Jeg har et vagt, deilig minne om disse.
Jeg fikk de servert, alltid lunkne med melisglasur hos min svenske farmor. :hjerter:
Jeg googler oppskrifter, smått er det vannbakkelsdeig, smått gjærdeig og det er ingen oppskrifter jeg umiddelbart føler er den rette.
Jeg vil tro at farmors oppskrift har mye smør og både gjær og bakepulver i seg.
Har noen en velprøvd og kvalitetssikret oppskrift på slike, tro?
Det jeg ofte fabulerer om er basert på vannvakkels. Man lager det f.eks som en «stang». Sjokkåpner døra så de faller sammen. Serveres med melis på. Veldig, veldig godt. Har ikke laget det selv, men vi hadde en kollega som lagde dette til oss en gang.
Tok sin tid, men i dag har jeg bakt disse, og det var eksakt dette jeg var ute etter. :hyper:
Jeg fulgte oppskriften, men logistikk gjorde at deigen fikk hevet en halvtimeish før jeg satte den i klatter på stekeplaten og hevde videre. De var SÅ fluffy og luftige og gode, og deilig crispy utenpå. Jeg serverte de til et gjeng, og det var kamp om å ta med restene.
Tusen takk for oppskrift. :hjerter: