Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Loer all klær i ullblanding?

#1

Ine sa for siden:

Har de siste månedene kjøpt noen gensere i ullblandinger på Match, fra 700-1200 kr. En med 60% mohair, de andre i ull, akryl, nylon og alpaca. Felles er at de ganske raskt blir nuppete mellom ermene og sidene på genseren relativt fort.

Gjør de fleste ullblandinger det etter litt bruk, eller er det sannsynlig at gensere med ull, litt opp i pris holder kvaliteten bedre?


#2

løve70 sa for siden:

Etter min erfaring nupper alt som inneholder acryl :nemlig: Så det unngår jeg. Ren ull (ihvertfall i god kvalitet) nupper lite og ingenting.


#3

celebelen sa for siden:

Jeg har en genser i ren ull som nupper endel. Erfaringene fra diverse strikkegrupper på nett er at det er noe grunnet garnet og noe grunnet brukeren. Noen mennesker får rett og slett mer nupper på klærne enn andre, det har kanskje med bevegelsesmønsteret å gjøre?


#4

Pøblis sa for siden:

Min erfaring er at alt ( :gaah: ) nupper. Ren, finstrikket merinoull nupper minst, men alt nupper. Dyr kasjmir også. Eller kanskje SÆRLIG dyr kasjmir.

jeg har resignert, tenkt at jeg er en nupper og kjøpt nuppefjerner. På noen plagg kan man også bruke barberhøvel og barbere av nuppene med nennsom hånd.


#5

frukt sa for siden:

Jeg mener å ha lest at når man blander fibre med ulik lengde så nupper det mer. De plaggene jeg har som er i ren ull nupper ikke noe særlig.


#6

Lavender sa for siden:

Ull kan ha korte eller lange fibre, de lange er dyre og nupper mindre. Det jeg har fra Aiayu og Cathrine Hammel er helt pent, men prisene er deretter.


#7

veobra sa for siden:

Jeg har noen gensere i ren, glatt ull. De nupper ikke. Jeg foretrekker den type ull nettopp fordi de ikke nupper. Jeg en som svetter og blir klam ganske fort, derfor unngår jeg syntetiske materialer.


#8

Lorien sa for siden:

Acryl er PLAST! Helt grusomt materiale.


#9

frukt sa for siden:

Jeg har både billig og dyr ull som ikke nupper. :ja:


#10

liefje sa for siden:

Jeg kjøpte for første gang noe i kasjmir, en todelt kosedress fra HM. Den loer ikke i det hele tatt. Første gangen jeg har opplevd et plagg i ul-lignende materialer som ikke loer. Jeg har brukt den masse (korona, ja), både rundt i huset, under et teppe i sofaen og ute på tur. Vasket tre ganger på ullprogram med Milo og tøymykner. Tørket flatt på gulvet på badet.


#11

Charlie sa for siden:

Blandingsgarn loer mer enn garn av ett fiber. Men det er vel fastslått også at noen personer får nupper mer enn andre. Det har vel med bl.a. bevegelsesmønster å gjøre, tror jeg.


#12

Pøblis sa for siden:

Jeg har også kjøpt en sånn helt nydelig kosedress i kasjmir fra hm. Jeg elsker den, men den nupper på meg. :leppe:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.