Og nå har jeg for første gang sett grønn blomkål :gruble: . Lurte først på om det var en lysegrønn brokkoli :hehehe:
Men nå kommer utfordringen (som jeg forsåvidt har gledet meg til). Hva skal jeg gjøre med masse rødbeter... og til hva skal jeg bruke brekkbønnene... ?
Denne grønne brokkoliblomkålen er kjempegod. Den heter romanov eller Romanesco eller noe i den duren der tror jeg. Smaker som en blanding av de to grønnskakene den ligner på.
Ovnsbakte rotgrønnsaker er supersnadder sammen med f. eks. lam!!
Potet, gulrot, fennikel, rødbete, kålrot, persillerot skåret i terninger. Enda bedre med noen hele fedd hvitløk som steker med.
Så det finnes virkelig brokkoliblomkål?? Mannen og en kollega hadde en diskusjon hvor de fant ut at den ekleste grønnsaken de kunne komme på, måtte være "brokkål". Men dette trodde de altså var et fantasiprodukt (eller snarere mareritt).
Og vips, så har også Arken bestilt Kolonihage-abonnement. Da blir det liksom litt enklere å få i familien nok frukt og grønt. Et ørlite press, liksom (og så slipper jeg i tillegg å drasse med meg tunge grønnskasposer hjem fra butikken).
Jeg anbefaler singelkassene til Kolonihagen. Vi hadde grønnsakskasse først, men da hadde vi vanskelig for å få spist opp alt. I singelkassa var det derimot passe mye grønnsaker for oss, en del frukt (til de fruktomane ungene), økologiske egg (som vi uansett alltid bruker), en del veldig godt brød (Helios' fantastiske speltbrød!) og som regel en eller annen interessant tørrvare eller lignende (müsli, linser, eplemost, fullkornspasta osv.).