Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ser og hører du nyheter?

#1

daffy sa for siden:

Kan ikke huske et så nyhetsintensivt år noensinne, tross eller kanskje nettop pga korona. Hvor leser og ser du helst nyheter? Hvilket mediehus er best på akuttnyheter, akkurat når ting skjer? Da blir jeg utrolig utålmodig av å se 2 ganger 12 sekunder reklamevideo ... Hvilket noenlunde balanserte og vettuge nyhetskanal griper du til da?

Kan jo svare selv også. Jeg hører alltid på Aftenpodden fordi Trine Eilertsen er genial❤️ og fordi jeg liker å få firerbanden der sin tolkning av hva som er verdt å ta med seg av siste ukes hendelser. Syns BTs «Nokon må gå» som er en god kopi har kommet seg veldig etter en litt fomlete start, så nå er den fast på podkastlisten min også. Når noe skjer akkurat NÅ strever jeg derimot litt. Hater reklamevideoene på VG og Dagbladet, og NRK har jo ræven i fatle når ting skjer. Aftenposten er gode på kommentarene sine, men de er også litt trege. Astrid Meland i VG er også god forresten. Men da er det de teklamevideoene igjen.

Debatten og Politisk kvarter er topp, men merker nok at jeg skal være ganske interessert k tema før jeg kaster met ut i en hel episode. Politisk kvarter har jeg ikke hørt på lenge, men det virker jo veldig bra.


#2

Matilda sa for siden:

NRK og Aftenposten, sjekker Dagsavisen innimellom. Ellers The Guardian, New York Times og Washington Post, samt BBC. Hører på Aftenpodden, The Daily og tidvis Today in Focus. Overvekt av engelskspråklige medier (og abonnementer) pga yrket mitt.


#3

-ea- sa for siden:

Hos meg kommer de stort sett først på Facebook, følger noen aviser og nrk der.
Får nyhetsvarsel fra nrk på mobilen.
Abonnerer på Nordlys og har da også tilgang til alle (?) Amedia-aviser - og jeg leser mye i mange av dem.
Abonnerer på én avis til, det kan være Aftenposten, Ságat, iTromsø, Klassekampen... god spredning. :)

Hører på NRK radio, og ser tv-nyheter på NRK.
Titter inn på VG, men ser aldri på video der.
Tv2 bruker jeg til hjernedød underholdning og ikke nyheter.

Hvis jeg leser utenlandske aviser, så er de mest fra Sverige og da nordlige strøk.


#4

Pøblis sa for siden:

Aftenposten, NRK, Dagsavisen - VG, men orker ikke reklamevideoene foran hvert eneste lille videoklipp, de irriterer meg noe inn granskauen. Leser både New york Times, Washington post og ser CNN/Fox - har gjort det siden valget i USA i 2016. I riktig gamle dager - før 12.mars 2020 - hørte jeg alltid på nyhetsmorgen på vei til jobb. Jeg pleier å se DAX18 på TV.

Jeg hører på Aftenpodden, Giæver og gjengen, Forklart, the Daily, diverse amerikanske analyse og nyhetspodder, og så har jeg bare elsket Trump mot verden, men de har sendt sin siste pod nå. :hylgrine: Men mye podkast.


#5

Fløyel sa for siden:

Aviser: Aftenposten, VG, E24, DN, RB (lokalavis), Orlando Sentinel, The Guardian, NY Times. (2 siste under valget)
Har abonnement for 70 lokalaviser i Norge, leser kun "min" daglig, men dropper innom hvis det dukker opp noe spesielt.

TV: TV2 Nyhetskanalen, NRK, CNN

Blogg: Heather Cox Richardson

Radio: NRK P1, P3, Alltid nyheter, P4


#6

Blondie sa for siden:

Jeg har nyhetsvarsler fra Aftenposten, NRK og NYTimes på mobilen, leser nettaviser (internasjonale, nasjonale og lokale) gjennom dagen og forsøker alltid å få med meg Dagsrevyen. Aftenpodden er et høydepunkt i uka og jeg har også fulgt Aftenpodden USA i høst. Trump mot verden har også vært fast innslag lenge.

Jeg har jobbet med nyheter i et langt yrkesliv, så jeg er mer enn normalt opptatt av det.


#7

Karamell sa for siden:

Mest Facebook via aviser og kanaler jeg "laiker" der, og nyhetssendingene til NRK og TV2. Innimellom Nyhetskanalen eller CNN. Mannen min har visst fjernkontrollen som som sin "Edwar saksehånd", så whatever he`s watching.


#8

Charlie sa for siden:

Min kjappe er sol.no, som viser overskriftene i norske aviser. Har brukt den noen år. Ellers er faste, daglige aviser lokalavisa, VG, Dagbladet og Aftenposten. Dagsavisen og Vårt Land. VL er ganske bra, særlig på verdispørsmål, og trykker ulike sider av en sak, overraskende lite dogmatisk.

På tv Dagsrevyen. Er uregelmessig innom utenlandske aviser og nyhetssteder, særlig CNN, New York Times og Washington Post (litt fordi presidentvalg osv.). Dersom det er aktuelle utenlandssaker foretrekker jeg å kikke på aviser derfra. Finner oftest lenke i norske avisers oppslag, og følger deretter kilden som supplement til den norske. De er gjerne både tidligere ute og med mer fyldig dekning. Bruker ikke podkaster, ingen tips, der.


#9

venla sa for siden:

Hører Radio (p1) på morgenen. Får med noen nyheter via Facebook og Instagram. Leser nrk.no, Adresseavisen og Nidaros (lokal nettavis). Hører på nyhetspodkaster fra Aftenposten (forklart og Aftenpodden) og Adresseavisen.

I helgene leser jeg flere aviser i PressReader som jeg har tilgang til fra biblioterkets app.


#10

Blå sa for siden:

Jeg abonnerer på Bergens Tidende på papir hver dag og Aftenposten, Dagens Næringsliv og Klassekampen i helgene og har dermed nettilgang til dem også

Av nyhetspodkaster hører jeg på Politisk kvarter, Dagsnytt 18, BBC Global News Podcast, Aftenpodden, Nokon må gå, Rett på, Giæver og gjengen, Den politiske situasjonen, Urix, NPR Politics Podcast. Og en haug med andre som er mer analysepodcaster.

Jeg ser så godt som aldri nyheter på tv, men det ble ett par ganger med alt som skjedde forrige uke.


#11

Chanett sa for siden:

Hvilken svensk avis gir et balansert bilde av verden?


#12

Fløyel sa for siden:

Jeg sveiper innom expressen.se (ala VG) og aftonbladet.se.


#13

Divine sa for siden:

Online: Aftenposten, NRK og Budstikka. Og New York Times.
TV: NRK, TV2 Nyhetskanalen, BBC World, Sky News.
Podcast: Forklart og Oppdatert.


#14

veobra sa for siden:

Jeg bruker Aftenposten og nrk for nyheter på nett. Andre nettaviser mest for underholdning.

Jeg hører mye på radio. Gjerne nyheter og debatter.


#15

Maverick sa for siden:

Jeg får en nyhetsoppdatering av Google Home hver morgen, da er vi innom VG, NRK, Finansavisen og i det hele tatt.

Leser Aftenposten, NRK, Dagens Næringsliv og Klassekampen, og sveiver innom VG hvis det skjer noe spes for de er ganske raske på labben.

Hører på Politisk Kvarter og Dax18, og får gjerne med Debatten og Kveldsnytt.

Av utenlandsk leser jeg NY Times og er innom CNN og Fox ofte, og innimellom danske og svenske medier.


#16

Malama sa for siden:

For tiden stort sett vg og nrk, tidvis db, samt lokalavisa

Mye nyhetssendinger på nrk nett-tv


#17

GeekyGirrrl sa for siden:

Verden: New York times, CNN og BBC
Norge: Vg, NRK, TV2, Aftenposten, dagsavisen, DN osv osv.
Lokalt abbonerer jeg på: BT, Møre, Sunnmørsposten, Hordaland Folkeblad, Os og Fusaposten og Midtsiden

Nyhetsjunkie? :knegg:


#18

Chanett sa for siden:

Takk! Det er de to jeg også er innom.


