Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den derre Tik Tok-retten med tomater og feta(?)

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke Tik Tok (burde jeg?), men jeg leser rundt forbi om en matrett som visstnok har tatt helt av, fortrinnsvis i Finland(?)

Jeg har jo googlet, og jeg ser at det skal være tomater og feta eller ricotta som stekes sammen, og så ser det ut som det skal blandes med pasta til slutt.

Har noen en god oppskrift på dette? Jeg synes nemlig at stekt feta har en tendens til å bli gummi, men jeg er enormt glad i feta sånn generelt.


#2

Elise sa for siden:

helloyummy.co/baked-feta-pasta-recipe/

Cherry tomatoes
Fresh chopped garlic
Block Feta
Olive oil
Dried Italian seasoning
Salt and pepper
Tomato sauce
Grated parmesan cheese
Fresh basil
Pasta

Vi snakket om den i går, jeg synes den ser helt fantastisk god ut, og har utfordret datter (15) til å lage til oss en dag. :jupp:


#3

Zulu sa for siden:

Jepp, vi har rukket å ha TikTok-middag et par ganger allerede. :knegg:

Jeg legger masse cherrytomater, spinat, hele hvitløksfedd og en blokk feta i en ildfast form, og risler godt med olivenolje over. Krydre med pepper, oregano og det du ellers måtte like. Inn i ovnen på 200 grader til det er godt og gyllenbakt (ca 20 min, kanskje?). Ut med formen, klem hvitløksfeddene ut av skallet, rør alt sammen og bland inn ferdigkokt pasta. Dryss over hakket basilikum om du vil.


#4

Zulu sa for siden:

Fetaen blir absolutt ikke gummi, bare kremete.


#5

Elise sa for siden:

Hva slags blokk feta bruker du, zulu? Jeg har bare smakt en type blokk-feta og den likte jeg ikke (fant den på 10-kroners salg, sikkert ikke et kvalitetsstempel.)


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg skal visstnok få dette servert i morgen. :nemlig: Av 16-åringen som mener dette er det aller hotteste på tiktok.

Jeg lurer på hvilken del av måltidet som skal stå for proteiner, men det er en vanlig problemstilling når hun lager mat.



#8

Hyacinth sa for siden:

Takl for gode råd!

Jeg bruker også den osten, zulu. Det er ikke feta, da, men det ligner. Jeg liker den ganske godt.


#9

Miromurr sa for siden:

Proteinene kommer fra fetaosten tenker jeg.


#10

Tjorven sa for siden:

Ja, det er sikkert det som er meningen. Men jeg strever litt med at en del av disse farsottene på tiktok metter lite i lengden. Snuppa lager ofte slik tiktok-mat, og selv om det smaker godt, så er det mye karbohydrater og lite annet.

Hun lagde VodkaPasta for et par uker siden, også inspirert av tiktok. Da tilsatte hun heldigvis kylling, og det ble både godt og mettende. (Vi humret litt i skjegget der vi lot 16-åringen håndtere vodka, men det kokte inn og ga god smak.)


#11

Tallulah sa for siden:

Det er 20 gram proteiner i 100 gram kyllingfilet, og 14 gram i 100 gram fetaost. Det er riktignok også veldig mye mer fett i fetaost, og man spiser mindre av det enn kyllingbryst.


#12

Elise sa for siden:

Det er vel ikke noe i veien for å servere denne retten også med litt kyllingfilet.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg tror nok at vi foreslår å tilsette litt kylling denne gangen også. Hun pleier ikke å være så vond å be på akkurat det.

Jeg digger jo egentlig at hun tester ut nye ting som faktisk smaker noe.


#14

veobra sa for siden:

Denne retten lages til lunsj nå som det er mye hjemmeskole. Kjempegodt, jeg får bare restene.

Det har tatt over for tik-tok-kaffen fra i vår,, den der med pisket pulverkaffe.


