Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hage 2021

#1

Pelen sa for siden:

Jeg begynner å tenke på hagen allerede nå.

Er det noen som har noe i inspirasjon til dette? Jeg trenger en lav tett busk på maks 1 meter som gjerne blomstrer store deler av sommeren. Den skal være tett også i bunnen så at den kan skape en kort hekk. De skal stå nær lilla syriner. Sol store deler av dagen og det er en plass i hagen som er mer mot det tørre enn våte. Ikke giftige bær/blomster eller tagger.


#2

Madicken sa for siden:

Ååå, hagetråd! :danse: Utenfor vinduet mitt er det 12 minus akkurat nå, og masse snø og is, men nå er vi jo inne i den aller siste vintermåneden. Jeg har tenkt på å begynne og så noe inne, men vet ikke helt hva.


#3

Magica sa for siden:

Vi har allerede en grønnsakstråd. :) jeg har sådd blodbeger, paprika (EN spirte) og basilikum (til sikkert eget forbruk utover vinter/våren). Skal vinterså men har ikke kommet i gang helt, kanskje i morgen?


#4

Engasjert sa for siden:

Jeg har også begynt å tenke på hagen som ligger under snø og -12, og leter etter fine hageprogrammer med sol, planter og blomster :) Noen forslag?

Beklager, men jeg er ikke dreven nok til å komme med et buskforslag.


#5

Blondie sa for siden:

Jeg gleder meg også til hagesesong! Første prosjekt er å hundesikre den uten å gå bankerott. :knegg: Jeg orket aldri å sette løk i høst, det var jo litt dumt. Jeg har mange fine pallekarmer da, så jeg skal nok klare å få litt glede inn likevel.

Første våren med Magnolia, spent på om det blomstrer i år. :kryss:


#6

Bean sa for siden:

Buskmure eller potentilla er busker som kan bli ca.1m og blomstrer lenge. Finnes i flere farger. Gul eller hvit er vel mest vanlig, men finnes også i rosa. Veldig tett busk med mange blomster.


#7

Engasjert sa for siden:

Mine potentilla starter blomstringen ganske seint på sommeren, men jeg har lurt på om de er litt gamle. Klipte den ene helt ned til bakken for i fjor, for å sjekke den teorien, og leste først etterpå at de er saktevoksende. Blir spennende å se om det kommer mer busk enn liten kvist denne sommeren.

Men for trådstarter kan det hende at nettopp det at den er saktevoksende gjør den verdt å se på.


#8

Lavender sa for siden:

Jeg er spent på fjorårets kjøp. Ble fristet av halv pris og fylte Golfen med sommerfuglbusk, syrinhortensia, trollhassel, roser og en blomstrende sak med mørkelilla blader. Ble inspirert etter ferien i Danmark. Jeg sår Blodbeger, men har lite tro på prosjektet. Jeg skal snart så Stokkroser og rød Solhatt. Jeg liker solsikker, men i fjor tok sneglene de og jeg orker ikke en runde til, kanskje i kasse på terrassen. Og jeg skal ha klatreplanter til å dekke nordsiden på en bod, tenker på arkitektens trøst eller New Dawn roser, tror det blir mye avfall med rosene.


#9

Pelen sa for siden:

Potentilla har jeg noen rosa varianter av og det kan gå. :nikker: Den eneste ulempen er at mannen syns det er litt kjedelige og sånn plante som foreldrene plantet.


#10

Lavender sa for siden:

Svartsurbær, Aronia. Først blomster, så fargerikt bladverk før bær. Eller reis til rosegartneriet i Vollen og spør om en remonterende rose på en meter. Kanskje en Astrid Lindgren, blir den over meteren er det bare å klippe.


#11

Anne C sa for siden:

Hagen ja, der har jeg mange planer i år. Jeg har sagt til mannen at det jeg ønsker meg til 50 års dagen min er et hjemmesnekret drivhus. Jeg har planene klare, og vet hvordan jeg vil ha det. Jeg satser på at vi i alle fall får opp grunnmur til det i år. Det er ikke gitt at vi får tak i akkurat de vinduene vi vil ha i år.

