Dette lager jeg ofte til lunsj nå, har helt dilla! Nyydelig! Til middag fyller jeg dem ofte med kjøttdeig og grønnsaker, men dette er bare et lite lett måltid, evt. tilbehør:
Skjær en paprika (jeg liker best rød) i fire deler slik at du har fire langsider. Ha olje fra et glass fetaost (Arla) i en bolle. Dynk paprikahalvdelene i oljen slik at de er dryppende våte. Legg dem på en papirkledd stekeplate eller i en ildfast form. Annen olje kan selvsagt brukes, jeg har bare pleid å bruke denne selv om den nok ikke er så sunn.
Smuldre fetaost fra glasset over paprikaene, dekk dem skikkelig.
Stek dem i ovnen på 200 grader til paprikaene er brune i kantene.
De kan spises både varme og kalde, jeg liker dem best varme. Godt med brød til også. Kan spises som side-dish til middagen, eller som egen koserett med feks. brød.
Her er oppskrift på de vi pleier å ha til middag (dette er en lavkarbooppskrift men den kan tilpasses slik kan vil, feks. bruke lettrømme og lettost og lignende):
2 stoore paprika, de røde er best
1/2 beger seterrømme
1 pakke kjøttdeig (kan bruke mindre og, men vi bruker alltid en pakke på 2)
Krydder, revet ost og masse hvitløk.
Stek kjøttdeigen med masse hvitløk og krydder.
Del paprikaene i 2 på tvers og skrap ut innholdet.
Bland et halvt beger rømme i kjøttdeigen og la det putre i et par minutter.
Fyll kjøttblandingen i paprikaene og dryss over revet ost.
Stek på 225 grader til osten er gylden.
Server med salat og evt litt ekstra rømme.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.