Før barn så åpnet vi alltid helga med en drink fredag ettermiddag. Da gikk det i mojito, det var den som var i vinden da. Nå skal jeg, innenfor ingrediensrimelighetens grenser, gå for ny drink (nesten) hver helg.
Første drink ut er en slager som jeg vet at "har vært i familien" siden 70-tallet:
Pernod og rødbrus. Oppgradering fra opprinnelig versjon blir en rand av hockeypulver på glasset.
Er det en drink jeg elsker (det er en cocktail) så er det Espresso Martini, den holder deg våken resten av fredagskvelden. Jeg gikk til innkjøp av cocktail shaker nettopp til dette formålet.
Alle varianter av gin er i tiden har jeg skjønt. Jeg likte det veldig godt, også på 90-tallet (etter PA-episodene), men tålte det dårlig. Har lyst å gi det en ny sjanse, sånn for å følge med i tiden.
Og jeg som trodde at Grønn Genser kun fantes på hotellet i Mo i Rana. Det er jo godt.
Den kaffe drinken vil jeg teste. I New York var det så moderne med cold brew coffe martinis. Litt godt, men de glemte som regel sukker. Sunt på fancy steder der. :blunk:.
Vi er veldig glad i ginger mojito, vi blir aldri lei det. Krever litt forberedelse med koking av ingefær og sukkerlake (eller annen søtningsmiddel), men mannen gjør litt batcher så at vi har. Men egentlig så drikker vi den for sjelden.
Vi er ikke veldig på drinker, men vi har funnet en gin vi liker veldig godt, fra Bareksten, og tonic med mynte. Det har vi av og til. Espresso martini har jeg ikke laget selv, men det er godt ja!
Nå fikk jeg innmari lyst på en drink! Liker GT veldig godt, favorittginen nå er Lyng. Liker enkel GT, gjerne med granateplekjerner som garnityr. Tranebærsirup er også kjempegodt i (koker opp/inn litt vann, sukker, tranebær og juice, moser og avkjøler).
Er det noen som har noen gode drinker gjort på Galliano, som ikke inneholder kaffe. :knegg: Vi har fortsatt 5 flasker fra 90-tallet og vi har ikke hatt hjerte å kaste dem. :humre: Tilstrekkelig mye sprit i dem for at de skal holde lenge.
Tips fra meg: Sjekk dem. Jeg tok en opprydning for noen år siden i diverse flasker kjøpt hist og pist på tax-free på 90-tallet og utover, og resultatet var nedslående. Det var ikke Galiano da, tror jeg, men alt mitt gikk i alle fall i vasken. Det eneste som overlevde var en flaske tvilsom vodka.
GT med god gin og god tonic er favoritten. French 75 er også godt. Gin, presset sitronsaft shakes med litt sukker, is, og toppes med champagne/musserende.
Jaggu bra det er fredag i morgen!
Serveres den i en uthulet ananas, toppet med parasoll, sugerør og bling, kommer fredagsfølelsen garantert. :nemlig:
Jeg verken kjøper eller lager drinker særlig ofte, men når det skjer er det som regel en vodkabasert drink, gjerne tilsatt noe friskt, søtt og syrlig. Jeg synes for eksempel Sex on the Beach er en god og frisk drink. Kleint navn, da.
Min go to er evig og for alltid GT. Favoritten for tiden er Bareksten gin og Kolonihagen tonic, med en psyka tynn sitronskive oppi.
Men den nyeste dillen er en personlig tilpasset French 75; like deler sitronsaft, sukkerlake og gin shakes med is og helles over i glass (uten isen). Toppes med musserende. Jeg tipper jeg blander cirka 50-50 av gin-miksen og musserende. Jeg aner ikke hva som er korrekt originaloppskrift, men har forsket meg frem til at dette blandingsforhold passer min gane perfekt. Jeg bruker cremant, som ikke er søt. Så om du bruker prosecco eller cava er det mulig at det skal litt mindre sukkerlake til.
Dersom dere skal ta en drink hver fredag, skader det ikke å lage opp en god porsjon sukkerlake. :jupp:
I helgen fikk jeg servert rosa gin med Fanta Lemon, friske bær og masse is. Den var frisk og god. Spås visstnok å være arvtakeren til Aperol Spritz denne sommeren.
Prøv noe så enkelt som agurkdrink. Staver med agurk i glasset, litt pepper hvis en vil, passe med sprit eller bacardi, og masse is og 7-up til slutt. Kjapt gjort i alle fall og du vil bli overrasket hvor mye agurken gjør ut av seg.
Min favoritt drink er Long Island Icetea. Er jo 5 sprittyper i den, men det har jeg bare stående blandet ferdig. 1 del av hver sprittype. Blander så passe mengde av den jeg vil ha i glasert. Så litt sukkerlake laget på 50/50 sukker og vann, så limesaft (har kjøpt flaske på butikken) og isbiter båter fersk lime og vanlig cola med sukker.
Tequila
Sprit 40% ca.
Bacardi
Conintreau
Gin (bruker den firkantet blå)
Jeg har fått en hang-up på Margarita for tiden. Tequila og Margaritamix fra Meny, masse is og saltkant på glasset (viktig!).
Ellers har jeg begynt å like gin og russian men en limebåt oppi.
Tidligere var jeg glad i alt søtt, men smaksløkene mine har forandret seg veldig med tiden så nå er jeg ikke så glad i det søte lengre.
Syns det er godt med en drink i varmen i stedet for vin. :jupp:
Jeg lagde en virgin som ble svært godt tatt i mot hos middagsgjestene våre i dag, alle på mellom 80 og 85 år.
Bittelitt lønnesirup i bånn, så 1/3 Ringi Eplemost. 1/3 nedkokt, passert nektarin og fylte opp siste tredjedelen med alkoholfri musserende.
Ville tro man kunne bruke rabarbrasaften fra Askim. Har også sett rabarbrasaft i kjøleskapet til Søstrene Grene i dag. Det var flere ulike, Mosters solbær, Mosters rabarber, Mosters hindbær. Vet ikke om de var ferdigblandet, men de så ganske mørke ut.