Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meldinger fra kommunen

#1

Blånn sa for siden:

Jeg registrerer at jeg ikke får meldinger fra kommunen. For eksempel den det var vist til i koronatråden. Det betyr at jeg heller ikke får beredskapsmeldinger etc. Hvorfor får jeg ikke det? Og hva kan jeg gjøre for å bli registrert?


#2

celebelen sa for siden:

Jeg tror de bruker kontaktinformasjonen som er registrert i Altinn, har du sjekket at mobilnummeret ditt er lagt inn der?


#3

Jålebeinet sa for siden:

Jeg vet ikke helt, men har du lagt inn telefonnummeret ditt i Altinn?


#4

Elisabet sa for siden:

'

Har kommunen din en egen innbygger app? Registrert deg der og få info via den. Er du eier av et hus eller deleier av et hus, så får du opp meldinger der og det huset ligger inne på deg på min eiendom i appen.

Sjekk at teknisk drift i din kommune også har ditt mobilnummer registrert på huset du bor i. Om f.eks. mannen din får de kommunale avgiftene på huset, så står mest sannsynlig han som hovedeier, og han får meldingene som går direkte på huset.


#5

Fersken sa for siden:

Har kommunen din en innloggingsportal eller Min Side? Vi måtte inn der for å endre info i forbindelse med en eller annen skolegreie, det var skrevet feil i et tlf.nr.


#6

Maverick sa for siden:

Du kan logge inn på kommunens «min side» og fikse.

(Jeg ante ikke at det fantes før jeg fikk e-post om digital skoleinnskriving.)


#7

Martis sa for siden:

Jeg vil anta at du får beredskapsmeldinger, for de sendes gjerne ut til alle mobiler i et område. Vi fikk f.eks koronameldinger fra Øyer kommune når vi var på Hafjell, og vi bor ikke der.


#8

Blånn sa for siden:

Det ligger riktig der.


#9

Tjorven sa for siden:

Kanskje du rett og slett bor for nærme kommunegrensa og at de ikke sender til de som er helt i randsonen i fare for å "treffe" noen som ikke faktisk er innbyggere?


#10

Blånn sa for siden:

Den er riktig.


#11

Blånn sa for siden:

Men det burde jo gå etter folkeregistrert adresse? Det gjelder jo ganske mange der jeg bor og selv om vi bare er et par km unna kommunegrensa er det jo noen km til nærmeste bebyggelse i nabokommunen.


#12

celebelen sa for siden:

Nå måtte jeg grave litt i noen eposter, og der fant jeg denne informasjonen nederst i en epost fra kommunen:

Jeg vil tro telefonnummer blir hentet samme sted.


#13

Acino sa for siden:

Kan melde om at vi ikke er bosatt på på østlandet men at vi har vært 5 dager på rikshospitalet. Lørdag tikket det inn sms fra Oslo kommune om nye tiltak på både min og sønnen min sin mobil. Det gikk da tydeligvis ut i fra hvor mobilen befant seg, iallefall det jeg har tenkt.


#14

shute sa for siden:

De sender ut fra hvor mobilen befinner seg (begge barna får her, har definitivt ikke registrert noen nummer i Altinn på dem).


#15

Maverick sa for siden:

Kanskje det er noe med mobilabb-et ditt som gjør at du ikke mottar sånne massemeldinger?


#16

Blånn sa for siden:

Har et helt vanlig Teliaabonnement. Og var hjemme. Og skulle da fått meldingen som ble sendt ut i helgen.


#17

-ea- sa for siden:

Dette har jeg aldri tenkt på. Bor ikke i Oslo, men har Telia-abb og fikk melding fra min kommune her en kveld.

Er telefonen registrert på deg, og ikke arbeidsgiver et annet sted?
Ikke skjult nr eller noe slikt?



#19

Input sa for siden:

Tror Blånn og jeg bor ganske nært hverandre, men at jeg bor enda nærmere kommunegrensa enn henne? Uansett får vi sånne meldinger, så det er nok ikke det.


#20

Maverick sa for siden:

Jeg trenger at vi finner ut av dette. :nemlig: Kan vi ringe Raymond?


#21

maggypop sa for siden:

Hmm jeg måtte inn og sjekke. Har ikke mottatt meldinger fra kommunen siden 10.November. Jeg har abonnement gjennom jobben, og vi byttet leverandør i slutten av November. Jeg har samme nummer som tidligere, så jeg skal ikke ha falt ut av noen registre kommunen benytter seg av. (Med mindre de får info fra abonnementsleverandørene, da..)


#22

Tjorven sa for siden:

Jeg vet sånn cirka hvor du bor Input, og det tenker jeg er et stykke unna kommunegrensa. Så hvis Blånn for lenger unna enn deg, så er det ikke dette som er årsaken.

Jeg tenkte at det kunne ha noe å gjøre med hvor sendemaster var lokalisert i forhold til kommunegrensa. Og man la inn litt sikkerhetsmargin for å ikke sende til noen som ikke faktisk bor i Oslo.

Jeg har hytte svært nærme svenskegrensa og der får jeg stadig vekk beskjed om at jeg befinner meg i Sverige selv om jeg faktisk aldri har forlatt Norge. Men vi har funnet ut at den nærmeste masta til hytta er svensk, og antar at det er derfor vi får beskjed om at vi befinner oss i feil land.


#23

Neket sa for siden:

Jeg har jobbtelefon (Telia) som ikke er registrert på meg noe sted, og jeg får sms fra kommunen (ikke Oslo)


#24

Blånn sa for siden:

Det er ca. 3 km i kommunegrensa i skogen, lenger til bebodd område.

Jeg har sendt melding via facebook. Så får vi se.



#26

celebelen sa for siden:

Den egentlige grunnen er at du er på lista over de som blir ofret til Zombiene, mens vi andre blir advart og rømmer i tide. :nemlig:


#27

Blånn sa for siden:

:grineler:

Sjekket nå, minsten har fått meldingen. Ingen av oss andre. Alle var hjemme. FHI-meldingen i dag fikk alle 4.


#28

Maverick sa for siden:

Sssshhh!


#29

Maverick sa for siden:

Minsten er The Chosen One. :jupp:


#30

ingling sa for siden:

Vet ikke hva Oslo gjør, men hos oss er det Kontakt- og reservasjonsregisteret som er master, og det ser jo ut til at er rett hos deg. Vi har SMS-løsning hvor vi kan velge ut hvem som skal motta basert på for eksempel aldersgruppe. Det hender at løsningene kneler litt, har jeg hørt, så det kan ha skjedd noe sånt. Håper du får svar!


#31

Blånn sa for siden:

Men at kun 25 % av datagrunnlaget får meldingen som er sendt til alle i Oslo...


#32

Toffskij sa for siden:

Jeg kan anbefale å ha engelsk telefonnummer, DA får man mange meldinger, da! (Test deg NÅ, mutantfrik!)


#33

ingling sa for siden:

Ja, det virker rart. Men jeg vet ikke hva slags løsninger de bruker, det er litt andre dimensjoner på befolkningen der enn der jeg jobber. Del gjerne forklaringen hvis du får den, er nerdete interessert. :geek:


#34

Maverick sa for siden:

:grineler:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.