Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fugler på fuglebrettet

#1

Taien sa for siden:

Jeg la det under hobby, for det begynner å bli en hobby for meg dette.

Er det andre her inne som mater fuglene i hage/på terrasse el.l?

Jeg har hengt opp et lite fuglebrett/hus utfor stuevinduene, og har hatt masse fuglemat i dette. I begynnelsen var det et par meiser som syns det var kjekt, men tydeligvis spredde pippeordet seg. Nå er det massevis av trost, kjøttmeis, gråspurv, og rødstruper som holder hus her. Vi har måttet utvide til å legge epler og frø på et kassert hagebord utfor også. Og de spiser tomt på null tid.
Jeg elsker fuglelivet her utfor.

Det rare er at jeg hang opp slike halve kokosnøtter med talg og frø, og noen andre talgsmultringer med frø. Men de er virkelig ikke populære. Sist jeg hang opp lignende ble de spist på to dager, nå har de hengt i over en måned!

Er det andre som har samme "hobby"?


#2

Frk_Fryd sa for siden:

Hobby vil jeg kanskje ikke kalle det, men jeg hang opp fuglemat da vi begynte forrige hjemmekontor-runde ved nyttår. Nå har jeg utsikt rett ut til en trollhassel hvor det yrer med småfugl. :elsker: Mest kjøttmeis, blåmeis og trost, men også noen med rød strupe. Heter de rødstrupe? Tror ikke det er dompap nemlig.


#3

isola sa for siden:

Tipper det er rødstrupe, de ser ganske annerledes ut enn dompap.

Vi begynte å sette ut fuglemat første vinteren i rekkehus. Det tok litt tid før de dukket opp, jeg tror de drar dit de vet det er mat, og trenger tid til å oppdage nye steder. Nå er det masse, og det er så koselig! Her er det mest kjøttmeis og blåmeis. Har vi fuglenek kommer det også gulspurv, de er fascinerende vakre altså! Rødstrupe ser vi i blant, mens dompapen har vi bare sett en gang - på julaften! :hjerter:


#4

Galathea sa for siden:

Ja, dette er en koselig hobby som gir hele familien (og pus) mye glede, vi har fuglebrettet rett under stuevinduet og har panoramautsikt over "innflygningen". Hos oss har vi hatt masse dompap i år, og en god del meiser. De siste dagene har det vært nesten -20 her og helt dødt på fuglebrettet, så jeg er bekymret hønemor, har alle fuglevennene frøset ihjel?

Så heldig dere er som har rødstrupe på vinteren, den kommer først tilbake til Trøndelag på våren, nydelig fugl med nydelig sang. Den er mer oransje enn dompap, og ganske mye mindre: no.wikipedia.org/wiki/R%C3%B8dstrupe


#5

celebelen sa for siden:

Jeg har både frø, meiseboller og nek, til glede for småfugl, hagemusa og rådyr. Det ene rådyret har lært seg å spise rett fra fuglemateren til naboen, det sto og holdt røret skrått med snuten slik at det fikk i seg mat.

Det har ikke gått veldig mye fuglemat hos meg heller i år. Først trodde jeg det var fordi det var ganske mildt og nok av mat ellers, men nå er det snø og kaldt, så jeg vet sannelig ikke.

De vanligste fuglene hos oss er blåmeis, kjøttmeis, rødstrupe og skjærer. Svarttrosten er innom av og til, og tidligere har et nøtteskrikepar vært på besøk.


#6

nolo sa for siden:

Ja, jeg legger ut mat til småfuglene, og det er skikkelig trivelig å se på dem fra kjøkkenvinduet. Det mest populære er solsikkefrø og nøtter. Meiseballene spises hvis det ellers er tomt. I år har det vært mange dompapper, og de har vært sjeldne her før. Ellers er det mye kjøttmeis, men vi ser også rødstrupe, spettmeis, stær og en sjelden blåmeis.


