Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Nå har jeg fått min første kasse med frukt og grønt fra Kolonihagen

#1

Nooria sa for siden:

Og nå har jeg for første gang sett grønn blomkål :gruble: . Lurte først på om det var en lysegrønn brokkoli :hehehe:

Men nå kommer utfordringen (som jeg forsåvidt har gledet meg til). Hva skal jeg gjøre med masse rødbeter... og til hva skal jeg bruke brekkbønnene... ?

Madam Miim: :roper: Hjeeeeeeeeeeeeelp!


#2

Nooria sa for siden:

Ja og så tror jeg det må bli masse smoothie på storebror neste uke, for hva skal jeg ellers gjøre med så mange kiwier... ?


#3

allium sa for siden:

Idag har vi hatt potet- og rødbetmos. Det blir en kul farge, stilig sammen med dampede sukkererter på blå tallerkener.

Og ungene spiser faktisk...


#4

allium sa for siden:

Og så fikk jeg nettopp denne oppskriften av en australsk venninne:

www.recipezaar.com/114622

Jeg har ikke fått prøvd selv enda, men hun anbefalte den, også uten glasuren.



#6

~TM~ sa for siden:

Denne grønne brokkoliblomkålen er kjempegod. Den heter romanov eller Romanesco eller noe i den duren der tror jeg. Smaker som en blanding av de to grønnskakene den ligner på.


#7

Nooria sa for siden:

Eh... er beet rødbeter? :flau:


#8

Nooria sa for siden:

Åkey... da gleder jeg meg til å teste! :D




#11

Eia sa for siden:

Forslag:

Ovnsbakte rotgrønnsaker er supersnadder sammen med f. eks. lam!!
Potet, gulrot, fennikel, rødbete, kålrot, persillerot skåret i terninger. Enda bedre med noen hele fedd hvitløk som steker med.

Og blomkål med ostesaus og bacon eller reker , sakset fra Aperitif.


#12

Beckett sa for siden:

Så det finnes virkelig brokkoliblomkål?? Mannen og en kollega hadde en diskusjon hvor de fant ut at den ekleste grønnsaken de kunne komme på, måtte være "brokkål". Men dette trodde de altså var et fantasiprodukt (eller snarere mareritt).


#13

Beckett sa for siden:

Og vips, så har også Arken bestilt Kolonihage-abonnement. Da blir det liksom litt enklere å få i familien nok frukt og grønt. Et ørlite press, liksom (og så slipper jeg i tillegg å drasse med meg tunge grønnskasposer hjem fra butikken).


#14

Tallulah sa for siden:

:knegg: Den er faktisk kjempegod. Også har den stilig fasong. I stedet for å være sånne runde "knoller" som blomkålen har, så har den stilige spisser.


#15

Mei sa for siden:

Estetikk er viktig :nemlig:


#16

Tallulah sa for siden:

Jepp. Den ser veldig sci-fi ut. :nemlig:



#18

Toffskij sa for siden:

Jeg anbefaler singelkassene til Kolonihagen. Vi hadde grønnsakskasse først, men da hadde vi vanskelig for å få spist opp alt. I singelkassa var det derimot passe mye grønnsaker for oss, en del frukt (til de fruktomane ungene), økologiske egg (som vi uansett alltid bruker), en del veldig godt brød (Helios' fantastiske speltbrød!) og som regel en eller annen interessant tørrvare eller lignende (müsli, linser, eplemost, fullkornspasta osv.).


#19

Beckett sa for siden:

Hm.. Kanskje man burde gå inn og endre fra mix-kasse til singelkasse? Det er bare jeg og Ener'n som spiser grønne saker her i huset.

#20

Hyacinth sa for siden:

Nooria: Den grønne blomkållignende saken er romanesco. Du får den også i vanlige butikker.

Lilla blomkål har jeg aldri sett. Men lilla poteter spiser vi noen ganger. De der Kongo-potetene.


#21

mina sa for siden:

Den Romanesco'en tror jeg er den kuleste grønnsaken jeg vet om, sånn utseendemessig ihvertfall!


#22

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker rødbeter i kjøtsuppe, dvs borsjtsj, eller en variant av den.

Bruk matoppskrift.no, og gjør et kjøleskapssøk med rødbeter, så får du opp mange treff.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.