Straks, hvis det bare kan bli pittelitt mildere, skal jeg så frø ute i plastkasser.

Gleder meg til å se hva som kommer opp av alle de løkene jeg satte her og der i høst. Jeg er veldig klar for hagen min i 2021, og hadde det ikke vært for hjemmeskoleperioden i fjor er det ikke sikkert jeg hadde fått igjen lysten på å gjøre noe her igjen.


#12

millact sa for siden:

Haha, jeg har akkurat måkt snø i en time.


#13

Anne C sa for siden:

Snø har jeg nok av, men bare jeg får tak i jord som ikke koster en formue så skal jeg så ute i plastbokser. Som skal stå på snøen.


#14

millact sa for siden:

Der kom brøytebilen! Det betyr at jeg må skuffe foran hele garasjen før jeg kommer ut med bilen......


#15

Anne C sa for siden:

Jeg elsker vinter ass #ironisk


#16

Pelen sa for siden:

Takk for tips! Jeg mø ha noe tettere enn roser. Hunden min skal ikke se igjennom det ut på veien der det passerer masse hunder. Dette er på hytten vår som ha en kyststi rett utenfor. Hunden sliter med å la være å bjeffe når det kommer hunder der og bjeffing vil jeg ikke ha noe av. Buskene skal være på innsiden av et gjerde som kanskje er 5 meter.

Jeg har allerede plantet noen tre syriner på stamme så jeg må dekke opp under med noe tett, gjerne vintergrønt lår jeg tenker meg om, men ikke barnåler. Vintergrønt har vel kanskje ikke så mye blomster? Kan ev være med fargete blader (dvs ikke grønne) også med blodbøk blir for høyt.


#17

millact sa for siden:

Faktisk ikke så verst!


#18

Engasjert sa for siden:

Jeg ønsker meg også hjemmesnekret drivhus i 50-årsgave :-)

Jeg tror vi bor i samme område, og lurer veldig på hva du sår ute nå?


#19

Polyanna sa for siden:

Kan jeg spørre her om et løk-dilemma? Jeg kjøpte mer løk enn jeg hadde plass til i bed, og satte dem i stedet i krukker. Da har jeg erfaring med at de bare fryser ihjel, men tenkte at global oppvarming skulle bli redningen. Men da det ble så beinkaldt, så satte jeg dem inn i kjelleren. Men nå spirer de!! Skal jeg sette dem ut eller dør de av sjokk, da?


#20

Malama sa for siden:

Om det fortsatt er like beinkaldt som hos oss, så tror jeg de dør av sjokket. De bør oppbevares kjølig, men ikke minusgrader rett innenfra selv om de tåler det når de er tilvendt det


#21

Anne C sa for siden:

Jeg har kjøpt Marias temapakke: Så kaldt utendørs! hos Solhatt.no. Det er frø som er tenkt å så ute utover nå.

Se feks her: mariaberghestad.no/blogg/2019/01/10/vintersa-gronnsaker-utendors?rq=vinter

Jeg samler på melkekartonger som jeg skal så gulrøtter i. Ellers blir det litt salatgreier. Jeg har aldri gjort det før, men har tenkt en stund på at jeg ville teste det.


#22

Anne C sa for siden:

Hvor får man tak i god jord som ikke koster skjorta nå på denne tiden av året? Plantasjen hadde bare dyr jord nå.


#23

Pelen sa for siden:

Gjenbruksstasjoner har i hvert fall i Oslo, men greit med henger. Veldig fin jord.

#24

Engasjert sa for siden:

Tusen takk :)


#25

Malama sa for siden:

Mange steder i landet. Ikke en eneste plass i mitt fylke. Frustrerende. Jeg vil også hente en henger med jord!