#7

Taien sa for siden:

Så heldige dere er dere som har blåmeis! Det har jeg aldri sett "live". Disse pippene mine er ekstremt glade i epler. I dag tidlig la jeg ut et oppskåret eple, og det ble spist på rett over en time. Så epler er blitt innkjøpsvare nr 1. :humre:
Nå sitter jeg og ser på et trostepar som gumler eple, to gråspurver som sitter i busken og observerer, to rødstruper på fuglebrettet og enda en rødstrupe på bordet. :hjerter: Jeg elsker pippene her. Og de blir jammen "tammere" også. Nå når jeg kommer ut med påfyll, flyr de bare rett over gjerdet og venter i motsetning til før da de flakset avgårde så jeg ikke kunne se dem.


#8

Pelen sa for siden:

Jeg legger også ut fuglefrø, men det eneste som skjer er at rådyrene kommer og stikker inn nesen og spiser det opp. Det er en litt "kul" fuglemater som står på en stang og som har en stor åpning. Jeg har ikke sett snurten av en eneste fugl til tross for at dere skjønner at vi bor nært marka (ettersom vi har rådyr her). Jeg aner ikke hvordan jeg skal fortelle fuglene at det er mat der. På våren merker man jo at det er masse fugler her som synger.


#9

Galathea sa for siden:

Hvis dere som er bitt av basillen ønsker å utvide hobbyen så vil jeg sterkt anbefale å henge opp en fuglekasse eller to i hagen, meisene er i gang med sang og å opprette territorium allerede, og kassen brukes også som vinterbolig.

Morsomt å følge med på antall egg og unger når våren kommer, og småfugler er nyttige å ha i hagen, spiser larver og andre skadedyr.

Fuglebrett og fuglekasser er kortreiste naturopplevelser som små og store vil sette pris på:)


#10

Taien sa for siden:

Vi hadde fuglekasse i hagen til det forrige huset. Her er det desverre ikke noe sted å ha det, og det syns vi er veldig dumt!


#11

My sa for siden:

Fuglekasse har vi også, og det flytter blåmeis inn der hver vår. :hjerter: Det er så koselig!

Skulle gjerne lagt ut mat til fuglene også, men vi bor i tettbygd og bynært område der flere hus rundt oss har hatt skade pga rotter. :skremt: Så jeg tør ikke å legge ut noe som helst spiselig rundt huset. Vi har jevnlig rådyr som passerer gjennom hagen (nært marka også), men jeg aner ikke hva de spiser, bortsett fra tulipanene mine om våren. :mumle:


#12

Myria sa for siden:

Vi har en fuglemater i et tre rett utenfor verandaen (godt synlig fra stuevinduet) og jeg følger med på hvem som kommer og spiser. Vi har mest av kjøttmeis, blåmeis, grønnfink, pilfink, spurv og flaggspett (som i tillegg til fuglefrø også stjeler ekornenes hasselnøtter og så kan man høre flaggspetten borti trærne som hakker i vei på nøtten :fnise: ), men vi har også besøk av f.eks. stilits, kjernebiter, svarttrost, rødvingetrost, spettmeis, gransanger, bjørkefink, bokfink og i høst så jeg en gjerdesmett i hagen for første gang (ikke vanlig i Oslo-området, den holder seg mest på sørlandet). Jeg synes det er veldig spennende å lære meg å kjenne igjen de ulike fuglene (særlig de som ligner veldig på hverandre) og lydene de lager. :jupp: Vi bor også tettbygd og bynært, men har heldigvis hverken hatt rottebesøk selv eller hørt om andre som har det så jeg er ikke bekymret for frø på bakken. Vi pleier ikke legge ut frukt, brød e.l.

I tillegg til fuglene setter vi ut nøtter og får daglig besøk av 2-3 ekorn. :elsker: Det ene ekornet er veldig nøye på maten sin og det har hendt noen ganger at den kommer til tom nøttebeholder og en gang så jeg den bite av snoren som holder den fast og ta med seg hele beholderen og stikke av. Jeg har stått opp om morgenen til at beholderen er borte en håndfull ganger og hadde jeg ikke sett med egne øyne at det er ekornet som tar den hadde jeg lurt veldig på hvor de ble av. (Vi har aldri funnet igjen noen av dem han har stjålet.) :knegg:


#13

Taien sa for siden:

Ekorn ja, det har jeg veldig lyst på besøk av. Kanskje jeg skal prøve med noen nøtter.. Hva slags nøtter legger du ut?
Jeg legger ut epler som eneste frukt, men de blir spist opp så fort så jeg frykter ikke det. I tillegg passer vi på å koste og rydde bort tomme frøkapsler, og holde det litt vekk fra husveggen. Så da skal det være bra sier de.


