Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dunskjørt

#1

Musemus sa for siden:

Hvilket merke har du og åssen er det i størrelsen?
Er det godt å bruke?

Jeg sitter og googler, men tenker at om man kjøper for stort, så vil det skli opp i livet.
Er lei av å være kald på rumpe/lår selv med ullboxer/ullshorts og stillongs!


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har ikke dunskjørt, men kan i stedet anbefale Bergans Stranda Hybrid 3/4-bukse. Jeg bruker den under skallbukse, turbukse, langrennsbukse osv, og den har funket på langrennstur ned til 22 minusgrader i år. Den er veldig myk, til tross for isolasjonen, og har ikke hindret bevegelse hverken på ski eller fjelltur. Jeg bruker den også oppå treningstightsen til og fra fysio, den er veldig lett å ta av/på.


#3

noen sa for siden:

Jeg har dunskjørt (eller egentlig fiberskjørt) og har hatt det i over seks år. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bruke det noe særlig, men det er et av de smarteste turplaggene jeg har. Mitt kan snøres i livet og er ganske romslig. Det gjør at jeg kan ha det utenpå ganske mange lag med vinterklær og fortsatt kunne bevege meg (f.eks. stå på ski). For meg er det viktig. Jeg har sett andre med veldig trange skjørt, og det skjønner ikke jeg poenget med. Da mister man bevegeligheten, og det blir mindre luftlag (som gir mindre varme).

Jeg er veldig fornøyde med mitt fra Houdini. Det kan se ut til at det er omtrent som dette.


#4

noen sa for siden:

Jeg har forresten ofte mitt med i sekken og kan ta det på i pauser, hvis det blir kaldt, bruke det som sitteunderlag osv. Veldig lettvint å ta på. :nikker:


#5

frukt sa for siden:

Jeg har det samme som noen. Veldig fornøyd! Kjøpt hos DNT, og der får medlemmer det for 960 kr nå.



#7

Musemus sa for siden:

Takk for tips, dere. Skal orientere meg litt mer rundt.
Et ullskjørt ser også veldig behagelig ut. Den Bergans-buksa som Niobe tipser om ser god ut, men jeg tror at med de jakkene jeg har til, så vil et skjørt se penere ut.


#8

Molly sa for siden:

Nå ble jeg fristet, frossenpinn som jeg er. Hvordan er det Houdiniskjørtet i størrelsen?


#9

Canisa sa for siden:

Jeg har primaloftskjørt fra Bergans som jeg er veldig fornøyd med. Det fra Houdini synes jeg ble litt kort. På hytta har jeg et skjørt som går ned til knærne. Det er litt langt til aktivitet, men helt perfekt når vi sitter rundt bålpanna. :hjerter:


#10

frukt sa for siden:

Jeg har medium, og kunne sikkert hatt small. Bruker mest medium eller 48. Men det kan strammes både oppe og nede så det gjør ingenting om det er litt stort.


#11

frukt sa for siden:

Jeg blir veldig fort kald på rumpa, og jeg lurer på om grunnen til det er tettsittende bukse. Kanskje det hadde vært varmere med en som var mer løstsittende sånn at det blir mer luftsirkulasjon.


#12

Spoon sa for siden:

Jeg har Bergans Maribu, veldig fornøyd med det. Har det i sekken og tar det på ved pauser. Er også helt greit å gå med :jupp:


#13

tink sa for siden:

Jeg fikk Houdini til jul. Byttet fra M til L, slik at jeg kan ta det utenpå skibukser og diverse. Den har strikk i livet slik at jeg kan stramme det inn dersom jeg ikke allerede har på tjukk boblebukse. Min er lengre bak og rekker meg ca til knærne noe som jeg synes er praktisk all den tid jeg har tenkt å bruke det mens jeg er i aktivitet som på tur eller ski.


#14

Niobe sa for siden:

Nei, det har jeg testet og det funker ikke. Jeg synes vel faktisk heg ble kaldere i løstsittende bukse.



#16

Primrose sa for siden:

Jeg har houdini sleepwalker. Glidelås langs hele siden og normal i størrelsen. Bruker det mye, enkelt å ha over hverdagsbukser og treningsbukser. Det er ikke dun da, det er syntetisk. Enkelt å vaske.





#20

tink sa for siden:

Hahaha, familien min ler av meg og søster (tantene) som sverger til ullmammelukker i tillegg til ullongs. Godt å høre at vi er HELT normale. Når jeg er ferdig med mønstervottene skal jeg jaggu vurdere å strikke meg en shorts.


#21

Musemus sa for siden:

Den var fin! Tror jammen meg jeg skal ønske meg av svigermor.