#26

Magica sa for siden:

Feil. Det selges her jeg bor på RIR. Ja - ikke nå midt på vintern da.
www.rir.no/velkommen


#27

Malama sa for siden:

Så fint. Jeg har søkt og funnet oversikter og der sto ikke fylket på listen engang, nemlig. Godt det ikke er så ille. Videre googling sier de har på vatne også. Bare meget dårlig oversikt jeg fant da sist uke. Glemt et fylke.


#28

Fintdethei! sa for siden:

I følge min kloke mor, så skal visst løk bli glade for minusgrader. Jeg har tulipanløk i krukke på andre året, de spirer også. Det er hundre minusgrader nå. Minst. Jeg har trua på tulipanene likevel.#30

Pelen sa for siden:

Her der vi kjøper jord på henger så kan man kjøpe to typer jord så det gjelder å passe på at man får den man bør ha. Den ene er ofte for fin og inneholder for lite sand.


#31

sindrome sa for siden:

Jeg har sådd blodbeger - mengder! Sådde dem 10. jan og de spirer og koser seg. Har laget et stativ med to plantelysrør og satt det på soverommet, som jeg kan ha mellom 15-18 grader.

I går sådde jeg masse klokkeranke som nå står i stua og så når de spirer skal de også flytte til soverommet. Har en masse forskjellige frø som jeg skal så etterhvert. Har laget meg en oversikt i excel over frøene og når de skal såes. Gøy å se de vokser, men utfordringen er når de tar stor plass og er inn, før de herdes og kan flytte ut....


#32

IzziCreo sa for siden:

Sjekk Felleskjøpet. De pleier å være rimeligere enn Plantasjen og dekker behov hos både privat- og bedriftsmarkedet, så vil tro de har.


#33

Madicken sa for siden:

Jeg planlegger legging av steinheller et par steder i hagen, men er usikker på hvor man kjøper slike heller? Jeg tenker på heller med ujevn kant. Hagesenter? :vetikke:#35

Tallulah sa for siden:

Sjekk også finn. Mange som har kjøpt for mye.


#36

ingling sa for siden:

Hage, ja! Vi kom sånn skikkelig i gang først i fjor, så nå gleder jeg meg til å få en full sesong der mye av grunnarbeidet allerede er gjort. Jeg har fått fænsi dyrkedings med lys til jul, og i går fikk jeg omsider kjøpt litt frø og briketter, så skal begynne med litt grønnsaker i hvert fall. Har ikke all verdens plass som er egnet til forsåing, så må begrense meg litt der, men håper en del av staudene overlever under all snøen. Og så driver mannen og plotter drivhus til meg, eventuelt skal vi kjøpe et. :hyper: Blir ikke kjempestort, men større enn det lille vegghengte fra i fjor som ikke egner seg til høyere planter.


#37

Nooria sa for siden:

Jeg skal så Cosmos og erteblomst, men det gjør jeg ikke før i begynnelsen av april.


#38

Albertine sa for siden:

Jeg har kjøpt stiklinger av petunia, fuchsia og jordbær, som står i en verandakasse på spisebordet. Det er det eneste jeg får av hage i år, nå som jeg bor i leilighet. Men det er så herlig å se på dem! :hjerter:


#39

GinaK sa for siden:

Ååå, blodbeger er så vakkert. Jeg fikk ikke opp noe så har gitt det opp. Håper å få kjøpt etpar ferdigsådde etterhvert.:cool:
Har ikke plass på stuebordet heller.

Cosmos kan sås rett i jorda altså. Jeg strødde utover i fjor og det kom opp masse overalt. Har masse frø nå så skal samle de litt mer i grupper i år. Har prøvd å same de i fargetoner så håper det blir bra.


#40

Anne C sa for siden:

Jeg er veldig spent på hva som kommer opp av alt jeg plantet i fjor. Jeg plantet en hel haug med løker i høst også. Gleder meg veldig til ting og tang begynner å spire.


#41

Magica sa for siden:

Jeg har vintersådd cosmos fra egne frø. Syns de kom så seint i fjor, så jeg vil starte tidlig med dem i år. De bor på verandaen nå i plastkasse (i frøform, under snøen).


