Nå på søndag er det på en måte litt supersøndag. Morsdag og valentinsdag på en gang. :jupp:
Vi feirer egentlig ikke noen av delene, men en hver anledning til å kose seg litt ekstra er jo kjærkommen, så jeg har lyst på noe ekstra godt til middag.
Hva er deres «kose seg litt ekstra»-middag? Eller en middag dere sjelden lager fordi det tar tid? Eller fordi den er så usunn?
Og har dere allerede planlagt søndag/morsdag/valentines-middagen?
Mulig vi får boller og kos hos mamma dagen før, de hadde farsdag på lørdagen i høst (for søndagen kunne ikke min bror med familie, og lørdagen var vi derved bare 8 gjester og derved 10 max i huset, som var regelen den gang, og hun syntes det var smart, for da kunne ungene få ha sin egen farsdag med sin egen far på søndagen.
Men vi må vel bake boller selv uansett. Ellers er det middag med oss og ungene, ikke noe romantisk middag for to, og den er ikke planlagt enda nei.
Men noe godt bør det vel være, og mannen kan gjerne stå for matlagingen, så bare han ikke har planlagt å bruke den posen med rødløk han har kjøpt akkurat da, så skal jeg vel være glad (Han er den eneste i huset som liker løk, og vi har egentlig aldri annen løk i hus enn sjarlottløk, særlig i grillsesongen (som strekker seg langt i begge ender, vel og merke) Men nå har vi både gul løk i strømpe og en pose med rødløk???? Og det nærmer seg morsdag/valentinsdag-søndag og jeg vil ikke ha løksuppe altså!
Kos meg ekstra er gjerne basert på oksekjøtt, enten det er biff eller sosekjøtt/kjøtt i mørke eller noe derimellom, ei god steik er også godt, men bare en av tre unger er glad i det, så kanskje kylling? Vi får se.
Morsdag feirer jeg med å gi tulipaner til min mor.
Vi skal absolutt ha fastelavensboller. Det er noe av det beste jeg vet.
Valentin har vi aldri feiret og jeg ser ingen grunn til å begynne i år.
Siden det er morsdag så synes jeg at jeg skal få velge middag. I vårt hus er det bare to personer som spiser kjøtt og derfor har vi det veldig sjelden, men denne søndagen synes jeg at jeg skal få lov og da skal det være lam. Enten lammestek, lammekoteletter eller en lammegryte. Pescetarianerne får en eller annen form for ferdig vegetarkake med det samme tilbehøret som oss.
Vi skal bake boller og tenker foreldrene mine kan bli invitert på boller og kaffe. En litt travel søndag for meg, så står blomkålsuppe på middagsplanen. Hjemmelaget, så veldig god, men mindre tidkrevende enn typiske søndagsmiddager.
Vi skal ha marinert kylling med ris og peanøttsaus til middag på torsdag, og jeg skal lage så mye at vi kan ha det på søndag også. Boller er bakt, så de skal bare tas opp. Mannen har funnet ski til meg, jeg skal finne meg skisko i dag, så da kaller vi det morsdagsgave, litt i øvre prisklasse da for akkurat det, men jeg klager ikke. :knegg:
Så da er vi i rute. Valentine har vi feiret litt nå og da opp gjennom årene om det har passet slik, men tror ikke det blir mer feiring enn det vi har lagt opp til. Må finne noe til mamma da, men hun blir glad for det meste, og er enkel å handle til.
En av "unne seg litt ekstra"-middagene mine er oksehaleragu, med potetmos eller pasta til. Det er ikke vanskelig, men tar litt tid.
Jeg følger denne oppskriften:heiamat.no/2014/09/29/braisert-oksehaleragu-med-potetmos/
, men siler ikke av kraften til slutt. Jeg bare plukker kjøttet og legger det tilbake, fisker ut anis og laurbær og lar det koke litt inn før jeg skviser over sitron og smaker til med salt og pepper.