#14

Myria sa for siden:

Jeg legger ut hasselnøtter med skall. Noen spiser de og noen graver de ned i hagen. Det er ikke alltid så lett å få tak i så jeg hamstrer rundt juletider slik at jeg har nok til et helt år (hehe, ja, faktisk, men jeg legger bare ut en liten håndfull nøtter om dagen så det skal ikke så veldig mange poser til).

Jeg har prøvd hasselnøtter uten skall en gang jeg gikk tom for de med skall, og ekornet spiser de også, men det er også noen fugler som spiser nøtter uten skall så ekornet får ikke ha dem alene og det blir fort tomt etter at jeg har lagt dem ut. Nøtter med skall er det bare ekornet og flaggspetten som tar. Jeg lager en helt simpel ekornmater ved å skjære av nederste del av en liten brusflaske, lage et par hull i toppen med en syl og tre en hyssing gjennom slik at den kan henge i treet.


#15

Xian sa for siden:

Jeg matet aktivt da vi bodde i skogkanten, og det er den fineste hobbyen jeg har hatt! :hjerter: Aller mest populær var fettblandingen jeg lagde selv, og frøs ned i melkekartonger med hyssing nedi. Vi fikk utrolig mange fugleslag, og man visste aldri hvem som plutselig gikk inn for landing. Kjernebiter, stjertmeis og gråsisik, i tillegg til de mer vanlige dompap, blåmeis, kjøttmeis, spettmeis, flaggspett, rødstrupe og svarttrost.

Jeg kokte sammen Flott-fett med usaltede nøtter, solsikkefrø, havregryn osv... Meget populær blanding! Like viktig er det at småfuglene har tilgang på trær/busker å gjemme seg i nær maten. Jeg pleide å tre noen store grener innimellom plankene i leveggen i fôringssesongen, for det er viktig at de føler seg trygge når de kommer. Mating i helt åpent landskap er vanskelig uansett hva slags delikatesser man varter opp med.

Nå bor vi midt i byen, og helt uten trær, og har bare måker og duer. :mumle:


#16

frukt sa for siden:

Jeg har alltid vært glad i fugler, og har matet de helt siden jeg var barn. Nå bor jeg i leilighet uten hage så det er ikke like lett lengre. Men jeg har nå et fuglebrett hengende og så legger jeg ut noe mat på hagebordet til svarttrosten og rødstrupene. De foretrekker jo å holde seg på bakken.

Det ene huset jeg bodde i i England hadde stor hage, og der fikk vi ofte besøk av et ekorn som hadde mistet litt av halen. Vi la ut blant annet hasselnøtter og valnøtter med skall til det. Noen ble gravd ned i blomsterpotter og glemt, og spirte om våren. Det var sånn jeg fikk meg valnøtt- og hasselnøttre. :knegg:

En annen gang fikk vi besøk av nøtteskrike. Den var lett å kjenne igjen på lyden. :fnise: En morgen katten og jeg kom ut i hagen satt den på gjerdet 1-2 m unna og kikket på oss med hodet på skakke. Katten holdt på å gå ut av sitt gode skinn, men fuglen brydde seg ikke. :knegg:


#17

frukt sa for siden:

Jeg har forøvrig kjøpt melormer på Rusta. Det skal være bra mat for fuglene om vinteren. Og det er visstnok smart å gi de frø uten skall så slipper de å bruke energi på å åpne de.


#18

Madicken sa for siden:

Jeg mater. Litt ugreit når vi har en jaktglad katt, men han begynner å bli såpass dorsk at fuglene ikke er så interessante lenger. Vi besøkes av kjøttmeis, blåmeis, spettmeis, dompap, svarttrost, spurv, grønnspurv, granmeis, kråke, skjære, noe jeg tror er gulspurv, rødstrupe, bokfink, og diverse hakkespetter (tre ulike sorter, jeg er usikker på navn). Jeg mener å ha sett nøtteskrike, men det er jeg usikker på. Ja, og så kryr det av ekorn her. :elsker:


#19

celebelen sa for siden:

Hvis dere henger ut meiseboller, så husk å ta av nettingen. Jeg hang opp en med netting i fjor, og endte med å måtte fange en rødstrupe for å få tatt nettingen av foten dens.