#42

Strå sa for siden:

Hage 2021 vil for det meste bestå av planlegging av hva som skal hvor. Hele havneområdet dit vi flytter må gjøres noe med. Vi vet omtrent hva vi vil ha, men det må tegnes opp. Det må også bli noe bare plen igjen. Drivhus skaffer vi oss neppe, har hatt. Viktigst er sånn omtrent:

  • Solbær, 1 busk.
  • Rips, 1 busk.
  • Epletre, 1 stk, må sjekke notater for art.
  • Vindruer på en solvegg (kjøper av gammelhuset har sagt vi kan hente stiklinger).
  • Plommetre, art vet vi ikke ennå.
  • Hvitløk (de bare stikker man ned et passende sted og henter opp etter noen måneder).
  • Noen urter, viktigst her er sitronmeliss, timian, oregano og peppermynte.
  • Hekken mot sørvestnaboen skal bort, der kommer det muligens et gjerde.

Beskjæring og/eller fjerning av planter som ikke tilfører noe. Dessuten vil vi gjerne få gjenåpnet stien som en gang gikk på fellesområdet i vellet.


#43

Madicken sa for siden:

Cosmos er så fine! Jeg hadde masse i fjor, men kjøpte ferdige planter. Hvor og hvordan sår du disse selv når du gjør det i april?


#44

Malama sa for siden:

Klart, om du har et helt havneområde, må du nok planlegge litt for å få en hage...


#45

Strå sa for siden:

Ja, jeg må jo ta hensyn til den salte sjøsprøyten 3 kilometer fra havet. :knegg:

Spm: Hva er cosmos forresten?


#46

Malama sa for siden:

Bildegoogle kosmos blomst, så tenker jeg du får se dem. Jeg kjenner ikke til planten, mend et viser i alle fall mange fine lekre blosmter om jeg bildegoogler det.


#47

Tallulah sa for siden:

Jeg kunne tenke meg en plante til verandaen som tar helt av i løpet av en sesong, klatrer oppover veggen og bortover, har blomster i sterke farger og gjør at nabolaget blir helt WOW når de ser MIN veranda. :stolt: Hva vil jeg ha?

Jeg har vurdert blomkarse. Og erteblomster.


#48

Malama sa for siden:

Dersom du får det til, så vil du ha blodbeger. Det ville jeg, men det blåste så mye at de ikke kom seg over småplante-størrelse, den skulle henge nedover i mitt tilfelle da, men det blåste bort.

Blomkarse og erteblomserer er jo også fint, men kanskje ikke helt like wow? Litt mer vanlig? (eller kanskje jeg bare synes det er vanlig siden svigermor har det rundt hele huset , i potter og kasser og bed og whatnot. Fint er det jo da)


#49

Tallulah sa for siden:

Ja, den var flott ja. Men ser ut til at jeg er litt seint ute, og jeg vil ha noe som tar over litt raskere enn til sensommer/høst.


#50

Luftslottet sa for siden:

Blomkarse er kjempefint, Tally, og veldig takknemlig!
Humle?

Her går hageplanene først og fremst på kjøkkenhagen i år. Kommunen skal eksproriere litt av tomta, og dermed skal alt kastes om på, men når det skal skje, er ikke opp til oss. :mumle:

Det er mulig hele kjøkkenhagen (og den er stor!) må flyttes til et annet sted, fordi vi må få innkjørsel et nytt sted på tomta.

Ideelt sett, skulle jeg gjerne hatt klarhet i alt dette før hagesesongen går i gang, så klart, men det ser ikke så lovende ut.


#51

Malama sa for siden:

JA, det er sant, skal du så den selv må du nok gjøre det midtvinters, så da får du huske det til neste år, og gå for heller noe annet i år.


#52

sindrome sa for siden:

Tally: Jeg har akkurat priklet rundt 90 blodbeger, og har mange flere igjen, sånn hvis du er interessert i å ta over noen. Sådd 12 januar.