Takker for tips. Jeg landet på at jeg har lyst på alt mulig, så da tar vi alt mulig. :knegg:
Kyllingspyd, minisandwich, minipannekaker, wraps, vårrull, pakistanskinspirert risgryte, dipper osv.
Blir bra.
Og til ære for valentinsdagen skal jeg bruke hjertesalat. :knegg:
Gulasj er noe jeg har forelsket meg litt i som søndagsmiddag, korona gjør at jeg er tom for ungarsk paprika, men paprika pulver fra vanlig matbutikk går strålende, jeg tar gjerne litt røykt paprika oppi også. Bruker denne oppskriften
Hadde vi vært hjemme så hadde det blitt langstekt svinestek. En av favorittene mine!
Men vi skal på den lunch til mamma, så da får vi rundstykker med alskens godis på. Og så tar jeg med meg boller m/krem.
Vi skal ha middagsbesøk (broren min og kona) for første gang siden nyttår så det blir ikke direkte morsdags/valentines-feiring. I motsetning til de fleste andre synes vi ikke hveteboller med krem er noe særlig, her er det vannbakkels som er fastelavnsboller så vannbakkels fylt med vaniljekrem og med sjokoladeglasur oppå er fast dessert. :jupp: Middag blir sannsynligvis Boeuf Bourguignon.
En av mine favorittmiddager som mamma har "utviklet" fra forskjellige oppskrifter hun har prøvd er denne. Anbefales på det sterkeste!
Oppskriften er til 2-3 porsjoner.
400 g kyllingfilet skjæres opp i mindre biter og marineres noen timer, eller over natten i denne marinaden:
2 fedd hvitløk
1/2-1 rød chili
4 ss soyasaus (jeg bruker en blanding av vanlig soyasaus og ketjap manis)
3 ss solsikkeolje
1 ts honning
2 ts revet ingefær
Bruker denne peanøttsausen til:
150 g peanøttsmør (Skippy fra Meny er veldig god, blått lokk)
400 ml kokosmelk
2 ss rørsukker (evt. vanlig sukker)
2 ss karripasta
2-3 ss sitronsaft
Litt soyasaus.
Serveres sammen med ris og salat, evt. godt brød og aioli.
Jeg laget denne i går og ganget den 5-6 ganger, så det blir mye ca-mengder, men er masse gode smaker sammen. Svigers var på middag og de skrøt veldig, og svigermor satte seg ned for å skrive av oppskriften etterpå.
Vi skal visst ha biffstrimler og svinekjøtt i strimler med pommes fristes og salat, har mannen ordnet. Tenker det blir bra. Da balanserer han meg som liker å kose meg med oksekjøtt og ungene som ikke gjør det, helt finfint :)
Jeg lager oftest middager som tar tid på søndager, men siden det er morsdag (som jeg er vant til å feire fra barndommen) tenkte jeg at jeg vil slippe middagslaging i dag, så det blir takeaway. Thaimat fra den loka vogna.
Bolledeigen står til heving nå :D
Edit: Sendte svaret litt fort. De siste søndagene har vi hatt hjortegryte, klubb/ball/komle/kompe, sosakjøtt, lasagne, kjøttsuppe.
Vi hadde laksefileter stekt i ovnen, ikke noe fæncy altså. Det har vi veldig ofte på søndager. Godt med krydder på og litt smør og lime og i ovnen. Hadde kokte poteter, gulrøtter og en tomatsalat til.
Vi hadde bollebesøk, så fokuset var på å få skikk på huset og bake boller. Første besøk av den lille familien vi har som bor i samme by som oss siden 1. juledag.
Vi endte med
Kyllingspyd i sataymarinade
Potatoskins med bacon og cheddar
Hjertesalatwrap med pakistansk tilberedt ris og soppblanding
Minisandwich med pulled kylling
Stekte potetkaker (? Innholdet i potatoskinsen blandet med div)
Salat og dipper/dressinger
Helstekt marinert sjampinjong
Jaaa! Og selv om det var mange saker, så var det bare litt av hver ting, så det var ikke så voldsomt som det kan se ut. :knegg:
Men det var helt nydelig!