#20

sindrome sa for siden:

Jeg ha kjøpt et sånn stativ som jeg kan ha ulike fuglematere på og montert på verandaen utenfor stuevinduene, slik at jeg har full oversikt fra sofakontoret. Akkurat nå er det skjæra som holder på, måkene kommer noen ganger, men det er mest meiser og småfugl. Det er akkurat som om de kommer på et spesielt tidspunkt på dagen. Da er det skikkelig liv her ute. Katten ligger ofte i vinduet i andre etasje og ser på og lager fuglelokkelyder :knegg:
Siden veranden er en etasje opp fra hagen så er det ikke noen rådyr som får glede av maten.


#21

sindrome sa for siden:

Jeg har katt som er god til å jakte og er redd for at fuglekasser hadde ført til rene massakre i hagen.....


#22

Galathea sa for siden:

Ja, uff, det er skikkelig trist når det skjer. Men det er mulig å sikre mot kattene til en viss grad. Man kan henge kassen på husveggen, der kommer ikke kattene til. Eller sikre dem med netting rundt åpningen, evt sette en sperre på stammen på treet så katten ikke klarer å klatre opp.


#23

Katinka sa for siden:

Her får fuglene solsikkefrø på brett og fra en dings som henger i ospa og gir meg perfekt skue til liv og leven.
Vi satte opp fuglekasse som et fluesnapperpar kjapt flytta inn i. Men det ble ikke unger. :trist:

Håper de gjør et nytt forsøk. Planen er å montere inn overvåkingsutstyr. :hyper:


#24

Taien sa for siden:

Takk for supert tips! Jeg mener at jeg har sett en del hasselnøtter bl.a. på Obs, så det må prøves!!


#25

sindrome sa for siden:

Men hva med når fugleungene skal lære å fly? Vil de ikke trenge litt tumleplass i hagen?


#26

frukt sa for siden:

Svarttrosten er en raring. Den forsyner seg av matfatet, og så blir den stående lenge og se seg omkring mens den vibrerer litt med halefjærene. :gruble:


#27

Frk_Fryd sa for siden:

Ikke på fulgebrettet, men i helga var jeg ca 30 meter fra en kongeørn! Den satt så fredelig på en stein (og kikket på sauene mine :noia: ). Sjelden kost her hos oss!


#28

nolo sa for siden:

Wow, Frk Fryd. Det må ha vært spennende.


#29

Taien sa for siden:

Åh! Det må ha vært magisk!


#30

cora sa for siden:

Jeg har fuglemater rett utenfor kjøkkenvinduet, og fyller på omtrent hver dag.

Det kommer kjøttmeis, gråspurv, gulspurv, pilfink, blåmeis, rødstrupe (tror jeg) og svarttrost.

Tenk å se kongeørn!


#31

Robyn sa for siden:

Heller ikke fuglebrett, men jeg møtte tiur på vei ut fra jobb i dag. :sjokk:


#32

Taien sa for siden:

Jøss!! Hvilken jobb kom tiuren fra?!

Sorry, klarte ikke dy meg! :humre:

Men så gøy å se. Det er lite storfugl i Stavanger sentrum.


#33

Robyn sa for siden:

Må ha vært frilans på hospitalet da. :knegg:


#34

IzziCreo sa for siden:

Jeg tenker at kanskje den Eva Solo dingsen til å henge på vinduet er relativ sikker mot mus og rotter. De kan jo ikke klatre på vindu... Men problemet kan kanskje være fugler som krasjer i vinduet? Eller det er vel egentlig først og fremst et problem der de antar at det er fly through liksom...


#35

My sa for siden:

Jeg er mer redd for at fuglene slumser mat ut av materen og ned på bakken. Hvor det kan tiltrekke seg uønskede gjester. Ikke at rottene kommer seg opp på fuglebrettet.

Her er det likevel en del småfugler i buskene i hagen da, det er koselig. Mest kjøttmeis akkurat nå.


#36

Taien sa for siden:

De slupser definitivt! Jeg koster og koster etter de rotekoppene. Men syns det er verdt det.


