Her i huset er jeg så lei laks, og familien trenger å vennes til annen fisk.
Har nå kjøpt masse torsk på REKO og ønsker oppskrifter.
Mannen vil ikke ha stekt fisk, så den må i ovn. Din beste oppskrift :vilha:
Vi har prøvd Trines med balsamicoløk og sellerirotpure. Jeg digger, men slo ikke an hos barna.
Jeg baker den med tomater (store i skiver, eller små, hele), og så har jeg klatter av smør over, og salt og pepper. Om jeg føler meg fancy, så rører jeg litt urter ut i smøret først.
Vi trekker den og serverer sammen med kokte (ny)poteter, gulrøtter og sandefjordsmør/hollandaise, men kun når den er sprellende fersk, helst nytrukket. :sparke: Ellers bruker vi torsken i fiskegrateng eller fiskekaker, da helst sammen med annen fisk.
Jeg har også i riktig gamle dager bakt den i ovn med masse tomatsaus, og stekte baconbiter på toppen. Det var godt, det! Må friskes opp. Tror jeg brukte steinbit eller noe til det også?
I motsetning til mannen din liker vi fisk best stekt, men ovnsbakt torsk gjør vi veldig enkelt. I folie med salt, pepper, smørklatter, sitronskiver og hakket purre. Serveres med grønnsaker og poteter, og det aller viktigste: hjemmelaget aïoli. :jupp:
Ellers liker vi Jamie Olivers fiskepai. Da freser du litt hakket løk og gulrot mykt. Har i fløte som får koke opp. Ha i revet cheddar, Dijon-sennep, hakket spinat, torsk i biter og hardkokte egg i biter + salt og pepper. Ha alt i en form og dekk med hjemmelaget potetmos. 220 grader, 25 minutter.
Torsk er etter min mening bare spiselig sprøstekt.... men ovnsbakt hadde jeg trolig hatt bare salt og pepper på og litt smør, og servert med potet og raspet gulrot, men jeg er enkel. (og liker ikke fisk, sånn i utgangspunktet.)
Jeg har hatt suksess med brødrasp og smørblanding/ urter åp toppen. Og så liker vi ertepuré til torsk. Ja, vi voksne da. Barna liker ikke torsk påstår de, så jubler uansett aldri.
Manne vil helst ha den trukket på "gamlemåten", da.
Trines har en med ovnsbakt torsk, stekt choritzo, blomkålmos og asparges. Den er god.
Ellers deler jeg stadig min mors oppskrift.
400 gr. frossen eller fersk fiskefilet - torsk, sei eller breiflabb
Hvetemel
1 løk
En rød paprika
Bacon
Et beger crème fraiche/seterrømme
Salt og pepper
Smør til steking.
Fisken deles i skiver og vendes i mel, salt og pepper. Fisken stekes, og legges så i ei ildfast form. Stek deretter en løk og en rød paprika i biter, skjær baconet i biter og stek det.
Alt legges over fisken, og til slutt helles et beger Crème fraiche eller seterrømme over fiskeblandingen. Stek fiskeformen i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.
Server med poteter eller ris, etter smak og behag.
Du har ikke dampovn? Vi har den i dampovn i noen få minutter på 80 g . I tillegg steker vi den for å få litt stekeoverflate, men det trenger man jo ikke. Den blir veldig saftig. Vi bruker dampovn til middag sikkert annenhver dag om ikke mer. Fremst til fisk og grønnsaker.
Nå kom jeg på noe godt vi fikk i matkasse (Godt Levert) for en tid siden: Pannestekt torsk toppet med tomatpesto (med parmesan), med potetmos som tilbehør. Det var veldig gode smaker sammen. :jupp:
Vår favoritt er å surre den inn i bacon og steke den i ovnen. Serveres på en seng av potet- og gulrotmos med litt hvitløksolje, smør, melk og masse vårløk i. Kokt brokkoli til.
Jeg synes det er veldig godt å lage brød- og urtelokk.
Si du har fire torskestykker.
Da tar du, f.eks:
2 brødskiver (fjern skorpen)
1-2 hvitløksfedd
En liten bit parmesan (på størrelse med et telys, cirka)
Revet skall av en halv sitron
En stor håndfull ferske urter (jeg liker basilikum og bladpersille, men du bestemmer etter egen smak)
Matolje til det får konsistens som en fast paste
Kjør i blender og juster med olje
Legg torskestykkene i en smurt, ildfast form. Salte dem godt. Smør et raust lag med brød- og urteblanding på toppen. Stek i ovn på 200 grader i 10-15 minutter.
Serveres med f.eks. kokte småpoteter, soyasmør og dampede grønnsaker. Eller enten potetmos, søtpotetmos eller sellerimos og tomatsalat.
Jeg varierer smaken på lokket etter hva jeg har. Noen ganger blir det soltørkede tomater og nøtter i stedet for urter og parmesan. Det blir uansett godt med et sprøtt, smakfullt lokk på saftig torsk.
Det tok lang tid før det kom inn i tenket hos oss også. Men når man vel begynner så kommer man inn i det. Begynn med grønnsaker. Rødbeter og andre beter, blomkål, søtpotet, rosenkål, brokolli osv osv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.