Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket garn til en mariusgenser?

#1

~TM~ sa for siden:

Det lurer jeg på. Jeg ønsker meg en ikke spesielt tykk genser, til hverdagsbruk, ikke en tykk skigenser. Hva er det jeg bør kjøpe da? Jeg skal ikke strikke selv altså, jeg kan knapt legge opp.


#2

Bobbelur sa for siden:

Jeg gikk for Drops Delight. Men jeg ville ha en genser i garn som skiftet farge, så for meg er den helt perfekt. Og egentlig mer enn nok varm. :jupp:


#3

Niobe sa for siden:

Jeg liker min i Duo. Den er tynn, "glatt" og passelig varm til innebruk.


#4

Blånn sa for siden:

Jeg har strikket en i alpakka (fra Sandnes?) og en i Peer Gynt (tykt garn). Svigermor strikket i Sisu. Det er tynt ullgarn. Skal jeg strikke en ny nå blir det i finull, for jeg har lyst til å fråtse i farger.


#5

Fløyel sa for siden:

Jeg foretrekker Hillevåg Ask eller Embla. 100% ull som blir bedre og bedre ved bruk. Må bløtlesses i Milo når du er ferdig.



#7

amylin sa for siden:

Har strikket Marius i veldig mange garntyper. Det kommer an på hva den som skal ha den liker. Jeg har strikket til meg selv i Arwetta classic som Pelen viser til, Drops alpakka, Sandnes alpakka, Peer Gynt, Drops Merino Extra Fine, håndfarget fingering, Wollmeise og sikkert noen garntyper til som jeg ikke kommer på nå.


#8

~TM~ sa for siden:

Jeg vil ha den til hverdagslig innebruk


#9

Gerbera sa for siden:

Jentene mine har mariusgensere i Sandnes alpakka, og de er nydelig myke. Hadde jeg klart å bestemme meg for farger, skulle jeg bedt stemoren min strikke en sånn til meg også.


#10

Retz sa for siden:

Jeg er veldig glad i tynnere ull/alpakka blandinger. Sandnesgarn og Du Store Alpakka hadde noen fine mikser, men irriterende nok er begge ute av produksjon. Bruker aldri superwash, og nyloninnslag bare når jeg strikker sokker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.