Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mariusgenser til voksen dame; garn og størrelse

#1

apan sa for siden:

Jeg har en svigerinne som blir 50 og vurderer strikke Mariusgenser til henne.

Jeg har strikket flere før i alpakka, men det er en stund siden. Har dere gode forslag til garntyper, kanskje noen med ny erfaring?

Jeg funderer også på farge. Svigerinnen min har brunt hår og grønnbrune øyne. Jeg tenker muligens på grønn, hvit og brun. Eller burgunderrød, hvit og brun. Innspill?

Så lurer jeg på størrelse, for hun har helt annen fasong enn meg. Hun er ganske kort og nett i fasongen, men har innimellom litt flere kilo enn hun selv liker i alle fall, men litt mer type timeglass kanskje. Jeg har så lite kontroll på den fasongen (er selv høy og "drar" mye mer, alt fordeler seg utover) og tenker at large blir for stort uansett, for skuldre og alt. Noen som har litt erfaring med den fasongen som kan mene noe? :digger:

Her lurer jeg på mye som dere skjønner, men jeg forstår altså at ingen kan gi meg sikre svar på dette.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har akkurat strikket Marius-genser til meg selv i garnet KOS, som er litt tykkere og mykere. Det er den jeg har lagt inn bilder av, men min er burgunder, grå og petrol.

Den ble såpass ålreit at mannen min ønsket seg en i samme garn (og han ber meg ALDRI strikke til ham). Og det fantes en herreoppskrift også.


#3

Tjorven sa for siden:

Om dette passer til svigerinna di er vanskelig å si. Jeg er veldig glad i rund-/raglanfelling, men det er nok vel så mye fordi jeg får det til bedre som at det passer kroppen spesielt godt.


#4

apan sa for siden:

Det var lekkert, Tjorven. God ide. Jeg har strikket en genser og snart 3 vester i Kos. Deilig garn. Hvor fant du oppskrift for det?


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg kjøpte heftet "Tema 61 Marius" fra Sandnesgarn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.