Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettvinte wienerbrød

#1

Nextlife sa for siden:

Jeg har et vagt, deilig minne om disse.
Jeg fikk de servert, alltid lunkne med melisglasur hos min svenske farmor. :hjerter:
Jeg googler oppskrifter, smått er det vannbakkelsdeig, smått gjærdeig og det er ingen oppskrifter jeg umiddelbart føler er den rette.
Jeg vil tro at farmors oppskrift har mye smør og både gjær og bakepulver i seg.
Har noen en velprøvd og kvalitetssikret oppskrift på slike, tro?


#2

Nenne sa for siden:

Jeg har ikke prøvd denne, men har lagret den under ting som skal prøves ved leilighet:

Jukse-wienerbrød

400 g hvetemel,
225 g smør
1 ss sukker,
2 egg,
2dl melk,
1 pk gjær.

Sett deigen straks på plate med to skjeer. Jeg har eggekrem inni, og dekker med deig oppå.

Heves. Stekes ca 250 ° De som vil kan ha på melis og hakkede mandler.


#3

Benzo sa for siden:

Virkelig lettvinte er med ferdig butterdeig som kjevles, brettes og fylles med makronfyll og vanlijekrem.: knegg:


#4

noen sa for siden:

Nei. :sukk:

Men jeg husker at vi lærte å bake wienerbrød på ungdomskolen. De innebær en omstendelig prosedyre der tynne skiver smør ble kjevlet inn i deigen.


#5

mkj sa for siden:

Det jeg ofte fabulerer om er basert på vannvakkels. Man lager det f.eks som en «stang». Sjokkåpner døra så de faller sammen. Serveres med melis på. Veldig, veldig godt. Har ikke laget det selv, men vi hadde en kollega som lagde dette til oss en gang.


#6

Nextlife sa for siden:

Det er helt ekte wienerbrød.:hyper:
Så deilig, artig å lage, men langt fra lettvint.:knegg:



#8

gnuri sa for siden:

Min danske nabo pleide å servere noe som kunne ligne på det du beskriver:

Solveigs wienerbrød

400 g hvetemel
200 g margarin
smuldres sammen

1-2 ss sukker
1 pk gjær
1 ts bakepulver
2 egg
ca 2 dl lunket vann

Settes på plate med spiseskje

Heves i en og en halv time

Stekes 180 grader til de blir gyldne (Ca 9-10 min)

Ha på melisglasur og server lunkne


#9

Nextlife sa for siden:

Se der, ja, den har jeg trua på, ut fra ingredienser og mengde høres den ut som det jeg tenker på. Skal prøves veldig snart.
Tusen takk. :nikker:


#10

Nextlife sa for siden:

Tok sin tid, men i dag har jeg bakt disse, og det var eksakt dette jeg var ute etter. :hyper:
Jeg fulgte oppskriften, men logistikk gjorde at deigen fikk hevet en halvtimeish før jeg satte den i klatter på stekeplaten og hevde videre. De var SÅ fluffy og luftige og gode, og deilig crispy utenpå. Jeg serverte de til et gjeng, og det var kamp om å ta med restene.
Tusen takk for oppskrift. :hjerter:


#11

gnuri sa for siden:

Så fint at de falt i smak :klemme:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.