#19

Teflona sa for siden:

CNN, NRK, Aftenposten, lokalavisa og Dagsavisen er jeg mest innom. Ellers både svenske, danske, engelske og amerikanske aviser. Hører lite podcast, har for mye prat ellers i livet. Ser Urix, Dax18, Debatten (den siste oftest i bakgrunnen...)


#20

Divine sa for siden:

Jeg sliter med debattprogrammer. Jeg vet at Dax18 og Debatten og er nyttig å få med seg, men jeg takler diskusjon og krangling så dårlig. Jeg hadde nok av det i heimen i barndommen, så hvorfor plage seg selv med å høre med på i voksen alder, liksom? Jeg vet jeg burde jobbe med meg selv der, men ... :sukk: : ignoramus :


#21

Blå sa for siden:

Jeg er helt enig med deg Divine. Jeg får mye mer ut av analyseprogrammer enn av debatter der det stort sett går ut på å slå hverandre i hodet.

Jeg har ikke en gang vurdert at jeg burde "venne meg til det". Hvorfor i all verden skal vi det? Det viktigste er at man holder seg orientert.

Jeg hører på Dagsnytt 18, men orker ikke Debatten. Og prioriterer podcaster med analyse.


#22

Maverick sa for siden:

Ja, og så står Alltid Nyheter på som bakgrunnsstøy. :nemlig:

Jeg opplever for øvrig også at det gjerne er en høy grad av klikksankingstankegang bak hva som blir delt av nyhetskanalene på Facebook etc, (altså, åpenbart, det er jo poenget med det), og tenker at det ikke nødvendigvis bidrar til opplysning alltid, særlig når folk har en tendens til å lese den gjerne tendensiøse og tabloide overskriften, og hopper over teksten.


#23

Hønni sa for siden:

NRK og BBC flere ganger om dagen via Google home. Alltid nyheter i bilen.
Aftenposten.no med varsel
vg.no og nrk.no, guardian.co.uk, nytimes.com
Podcaster: Aftenpodden, Dansken, Svensken og nordmannen, Forklart, Oppdatert,


#24

Strå sa for siden:

Av ikke lenger nyheter: Dagsavisen og Klassekampa på døra.
TV: Sjeldent, men av og til NRK eller noe engelskspråklig, jeg kommer ikke på hvilke. :rødme:
Nett: NYT, NRK, FB-feeden, lenker fra FP, ØB, Nordlys.
Jeg har ikke problemer med en hel dag eller to uten å sjekke om det har skjedd noe utenfor bobla mi.


#25

karol sa for siden:

Helt ærlig, jeg hater nyheten. de fleste av dem er svært irrelevante. Google er en mer eller mindre ryddig måte å lete etter ting jeg trenger og unngå oppsigelser.
Min tilgang til Google er imidlertid delvis blokkert av Bing. Bing er mye mer irriterende når det gjelder å levere sponset innhold. Jeg utforsker problemet, men det virker som en belastning av Bing-redirect-viruset. Disse årene handler alt om virus ...


#26

Karamell sa for siden:

Lurt å unngå oppsigelse, ja. :nemlig: Hvis googlehistorikken gjør at du får oppsigelser, i flertall, er det nok en idé å endre vanene på nettet.


#27

Christa sa for siden:

SVT.se og dn.se. :jupp:


#28

nolo sa for siden:

BT (abonnement). VG og NRK på nett, og nyheter på NRK-radio. Følger New York Times, Washington Post og The Guardian på FB.


#29

Nenne sa for siden:

Jeg abonnerer på to lokalaviser og får både papir- og digitalutgave. Dessuten har jeg Aftenposten digitalt, så jeg får med meg smått og stort. Ellers ser jeg på NRK, som regel nett-TV. Jeg følger diverse andre nyhetskanaler på FB, så det dukker opp litt av hvert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.