Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Adressert reklame: Kan det sendes til de med reservasjon?

#1

Strå sa for siden:

Dette er muligens en dårlig tittel.

Scenario: Helten og jeg har flyttet og adresseendring er meldt der vi skal. Både Helten og min folkeregistrerte adresse og mobilnummer er reservert mot adressert reklame via BRREG. Like forbasket får Helten plutselig reklame fra et oppussingsfirma som sier de registrerer at vi har flyttet. Firmaet inkl kontaktinfo er norskt, men reklamen er sendt fra Sverige. Det kan da ikke være lov eller innafor? Vi har ikke et kundeforhold til bedriften.


#2

Charlie sa for siden:

Nei, men mange ser seg ikke tjent med å sjekke, eller lager seg unnskyldninger. Wang-skolene, f.eks. sender ut reklamedrit til «Foresatte til Navn Navnesen» selv om både foresatte og lille Navn er registrert i BRREG. Noen bruker Finn-annonser og ulike lister for å finne sine... ofre. :knegg:


#3

Luftslottet sa for siden:

Sånt sender jeg i retur, da får jeg utløp for irritasjonen. Krysser over min adresse, skriver ukjent adressat og slenger i rød postkasse.


#4

Fersken sa for siden:

Det kan virke som de utnytter et smutthull ved at kravet er at de som sender ut reklame oppdaterer registeret sitt en gang pr. måned. Om de da dobbeltsjekker med folkeregisteret så er ikke din nye adresse kommet med i listen over reserverte som de har enda.

Det er min teori.


#5

Charlie sa for siden:

Good one! :knegg:


#6

Strå sa for siden:

Det er oss som personer som er reservert, ikke adressen som sådan. I hvert fall slik jeg har tolket det.

Jeg lurte på om de benyttet seg av registeret for eiendomsoverdragelser, helt til jeg kom på at det ikke har vært noen eiendomsoverdragelse. Det må altså være adresseendringer som er kilden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.