Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilde på kake - får jeg til det?

#1

Marla Singer sa for siden:

Jeg har hatt som mål å lage superenkle bursdagskaker. Langpanne og nonstop, liksom. I dag kom bestillingen jeg har fryktet: Hun som snart har bursdag vil ha kake med bilde av favorittfiguren sin. Jeg prøvde å si at det er skikkelig vanskelig å få til, men fikk i retur at "da må du bare øve og øve, mamma, så får du det til til slutt".

Så da må jeg nesten, men jeg vil ikke øve. Er det mulig å få til en sånn kake helt uten skills og på første forsøk? Ser for meg en vanlig sjokoladekake med et bilde oppå. Hvis det er mulig, hva slags bilde kjøper jeg, og hvordan gjør man det egentlig?


#2

Madicken sa for siden:

Jeg har laget mange temakaker etter at jeg oppdaget fondant - for et nydelig materiale å lage kakepynt av! Men du tenker kanskje å kopiere et bilde av figuren over på sukkerpasta og få det hele levert? Disse, for eksempel, gjør det.


#3

ingling sa for siden:

Det finnes mange ferdige sukkerbilder å få kjøpt, litt avhengig av hvilken figur det er hun vil ha. Jeg har brukt det noen ganger, men de smaker ikke sånn kjempegodt. Jeg har stort sett endt med å lage figuren selv, men jeg er ikke helt god da. :humre: Hvilken figur vil hun ha?


#4

Syrinx sa for siden:

Verken bilder eller fondant smaker godt, så akkurat den faktoren betyr lite.

Jeg har bestilt bilde og lagt på vanlig sjokoladekake. Funka fint det.


#5

Malama sa for siden:

Jeg har bestilt bilder og lagt på kaker, null stress. Å lage figurer selv er ikke min greie. Men kjøpte bilder, legge på kake, det klarer jeg fint


#6

Tjorven sa for siden:

Hvor bestiller man sånne bilder?

Til snuppas konfirmasjon endte vi opp med å bestille både kake og bilde fra bakeri (eller strengt talt Meny). Det var faktisk den aller beste kaka i det selskapet.


#7

Malama sa for siden:

Jeg har bestilt dem på ebay, men da må man ha god tid. Har man dårlig tid og et villig til å betale tre ganger så mye selger bakere og private kakebakere dem, søk på nett.


#8

Timar sa for siden:

Jeg har fått noen sånne bestillinger og har brukt pinterest og bildegooglet for å få inspirasjon. Og så er det bare å lukke øynene for kreasjonene til de som virkelig KAN slike ting, og finne noe som virker noenlunde oppnåelig.

Jeg er faktisk overrasket over hvor lett det er å lage ting med fondant. Det går til og med an å bruke maler og skjære ut, hvis det er vanskelig på frihånd.

Nå vet jeg ikke hvor høye forventninger barnet ditt har, men min har blitt mektig imponert av det jeg har fått til, og jeg er virkelig ikke verken kreativ eller fingernem. ::hehehe:


#9

zinatara sa for siden:

Jeg har bestilt kakebilder mange ganger, veldig enkelt å få til. Foretrekker de som er i sukkerfondant over de som er i rispapir.


#10

Bluen sa for siden:

Nå er jeg spent på hvilken figur det er er snakk om. :D Det vil nok ha en del å si for gjennomføringsmuligheten.


#11

Tjorven sa for siden:

Ja, for det slår meg nå at jeg trolig ikke aner hvordan denne figuren ser ut ettersom jeg overhodet ikke har peiling på hva barnehagebarn i dag følger med på.

Da mine unger var på den alderen ble det produsert et par sjørøverkaker (laget av toro langpannesjokoladekake som ble kuttet til og satt oppå hverandre) og en prinsesseborg (gulrotkake i midten med tårn av rullekake med iskjeks på toppen i 4 "hjørner" av borgen). Ungene mine elsket sånne kaker selv om de ikke ville vunnet noen kakepyntkonkurranse akkurat.


#12

Madicken sa for siden:

Jeg, som fra før hadde null erfaring med konditorfaget, har på bejublet måte gjennomført varianter av både Peppa Gris, Fantorangen, Lynet Mcqueen, My Little Pony, Minions og Pokemon, for å nevne noen. Alt i fondant. :stolt: Dette er noe alle kan klare.


#13

Marla Singer sa for siden:

Takk for mange svar! Leser skikkelig i kveld, bare innom for å svare på at det er Skye i Paw Patrol jeg må trylle fram.


