Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan syns du regjeringen har håndtert koronakrisen

Hvordan syns du at regjeringen har håndtert koronakrisen?

  • Terningkast 1
    3 stemmer
  • Terningkast 2
    4 stemmer
  • Terningkast 3
    17 stemmer
  • Terningkast 4
    25 stemmer
  • Terningkast 5
    56 stemmer
  • Terningkast 6
    7 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Hvordan synd du at regjeringen har håndtert koronakrisen? Sammenligne gjerne med andre land.


#2

Maverick sa for siden:

Det er SVÆRT varierende fra departement til departement, ass. :stuart:


#3

Pelen sa for siden:

Du får ta et gjennomsnitt ut i fra viktigheten av departementent med tanke på korona. Eller noe slikt. :knegg:

#4

Maverick sa for siden:

Det er nesten ugreit å la Raja få trekke Sanner ned i søla, synes jeg. :hehehe: Snakk om urettferdig gruppearbeid, liksom.


#5

Floksa sa for siden:

Det tror jeg ikke jeg kan gjøre meg opp en mening om før vi er ferdige med koronahelvefaensjævladrittvirusfaen...


#6

Fløyel sa for siden:

Det som er forvirrende er hvordan reglene tolkes lokalt og nasjonalt. På Romerike har det vært 40 endringer på lokale regler, Lillestrøm som er en kommune på Romerike og nabo til Oslo har de vært endret 8. Det syntes jeg har vært det mest slitsomme og forholde seg til.

Og som noen skrev i en annen tråd. Glidnkngen mellom de ulike kommunene. Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal - disse 3 har hatt lokale regler, gjerne ulike, og her forflytter folk seg rundt. Hadde vært greit om lokalpolitikerne hadde forholdt seg til de nasjonale reglene lokalt. Og det er etterlyst i vår kommune i dag.


#7

Pøblis sa for siden:

Jeg har for mye detaljkunnskap om de ulike departementene og tiltakene deres til at jeg kan gi ett terningkast. OG det Mave sa.

Men for å detaljere litt - jeg synes HOD og H-dir og FHI har vært bra - men det var en STOR skrape i lakken når jeg fikk vite om NHO-lobbyingen og resultatene av dem.


#8

Bluen sa for siden:

Ja, dette! :sint:


#9

Java sa for siden:

Tror Raja og Guri har jobbet i samme gruppe. :rolleyes:


#10

Milfrid sa for siden:

Sånn i det store og det hele så bøyer jeg meg i støvet for alle som har jobbet ræva av seg gjennom denne pandemien, og jeg er ufattelig glad for at ikke jeg sitter i regjering eller i en posisjon der jeg skal bestemme over noe som helst annet enn meg, egen familie og arbeidsplass.

Om jeg er enig i alt som er gjort? Nei. Tror jeg alt har vært riktig? Nei. Tror jeg man har gjort det beste man kunne? Stort sett, ja.

I etterpåklokskapens lys er det sikkert mye som kunne vært gjort annerledes og bedre. Men også ufattelig mye verre (ref Sverige, USA, England osv).

Men fy søren jeg er takknemlig for å bo i Norge! Selv om jeg bekymret for barn og unge, jeg som alle andre, så tror jeg likevel Norge er et av de bedre stedene å være ung i, i dag.


#11

tink sa for siden:

Har trillet 4 på terningen. Jeg synes i det store og hele at de har gjort mye bra i en krevende og vanskelig situasjon, noen vurderinger kan man selvsagt undres litt over både underveis og i ettertid. Til tross for at jeg stort sett er politisk uenig med regjeringen.

Sammenlignet med andre land, så er vi gjerne både et greit land å lede og har gode forutsetninger for å håndtere kriser. Selv om det begynner å røyne på.


#12

Pøblis sa for siden:

Jeg ga også en firer.
Jeg synes mye har vært veldig bra, men noen har ikke bidratt med sitt beste i gruppa, nei.
Jeg synes vi er flinke til å skjerme helsevesenet - og det er bra. Mange som jobber i helse er veldig,veldig slitne nå. Det er fint for dem - og for oss - at vi ikke har fullt trøkk i sykehusene nå. Men jeg bekymret for de sykehjemmene som er rammet. De har skikkelig tøffe hverdager.