#15

Tjorven sa for siden:

Ja, den ble også produsert i massevis. Vi måtte avtale at den piskinga ikke trengte å foregå midt i teamsmøtene til oss tre andre, slik at det ble satt av tidsslotter til "kaffelaging". :knegg: Vi har nemlig kjøkken og spistestue/hjemmekontor i samme rom.


#16

Zulu sa for siden:

Jeg er fornøyd med at den inngår i kjøttfri middag-repertoaret vårt, jeg, og har ikke tenkt tanken på å tilsette kjøtt.


#17

Tjorven sa for siden:

Vi spiser en del vegetarmiddager fra Adams matkasse, og der er de utrolig flinke til å tilsette ingredienser som virkelig metter slik at man forblir mett en stund. Jeg synes egg, linser og sopp gir bedre effekt der. Det savner jeg i en god del andre vegetaralternativer.


#18

veobra sa for siden:

Jeg har heldigvis flyttet meg opp på eget rom etter hvert så nå kan de styre mer selv på kjøkkenet.

Vi måtte også snakke litt om mengden kaffe. Det gikk flere spiseskjeer pulverkaffe i hver porsjon. :knegg:


#19

Lavender sa for siden:

Her står eldste for mye Tik Tok mat, hun ordner mest til seg selv. Hun på 178 cm har lest at koffein stagnerer vekst, og er ikke helt fornøyd med resultatet.
Men nå er det koffeinfri kaffepulver i skapet.

Grillost kan brukes, det er osteblokker med høyt proteininnhold, til å være ost, som kalles vegan og er egnet til varm mat og grilling. De er gjerne alternativ til Halloumi som både er svært dyrt og kommer fra landet med høyest antibiotika bruk i EU.

askoservering.no/vare/5581020

REMA har sin egen grillost. Og det kommer mer.


#20

Pøblis sa for siden:

Men halloumi har jo en helt annen konsistens enn feta, så da blir det en helt annen rette.

:ja:


#21

Lavender sa for siden:

Grillostene ligner verken på feta eller halloumi, men er et smakfult og proteinrikt alternativ. For de som ikke liker feta så godt. :dukker:.


#22

Tjorven sa for siden:

Jeg liker både feta, halloumi og sikkert også grillost. :nemlig:


#23

Pøblis sa for siden:

Men er den fast eller løser den seg opp slik som fetaen?

Jeg lagde ostefries fra Rema i sommer, den var mer som halloumi, egentlig.

Jeg liker feta, selv om jeg synes noen kan lukte litt vel mye av gammel geit.


#24

Tallulah sa for siden:

Den fra synnøve er ike vegansk, den er vegetarisk. Meningen er jo at det skal likne på halloumi, men de kan ikke kalle det det. Halloumi er en beskyttet tittel.


#25

Lavender sa for siden:

Den jeg fikk på prøve var som en fast hvitost men ble mykere og blåser seg opp ved oppvarming. Blir ikke knirkete som Halloumien.


#26

Geitrams sa for siden:

Har laget denne retten i flere år med kyllingfilet, kan anbefales.


#27

Filifjonka sa for siden:

Jeg lagde denne i dag, med kyllingfilet til. Smakte i og for seg godt, men levde ikke opp til hypen syns jeg. Ekstremt mektig.


#28

Fløyel sa for siden:

Vi hadde denne på mandag faktisk. Jeg visste ikke at dette var en "greie", jeg har et lunkent forhold til pasta, men denne var utrolig god! Frøkna hadde i ekstra hvitløk.

Hun brukte en ildfast form, dekket bunnen med cherry tomater, 2 blokker med fetaost, delt i 2, så det ble 4 store stykker. Strødde over hvitløk. Bakt i ovnen på 200 grader i 30 min. Kokte pastarør.
Etter 30 minutter, ildfast form ut, røre godt sammen, drysse over en god kvast med basilikum. Blande sammen med pasta. Voila.


#29

Turban Smukk sa for siden:

Får lyst til å prøve den, letpåvirkelig som jeg er.


#30

Milfrid sa for siden:

Prøvd, kjempegod. Både med og uten kylling.