#14

GinaK sa for siden:

Jeg har bestilt spiselig bilde fra Nettbakeriet og Kakedilla. Kom ikke inn på nettsidene sånn i full fart. Kanskje de har gitt opp pga lite bestilling siste året..?

Men det er bare å legge det oppå. Penslet med litt vann først. Ikke noe vanskelig. Jeg har hatt de på marsipankaker.


#15

Galathea sa for siden:

jeg har brukt Hanne's kaker, har sendt over fil med bilde på mail betalt på vipps, og så sender hun i posten. Må beregne noen dager til postgang, hvor lang tid har du?

www.hanneskaker.com/spiselig-bilde/


#16

ingling sa for siden:

Her var det en del Paw Patrol, hvis hun tåler at det ikke bare er den ene figuren, da. :humre:


#17

Marla Singer sa for siden:

Så fine kaker, zinatra! Jeg får veldig lyst til å dille med å lage masse fancy selv når jeg leser her, men det har jeg ikke tid og overskudd til nå. Så jeg må ha en superenkel løsning.

Det ser ut som om bestilling av ferdig bilde på sukkerfondant er løsningen. Tror jeg skal klare å finne et jeg kan bruke, men det skal være på en sjokoladekake. Det står på et av nettstedene at dette ikke er anbefalt, fordi det trekker til seg fuktighet og blir bølgete. De tipser om å legge et lite lag fondant under, men blir dette egentlig vellykket? Ser for meg at det blir et tjukt, hardt lokk på kaka, hvor sjokoladekremen på sidene blir trøkt nedover og ser fæl ut. Blir det egentlig fint? Det er nemlig viktig. :filer: Ser at det ser fint ut med marsipanlokk (eller fondantlokk, eller hva det er). Blir det bedre å kjøpe noen figurer og sette oppå sjokoladekaka isteden kanskje, eller andre varianter?

Minner om at dette må være en no brainer, målet er å unngå å bli sånn kvelden før: :gaah:


#18

Galathea sa for siden:

Jeg har alltid hatt de på langpanne sjokoladekake, syns at det har vært fint (nok), best resultat om man klarer å få glasuren på kaka rimelig slett , da bølger det ikke. Passer med A4-fomat til liten langpanne, så kan man f.eks lage en ramme med nonstop eller rosa strøssel rundt - det har ihvertfall slått an hos min lille bursdagsprinsesse


#19

ingling sa for siden:

Jeg foretrekker figurer oppå fremfor bilder, har enten laget selv eller kjøpt (f.eks. hatchimals, My little Pony.. har laget en del. :knegg:). Anbefaler ikke å lage hele Drømmehagen i marsipan. :dåne: De figurene jeg har brukt har blitt vasket og brukt som leker etterpå, veldig populært!


#20

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg har lagt sånne kakebilder på sjokoladekake flere ganger, går helt fint!


#21

ingling sa for siden:

Jeg har også brukt bilde på sjokoladekake (mine vil bare ha det), men med lys Philadelphiasmørkrem under. Funker finfint.


#22

Marla Singer sa for siden:

Så bra! Takk, da har jeg fått nok troen til at bilde er bestilt. Om ikke annet så er det vel en tråd her inne hvor kaka kan egne seg hvis det går skikkelig gærent. :knegg:

Veldig god idé med ramme av strøssel eller noe sånt rundt - det skal jeg gjøre!

Hele Drømmehagen i marsipan! :haha:


#23

ingling sa for siden:

Skylder på blanding av spedbarnståke og graviditet, eldste fylte ett og jeg var nygravid med yngste. Trenger en ettåring fancy kake? Neppe. :knegg:


#24

Marla Singer sa for siden:

At du var gravid og i spedbarnståke gjør det bare enda mer imponerende! Jeg synes det virker supergøy å dille med sånt, men siden jeg ikke synes jeg har tid med to barn over ett år så lurer jeg på hvilke triks du brukte for å få tid til det? :hyper:


#25

ingling sa for siden:

Det første barnet sov greit på nettene og var ganske rolig på dagen. :knegg: Det med nattesøvn gikk over seinere, da. Nei, jeg aner ikke. Brukte noen dager på det, da.


#26

Marla Singer sa for siden:

I tilfelle noen søker opp denne tråden fordi de lurer på det samme: Ja, jeg fikk det til, og det VAR virkelig superlett og superraskt unnagjort. Kjøpte bilde på nett, brukte lys sjokoladekrem, bittelitt vann under bildet, smelte bildet på og tok litt krem over/på kantene. Tok maks ett minutt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.