Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fredagsdrink

#1

Syrinx sa for siden:

Før barn så åpnet vi alltid helga med en drink fredag ettermiddag. Da gikk det i mojito, det var den som var i vinden da. Nå skal jeg, innenfor ingrediensrimelighetens grenser, gå for ny drink (nesten) hver helg.

Første drink ut er en slager som jeg vet at "har vært i familien" siden 70-tallet:
Pernod og rødbrus. Oppgradering fra opprinnelig versjon blir en rand av hockeypulver på glasset.

drinksdatabasen.dk/drinks/red_devil/

La gjerne drinktipsene strømme. :vilha:


#2

Pasta sa for siden:

Da jeg drakk drinker gikk det mye i Grønn Genser.

Nå liker jeg Prinsessens Død, men ved å søke på google finner jeg ut at dette sannsynligvis er en lokal oppfinnelse i en lokal bar.




#5

Turban Smukk sa for siden:

Jeg drikker aldri drinker lenger, men min standard er GT. Nå er det jo all verdens fancy varianter også. GT er aldri feil.

Moscow Mule er også godt, men jeg har ikke laget det selv. Og mojito står seg sikkert.


#6

Turban Smukk sa for siden:

:knegg:


#7

Pasta sa for siden:

Nå er det mange i min krets som vil ha GT med agurk og pepper. Jeg har aldri smakt.



#9

Fløyel sa for siden:

Er det en drink jeg elsker (det er en cocktail) så er det Espresso Martini, den holder deg våken resten av fredagskvelden. Jeg gikk til innkjøp av cocktail shaker nettopp til dette formålet.

www.aperitif.no/drinker/drink/espresso-martini/40063

Jeg har også erfart at klokken fort kan bli 05 før man kommer seg i seng en sommernatt dersom man inntar mange av disse.


#10

Fløyel sa for siden:

Det er veldig godt, men du må ha god Gin, dvs en som ikke bare smaker granbusk. Jeg bestiller det ute, gjerne før middag.


#11

Syrinx sa for siden:

Alle varianter av gin er i tiden har jeg skjønt. Jeg likte det veldig godt, også på 90-tallet (etter PA-episodene), men tålte det dårlig. Har lyst å gi det en ny sjanse, sånn for å følge med i tiden.


#12

Syrinx sa for siden:

En av mine favoritter, men jeg har slitt litt med å lage en god variant. Denne oppskrifter er bra altså?



#14

Fløyel sa for siden:

Denne kan jeg gå god for. Mine venninner liker den også, det så ihvertfall slik ut når vi sist var samlet her... Og dro kl 05..


#15

Nextlife sa for siden:

Skulle anbefale den samme, helt nydelig å avslutte et måltid med.


#16

Elise sa for siden:

Rom, zeroh villbringebær, schweppes lemon, farris eller vann, og evt litt mynte. :jupp:


#17

Syrinx sa for siden:

Takk for mange gode tips og oppskrifter så langt. Heldigvis mange gode, kommende fredager i 2021. :D


#18

Syrinx sa for siden:

Generelt mye lugubert på 90-tallet, sånn kjapt oppsummert.




#21

frukt sa for siden:

Jeg har ikke peiling på gin altså, men jeg synes Harahorn er veldig god.


#22

Lavender sa for siden:

Og jeg som trodde at Grønn Genser kun fantes på hotellet i Mo i Rana. Det er jo godt.

Den kaffe drinken vil jeg teste. I New York var det så moderne med cold brew coffe martinis. Litt godt, men de glemte som regel sukker. Sunt på fancy steder der. :blunk:.


#23

Fløyel sa for siden:

Ikke jeg heller, så derfor bestiller jeg den ute med beskjed om mine preferanser på gin.


#24

Pelen sa for siden:

Vi er veldig glad i ginger mojito, vi blir aldri lei det. Krever litt forberedelse med koking av ingefær og sukkerlake (eller annen søtningsmiddel), men mannen gjør litt batcher så at vi har. Men egentlig så drikker vi den for sjelden.



#26

Musemus sa for siden:

Jeg har vært etpar-tre helger hos søstra mi og drukket Frozen strawberry daquiri. I tillegg blanda hun inn blåbær, og det ble SÅ godt!

(Edit: Ikke på rad, altså)


#27

Syrinx sa for siden:

Til sommeren blir det nok diverse frosne drinker, ja. Og mango daquiri! Det er helt villt godt!


#28

Palmen sa for siden:

Du må få Pepper til å gi det tips. Hun er rågod på drinker.


#29

Musemus sa for siden:

Det høres fantastisk ut. :)


#30

Fløyel sa for siden:

:hjerter:


#31

Addison sa for siden:

Åh, vil ha lyse sommerkvelder og frosne drinker! :hjerter: :sukk:


#32

ingling sa for siden:

Pisang Ambon! :skremt:

Vi er ikke veldig på drinker, men vi har funnet en gin vi liker veldig godt, fra Bareksten, og tonic med mynte. Det har vi av og til. Espresso martini har jeg ikke laget selv, men det er godt ja!


