Jeg har en ultratravel periode på jobben, og spiser middag på pulten rett som det er. Men jeg er bortskjemt med et veldig bredt utvalg ganske god mikromat i England, og synes veldig mye av det jeg kjøper er kjempekjedelig. Så nå må dere fortelle meg hvilke mikroretter (av typen som kan spises rett fra skåla, ikke Fjordlands idiotiske poser) som faktisk er verdt å spise.
(Jeg skjønner at jeg kan ta med middagsrester og varme opp, så det trenger du ikke fortelle meg.)
Testet så langt:
09.02:
Rema Helt Ferdig kylling satay. Ikke godt. Altfor salt, veldig lite kylling og ikke noen gjenkjennelig sataysmak (selv om det var hakkede peanøtter i). Tommel ned.
10.02:
Meny Ukens middag butter chicken med basmatiris. Veldig mør og deilig kylling, og mye av den. God saus, litt lite salt. Bra konsistens på risen. Tommel opp.
11.02:
Meny Ukens middag grønnsakslasagne med parmesan. Riktig god, bra konsistens og god krydring med et fint lite chilisting og også en dæsj estragon. Passe mye salt. Oppførte seg bra i mikroen. Tommel opp.
17.02:
Folkets Chicken Panang (frossen). Skikkelig god thaismak, en god del chili og en tydelig smak av sitrongress. Kyllingen er litt tørr og riskonsistensen er litt soggy, men sausen er så god at det kan vi leve med. Tommel opp.
18.02:
Rema Helt Ferdig chop suey. Denne var litt ekstra vond – ekkel altfor salt og samtidig underlig søt saus, soggy grønnsaker, tørr kylling og gummiaktig ris. Tommel veldig ned.
24.02:
Folkets Chicken Tikka Masala (frossen). Igjen en veldig respektabel rett fra Folkets – god og kraftig kryddersmak, helt respektabel kylling og ris (men ikke helt like god som Chicken Panang). Tommel opp.
Uten at jeg har prøvd det selv vil jeg gjette at Meny sine supper (thaisuppe og fiskesuppe) er supre i mikro. De er gode i utgangspunktet, og om du nuker eller koker fisk spiller jo ikke så stor rolle, det er varmebehandling som er poenget.
Ellers må jeg si at av mikromat er risgrøt og rømmegrøt mine favoritter. Jeg lager aldri grøt selv, men sverger til Fjordland.
Har du sjekket grønnsaksjappa oppe hos deg? Det hender de har noen britiske greier. Også kan jeg anbefale en tur innom Devagruppen på Økern. De har en del indisk frossenmat, noe ferskt og noe til mikro. Det er lenge siden jeg var innom nå, riktignok.
Fjordland funker finfint for oss som spiser middag på jobb, ikke forran pc men på spiserom med servise og bestikk og i det hele tatt, altså. Og lar deg få svinesteik, kjøttboller og potetmos, oksesteik, diverse fiskeretter og i det hele tatt, mat som helst er best når det ikke er servert som en gryterett, alt i en, liksom.
Fint for meg som ikke kunne tenkt meg det meste annet dere ramser opp her, men spiser middag på kontoret et par ganger i uka for tiden. Bestille pizza er litt ute i år , desverre. Ikke ansett som coronavennlig nok. (men vi kan fint ha en kake hvor alle forsyner seg med samme kakespade. MEn ikke dele en pizza som kommer ferdig oppdelt i stykker.... jahhhh)
Selges grytene fra Grønne folk på Rema på Østlandet tro? De har gode veggismiddager i porsjonspakker. Best med ris eller pasta ved siden av, men funker bra uten og.
Denne serien her har dei i alle fall på Kolonial og Coop Extra: kolonial.no/produkter/31449-food-collective-butter-chicken/
Eg har prøvd Butter Chicken, Chicken Korma og lasagnen. Dei to indiske var veldig gode. Lasagnen var ... mikrolasagne.
Jeg spiser mye micromat på kveldsvakter. Jeg er ingen fan av Fjordland og Toro, men synes Mors er gode. Som oftest blir det Saritas, men den krever i grunn at du flytter maten over på tallerken
Jeg synes Saritas sine ferdigretter er ganske gode. Ellers er det ganske lite jeg kan spise av sånne, men Rema har jo også noen supper som ser veldig gode ut.