#37

IzziCreo sa for siden:

Hm, ja, da er det jo vanskelig. Jeg skulle så gjerne ønske at vi hadde funnet en god løsning, men jeg kan ikke med viten og vilje tiltrekke mus og rotter til borettslaget (eller hytta). Det er et problem fra før.


#38

Frk_Fryd sa for siden:

Nå måtte jeg google kongeørn for å sjekke at jeg ikke lurte dere, men joda, det var det! Jeg vet det er et par som har revir i fjellene bak oss, men det er sjelden de kommer på besøk.

Jeg kan konstatere at fulgepeanøtter er mye mer populært enn meiseboller. De forsvant på 2 dager, og tiltrakk seg et større utvalg fugler.


#39

Sissel sa for siden:

Det samme opplever jeg. :)


#40

Nextlife sa for siden:

Vihar ulike småfugler i hagen, og de er så morsomme. Like før de ringer på døra når det er tomt for mat.:knegg: De setter seg i en blankmispel 2 meter fra ytterdøra, og flakser og lager leven når jeg kommer ut. Når materne er fulle er de ikke i blankmispelen, så det er helt tydelig at de sitter der å venter.


#41

Nextlife sa for siden:

Vi har kjøttmeis, dompap, sidensvans, noen trostflokker som reker innom, spurv, granmeis, en utrolig bråkete flaggspett som vandaliserer fuglekassene, skjære og kråke.
Ikke langt fra her vi bor har vi en stor koloni med havørn, vi ser de hver dag på vei til og fra jobb. Det er ikke uvanlig at 10-12 av de seiler over huset her, men de er ikke på fuglebrettet.


#42

Galathea sa for siden:

Du får legge på litt annet matutvalg på brettet, så skal du se de slår seg ned. Det hadde vært noe!


#43

My sa for siden:

Ørn skulle jeg gjerne hatt på fuglebrettet, :hyper: den holder sikkert rotter og mus unna. :jupp:

#44

frukt sa for siden:

Tror ikke kattene i nabolaget hadde vært så trygge. :knegg:


#45

Taien sa for siden:

Vi har et par fugler som hakker på stuevinduet når det er tomt!


#46

celebelen sa for siden:

For noen år siden sto jeg ute og hengte opp tøy, da jeg hørte noe lande på taket av fuglebrettet. Da jeg snudde meg satt det en spurvehauk der, to-tre meter fra meg.

Pappa er nordpå nå, der sirkler havørna over når de er ute med hundene (små pudler). Naboen hadde sett ørna ta den ene katta i fjor, så hundene slippes ikke ut uten bånd nå.


#47

Ine sa for siden:

Fått et hornuglepar i ei gran i hagen. Magiske kvelder når de holder på (bokstavlig talt kanskje :knegg: ), mens kattugla synger i skogen nedenfor. Håper på hornuglebarn i hagen snart.


#48

Madicken sa for siden:

Å, så heldig du er! Ugler er fantastiske vesener. :elsker:


#49

Ine sa for siden:

Jaa! :hjerter:



#51

Myria sa for siden:

Så herlig. :hjerter:


#52

Galathea sa for siden:

Ugler er magisk!

I morges våknet vi til tranesang, så da er det vel vår, selv om snøen fortsatt ligger på jordene. Jeg har lest om noen som la ut mat til tranene slik at de kom helt inn til huset, så tenkte å utvide fuglematingen nå utover og håpe på å få lokket dem litt nærmere.


#53

Ine sa for siden:

Herlig å våkne til!

I går så jeg en av de for andre gang. Satt helt øverst i den store grana vår.

Jeg var usikker på hvilken ugle det først var, så sendte opptak av den til en mann som driver og merker katteugler i bygda vår, han blir omtalt som "uglemannen i NN" ("bygda vår"- 30 000 innbyggere). Han kom opp i påska og gjorde lydopptak av den. Da jeg sa jeg hørte to i samme tre, sa han jeg hadde trukket gull-loddet! Er vel ikke så vanlig med hekkende hornugle-par i hagen.