Mulig du også vil ha noen klokkeranker hvis spirevilligheten på dem er like god som blodbegrene.


#53

Tallulah sa for siden:

Vi har en humpe på parsellen. Den er voksevillig! Syns den er fin, men den er ikke så spektakulær med de lyse blomstene syns jeg. Kanskje det finnes flere typer?

Ja, det skal prøve å huske. Så den var dyr om man skulle kjøpe plante.

Oh, ja, veldig gjerne! :D


#54

Malama sa for siden:

Den er dyr å kjøpe ja, dyre frø også om man kjøper dem, men får man frø av noen som har blomsten, det har jeg fått før, så er det jo en lekker plante.

Må se om noen av de gamle frøene mine fortsatt spirer, om jeg husker det neste vinter, for det er litt sent nå ja. Og jeg tror det kunne blitt lekkert på baksiden hos oss, hvor det ikke blåser så ille.


#55

Magica sa for siden:

Cosmos eller Kosmos heter Pyntekorg på norsk. :)
Mine blodbeger ser ut til å vokse sakte, men de står i kaldt rom nå så det får ikke hjelpe, satser på at det går bra. Gøy å prøve! Vi vurderer å flytte humle-planten vår i år, den trenger høyere klatrestativ (les: et helt hus opp til mønet) og vi vurderer å lage pizzaovn der humle-planta står nå i dag. :hyper:


#56

Malama sa for siden:

Vokse sakte er bra det, da blir de kraftigere.

Angrer på at jeg glemte/ikke hadde overskudd til å så både blodbeger og chili i år. Chili får jeg kjøpt som stiklinger da, så får jeg prøve på blodbeger neste år


#57

sindrome sa for siden:

Mine blodbegre er faktisk det som har kommet av egenhøstede frø, veldig stolt. Det er første gang jeg har høstet frø. Samme med klokkerankene jeg har sådd. Men vet ikke om de har samme spirevillighet ennå. Veldig spent!


#58

gajamor sa for siden:

Har frøsådd noen små georginer, og skal prøve meg på noen større typer. De finnes ikke frøekte (ingen georginer er det), så det skal bli morsomt å se hva som kommer opp. Blir det noen virkelig fine så går det an å ta vare på knollene. Har også sådd purpursolhatt, de vokser sakte og fint. Ellers går det mest i grønnsaker ennå. I løpet av mars (eller kanskje allerede i helga) skal jeg så løvemunn, cosmos og asters inne, og strø litt kornblomst- og honningurt ute. Valmuene skal vel helst også sås når det er kaldt. Er bare usikker på hvor jeg skal ha dem.

Noen blomsterløk begynte å spire før jul, og døde da vi hadde mer enn 10 minus i en lang periode. Nå er det blitt mildere i været igjen, og noen nye har begynt å stikke opp fra jorda. Får håpe de får en bedre skjebne.

Gleder meg mest til å begynne å så solsikker. Har kjøpt masse forskjellige, fra giganter som kan bli over 6 meter, til noen som knapt blir halvmeteren. Noen klassiske gule, noen mer oransje og mørkerøde. Håper på en skikkelig solsikkevegg mot veien.


#59

Nooria sa for siden:

Jeg sår de inne i helt enkle såbrett. Lar de stå inne til det er trygt å ta de ut rundt 17. mai. De er veldig enkle å få til.


#60

Madicken sa for siden:

Jeg kjøpte et par nydelige klematis i fjor, og disse har overvintret i potter på terrassen. Jeg er spent på om de har klart seg gjennom en nokså iskald januar, jeg tviler vel egentlig på det. :sukk:


#61

Magica sa for siden:

Jeg sår cosmos ute i plastkasser på vintern. Jeg har også sådd rukkola som har begynt å spire nå, UTE, vi får se hvordan det går. Det har vært 10-3 plussgrader noen dager. Fra -13.


#62

Madicken sa for siden:

Da prøver jeg på det. Når sår du frøene inne?