#13

Strå sa for siden:

Jeg ga en treer. Om styringen for kultursektoren og NHOs frikort hadde vært gjennomgående for all håndteringen ville det blitt 1.


#14

oslo78 sa for siden:

Jeg er misfornøyd med hvor treigt man har åpnet opp igjen skoler og trening for barn og ungdom. Det stenges alltid ned på en times varsel omtrent og så brukes det måneder på å åpne opp igjen. Dermed blir elever gående med hjemmeundervisning i lange, lange perioder. Kjapp stenging når nødvendig og like kjapp åpning når utbruddet er over, bør være en selvfølge når man skal prioritere denne gruppen.

Det samme gjelder en god del andre sektorer. Altfor lite var lov i sommer da det knapt var smitte i landet. Man skulle utnyttet pausen mye bedre, alle visste jo det ville komme en ny runde utpå høsten.

Ellers er jeg svært fornøyd med veldig mange av tiltakene, kommunikasjonen og evnen til å ta til vett når de har gjort feil - i en dal av tilfellene.

Jeg er svært misfornøyd med vaksinestrategien.


#15

Einhyrningur sa for siden:

Lokalt. 6.

Nasjonalt. Usikker. Noen dager mer fornøyd en andre. Noe er bra, andre ting er helt rævva.


#16

Teofelia sa for siden:

Jeg ga en sekser, men mente å gi en femmer. Jeg syns så godt som alt på helsesiden har vært fantastisk (sett fra menigmannståsted): informasjonen har vært fremragende, tiltakene har fremstått som overveiende fornuftige, og de har vært utrolug flinke til å trygge befolkningen når det trengtes, samtidig som de har synliggjort alvoret når det har vært det viktigste. Terningkast 6! De har selvsagt hatt fremragende støtte i FHI og Helsedirektoratet da. Det er vel ikke regjeringen, så kanskje Helsemyndighetene er det jeg mener å appludere, først og fremst.

Også har vi en kulturminister og en minister for høyere utdanning som du kan få veldig, veldig billig for meg. Makan!!

Også bor jeg i en kommune som også har gjort veldig mye riktig, syns jeg. Stor tommel opp for kommuneledelsen i Trondheim når det angår koronahåndtering.


#17

Madicken sa for siden:

Jeg har tillit til at de gjør så godt de kan, og det synes jeg de gjør ganske bra, så det ble en fin score fra meg. Det er selvsagt noen avgjørelser som virker merkelige, men totalen er bra, synes jeg.


#18

Karamell sa for siden:

Ga 5. Jeg er i det store og hele fornøyd.


#19

løve70 sa for siden:

En svak firer fra meg. Jeg synes stort sett de har håndtert den bra. Veldig uforståelig at tvungen testing på grensen ikke ble innført mye tidligere. Synes også det tok alt for lang tid å åpne skolene ifjor og at man generelt har gått litt vel langt for å være på den trygge siden (samtidig som man har tillatt omtrent fri flyt av arbeidsinnvandring). Som de fleste sikkert har fått med seg :knegg:, er jeg sterkt uenig i håndteringen av treningssenter (og andre treningstilbud som kan utføres med avstand++).


#20

Anne C sa for siden:

Jeg er ikke fornøyd med hvordan de håndterer skolen. I motsetning til andre her som jobber i skolen så synes jeg de tar alt for lett på den sausen av ungdom vi har på ungdomsskolen. Det er helt på trynet å gå over til gult når kjøpesenter osv i samme kommune stenges. Jeg tviler på at de som styrer og steller har noen peil å hvordan det ser ut i bussene som frakter elevene våre til og fra skolen på samme tidspunkter hver dag. De har mye bedre plass på både kjøpesenter og treningssenter for å si det forsiktig.