Jeg bruker ullboxer + ullmamelukk + stillongs, men er like kald. Kanskje det hadde hjulpet med en strikka mamelukk.


#22

Dali sa for siden:

Googlet dunskjørt i dag, og havnet såklart inn på fp. Kikket inn på den linkede tråden fra 2014, og ler litt. :lol: Vi var 3 på tur denne uken og alle var enige om at slikt må vi ha. Problemet er jo at det er kaldt når man skal stå og gå lott rundt ved bålet, så da hjelper det ikke med sitteunderlag. Jeg løste det da ved å feste det tovede underlaget mitt til buksa slik at det dekket rompa. Et skjørt er nok mer praktisk. Noen som har ferske tips til varmt, og pakkevennlig skjørt?


#23

frukt sa for siden:

Jeg har et fra Houdini. Ikke dun, men varmer og tar liten plass.





#27

Primrose sa for siden:

Jeg er fremdeles fornøyd med houdini sleepwalker. Bruker det både når jeg jogger i kaldt vær og når jeg går tur. Kan pakke det rundt bikkja hvis jeg trenger det.


#28

gnuri sa for siden:

Men det er ikke dun, vel?


#29

frukt sa for siden:

Nei, men det varmer godt allikevel. Nå har jeg lite erfaring med, har kun dunsoveposer, så jeg vet ikke om et med dun hadde vært bedre. Men jeg liker at det er enkelt å vaske, og det er lett å komprimere sånn at det får plass i sidelommen på ryggsekken. Liker også et det er ganske langt. Ser at mange skjørt er ganske korte.



#31

Fjols sa for siden:

Den fra Houdini, kan den snøres nederst?
Jeg blir også innmari kald på rompe og lår, og får UVI med en gang..


#32

Karamell sa for siden:

Nå har jeg også lest tråden fra 2014. Hvis det har tenkt å være korona hver vinter og man kun kan møte folk ute over bålpanna må jeg ha et slikt. :nemlig:

Og der postet jeg i feil tråd. :knegg:


#33

frukt sa for siden:

Jeg husker ikke, men tror det. Ser ihvertfall sånn ut på bildet.


#34

frukt sa for siden:

Nå har jeg sjekket, og det kan strammes både oppe og nede. :ja:


#35

Fjols sa for siden:

Jeg fikk se på skjørtet til en venninne, traff henne på tur hjem fra jobb og da viste hun meg hvordan det kan snøres.
Jeg gikk rett hjem og bestilte det.:knegg:


#36

Karamell sa for siden:

Pga denne tråden har jeg kjøpt meg ullhipster fra kari Traa i dag. :knegg: Hadde et gavekort på XXL. Kjøpte noe andre greier også, og tok på et bobleskjørt til ca 700 kroner, men lot det henge. :ikke-et-frilufts-menneske:


#37

Dali sa for siden:

Og nå bestilte jeg det og. Pluss votter til 700 siden jeg manglet 1 kr på gratis frakt. :happydance:


#38

Fjols sa for siden:

Dunskjørt er i vinden ser jeg:glis:


#39

frukt sa for siden:

Det kan være veldig kjekt til hverdags også. Har brukt mitt en del i vinter. :jupp: Men du skal få slippe å kjøpe om du ikke ser behovet. :knegg:


#40

Dali sa for siden:

Jeg har kjøpt dette nå, houdini sleepwalker. Men jeg finner ikke noe snøring nederst. Er det noe jeg overser tror du?


#41

tink sa for siden:

Det må jo være smashing for å varme rumpen på mer urbane turer (over skjørtet/jeansen eller hva du helst går i), du er jo stadig ute og spaserer i bynære strøk. Men som frukt sier, vi tvinger ingen.


#42

frukt sa for siden:

Det er den grå dingsen i hjørnet. :ja:


#43

Dali sa for siden:

Denne dingsen har ikke jeg på skjørtet mitt. Spørs om det er en annen variant da. Ser at med basic sykunnskaper kan man sette inn en strammedings selv. Men jeg har ikke basic sykunnskaper. :knegg:


#44

frukt sa for siden:

Åh, det var rart.
Du kan bytte med meg om du vil. Jeg har aldri hatt behov for å stramme det nederst.


#45

Fjols sa for siden:

Fikk mitt skjørt i dag, men det hadde heller ikke snøring nederst, kun øverst, dessuten var det nok litt for lite.

Så det blir retur.


#46

Dali sa for siden:

Jeg visste jo ikke at jeg trengte skjørt før nylig, så klarer nok helt fint å leve uten snøring nede. :lol: prøvde det hos Magasinet for å sammenligne, og fasongen på Houdini var mye finere. I tillegg var det foret rundt hele mens det fra Magasinet hadde elastikk i sidene. Jeg bestemte meg for å beholde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.