#31

Karamell sa for siden:

Det er jo heller ikke noe i veien for å tilsette sopp eller linser til denne om man ikke vil berike med kjøtt. Tror bacon også er bra. :nemlig:

Jeg har spist denne retten, eller noe veldig lignende for mange år siden. :humre: Tik Tok fant ikke opp alt. :humre: Når jeg tenker meg om har jeg også fått servert noe veldig likt med røkelaks også oppi.


#32

Tallulah sa for siden:

Det høres jo ut som en nachspielrett fra nittitallet. :humre:


#33

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan faktisk tenke meg det. Og jeg sliter litt med all den fetaen også. Det er jo temmelig fett. Men enkel å lage er den nok, det må man kunne si. :)

Jeg lager sjelden slik mat, og nettopp derfor bestemte jeg meg for å gjøre et unntak i morgen. Skal ha kylling til, samt en eller annen form for salat.


#34

Hyacinth sa for siden:

Karamell: Åh, røkelaks ER SÅ godt når det er varmebehandlet! :nam:


#35

zinatara sa for siden:

Vi testet denne til lunsj i dag. Vet ikke om det var fordi jeg brukte ekte gresk feta og kanskje tomatene ikke var søte nok, men det ble litt vel syrlig/skarp smak på. Så endte opp med å måtte ha oppi litt sukker for å balansere. Må kanskje prøve med den appertina osten neste gang, den er mildere på smak.


#36

Hyacinth sa for siden:

Dette blir middagen i dag. Tenker også å ha sukker i, får stekingen. Som regel må man det. Men hvis tomatene bakes lenge (timesvis), så blir de som regel søte.


#37

Hyacinth sa for siden:

Blæh. Jeg smakte på fetaen, og den ene (Kolios) smakte sykt geit. Jeg har Apetina også. Får se hvordan dette blir.


#38

Hyacinth sa for siden:

Middagen er spist, og den var god! Er litt skuffet over ungene (17,19), som småspiste og plukket ut pastaen og lot sausen ligge igjen. Er det mulig å være så sær...

Jeg synes den var veldig smakfull. Hadde nesten en kg tomater, skikkelig gode tomater med stilk. Og ekte feta i tillegg til en Apetina. En god del sukker, salt, pepper, kajenne, oregano, en skvett olivenolje. 6 hele fedd hvitløk. I ovnen i ca 40 min. Klemte så ut hvitløken og moste, men det var mye biter igjen.

Pastaskruer. Halvparten blandet med sausen og resten ved siden av.

Kylling.

Strimlet rødkål med eple og hakket aprikos og mandler.

Og rødvin. :)


#39

Erica sa for siden:

Vi lagde også denne og syns den ble for syrlig og skarp. Fetaost er jo det, så ikke så overraskende kanskje. Blir ikke å lage denne igjen tror jeg.


#40

Hyacinth sa for siden:

Ikke alle fetaoster er syrlige og skarpe. Ikke smaker alle utpreget sau heller. Når jeg spiser fetaost i Hellas er den sjelden noen av delene.

Og sukker må til i retter med tomater, spesielt i februar. Jeg brukte sikkert en snau spiseskje.


#41

Novla sa for siden:

Jeg har ingen problemer med fetaost, hverken smak eller fettinnhold, med jeg kan virkelig ikke fordra skinnet på sånne halvstekte tomater. :iiik: Synes det blir så seigt og ekkelt, som å tygge plast. Men varmebehandlet feta er dødsgodt, så jeg vurderer å lage det med hermetiske cherrytomater, ser for meg at saften reduseres i ovnen og blir fyldig og god - det må da funke? :hyper:


#42

IzziCreo sa for siden:

Eldste lagde denne for en uke siden og jeg likte den ikke. Den ble for syrlig, og tenkte at den burde hatt sukker som Hya nevner.


#43

Hyacinth sa for siden:

Ja, det burde nok stått i oppskriften. Det er sjelden man får så søte tomater her som rundt Middelhavet. Jeg har riktignok sluttet å bruke sukker i tomatsauser med tomatpuré, men det er fordi jeg steker tomatpuréen på høy temperatur et minutts tid.