#63

Nooria sa for siden:

Det der vil jeg gjerne vite mer om. Kan man det på Østlandet og, tror du?


#64

Magica sa for siden:

Jepp. I denne linken virker det som de anbefaler å gjøre det fra mai, men jeg ville sikkert gjort det i april. Jeg vintersår ute i plastkasser og da blir det et snillere klima enn rett ut. Bir som et lite drivhus. www.nelsongarden.no/nor/nok/p/blomster_140/pyntekorg-early-summer_95036


#65

Anne C sa for siden:

Jeg vintersådde den siste bakken min i dag. Jeg har sådd ting på litt ulik måte, og så ser jeg hva som fungerer best. I dag var det jord rett i bakken, og sådde fire av de samme tingene jeg har i småbokser og ziplockposer i en annen bakk. Jeg er veldig spent på dette prosjektet.


#66

veobra sa for siden:

Jeg er veldig glad i praktvindel. Den vokser og kan bli ganske stor og har blomster i sterke farger. Jeg blir ikke helt venn med den så det er som regel ikke det helt store blomsterfloret. Jeg gir ikke opp, sår den år etter år. :nikker:#68

Anne C sa for siden:

Jeg samlet inn mange frø fra blomkarsen min i fjor, noen av de har jeg sådd i dag ute. Har vasket spyleveskeflasker eller hva man kaller det. Og så har jeg sådd i to sånne. De står "løse" ute, i motsetning til de andre tingene som er i store bakker. Jeg er veldig spent på dette prosjektet altså-


#69

Engasjert sa for siden:

Jeg har tenkt å overraske plena mi med kalk i år, og har skjønt at det er fint å kalke oppå snøen. Nå er det bare litt snø igjen, og med varmegrader daglig, forsvinner nok den fort. Jeg lurer derfor på å få kjøpt inn kalk i dag.

Er det noe jeg kan gjøre galt? Halve plena er godt mosebelagt, og resten av plena kunne godt ha hatt en ivrigere plenvekst. Vi sliter med å få "hull" i plenveksten til å gro til, selv med ny toppdress, gode plenfrø og mye vanning. Men kalking har vi ikke prøvd før, så det får vi prøve i år.


#70

GinaK sa for siden:

Lurt med kalk, bare du ikke har hund. Vi pleide å kalke hvert år. Så skaffet vi oss hund i 2011. Skjønte jo fort at det ikke er lurt å kalke da. Vi hadde hvitt pulver overalt i huset og hunden var full av det. Så vi har ikke kalket de siste 10 årene.Plenen er egentlig helt fin allikevel.
Jeg pleier å rake hardt i Plenen hver vår så vi har ikke noe særlig mose.


#71

Strå sa for siden:

Pyntekorg altså, takk for svar.


#72

gajamor sa for siden:

Nydelig hagevær i dag - har satt siste rest av høstløk i et par store potter. Alt for seint, og mye er nok relativt dødt, men gøy hvis det kommer opp noe. Har også satt opp fire nye pallekarmer, nå mangler jeg bare papp og jord.

Georginene har allerede begynt å spire, så nå må jeg finne ut hvor de skal stå etterhvert. Tror det kan bli fint å ha noen mellom peonene, og noen på framsiden av huset.


#73

Engasjert sa for siden:

Har du overvintret dem i jord? Mine knoller ligger fortsatt godt nedpakket i avispapir og ullpledd i isoporkasse, og jeg har ikke tenkt å fordrive dem før fra ca april. De kan ikke ut i jord før omtrent 1. juni her i H4/5 (Ullensaker), så mer enn to måneder inne får jeg ikke til, da blir de for strantne.


#74

gajamor sa for siden:

Det er frøsådde georginer, ikke fra knoller.#76

Nooria sa for siden:

Den ligner på en jeg sådde for noen år siden som het Morning Glory. Den vokste langt opp over vinduet inne, men stoppet helt opp da jeg tok den ut.