Litt gøy, først hørte jeg den litt utenfor eiendommen, trodde jeg. Så så jeg den i et tre i hagen vår. På den tiden hørte jeg noe jeg trodde var en annen ugle på motsatt side av huset vårt når jeg la meg. Var nok en hunn, for lyden var litt anderledes. Nå hører jeg begge disse lydene fra samme tre! Nå har de tydeligvis funnet hverandre og slått seg sammen i grana. :hjerter: Litt morsomt å ha vært med på at de har funnet hverandre.

Uglemannen skulle visst komme og gjøre opptak av de to sammen og.

Noen ganger går samboeren og hunden sene lufteturer. De ser nok på oss som inntrengere, en kveld seilte ugla mot de, og sirklet over de. Kanskje det er tegn på at de har egg.

I kveld har jeg ei god lykt klar så jeg kan lyse mot den fra soveromsvinduet.

Uglemannen sa vi ikke måtte finne på og sette opp stige og prøve å se på reiret, da angriper de med kvasse klør, ingen fare skrev jeg.



#55

Ine sa for siden:

Ja. :hjerter:

Nå hørte jeg den for første gang på dagtid, fra samme tre.

Har ikke hørt kattuglene fra litt nedenfor her på et par dager nå, kanskje de har funnet seg maker.

Lyst å lære mer om ugler nå, får prøve å finne noen bøker på biblioteket.


#56

Ine sa for siden:

Hornugla har fått unger i hagen vår. :hjerter:

Det piper i kor støtt og stadig. Glad jeg bruker ørepropper om natta.

Ser en av de voksne ut på jakt over kulturlandskapet rundt her om kveldene. En kveld jeg stod ved vinduet satt den seg på ei grein på et tre i hagen, og satt i flere minutter, mens den innimellom dreide hodet sitt rundt og så inn på meg i kjøkkenvinduet, på 20 meters avstand. :hjerter: Det er opplevelser som gir livsrikdom.

I går bjeffet hunden vår noe veldig i hagen. Viste seg å være en katt på et av de nærmeste jordene. Det er nettopp slått gress på jordet, og jeg tror det er god tilgang på gnagere. Katta ble sittende, men det som var litt rart var at ugla jaga katta bort, hjemover. Den kjeftet like i nærheten av katta, og katta forflytta seg litt hjemover, bort fra reiret. Når katta bevegde seg bort fra reiret fløy ugla litt etter, og fortsatte kjeftinga. Sånn gjorde den to ganger, til jeg ikke så katta mer. Jeg hørte lignende kjefting da jeg var imellom reiret og en av de voksne på jakt en kveld.


#57

safran sa for siden:

Skjærene utenfor her skriker jevnlig i kor. Da vet jeg akkurat hvor drittkatten til naboen er. :knegg: De følger etter og skriker helt til hun er ute av deres revir.


#58

celebelen sa for siden:

Så herlig med ugleunger!
Vi har mest skjærer og meis hjemme, men på hytta fikk vi besøk av stillitser i vår, det var moro.


#59

My sa for siden:

Her er det liv og røre med pipende blåmeisunger og travle foreldre, i fulgekassa som minstejenta og bestefaren lagde for noen år siden. :hjerter:


#60

Nextlife sa for siden:

Joda, her går det for seg.
Jeg har temmelig bortskjemte småfugler, og alle får meny tilpasset sine behov.
Jeg lager også hjemmelagde meiseboller som jeg har delfiafett, nøtter, frø og kakesmuler og brødsmuler i.
Disse har elgen oppdaget og lagt sin elsk på, så nå har jeg elg på fuglebrettet.:nemlig:
Vi fikk besøk av noen konglebit forleden, en fantastisk fin fugl med nydelig lyd, og de er ikke sky i det hele tatt.
Disse karene liker bær godt, og har nå spist tomme rogntrærne for bær, så da gikk jeg rett og slett i fryseren og hentet noe av den dyrebare kirsebæren min onkel har brukt timesvis på å plukke til meg. :sparke:
Det var veldig populært hos konglebitene da. :hjerter:


#61

Sweetie sa for siden:

Elg på fuglebrettet! :lol:
Og så heldig du er som får besøk av konglebit. Den har jeg aldri sett i levende live.


#62

Nextlife sa for siden:

Ja, kjempeheldig. Den flokken som er her nå er ca 15 stk, flest hanner.
Første gang de var her var i 2018, og da måtte jeg Google meg frem til hva de var for noen, jeg hadde aldri sett de før. Siden har de vært innom her en tur hver vinter.


