Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste pizzatopping

#1

Syrinx sa for siden:

Mange pizzavenner her inne og sikkert mye god topping ute og går. Kjør på med tips.


#2

Syrinx sa for siden:

Til hvit pizza: Creme fraiche med hvitløk, chiliflak og salt

Bløt mozarella kan med fordel rives opp og renne av seg på tørkepapir over natten.

...........

Pizza med potet og spekekjøtt:

  • Smør creme fraiche-blanding over bunnen
  • Legg utover tynne skiver av rå potet
  • mozarella (raspet/myk/begge deler. Alt går.)
  • topp med pinnekjøtt eller annen spekemat
  • oliven er også godt her

.............

Pizza med sjampinjong og rosmarin

  • smør creme fraiche-blandingen over bunnen
  • legg utover skiver av sjampinjong. Jeg pleier å dekke hele pizzaen
  • strø over frisk rosmarin
  • mozarella (raspet/myk/begge deler. Alt går.)
  • strø over litt finhakka paprika
  • denne funker fint uten kjøtt men er også veldig god med litt bacon på toppen. Da legger man bare på biter av rå bacon.

..............

Pizza med frisk topping:

  • creme fraiche-blanding eller tomatsaus
  • rødløk og evt oliven, det er også veldig godt med asparges her
  • mozarella (raspet/myk/begge deler. Alt går.)
  • etter steking toppes pizzaen med ruccola, noen skiver parmesan, pinjekjerner og god spekeskinke dersom man ønsker kjøtt

...........

(Jeg er kjøttelsker, men når pizzabunnen har så mye smak som den får av å heve lenge og toppingen er god, mozarella er et must, er det en enkel måte å få kjøttfri middag på for meg iallfall.)


#3

Malama sa for siden:

Vi HAR jo en stein, trolig sist brukt pre barn sånn ca, så jeg VIL gjerne gjøre noe sånt altså! Med litt forskjellig topping og sprø bunn.

Det hadde sikkert vært en smakfull variasjon. Og bør vel faktisk vise at vi BRUKER steinen før de er vits i å ønske seg stål :)


#4

Palmen sa for siden:

Purre!purre er en fantastisk grønnsak på pizza, særlig sammen med småtomater og rødløk. Det, sammen med krydra biffstrimler, er vår favoritt. Men det må bugne med topping.


#5

Fløyel sa for siden:

Vi har stein og griller pizza ute på gassgrill (også nå om vinteren)

Italiensk pizzamel, rød pizza saus:

  • Ost med cheddar, mozzarella og norvegian
  • Fersk oregano
  • Marinert biff (så rent som mulig, indre- eller ytrefilet)
  • Bernaise saus
    Serveres med masse smørstekt sopp når den er ferdig grillet.

Min absolutte favoritt er:

  • Hvit pizzasaus med masse hvitløk
  • 4 oster (den pakken fra Tine) og Blue Castello

Ferdig stekt, topper jeg den med finhakket cherry tomater som er dynket i olivenolje, balsamico, salt og pepper.

På ostepizzaen kan jeg også ha parmasanskinke. Når den er stekt stør jeg over ristede pinjekjerner og akasiehonning.


#6

Myria sa for siden:

  • Tomatsaus, karamellisert løk, mozzarella og cheddar. Toppes med ruccola eller ruccolapesto etter steking.
  • Tomatsaus, mozzarella, cheddar, chorizo og rødløk.
  • Hvit pizzasaus og mozzarella. Toppes med spekeskinke og ruccola etter steking.

Når det gjelder hvit pizza liker jeg ikke rå hvitløk i sausen slik jeg ser de fleste bruker. Derimot baker jeg hvitløken i ovnen og moser den før jeg blander med crème fraîche, salt, pepper og gjerne urter også. Det blir helt nydelig. :jupp:


#7

løve70 sa for siden:

Hvit pizza med chevre og pære, samt honning og pinjekjerner er veldig godt :slafs: Da bør ikke den hvite sausen være så skarp som jeg pleier å ha den. Vil tro at Myrias tips om bakt hvitløk vil fungere veldig bra.


#8

Erica sa for siden:

Liker det enkelt:

  • tynt lag med hvit pizzasaus med ulike oster: mozarella, blåmugg, ricotta, parmesan (feks)

  • hvit eller rød saus med mozarella, løk. Stekes, og toppes med spekeskinke, pinjekjerner og ruccola. Risles lett med en god olivenolje

Vi har kjøpt oss en gassdrevet pizzaovn. Det er genialt, pizzaen stekes på 1,5 minutter ca.


#9

løve70 sa for siden:

Erica: Har dere den pizzaovnen inne? Isåfall hva slags type er det? Jeg har veldig lyst på en pizzaovn.....


#10

Pesten sa for siden:

Hmm. Nå fikk jeg lyst på pizza


#11

Malama sa for siden:

Pizzaovn inne, pizza på 1,5 minutt, dette hørtes frstende ut .

Sulten

(det ble microbølgevarmet piszzarester med tacokjøttdeig og chili på meg til kveldsmat i går kveld grunnet denne tråden her og den om pizzastål/stein)

Jeg er altså litt med klassisk i topping og bruker rød saus, ofte peppes.... og kjøttdeig, somregel rester fra taco dagen før, men også skinkebiter, pepperoni og en sjelden gang biff (DET er godt!)


#12

Syrinx sa for siden:

Jeg har en Uuni, bruker den kun ute.


#13

løve70 sa for siden:

:) Vi har vedfyrt ute, men kunne veldig godt tenkt meg en inne til helårsbruk.


#14

Erica sa for siden:

Vi har en Ooni Koda 16. Bruker den ute for tar ikke sjansen på inne. Ser at noen bruker den inne, men den gassmengden inne vet jeg ikke om jeg tør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.