Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget tortillalefser

#1

Isprinsessen sa for siden:

Kanskje et litt vel overambisiøst prosjekt, men har lyst til å lage hjemmelaget tortilla lefser.

Noen som har en god oppskrift å anbefale og andre tips og triks?
Eller er det noen som avbefaler hele prosjektet?


#2

Pelen sa for siden:

Dete er enkelt, jeg har gjort det hos meksikansk venninne, men har dessverre ikke noen oppskrift. Mener at det var hvitt maismel og vann. Blandes til passe blanding. Vi la det ut mellom plastfolie og brukte et skjærebrett eller noe å presse dem ut mener jeg, i hvert fall hjemme his meg. Når vi gjorde det hos henne hadde hun en pressegreie som ble brukt. Så steke raskt. Set var i hvert fall veldig enkelt.

Veldig dårlig forklaring, men det var 10 år side . Jeg kan ev. spørre henne om hun kan forklare bedre.


#3

vixen sa for siden:

Jeg har prøvd. Ikke verdt det. :humre:


#4

Malama sa for siden:

Jeg har også lyst å prøve, men ikke mais, hvetetortillas.

Ble jo inspirert av eget tortillas hvetemel, men det har jeg ikke funnet i butikken. (Og sp kom årsoppgjøret og tok meg og da har jeg ikke kapasitet til å tenke på det engang)

Men det finnes greie oppskrfiter og det ser jo ikke så vanskelig ut, ifølge artiklene jeg leste så kom man aldri til å gå tilbake til ferdigtortilals som varmes i mirkoen, så jeg vet ikke om jeg skal ta sajngsen for jeg kommer ikke til å gjøre det hver uke ;) Neida, jeg skal nok prøve en gang. Har til og mer takke så vi kan i teorien steke flere om gangen også. (Jeg HAR ambisjoner om å lage lefser engang, så tortillas er jo lavterskel i forhold)


#5

Erica sa for siden:

Jeg har bakt glutenfrie tortillaer mange ganger, og de blir rent så gode faktisk. Du trenger jo ikke glutenfritt og kan bare finne en oppskrift, men det er ikke så vanskelig og jeg syns jo det er bedre med helt nystekt enn kjøpt.


#6

Dragen sa for siden:

Har du en god glutenfri oppskrift?



#8

scilla sa for siden:

Denne oppskriften bruker jeg:

350 g Masa Harina/mexicansk maismel
2 ss hvetemel
1 ts salt
4-5 dl vann

Mel og salt blandes sammen, ha i 90% av vannet og bland sammen. Deigen skal bli våt, men ikke klissete. Juster med resten av vannet om nødvendig. La deigen hvile i 10 minutter.
Stek i tørr varm stekepanne eller på takke i 2-3 min. på hver side. Hvis du ikke har lefse-presse kan du presse dem sammen mellom to kjeler - bunn mot bunn.
Lykke til!


#9

Nextlife sa for siden:

Det er så verdt arbeidet. :nemlig:
Enten du lager mais,- eller hvetetortillas.
Når man først er i gang er det kjekt å lage en stor batch å hive i fryseren.


#10

Isprinsessen sa for siden:

Takk for tips. Har ikke lefsepresse men får prøve uten.


#11

Nextlife sa for siden:

Hvis jeg skal være helt ærlig, jeg synes lefsene blir litt for tykke i presse, og foretrekker faktisk å kjevle. :o


#12

Tangerine sa for siden:

Det går fort å kjevle, de trenger absolutt ikke å være helt runde.


#13

Nextlife sa for siden:

Jeg liker helst små lefser, så jeg kjevler ut en stor Leiv og stikker ut små, munfullstore lefser.


#14

Isprinsessen sa for siden:

Takk for mange tips. Har ikke fått tak i maismel så det ble ikke til fredagstacoen.


#15

Erica sa for siden:

280 gram schär b-mix
1 ts xanthangum
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
4 ts nøytral
1,8 - 2,3 dl romtemperert vann (se an hvor mye som må til)

Bland alt det tørre i 3/4 av vannet. Bland i nok vann til en fin fast deig. Del i 8 emner for normalt store lefser.

Bak ut mellom 2 bakepapir hvor det nederste er smurt med olje. Ta av det øverste papiret og legg lefsa på panna, og dra av papiret etter at det er stekt i ca 30 sekunder til et minutt. Snu og stek på den andre siden.

Legg dem i klede til de skal spises.


#16

Fersken sa for siden:

Jeg må lese overskriften flere ganger, for meg står det 'Hemmelige tortillalefser'. :humre:


#17

Fløyel sa for siden:

Her lager Mini lefser. Kjevles ut med lefsekjevle og stekes på takke. Det er virkelig verdt det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.