#77

Nooria sa for siden:

I dag har jeg ryddet, spylt og skrubbet verandaen, og den er skikkelig klar for å få planter.


#78

Pelen sa for siden:

Jeg anbefaler Plantepodden. Det er litt annerledes tips og tricks, men jeg føler at det mye være mye riktig der.


#79

Anne C sa for siden:

Nå er planleggingen av drivhus/hagestue i full gang. Den ene broren til mannen er veldig ivrig når han førs blir med på noe, så i går var han her og la planer. Jeg har "ansatt" han som byggeleder. Vi skal lage drivhuset av gamle vinduer, og regner med at det skal bli rundt 20 m2. Jeg håper det kan være ferdig til 50 års dagen min i november, og at jeg kan ta det i bruk neste vår. Blir det ferdig før så er jo det veldig bra.


#80

Engasjert sa for siden:

Så spennende! Jeg blir 50 i oktober, og det foregår det samme her :-) Mitt blir ikke så stort, tenker det blir rundt 10-12 kvadrat.


#81

Anne C sa for siden:

Jeg har plass til det, så da peiser jeg bare på. Kunne sikkert lagd det større også, men jeg vil ha plass til litt rundt også.

Jeg gleder meg så utrolig til å få det på plass! Jeg har sagt i fra til mannen og brødrene mine at dette er det jeg ønsker meg. At de skal hjelpe til med å lage det.


#82

Pelen sa for siden:

Da anbefaler jeg siste innlegget av plantepodden som handler om drivhus!


#83

Anne C sa for siden:

Takk for tipset! Har ikke fått med meg at det er noe som heter plantepodden.


#84

Malama sa for siden:

Kanskje jeg skal begynne å snakke om det nå til slekta, så kanskje jeg har er drivhus til 50 åra dagen jeg også?
Jeg og mannen eier ikke igangsettelse - evner. Men om vi får med mange? Det er jo nok tid? Jeg har bursdag i august. Da blir jeg 42.


#85

Luftslottet sa for siden:

Det var en fin gave, Anne C!

Jeg ønsker meg nok et ordentlig drivhus til førtiårsdagen min, men ser for meg å måtte spare litt selv også. :knegg:


#86

Anne C sa for siden:

Jeg ønsket meg det til 40 års dagen min også. Men da ble det aldri noe ut av det. Da hadde jeg endt opp med et fra Plantasjen-ish, så det er jeg glad for at det ikke ble. De siste årene har jeg planlagt og drømt om et hjemmelagd av vinduer.


#87

frukt sa for siden:

Jeg må få meg stor hage sånn at jeg får plass til alle plantene jeg har lyst på. :knegg: Men det er utrolig hva man kan få plass til på en liten uteplass og.
Det begynner å bli såpass mildt her at jeg tror jeg skal driste meg til å sette ut noen av spirene jeg har inne.


#88

Magica sa for siden:

Jeg vurdere å lage en ny liten potetåker-dyrkeflekk i helgen men bør sikkert vente til neste helg siden det ligge igjen litt snø på plenen og det er litt kaldt (rundt 0) på natta. Ivrig! Jeg har så mye plass at jeg har for mye gress. Og så lurer jeg på hva jeg skal finne på med en sånn skråning vi har, i fjor hadde jeg gresskar der, det var litt gøy egentlig.


#89

frukt sa for siden:

Squash? Det hadde jeg i England et år. Fikk en ganske bra avling. :jupp:

Jeg kan anbefale physalis, til de som har mye plass både inne og ut. Jeg hadde to digre planter et år. De måtte flytte inn hos moren min på høsten, og fikk masse frukt i november desember. De ble like høye som meg til slutt (175 cm)!


#90

Pelen sa for siden:

Kan man ha poteter i en skråning? Jeg har også en skråning og der har jeg foreløpig jordbær og blåbær. Nå ble jeg litt gira på poteter.


#91

Engasjert sa for siden:

Hører på den nå :) Har ikke hørt om plantepodden, så det er et nytt bekjentskap.