#21

Charlie sa for siden:

  1. Synes det var riktig respons innledningsvis. Synes tiltakene man velger ut rammer skjevt, så det hele tiden er de som mest trenger hjelp som får minst. Det er ganske systematisk. Sånn har det vært fra start. Rettighetene arbeidstakerne hadde i loven til lønn under permittering ble «tatt over» på en sånn måte at mange måtte vente i månedsvis på den lønna som arbeidsgiver egentlig hadde hatt plikt til å betale (hadde arbeidsgiver betalt ut og så måttet søke refusjon, hadde man sluppet det) mens arbeidsgiverne kunne søke coronastøtte og få utbetaling på noen dager - DA handlet det om «tillit». NHO har fått gjennom sine greier, polet åpnet igjen så folk ikke skulle kjøre til Bærum. Slippe opp i jula var jo digg for dem som hadde masse gjester å invitere. De som betalte prisen i januar, var de som mistet de få møteplassene de hadde.

Hvor er tiltakene for dem som strever med psykisk helse, eller familier som opplever mer bruk av vold eller rusmidler i heimen? Køene på polet var fra møblerte hjem. Tenker på dem som nå har mindre struktur på dagen sin, og er borte på pappvinen, ikke bare harde alkoholikere. Når familier mister struktur, er det de i faresonen som lett tipper over, skulle man tro. Freelancerne, kulturarbeiderne. Savner fokus på dem uten nærstående. Fokus på seriøst arbeidsliv og spillereglene. Corona tror jeg øker forskjellene mellom folk. Og forsterker livsvilkår. De som hadde det bra, har det bra eller bedre. De som ikke hadde det bra, har det kanskje enda verre. Da spiller det en rolle hvilke tiltak man prioriterer og hvordan man innretter dem. Så - 3. :skuffet:

Fotfolket rundt omkring - helse, renhold, butikk, transport og så videre - karakter 6. :ja:

Men, assa, er lojal til tiltakene, sånn i hverdagen. Bare en rant her inne.


#22

Maverick sa for siden:

Jeg synes egentlig opposisjonen har gått den ekstra mila for å få gjennom de tingene som har monnet ordentlig for de som har fått arbeidet sitt rammet, økning av dagpengesats til 80 % av de første 3G, senkning av inntjeningskrav for dagpenger til 0.75 G, kompensasjon til selvstendig næringsdrivende, økning av prosentvis dekning av faste kostnader i kompensasjon for næringslivet, forlenging av permitteringsperiode og så videre.

ASD har vært anonyme og utydelige, og næringsdept fremstår litt trege i oppfattelsen. Det kan hende det er fordi arbeids- og sosialministeren har vært i permisjon og han gjøken som liksom skulle ta seg av høyere utdanning var inne og stuntet, og fordi næringsministeren muligens hadde hatt godt av noen år i statsrådstolen uten pandemi for å bli varm i trøya, I don't know.

KUD ... Ja. Nei. De har noen flinke folk, bare synd at det forsøksvis gode arbeidet blir ødelagt av sjefen deres.

Finansdept føles trygt og stabilt og jeg er veldig glad for å ha Sanner som finansminister.

Statsministeren virker som hun er så drittlei av korona (ain't we all) at hun blir sleivete og fremstår ovenfra-og-ned, og det er ikke særlig tillitsvekkende.


#23

Maverick sa for siden:

Åh! Og så har jeg lurt på en ting, kanskje dette er riktig tråd å spørre i?

Hvorfor har vi ikke et sweeper-departement? Jeg ser for meg at det burde vært en liten gruppe med folk pr departement, og så møttes de et par ganger i uken for en litta pow-wow. Kall det brainstorming.

Ser for meg noe sånt som dette:

Arbeidsdeptsweeperne: "Shit, nå har vi SJUKT mange permitterte folk ass! Hva skal vi gjøre med alle sammen?"
Jordbruksdeptsweeperne: "Ikke snakk! Vi har ikke noen folk! Mangler MASSE sesongarbeidere! Turnipsen råtner på rot!"
Arbeidsdeptsweeperne: "..."
Jordbruksdeptsweeperne: "..."

Eureka.

Det der hadde garantert løsna opp en del unødvendige byråkratiske knuter. :nemlig:


#24

Maverick sa for siden:

... for mer sylskarp politisk analyse, tune inn på min nye podkast «Maverick møter verden».

