Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tøyvaskemiddel som vasker rent og ikke lukter noe

#1

safran sa for siden:

Ja, det trenger jeg tips til. Har brukt blenda sensitiv pulver i flere år, både hvit og color. Men syns ikke jeg får bort flekker fra farget tøy. Jeg har googlet og lest, og funnet at anglamarks flytende vaskemiddel er best i test for farget tøy (et par år siden). Men dette gir en slags plastikklukt når klærne tørket.

Ariel pods 3-1 kom godt ut i en annen test, men etter å ha vasket en maskin med det har jeg mest lyst til å rive av meg nesa og resirkulere klærne. Fytti for en stank.
Blenda har flytende vaskemiddel for farget og hvitt tøy, men vil ikke hvite klær bli grå etterhvert?

Hjelp?


#2

frukt sa for siden:

Har du prøvd Neutral? Parfymeri og virker bra synes jeg.


#3

safran sa for siden:

Har ikke prøvd. Er det pulver eller flytende?

Jeg klarer heller ikke finne noen oppdaterte tester - noen som er flinkere på google enn meg?


#4

IzziCreo sa for siden:

Jeg bruker også Blenda Sensitiv, men Vanish flekkfjerner på selve flekkene. Det er en slik flaske med en tupp som man stryker over flekken og en slags tynn gele kommer ut. Kjøper den på Normal. Den lukter ikke noe særlig. Ikke som jeg har merket i hvert fall, men det er jo også svært lite som tilføres en hel vask.
Neutral vasker ikke rent er min erfaring.


#5

Luftslottet sa for siden:

Jeg bruker eddik i skyllemiddelkammeret for å fjerne lukt, da blir du kanskje kvitt plastikklukta?


#6

Adrienne sa for siden:

Jeg har hørt, fra en produktutvikler hos Orkla (som lager Blenda og Omo) at pulver er best på hvitt tøy og flytende er best på farget tøy. Dette fordi pulveret er tilsatt noe stoff som fjerner flekker og gir en optisk illusjon av at tøyet er hvitere enn det er.

Derfor vasker vi hvitt tøy med blenda sensitiv pulver, og farget tøy med blenda flytende for farget tøy. Funker sånn noenlunde.


#7

frukt sa for siden:

Begge deler.



#9

venla sa for siden:

Jeg bruker de flytende (farget og hvitt) fra Änglamark. Merker ikke noe lukt av det. Bruker og edikk som tøymykner innimellom.


#10

Isolde sa for siden:

Bruker klar parfyme fri. Er utrolig forbøyd med alle produktene til klar.


#11

IzziCreo sa for siden:

Jeg prøvde oppvaskmiddel og håndsåpe og ingen fikset lukten her i huset. Jeg brakk meg nesten av en av de. Skulle gjerne ha likt de, for konseptet er godt.


#12

Isolde sa for siden:

Oppvasktablettene er veldig gode.
Klesvask finnes uten lukt.

Ellers så er det en de lukt ja. Vi bruker bare såpen, og oppvasksåpen.
Neste gang jeg bestiller skal jeg prøve dovask også.


#13

safran sa for siden:

Funket ikke. :niks:

Nyttig info! :) Skal teste Blenda flytende. Spørs om jeg ikke må vaske og tromle det hvite på nytt, for det stinker i hele huset. Nå står det i en balje i hagen. Samme her. Ikke prøv Ariel pods, da. :p

#14

Lille meg sa for siden:

Jeg har sluttet å bruke vaskemiddel for hvite klær. Den typen middel inneholder vel blekemiddel, om jeg ikke tar feil? Mange klær er ikke hvite naturlig, men er farget hvite. Da risikerer man å bleke bort hvit farge, så det har jeg sluttet helt med. Bruker Neutral kulørtvask for alt bortsett fra ull og silke. Ja, og så har jeg en dæsj med eddik i skyllevannkammeret.

Bruker Vanish på flekkene (fra sprayflaske) på vanlige klær, og flytende gallesåpe på flekker på ømtålige klær (ull, silke). Får vanligvis bort det meste.


#15

safran sa for siden:

En liten oppdatering:
Änglamark sitt flytende vaskemiddel går nå rett i søpla. Nå har jeg opplevd to ganger at tøy som er vasket på 60 grader med dette vaskemiddelet lukter spy etter en stund, etter å ha ligget i skapet. Det må jo bety at det er bakterier i det. Det har jeg aldri opplevd før.


#16

star sa for siden:

Jeg digger sprayen til kjøkken, bad og glass. Dovasken liker jeg ikke noe særlig.

Her brukes neutral.


#17

Input sa for siden:

Jeg bruker Milo til alt, inkl. tøybleier. De blir både lukt- og flekkfri. Kjøper store flasker på Europris.


#18

Elise sa for siden:

Milo lukter da veldig sterkt?


#19

Malama sa for siden:

Milo finnes også som parfymefri, hvit flaske


#20

Input sa for siden:

Ja, bruker parfymefri. Glemte at den andre finnes. Jeg er ekstremt var på lukt, så vaskemiddel med lukt er helt uaktuelt her.


#21

Inagh sa for siden:

Jeg bruker flytende Blenda sensitiv og syns det fungerer helt greit. Lukter ikke noe, og tøyet blir reint.


#22

Timar sa for siden:

Jeg bruker Blenda sensitiv og hiver oppi en skje Vanish hvis det er kjente flekker på klærne. Resultat: Ingen lukt og ingen flekker. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.