#33

Palmen sa for siden:

Jeg tåler ikke sprit :hylgrine:


#34

Tallulah sa for siden:

For en god ide! Vi har en del sprit vi aldri får drukket, kanskje vi skal ta for oss en og en flaske. :knegg:


#35

Drømmedama sa for siden:

Nå fikk jeg innmari lyst på en drink! Liker GT veldig godt, favorittginen nå er Lyng. Liker enkel GT, gjerne med granateplekjerner som garnityr. Tranebærsirup er også kjempegodt i (koker opp/inn litt vann, sukker, tranebær og juice, moser og avkjøler).



#37

Pelen sa for siden:

Er det noen som har noen gode drinker gjort på Galliano, som ikke inneholder kaffe. :knegg: Vi har fortsatt 5 flasker fra 90-tallet og vi har ikke hatt hjerte å kaste dem. :humre: Tilstrekkelig mye sprit i dem for at de skal holde lenge.


#38

Turban Smukk sa for siden:

Tips fra meg: Sjekk dem. Jeg tok en opprydning for noen år siden i diverse flasker kjøpt hist og pist på tax-free på 90-tallet og utover, og resultatet var nedslående. Det var ikke Galiano da, tror jeg, men alt mitt gikk i alle fall i vasken. Det eneste som overlevde var en flaske tvilsom vodka.



#40

scilla sa for siden:

GT med god gin og god tonic er favoritten.
French 75 er også godt. Gin, presset sitronsaft shakes med litt sukker, is, og toppes med champagne/musserende.
Jaggu bra det er fredag i morgen!


#41

scilla sa for siden:

Og så har jeg en venninne som lager verdens beste frozen margaritas.


#42

frukt sa for siden:

Rom og cola med lime eller sitron er enkelt og godt. Men mojito er enda bedre.


#43

Robyn sa for siden:

Jeg har en hangup på det for tiden. Med saltkant på glasset.

Og til sommeren skal jeg lage sangria igjen, fant en god oppskrift i fjor.

Lagde Pornstar Margarita for et par uker siden, er ikke helt sikker på den. Må teste en gang til tror jeg.


#44

Pasta sa for siden:

Vil du dele oppskriften på sangria?


#45

Robyn sa for siden:

Oppskrift Sangria; En flaske rødvin, 1,5 dl brandy, 0,75 dl Contrieu, 4 dl farris bris, 2,5 dl sukkerlake. En appelsin og et eple skjæres i biter. Masse isbiter.


#46

Madicken sa for siden:

Serveres den i en uthulet ananas, toppet med parasoll, sugerør og bling, kommer fredagsfølelsen garantert. :nemlig:

Jeg verken kjøper eller lager drinker særlig ofte, men når det skjer er det som regel en vodkabasert drink, gjerne tilsatt noe friskt, søtt og syrlig. Jeg synes for eksempel Sex on the Beach er en god og frisk drink. Kleint navn, da.


#47

rajraj sa for siden:

Min go to er evig og for alltid GT. Favoritten for tiden er Bareksten gin og Kolonihagen tonic, med en psyka tynn sitronskive oppi.

Men den nyeste dillen er en personlig tilpasset French 75; like deler sitronsaft, sukkerlake og gin shakes med is og helles over i glass (uten isen). Toppes med musserende. Jeg tipper jeg blander cirka 50-50 av gin-miksen og musserende. Jeg aner ikke hva som er korrekt originaloppskrift, men har forsket meg frem til at dette blandingsforhold passer min gane perfekt. Jeg bruker cremant, som ikke er søt. Så om du bruker prosecco eller cava er det mulig at det skal litt mindre sukkerlake til.

Dersom dere skal ta en drink hver fredag, skader det ikke å lage opp en god porsjon sukkerlake. :jupp:


#48

scilla sa for siden:

Vi lager French 75 temmelig likt, rajraj. Nam!:gladspøkels:


#49

Tussa sa for siden:

Ei til anbefaling på Moscow mule. Veldig enkelt og ekstremt godt!



#51

Robyn sa for siden:

French 75 skal testes. :jupp:

Skal møte søster i morgen og da står GT på planen. Vi liker ikke gin noen av oss og har bestemt oss for at det må vi bare lære oss. :knegg:


#52

Millen sa for siden:

Om det ikke er nevnt før ( ikke lest hele tråden) kan anbefale Vidda Gin, laget
på Norsk Håndverksdestilleri ( holder til på Bryn i Oslo).

www.oslohd.no/vidda-trr-gin

Jeg har aldri likt gin, men denne er god med Fever Tree tonic, isbiter og sitron!


#53

Robyn sa for siden:

Takk for tips!


#54

Millen sa for siden:

Cuba Libre er også godt, men jeg liker bare en brun rom, Brugal Anejo ( får ikke til spanske tegn her).