#63

frukt sa for siden:

I hagen min går det i skjære, svarttrost, kjøttmeis, blåmeis, rødstrupe og spurv, litt avhengig av hva som står på menyen. Meisene virkelig eeelsker jordnøtter, så de forsvinner fort.


#64

Nextlife sa for siden:

Det er helt Texas i fuglemateren for tiden. Vi har 2 kull små kjøttmeisen som ennå henger etter de ble klekket ut i vår, og stær, noen andre meiser og trost og de vanlige der.
De soste dagene har vi sett 2 sorter (2 av hver) som vi aldri har sett før, og appen forteller oss at det er grønnfink og bokfink.
Skikkelig stas. :hjerter:
De spiser som gale, og vi må fylle opp røret i matgloben hver dag.

Vi har også vært plaget med at sjura (som vi kaller skjæren her) har fortrengt småfuglene, men nå har vi fått en hauk som sitter oppi storgrana som skremmer vettet av de, så nå får småfuglene fritt leide. Vi har ikke sett at hauken jager etter småfuglene, kun sjura.


#65

Myria sa for siden:

Her er det også stappfullt på fuglebrettet. De spiser opp en hel fuglemater med frø på 2-3 timer, men jeg fyller bare på hver morgen så når det er tomt må de vente til dagen etter. Heldigvis klarer ikke duer, skjærer eller andre store fugler å komme til på materen vi har så det er bare de små som spiser (og det er jo de vi ønsker å ha på besøk også). De fuglene vi har mest av er grønnfink, pilfink, stillits, bjørkefink, kjernebiter og spettmeis, men jeg tror jeg har skrevet ned minst 25 ulike arter som spiser hos oss jevnlig og det er veldig koselig. Jeg elsker fuglelivet i hagen. :elsker:


#66

veobra sa for siden:

Det er så koselig å følge med på fuglene. Vi hadde en hakkespett på besøk en periode. Det var ganske stas, jeg synes ellers jeg hører dem mer enn jeg ser dem.


#67

Myria sa for siden:

Flaggspettene hos oss stjeler av og til hasselnøttene vi har satt fram til ekornene. Da hender det jeg kan høre dem sitte i et tre lenger bort i hagen og hakke på nøtten, men jeg vet ikke om de får hull på skallet og får glede av innholdet.


#68

Nextlife sa for siden:

Jeg skal også begynne å føre oversikt over besøkende i hagen. :hjerter:

I tillegg til fuglene har vi massevis av pinnsvin her, både voksne og barn. Reven reker forbi på tidlig natt, og jeg tipper han har hi ikke langt fra oss. Innimellom ser vi også ekorn.


#69

veobra sa for siden:

Det er gøy med oversikt over fugler. Jeg har et ark med bilder hengende og krysser av.


#70

Eia sa for siden:

Vi har store mengder rotter i området, så vi måtte fjerne vårt for 3-4 år siden. Det hang rett på utsiden av spisestuevinduet, og frokost med fugletitting var en av mine favorittider på døgnet. :hjerter:

Skal jeg noen gang flytte herfra, blir mulighet for fuglemating et av kriteriene for det nye bostedet. :jupp:


#71

My sa for siden:

Veldig underlig opptreden i hagen, eller rettere sagt nabohagen, forrige dagen her. De har et stort morelltre, som fuglene selvsagt elsker, og det er stadig ulike fugler der som koser seg med bærene (som eierne selv ikke plukker). Men forrige dagen satte det seg en måke i treet og spiste moreller. :undrer: Måker har virkelig ikke føtter som er beregnet på å sitte i trær med. Den er absolutt ikke laget for å sitte på en kvist og plukke bær, plattfot som den er. Men denne måken gjorde et forsøk, balanserte seg ut på ei grein og fikk i seg en morell, prøvde gjentatte ganger å bøye seg for å ta en annen. Men føttene får jo ikke til å holde seg fast, så den bare gled og gled, for hvert forsøk, holdt hele tiden på å falle ned, og måtte flakse og sprelle for å komme på plass igjen, og ga til slutt opp. På ei anna grein satt ei skjære og lo seg ihjel. :pekele:


#72

Myria sa for siden:

Morsomt! :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.