:knegg: / :sparke:


#25

Fløyel sa for siden:

Jeg har en ting jeg er veldig misfornøyd med, men kan ikke si jeg har en løsning på. Det er behandlingen av studenter på høyskole og universitet. Jeg har ungdommer som har studert hjemme siden mars. Nå ble min også permittert fra jobben, men får ingen økonomisk støtte. Eller jo, de kan få mer studielån hvor 1/3 kan gjøres om til stipend. Min student har vært "heldig" og vært på skolen tja 7-8 dager siden august.

Jeg kjenner jeg er skikkelig negativ og oppleves sikkert som lite konstruktiv, men jeg sliter big time om dagen.
Jeg prøver å holde ungene "oppe", positiv ovenfor ansatte osv. men inni meg er jeg bare gaaaah.


#26

amo sa for siden:

Jeg er ikke fornøyd med prioritering av vaksinene, der skulle jeg ønsket de gjorde annerledes og prioriterte frontlinjen.
At det er blitt litt prøving og feiling synes jeg vi må bære over med. I ettertid er det lett å si at man skulle valgt annerledes. Er vanvittig glad jeg bor i Norge når dette først hendte. Man prøver å redde økonomier, og er lydhøre. Jeg er drittlei, men ser at i det store bilde er vi tross alt heldige.
I en region med mye arbeidsinnvandring og en del skriverier om importsmitte,synes jeg likevel verftene og kommunen har hatt overraskende god kontroll på smittesporingen, ikke mye smitte som er sluppet ut, om noe i hele tatt. Terningkast fem fra meg.


#27

Madicken sa for siden:

Så langt har nær 80 prosent stemt 4 eller bedre, så dette må definitivt være tommel opp for regjeringens håndtering.


#28

Kirsebær sa for siden:

Ut ifra at dette er en ny og ukjent situasjon for alle så er jeg imponert over hvordan Norge har løst utfordringene. Det må nødvendigvis blir noe prøve/feiling, og det må nødvendigvis bli tatt avgjørelser som skaper uenighet og prioriteringsdiskusjoner.

Jeg skulle ønske støtteordningene/kompensasjonene var litt ryddigere, og at betydelig færre privatpersoner ble økonomisk rammet.

Men for å være den første pandemien i modere tid: Terningkast 5


#29

Kirsebær sa for siden:

Dette var genialt, og jeg ser det så veldig for meg som en slags meme. :knegg:


#30

celebelen sa for siden:

De har håndtert den så godt man kan forvente av en regjering med Høyre som største parti.


#31

mkj sa for siden:

Vi har klart oss bra. Stemte 4, heller mot 5.

Synes vi «innenriks» har måttet lide i overkant pga litt svak grensehåndtering. Hvorfor er bygningsarbeidere viktigere enn andre ansatte?

Men alt i alt. Takk og lov for Oljefondet.

Er også enig i at studentene har måttet betale en høy pris både sosialt og økonomisk.


#32

Tjorven sa for siden:

Jeg føler at de har svært liten forståelse for hva disse, tildels svært inngripene, tiltakene faktisk gjør med folk.

Det bærer ofte litt preg av "la dem spise kake".


#33

Java sa for siden:

Det er jeg helt enig i.

Siste nye nå, at de åpner for at skolene kan ha digital undervisning på gult nivå, gjør meg gal. Skulle ønske Stortinget satte ned foten der også.

Og i dag har jeg blitt rasende hver gang NRK har gjentatt at "lærerne ønsker det". DET ER IKKE ALLE LÆRERE SOM ØNSKER MER DIGITAL UNDERVISNING!!!


#34

Nenne sa for siden:

Jeg sitter hele tiden med følelsen at det er fagforeningen som ønsker dette og jeg blir helt i stuss på hvorfor. Hva er det de prøver å oppnå med det? Hvem representerer de egentlig?


#35

Java sa for siden:

Ikke meg i hvertfall, men så er jeg heller ikke medlem av den foreningen som har bedt om det.


#36

Pøblis sa for siden:

Det lurer jeg også på.