Jeg kan i hvert fall aktivt avbefale Remas kylling satay, den er altfor salt og smaker ikke satay i det hele tatt (NEI, det er ikke nok at det er hakkede peanøtter i!). :nemlig:
Det verste er at det visste jeg egentlig fra før. :gal:
Men det finnes en ordentlig god chili con carne! Det er ikke Fjordland, men tror kanskje det heter Fiks ferdig eller noe sånt. Er litt usikker. Den kommer med tortillachips. Er alltid lykkelig når jeg finner den.
De rettene jeg syns er ok er Fersk ferdig mors tradisjonelle stroganoff og Toro Mucho Mexicana (må bruke hele krydderposen som følger med)..
Tidligere hadde Toro en fiskegrateng som var min favoritt, men den har jeg ikke funnet på en stund. Det finnes en annen fiskegrateng, mulig det også var fra fersk ferdig, den klarte jeg ikke spise opp.
Vet en del spiser de kubene med asiatisk i frysedisken, men jeg er ikke så glad i de.
Deres testpanel melder seg til tjeneste: Denne var god, ja! Mye og ordentlig saftig kylling, god saus og bra safranris. Litt lite salt, men jeg kan sikkert greie å ha litt salt på kontoret. Enig i at paprikaen var veldig token. :knegg:
Pfft, jeg har jo spist masse ferdigmat i de forskjellige pendlerscenarioene mine i årevis. Dessuten er det viktig at noen som liker mat, tester ferdigmaten. :nemlig:
Jeg følger spent med. Hjemme er det mat-fra-bunnen, på jobb (for juhu, jeg kan gå på jobb tre dager i uken) er det hva som helst som kan spises og gjerne varmt. Jeg er helt elendig på å ta med lunsj. Etter nyttår har jeg spist rett i koppen de tre dagene. Hver uke. Det begynner å bli flaut.
Jeg er spent på hva du synes om chili con carnen. For du må teste den. :nemlig: Den er ikke som min hjemmelagde, men noe av det beste jeg får på ferdig-fronten.
Jeg synes forresten tråden er strålende og skriver liste etterhvert som anbefalingene kommer. Jeg er matlei og trenger litt ekstra i lunsjen innimellom. I dag skeiet jeg ut med en vegetar Real turmat. Noen av dem er slettes ikke verst forøvring, men trenger varmt vann.
Kan du lage en liste i HI, med vurdering av de enkelte rettene? :hyper: Jeg må nemlig finne ut av om vi faktisk trenger den mikro-ovnen som jeg har lurt på om vi skulle skaffe oss. Og tilgang til faktisk gode mikroretter (av ovns-, ikke bittelille, typen :knegg: ) kan være argumentet som overbeviser meg.
Meny fortsetter å levere – grønnsakslasagnen deres var riktig god, bra konsistens og god krydring med et fint lite chilisting og også en dæsj estragon. Oppførte seg bra i mikroen.
Det var den! Skikkelig god thaismak, en god del chili og en tydelig smak av sitrongress. Kyllingen er litt tørr og riskonsistensen er litt soggy, men sausen er så god at det kan vi leve med.
Det er bare å gi opp Rema Helt Ferdig-serien, alt jeg har smakt derfra er vondt. I dag: for salt og litt merkelig søt chop suey med gummiaktig ris og tørr kylling.
Rema sin Chili sin carne synes jeg er god med en dæsj rømme og frisk koriander over (men du trenger ikke det sistnevnte altså. Eneste minuset er at den kommer i en sånn håpløs pose, så hvis du ikke har mulighet til å legge over i en boks hjemme for så å varme opp eller har tilgang til tallerken på jobb, så hjelper det kanskje ikke allverden. Hvis ikke du da vil klippe av posen på midten å spise rett fra den. Den står av seg selv så det funker nok. Dog blir det en litt stor porsjon.
Denne tråden må jeg følge med på. Hvis skole for voksne noensinne i historien kommer ned fra rødt nivå, må jeg også spise middag på jobb en dag i uka.
Jeg er forøvrig så kjedelig i matveien at jeg synes Fjordland sin laks og pasta er god. Og fiskesuppen. Det betyr nok at andre ville plassert det i kategorien "smaker ingenting".
Deres trofaste tester til tjeneste igjen. :yessir:
Foreløpig ser det ut til at enkelte leverandører (Meny, Folkets) er til å stole på, mens andre (Rema Helt Ferdig) er konsekvent grusomme. Folkets Chicken Tikka Masala var riktig god (om ikke fullt så bra som Chicken Panang) – veldig bra krydring, helt respektabel konsistens på ris og kylling.