Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruk av interiørdesigner/interiørarkitekt

#1

Marla Singer sa for siden:

Vi har behov for å finne noen løsninger i huset vårt, og trenger litt hjelp. Det absolutt viktigste er å finne en annerledes og smart kjøkkenløsning på relativt liten plass, men også generelt hvordan vi kan utnytte/forbedre en i utgangspunktet ganske dårlig planløsning med små rom (både stue og soverom). Litt usikker på om det er behov for å fjerne vegger, eller om det holder å se mulighetene i det som allerede er her, men vi håper egentlig veldig på det siste. Vi ønsker også litt tips og hjelp til fargevalg og sånt.

Vil det være tilstrekkelig å få hjelp av en interiørdesigner til dette, eller trenger vi en arkitekt? Prisforskjellen er vel ganske stor, og vi vil gjerne bruke minst mulig penger på dette, samtidig som vi trenger noen som faktisk kan forbedre løsningene ganske kraftig.

Hvis noen har tips til navn på folk som dere av erfaring vet er gode på dette (Oslo/Romerike) tar jeg veldig gjerne imot det!


#2

Nenne sa for siden:

Jeg ville snakket med en arkitekt. Jeg har møtt på noen som er så flinke til å se muligheter at det er nesten som trolldom. Dessverre kjenner jeg ingen i ditt område.


#3

Marla Singer sa for siden:

Bra, vi trenger litt magi her. :knegg: Men er dette noe man lærer seg gjennom utdanningen, slik at de fleste interiørarkitekter vil kunne se sånt (slik at det virkelig blir noe annet enn å tenke det ut selv), eller er det god grunn til å lete etter andres erfaringer? Jeg heller litt mot det siste, nemlig, men mye mulig jeg tar feil.


#4

Nenne sa for siden:

Interiørarkitekter har jeg ingen erfaring med, jeg mente helt vanlig arkitekt.

Det er lurt å finne noen som andre har gode erfaringer med, alle er absolutt ikke like flinke.


#5

Marla Singer sa for siden:

Hm, ok, jeg så for meg at en arkitekt ville bygget om hele huset, men hvis det er naturlig å be om hjelp til å bare se smarte løsninger slik det allerede er også så må vi vurdere det.


#6

Isprinsessen sa for siden:

Let etter andre erfaring, finn noen som har gode referanser.
Vi hadde akkurat samme problem som dere og leide inn interiørarkitekt. For å si det slik så var løsningen vi fikk presentert helt håpløse. Bla under 60 cm mellom kjøkkenbenkene eller så skal benk at det ikke var plass i dybden til oppvaskmaskin eller vanlig komfyr. Forslag å ikke ha spisebord men kun en liten kjøkkenøy i hele huset og så mye rart. Angrer maks på at jeg betalte den fakturaen.


#7

Pelen sa for siden:

Vi har vært i kontakt med en veldig flink interiørarkitekt og som ser mer på bruken av rommene. Hun kom med mange gode tips og innspill i prosessen. Nå ble det ikke noe av ettersom vi flyttet til utlandet. En flink interiørarkitekt kan gjøre jobben dere ønsker.

Vi har også vært i kontakt med arkitekter og har hatt stor nytte og glede der, men det har vært i forbindelse med større ting som krevde byggelov osv.


#8

sindrome sa for siden:

Jeg brukte en interiørarkitekt for å få tegnet om en etasje i huset og spurte henne også til råds om et par andre småting som jeg mener ikke er optimalt med løsning av gang/stue. Betalte 10 000 for et møte (da hadde jeg sendt over tegninger av huset) sendte henne bilder av de ulike rommene i to etasjer og fikk tilbake tegninger av huset hvor den ene etasjen var bygget ut, det var vinterhage på takterrasse over utbygd etasje og hun hadde kommet med gode løsninger til de småtingene jeg spurte om. Synes ikke det var så verst pris, hun har nok brukt noen timer på det.

Hun har også hjulpet tre andre familier som jeg kjenner med store og små ting og alle har vært veldig fornøyde.

Sigrid Aarønæs

PGA corona så var hun aldri fysisk tilstede, så jeg tenker at det ikke spiller noen rolle hvor du bor, hun kan hjelpe deg allikevel.


#9

Pelle sa for siden:

Mine foreldre fikk mye bedre benkeplass på sitt knøttekjøkken da de flyttet vasken til hjørnet. Bare et tips du kan ta med deg videre.


#10

Marla Singer sa for siden:

Takk, takk! Spørs om vi bør finne frem til en interiørarkitekt med gode referanser. Takk for konkret tips, sindrome!


#11

Charlie sa for siden:

Ikea har ganske rimelige nettmøter med interiørdesignere. Men om man skal bygge om og denslags er de kanskje ikke rett adresse.


#12

Marla Singer sa for siden:

Nei, men kanskje de kan hjelpe med kjøkkenet? Så den andre tråden også. Takk!


#13

meisje sa for siden:

Jeg syns Linda Steen virker å være veldig dyktig. Du kan se henne i superoppusserne for inspirasjon.


#14

Marla Singer sa for siden:

Jeg får ikke sett Superoppusserne ser det ut til, men så på nettsidene til firmaet hennes og bildene av tidligere prosjekter så veldig fine ut! Tusen takk for tipset!


#15

IzziCreo sa for siden:

Studio Inspira kan jeg anbefale. Hun som driver det er utrolig dyktig. Har tenkt å bruke henne selv når vi skal male om og gjøre diverse her. På FB siden ligger det en del bilder av diverse prosjekter hun har gjort :nikker:


#16

Marla Singer sa for siden:

Tusen takk, det skal jeg sjekke! Så utrolig fint med anbefalinger. :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.