Jeg reagerte veldig på at de ville - og fikk gjennomslag for - å stenge mange skoler tidlig før jul, selv når det var gult nivå.

Utdanningsforbundet i Oslo har en representant som er veldig opptatt av smittefaren lærerne utsettes for.


#37

Tallulah sa for siden:

Noen departement drar ned veldig, så jeg lander på en samlet firer, tror jeg. Samlet sett syns jeg ikke informasjonsarbeidet har vært godt. Pluss til gode pressekonferanser, med tegnspråkstolk og relativt enkelt språk. Pluss til å være tilgjengelige. Minus til sammensurium av skriftlig kommunikasjon på flere ulike plattformer, mye uten dato, mye flikket på og til dels motstridende. Minus til statsråder som blir høye på sin taleskrivers lyriske evner og legger mer vekt på det enn å bry seg om mottakerne. Minus til statsråder som ikke evner å være ydmyke og innse at man ikke kan alt. Minus til statsråder som bruker pandemien som en unnskyldning til å drive partipolitisk valgkamp. Men jeg gir dem også slækk for å være i en ekstremt krevende situasjon det er vanskelig å forutse utfallet av på forhånd.


#38

Anne C sa for siden:

Digital undervisning er jo drepen!


#39

-ea- sa for siden:

Svarer det samme nå, som da jeg ble spurt i høst i en meningsmåling:
Høyeste poengsum til kommunen min, men under middels til regjeringen.


#40

mrc sa for siden:

Synes jevnt over det har vært håndtert bra.

Så er det sikkert mange ting man kan sitte å klage på i ettertid, når man har fasit og erfaringene....


#41

gajamor sa for siden:

Jeg er på en toer, fordi jeg legger til grunn at denne regjeringa har drevet ostehøvelkutt på FHI og NAV (og alle andre nødvendige statlige etater) siden de kom til makta, og heller bygd ned enn opp beredskapen. Hadde FHI og NAV vært satsa på, og dermed hatt bedre bemanning og systemer, så ville vi unngått svært mange av problemene vi har strevd med. (Og nei - forrige regjering gjorde heller ikke verdens beste jobb på dette området. Men drepte ihvertfall ikke fagmiljøene med ostehøvelkutt).

Byråkratene derimot, de har gjort en strålende jobb! De gangene regjeringa har gjort som de blir fortalt av fagfolk syns jeg det har gått bra, de gangene regjeringa har overkjørt fagfolket pga NHO, toppidrettsmafiaen, o.l., så har det gått åt skogen.

De unngår stryk pga stort sett bra kommunikasjon.


#42

Nextlife sa for siden:

Summert, helt greit, men er enig med Tallulah i det hun sier om kommunikasjon. Jeg synes også det er himmelvid forskjell på troverdigheten til de ulike statsrådene. Himmelvid!
Det jeg virkelig synes er helt krise er den manglende beredskapen for å håndtere en pandemi i forkant. Det gjelder alt fra utstyrslager til manglende systemer for smittesporing, omfordeling av personell, testing, opp,- og nedtrapping av tiltak og slik kan jeg fortsette.
Det syns jeg er svært kritikkverdig.


#43

Tallulah sa for siden:

Ja, det er virkelig sant, nextlife. Kriselager må på plass. Og kanskje også noen produksjonsfasiliteter.


#44

annemede sa for siden:

Jeg tenker at om de hadde kommunisert med noen på stortinget om en del av tiltakene, før de ble innført/iverksatt, så hadde man forhåpentligvis unngått pr-blemma, eller var det kanskje KrF som fikk viljen sin når polene stengte. Det var unødvendig å stenge de, mrn symboleffekten av å åpne de så fort var uheldig.
Jeg tror - at om flere hoder hadde vært involvert, så hadde det kunne vært ummgått.


#45

dutte sa for siden:

Jeg klinket til med et terningkast en. Det ligger til grunn at jeg siden i fjor sommer har synes at det er svært underlig at regjeringen vår har akseptert importsmitte mens store deler av landet vårt har måttet ta støyten for det. Kort sagt. Ungene våre foreksempel.