#44

Turban Smukk sa for siden:

Det var et veldig bra tips. Det må jo bli bra? Jeg liker nemlig heller ikke halvstekte tomater noe særlig.


#45

Tussa sa for siden:

Vi lagde dette i går. Strødde sukker over tomatane, tilsatte bacon og etter å ha blanda alt gratinerte vi nokre minutt i ovnen. Lenge sida eg har spist noko så godt!


#46

Tjorven sa for siden:

Snuppa lagde dette som avtalt. Det ble godt, for all del. Men ikke helt fantastisk heller. Jeg tror med fordel vi kunne hatt enda mer tomater selv om vi egentlig hadde kjørt godt på med dette. Vår ble servert med kylling og det var bra, for ellers tror jeg ikke at det hadde mettet nok.

Snuppa selv var veldig fornøyd og restene ble med på som lunsj på skolen i dag.


#47

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror også kvaliteten på tomatene spiller en stor rolle i denne retten.


#48

Malama sa for siden:

Kvaliteten på tomatene vil absolutt spille inn, og vinterstid er det nå ofte ikke de søteste tomatene å få?

Jeg er ikke så glad i varmede tomater uansett da, jeg foretrekker kalde tomater (liker tomatsaus altså, men ikke stor fan av tomat på grillspyd feks, la meg få den kald) og har ikke vurdert å lage dette siden jeg ikke er noe fan av feta heller (eller er på tiktok, så har bare lest om det her)

Men gode tomater er godt.


#49

Tallulah sa for siden:

Nei, vanskelig å finne gode tomater nå. Jeg syns de beste er noen norske klasetomater jeg har funnet på Meny. Juanitas-tomater fra Ryfylke. De er dyre, da.


#50

Pøblis sa for siden:

Jeg lagde denne retten med to pakker av disse tomatene i går - det ble kjempegodt. Men ganske dyrt, ja


#51

Malama sa for siden:

Gode, men ikke billige ja. helt sant det.


#52

Tussa sa for siden:

Eg brukte 2 pk av Rema sine "trekantpakningar" med cherrytomat, funka heilt fint.


#53

Hyacinth sa for siden:

Jeg brukte vel 800 g gode tomater. Men de må ha stilken på, synes jeg. Det er best. Brukte nok en hundrelapp på bare tomatene.


#54

løve70 sa for siden:

De er gode ja :nemlig: Velger alltid dem om jeg kan.


#55

Mikkeline sa for siden:

Et av barna laget denne i går, jeg synes den var veldig god!


#56

Xian sa for siden:

Vi lagde denne retten i går, og alle likte den kjempegodt. Og utrolig lettvint da gitt! Brukte hele cherrytomater på boks. Massemasse hvitløk, et lite dryss sukker, spinat og basilikum.


#57

Blå sa for siden:

Storesøster laget denne i går, med honning i. Med en litt stor salat til så ble det en veldig god middag.


#58

My sa for siden:

Vi måtte snakke litt om mengden sukker. :gal:

Nå har jeg også lyst til å prøve denne retten. Kan være det blir en middag til meg og 15-åringen i løpet av helga (mannen og de to yngste reiser bort), mens vi fortsatt har kjøkken (pusses opp neste uke).


#59

Hyacinth sa for siden:

Den Dalgonakaffen har jeg prøvd. Ikke noe for meg, altfor søtt. Men guttungen likte den. Sukker er jo én ting, den ble bare laget et par ganger her, så det var ikke et problem, men mengden kaffe! :tullerdu: Det må jo være syke mengder koffein i et glass. Har ikke regnet på det, men er det ikke en teskje man vanligvis bruker? Jeg syntes ikke det var ok at min (den gang) 15-åring fikk ikke seg så mye koffein.


#60

Myria sa for siden:

Alle her synes den retten er god (vi serverte den med stekt kylling til). Jeg hadde i sukker og litt balsamicoeddik og så kjørte jeg alt unntatt fetaosten i blender etterpå før fetaosten ble most inn for jeg liker ikke konsistensen av bakte tomater.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.