#15

Oliven sa for siden:

Hvis den har vært slik hele tiden vil neppe en reinstallasjon av XP hjelpe på støyen. Det eneste som hjelper på det er å finne ut hva som støyer og bytte den eller de delene med noe som er mer stillegående. Sansynligvis er det strømforsyningen eller prosessorviften som lager støyen.


#16

Jessica sa for siden:

Det viktigste er å få opp farten på maskinen og ikke minst få lyden tilbake. Det står at jeg ikke har noe lydkort. Det er helt feil. Jeg har lydkort. Det ble bare borte sånn helt plutselig....


#17

syllan sa for siden:

Da må du nok reinnstallere driveren til lydkortet.


#18

maggypop sa for siden:

Hvis problemet ditt først og fremst er treg PC, ville jeg vurdere å sette inn ekstra minne. Det koster fra et par hundrelapper og oppover.


#19

Oliven sa for siden:

Den forrige maskinen jeg reparerte slet med det samme problemet, at lydkortet bare forsvant. Lydkortet var fortsatt tilgjengelig i bios, men i XP nektet det å virke. Å reinstallere windows hjalp heller ikke. Til slutt måtte jeg installere et nytt lydkort i maskinen for å få lyd på den igjen.


#20

pippimamma sa for siden:

Jeg pleier å ringe min datakyndige bror. Så plasserer jeg min kjære sønn ved siden av, så han kan snappe opp litt kunnskap. På den måten har jeg to personer i nærheten som kan hjelpe meg. Mannen min har hverken tid eller interesse nok til å sette seg inn i det og jeg gidder ikke foreløpig. :filer:


#21

Nabbe sa for siden:

Jeg bare ser på pc-teknikeren min med søte øyne, lover betaling i naturalia, og vips, så er jeg oppe og går på notime.


#22

Esme sa for siden:

Ellers så kan man bare lære seg det selv. Skjønner meg ikke på voksne som ikke lærer seg sånne enkle ting. Er det ikke greit å være selvhjulpen da?


#23

Nabbe sa for siden:

Jeg kan det. Men jeg gidder ikke.

Jeg slipper bekymre meg for filer, fordi jeg har partisjonert disk, og formatterer kun den ene partisjonen.

Problemet mitt er at jeg ikke er så hendig med hardware, og må bytte noen kabler når jeg skal reformatere fordi CD-brenneren ikke kan kjøre samtidig som en av diskene på maskina mi. Jeg har en gammel møkkamaskin fra 2001 eller noe. HP.

Ikke at laptopen min er noe nyere, det er den ikke, og Linux kjører den og, sånn for å irritere meg ekstra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.