#46

Strå sa for siden:

Disse tre innleggene setter fingeren på mye viktig og landet noen luftige surretanker for meg. Denne regjeringen styres for mye av markedsliberalistene og av NHO heller enn av de konservative og av fagfolk. Dessuten blir det veldig synlig at ostehøvelkutt er noe forbanna tull (unnskyld språket). Statsministeren er også dårlig på å innrømme feil, jeg lurer på hvordan det påvirker muligheten for reversering av tiltak som har dårlig eller feil effekt i fht hva man så for seg.


#47

Input sa for siden:

Hvilke statsråder synes du har hatt høyest og lavest troverdighet?


#48

Pøblis sa for siden:

Jepp! Jeg har jobbet ganske tett opp mot både HOD og H-dir og FHI i dette, og var egentlig ganske fornøyd. Da jeg hørte om lobbyvirksomheten NHO hadde drevet og fått gjennomslag for, ble jeg ganske sjokkert og veldig skuffet.

Og når Høie klarte å lire av seg at de store kuttene i FHI hadde økt effektiviteten, ble jeg faktisk skikkelig sint. Tenk å si noe sånt?!

Mannen min og jeg står på hver vår side av sentrum i norsk politkk. Han er høyre-mann, jeg liker Jonas bedre. Men mannen min synes håndteringen av karanteneunntak med påfølgende importsmitte er så alvorlig at han tror det vil få konsekvenser i høstens valg.


#49

dutte sa for siden:

[quote=Pøblis;4984266]Jepp! Jeg har jobbet ganske tett opp mot både HOD og H-dir og FHI i dette, og var egentlig ganske fornøyd. Da jeg hørte om lobbyvirksomheten NHO hadde drevet og fått gjennomslag for, ble jeg ganske sjokkert og veldig skuffet.

Og når Høie klarte å lire av seg at de store kuttene i FHI hadde økt effektiviteten, ble jeg faktisk skikkelig sint. Tenk å si noe sånt?!

Mannen min og jeg står på hver vår side av sentrum i norsk politkk. Han er høyre-mann, jeg liker Jonas bedre. Men mannen min synes håndteringen av karanteneunntak med påfølgende importsmitte er så alvorlig at han tror det vil få konsekvenser i høstens valg.[/QUOTE

Det er jeg helt helt sikker på at håndteringen vil få konsekvenser i høstens valg:synsk:


#50

Fløyel sa for siden:

Jeg har blitt selektiv på hvem og hva jeg hører på. Jeg er "lei" av å høre på de samme flosklene til Solberg og Høie. Jeg vil ha konkret informasjon, så da hører jeg på Espen Nakstad.

Men jeg tror ikke Gahr Støre eller Listhaug hadde gjort det så veldig mye bedre. Det er 2 personer jeg har fint lite tillitt til.


#51

Polyanna sa for siden:

Det jeg syns har vært dårligst er spisset informasjon til de gruppene som er mest utsatt og er minst tilbøyelig til å oppsøke/forstå/ha tilgang til de vanlige kanalene.

Der ble det bevilget masse penger ganske tidlig, og jeg lurer veldig, veldig på hvordan Oslo har brukt disse midlene?!

Ellers er jeg imponert over Raymond Johansen og Oslo-håndteringen, altså, men dette syns jeg har vært dårlig håndtert, og med enorme konsekvenser, når over halvparten av de innlagt på sykehus er født i utlandet.


#52

Gaia sa for siden:

Situasjonen ved FHI viser jo hvorfor ABE-kuttene (ostehøvelkutt) er helt krise. Det gjøres ikke en evaluering av behovene, men kuttes helt jevnt og uten konkret mål eller mening.


#53

gajamor sa for siden:

Tja, de har jo et konkret mål: å få statsbudsjettet til å gå i hop uten å ofre hverken skattekutt eller reduserte alkoholavgifter.


#54

Chablis sa for siden:

Enig med deg, jeg synes de har gjort en god jobb.


#55

Gaia sa for siden:

Det teller ikke som et konkret mål for de enkelte kuttene, ass. Det er et sånt vagt, overordnet mål som begrunner et idiotiske løsninger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.