Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et par dager på hotell med niåringen - hvor vil vi?

#1

ingling sa for siden:

Jeg tenker å ta med meg eldste på 9 1/2 på hotell et par dager i vinterferien gitt at det er forsvarlig smittevernmessig og alt det der, helst ikke alt for mange timene fra Oslo. Kan kjøre eller ta tog. Vi vil gjerne ha basseng, men vil helst unngå de største "barnemagnetene" - vi har vært mange ganger i Sarpsborg og det har vært topp, men nå vil vi ha noe roligere. Ingen av oss er så opptatt av ski og snø, så det viktigste er rolig, svømmebasseng hvor barn kan være og at det er litt koselig. Og wifi, da. :knegg: Noen tips?



#3

ingling sa for siden:

Har sett på det, men det er litt langt (vi bor nord for Oslo), og kanskje litt mye "barnehotell" i vinterferien?


#4

celebelen sa for siden:

Vi var der i forfjor, og det var bra med folk en helg i mars, kan man si. De fleste steder er vel slik, særlig når det er ferietid. De andre stedene med basseng er gjerne spasteder, hvor barn får være i bassenget bare et par timer (Hurdalssjøen, f.eks).


#5

ingling sa for siden:

Ja, sant. Det er mer enn bra nok med basseng der barn bare kan være deler av dagen, det er mest for å ha en aktivitet barnet liker og få litt svømmetrening. :jupp:


#6

Chablis sa for siden:

Vi har vært vært der i flere ferier, har i grunn ikke tenkt noe over at det er barnehotell.


#7

millact sa for siden:

Kristiansand, selvsagt. Bo på Scandic Bystranda. Aquarama, badeanlegg, vegg-i-vegg. Dyreparken en kort tur unna. Det er fint å gå der vinterstid også.


#8

ingling sa for siden:

Så bra, jeg bare så at de brukte "Barnas hotell" på samme måte som Sarpsborg, men da skal jeg vurdere det igjen.


#9

ingling sa for siden:

Det kunne nok vært aktuelt hvis vi hadde mange dager, men jeg synes 4-5 timer i bil blir litt langt for to dager, som er det jeg tror jeg kan få til å ta fri. Vi har eget hus vi kunne dratt til, men det er enda litt lenger vei.

Det er mulig hele opplegget er utopisk sånn som ting er, men vi trenger desperat et avbrekk etter en utrolig tøff høst og vinter. :sukk: Og hotellene er jo åpne, tross alt. Om ikke alle, Hurdalssjøen er for eksempel stengt.


#10

millact sa for siden:

Enig i at Sørlandet blir for langt unna for kun et par dager.


#11

Musemus sa for siden:

Aner ikke om jeg tar feil, men jeg tenker at kanskje mange tenker som deg og at det er færre folk som reiser nå, og at kanskje hotellene ikke er så fulle selvom det er ferie? :vetikke:


#12

Chablis sa for siden:

Øyer har også et kult hotell , men det er kanskje ikke så mye annet å gjøre der nå. Der kan man sove i hengekøye på rommet og endel rom har rails å klatre i.


#13

Millen sa for siden:

Oslo. Selv om dere bor i nærheten? Turist i egen by. Det høres ut som det viktigste er at dere to kommer dere bort alene.


#14

ingling sa for siden:

Det kan godt tenkes, Musemus. :jupp:

Oslo er faktisk et veldig godt alternativ, bortsett fra at jeg tror vi da må ofre basseng siden de er stengt? Men unektelig praktisk å være i sentrum med litt kresen unge.


#15

Millen sa for siden:

Vet iallefall at Radisson ved Slottet ( husker ikke hva det heter i farta) har basseng. Også er det vel ett på toppen av Grand Hotel.


#16

Palmen sa for siden:

Hotellbassengene i Oslo er også stengt dessverre.


#17

ingling sa for siden:

Jepp, var det jeg tenkte på. Men etter litt prat fant vi ut at Oslo var bra selv uten basseng, så har dratt på litt og bestilt to netter på Grand. Så kan vi jo håpe kino og museer er åpne igjen, så lenge Outland er tilgjengelig er barnet fornøyd. :knegg:


#18

Charlie sa for siden:

Park hotell i Sandefjord er et veldig flott hotell med gull og lysekroner, og har veldig god mat, også flott frokostbuffet. De har ihvertfall hatt basseng. Overhodet ikke typisk barnehotell, men har hatt med barn som har likt seg godt. Ligger sentralt i byen ved en park, og det er mye å se, også utendørs, med hvalfangstmonumentet, Midtåsen med skulpturpark og denslags. Vegg i vegg med bibliotek og kino, flott anlegg som er en del av Jahre-arven, så og si. Anbefaler Hvalfangstmuseet, om de har åpent. Kan gå en del turer i bynære områder, f.eks. opp på Preståsen, det er en egen liste i DNTs sjekkut-app som er bynære turer i Sandefjord.



#20

IOA sa for siden:

Hotell Fritidsparken i Skien ligger rett ved badeanlegg, de har også skøytebane og turterreng i nærheten.


#21

ingling sa for siden:

Takk for tips! Da kan jeg spare dem til en annen gang, for vi bestemte oss i går som det står litt lenger opp. Niåringen har knapt fått dra til Oslo det siste året, så det lokket definitivt mest. Da er vi i egen bo- og arbeidsregion også. :knegg:

Hotel Fritidsparken har vi bodd på i forbindelse med konkurranse, da hadde vi riktignok hytte, så mulig hotellet er hyggeligere. Badeanlegget og parken var jo fine, men synes ikke det var så koselig der. Mest praktisk.


#22

IOA sa for siden:

Nei, det er definitivt ikke et hotell man drar til for å være på hotellet i stor grad.


#23

ingling sa for siden:

Nei, sant. Som oppholdssted mellom slagene under konkurranse og tid med de andre familiene på kveldene var det helt supert, da.


#24

Floksa sa for siden:

Til senere kan dere jo reise til Savalen. Veldig fint der altså.
[url]www.savalen.no[/url]


#25

ingling sa for siden:

Det så veldig fint ut! Siden vi ikke er skifolk, kan vi heller dra dit på våren eller sommeren. :humre:


#26

C3PO sa for siden:

Jeg var på leilighet på Gaustablikk med 9-åringen i høstferien. Det var fint, og det er basseng i hovedbygget. Det spørs hvor fint det er om vinteren når man ikke er opptatt av ski.


#27

Palmen sa for siden:

Så kult!

Vi tok med ungene på Plaza i desember, og de elsket det. En kveld på Olivia, bo på hotell, hotellfrokost og shopping i byen. Rett og slett et avbrekk som de satte stor pris på.


#28

millact sa for siden:

Sikkert masse folk der om vinteren. Og, man bør ha en god bil for å kjøre opp alle de bakkene.


#29

ingling sa for siden:

Tenker at det er helt greit å unngå typiske skisteder når vi ikke er så skiglade, ja. Og jeg er ikke voldsomt gira på å kjøre langt på vinteren. Er veldig fornøyd med Oslo-løsningen, vi skal kose oss!


#30

Elisabet sa for siden:

Uansett hvor du drar, så sjekk at basseng faktisk er åpent. Mye er stengt nå av det både på hoteller og andre steder pga. koronarestriksjoner.


#31

ingling sa for siden:

Ja, vi har slått fra oss basseng og prioriterer kos og vandring i byen. :nemlig:


#32

Millen sa for siden:

Håper dere får en skikkelig kosetur. :)


#33

ingling sa for siden:

Takk! Jeg tror det var midt i blinken, takk for ideen. :blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.