#92

Engasjert sa for siden:

Mannen her gikk på det med liv og lyst når han plutselig fant ut at nå skulle han i gang (og at det ikke skulle være et ferdig-drivhus), så nå er beholdningen av gamle vinduer økende, og han tegner det puslespillet det er å få det til å stemme med de vinduene han har for hånden. Da vet han også hva han mangler. Sannsynligvis blir det noe treverk innimellom, for å få det til å bli en firkantet vegg.

Kanskje vi kjemper om de samme vinduene på Finn?


#93

Pelen sa for siden:

Jeg vurderer også drivhus, men har tenkt meg noe som ikke er så stort. Ev så skal det stå mot et gjerde (som kanskje blir 2 meter høyt. Naboen og vi har blitt enige om at vi skal ha et litt høyt gjerde på deler av tomten ettersom de er tett mellom våre to terrasser akkurat der. Naboene og vi er venner, men vi trenger jo ikke å sitte oppi hverandre så fort vi er ute. Dette er på vår hytte så vi må ha automatisk vanning og gjerne lufting i tilfelle. Vi skal ha en snekker der som i tilfelle skal sette opp gjerde og noen andre greier og da kan han nok bytte drivhus også. Tror jeg går for en enkel versjon med pleksiglassvinduer, det kommer å stå et sted der ikke man ser det så godt uansett. Gleder meg til å se deres?


#94

ingling sa for siden:

Plantepodd? :hyper: Det må jeg sjekke! Jeg har akkurat fått drivhus, det blir nok ferdigmontert i dag. Ikke like stort som AnneC sitt da, bare 4 kvadratmeter, men det er passelig for mitt bruk, og noe mer hadde blitt for dominerende hos oss. Gleder meg til å ta det i bruk!


#95

Pelen sa for siden:

-Rød strek er eksisterende gjerde
-Gule merkinger er terrasse (det er byggeplass på Google maps, ferdig nå)
-Rød "klump" er der jeg tenker at et drivhus kan stå. Det ser ut som et sted med lite sol, men det er ganske mye sol der, mulig det blir mer mot venster.
-Blå strek er der vi og naboen har snakket om litt høyere gjerde.

Men nå tenker vi på at det kanskje er hyggeligere med et høyere gjerde som er luftig og som det kan vokse litt klatreplanter på. vi trenger jo ikke tett vegg på vinteren. Noen med forslag?


#96

Anne C sa for siden:

Akkurat nå venter jeg på å høre fra den ene broren min. Han har noen naboer hvis foreldre skal skifte vinduer på hele huset. Er jeg heldig er det mer enn nok der til å dekke opp hele drivhuset.

Så jeg håper vi slipper å kjempe om de samme vinduene noe mer.


#97

Engasjert sa for siden:

Hvis dere ikke trenger et tett gjerde for å holde hund eller små barn inne i hagen, synes jeg det høres hyggelig ut med et gjerde som det kan klarte planter på. Tenker du i så fall på noe som er grønt også om vinteren? De fleste klatreplanter som jeg kjenner til, blir ganske stusselige om vinteren. Men hvis gjerdet/espalier ser fint ut også uten planter, blir det jo to ulike gjerder gjennom årstidene.


#98

Pelen sa for siden:

Vi snakket litt med naboen i dag, det står et kirsebærtre på grensen mellom hagene våre og vi har kommet frem til at kanskje et til frukttre kan være det som trengs. De skal tilfeldigvis få besøk av en gartner til uken så de skal spørre ham.

#99

Anne C sa for siden:

I dag har vi hentet flere vinduer til det som skal bli drivhus. Vi har også startet å rydde på plassen der det skal stå. Målet mitt er at det er klart til bursdagen min i november. Men veldig gjerne før det også.


#100

ingling sa for siden:

Jeg har fått hyller og arbeidsbord inn i drivhuset i dag, blir så fint! Nå må det bare bli litt varmere i luften så jeg kan ha flere ting der ute. :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.