#56

Robyn sa for siden:

I helgen fikk jeg servert rosa gin med Fanta Lemon, friske bær og masse is. Den var frisk og god. Spås visstnok å være arvtakeren til Aperol Spritz denne sommeren.


#57

Eia sa for siden:

Det er sjelden jeg får lyst på en drink, men når det skjer (som regel på bar) går jeg nesten alltid for coctailen Cosmopolitan.

3 cl vodka
1 cl Cointreau eller Triple sec
2 dl tranebærjuice
1 cl ferskpresset limesaft


#58

Charlie sa for siden:

Grønn genser var saker! Portvin og øl.

Tror noen pisang ambon-folk har prøvd å rappe navnet. :snurt:

Portvin og sherry er retro-moderne. :danse:

Var veldig glad i Rusty Nail, også. Drambuie og scotch.


#59

Syrinx sa for siden:

Mye godt og spennende i tråden her. Takker til alle.

Kommende fredag er planen en enkel klassiker, strawberry daiquiri.


#60

Syrinx sa for siden:

Må bare få melde om at dette er et absolutt vellykket konsept. I går hadde vi eple- og ingefærmojito. Det var kjempegodt.


#61

Elisabet sa for siden:

Prøv noe så enkelt som agurkdrink. Staver med agurk i glasset, litt pepper hvis en vil, passe med sprit eller bacardi, og masse is og 7-up til slutt. Kjapt gjort i alle fall og du vil bli overrasket hvor mye agurken gjør ut av seg.


#62

Elisabet sa for siden:

Min favoritt drink er Long Island Icetea. Er jo 5 sprittyper i den, men det har jeg bare stående blandet ferdig. 1 del av hver sprittype. Blander så passe mengde av den jeg vil ha i glasert. Så litt sukkerlake laget på 50/50 sukker og vann, så limesaft (har kjøpt flaske på butikken) og isbiter båter fersk lime og vanlig cola med sukker.

Tequila
Sprit 40% ca.
Bacardi
Conintreau
Gin (bruker den firkantet blå)


#63

Fløyel sa for siden:

Jeg har aldri likt Aperol Spritz, men rosa gin med frosne bringebær og Schweppes Russian er veldig friskt og godt.

Vi fikk noen flasker med prosecco før ferien og jeg prøver å finne noe jeg kan blande de med så det blir godt. Forslag mottas med takk!



#65

Robyn sa for siden:

Jeg har fått en hang-up på Margarita for tiden. Tequila og Margaritamix fra Meny, masse is og saltkant på glasset (viktig!).
Ellers har jeg begynt å like gin og russian men en limebåt oppi.

Tidligere var jeg glad i alt søtt, men smaksløkene mine har forandret seg veldig med tiden så nå er jeg ikke så glad i det søte lengre.

Syns det er godt med en drink i varmen i stedet for vin. :jupp:


#66

Charlie sa for siden:

Mimosa er en klassiker som står seg, synes jeg. 2/3 musserende og 1/3 appelsinjuice. Funker hele døgnet, egentlig. :knegg:


#67

Musemus sa for siden:

Jeg drakk 3 glass Frozen Daquiri med jordbær og blåbær i går. Nam!


#68

Palmen sa for siden:

:jupp:


#69

Nextlife sa for siden:

Jeg lagde en virgin som ble svært godt tatt i mot hos middagsgjestene våre i dag, alle på mellom 80 og 85 år.
Bittelitt lønnesirup i bånn, så 1/3 Ringi Eplemost. 1/3 nedkokt, passert nektarin og fylte opp siste tredjedelen med alkoholfri musserende.



#71

frukt sa for siden:

Har dere tips til drinker med gin?
G&T er godt det, men det er kjekt med variasjon.


#72

Syrinx sa for siden:

Rabarbrasirup, gin og boblevann. Veldig godt.


#73

frukt sa for siden:

Spennende. :) Hvor kjøper man rabarbrasirup?


#74

Shun sa for siden:

Gin med Luscombe cucumber tonic water.

Den er bedre og har en mer delikat smak enn Nøisoms agurktonicutgave.
Fåes både på Vinmonopolet og på min lokale Meny.


#75

Addison sa for siden:

Jeg drakk Limoncello Spritz på restaurant for noen uker siden, frisk og god!


#76

Syrinx sa for siden:

Jeg kokte selv.


#77

Charlie sa for siden:

Ville tro man kunne bruke rabarbrasaften fra Askim. Har også sett rabarbrasaft i kjøleskapet til Søstrene Grene i dag. Det var flere ulike, Mosters solbær, Mosters rabarber, Mosters hindbær. Vet ikke om de var ferdigblandet, men de så ganske mørke ut.


#78

Millen sa for siden:

Kan også bruke den jeg linket til i tidligere innlegg.


#79

Robyn sa for siden:

Den drakk jeg på Villa Paradiso for et par uker siden, og den ble litt for besk for meg.


#80

frukt sa for siden:

Takk for drinktips. :)


#81

Hønni sa for siden:

Er ikke så glad i sprit, så går for Mimosa nå i sommervarmen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.