Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farge på håndklær

#1

meisje sa for siden:

Vi har idag kun hvite håndklær til hjemmebruk, og så diverse fargesprakende barnehåndklær som brukes til dusjing i diverse garderober (ikke veldig aktuelt i disse korona tider dog). Og håndklærne begynner å bli slitne, de er 11 til 20 år siden forrige fornyelse. Så jeg lurte på å bruke salget nå som unnskyldning til skaffe oss noen nye håndklær.

Så jeg håper dere kan hjelpe meg med dette meget viktige ilandsproblemet. Alle dusjhåndklær i samme farge, eller i fire ulike farger, med en farge dedikert til hvert familiemedlem?

Grunnen til at vi har hvite idag, er at det forenkler vaskeprosessen, kun en 60 vask med hvite tekstiler.


#2

Storm sa for siden:

Har ingen tips, men følger tråden da jeg også vurderer å fornye håndkleparken. Begynner å bli en del veldig stygge og slitne håndklær der. :sparke:


#3

Shun sa for siden:

Ikke salg, men jeg har nettopp hentet en pakke med Everyday håndklær fra Høie i fargene ecru, antrasitt og blå. Hadde kjøpt olivengrønne også, om de ikke var midlertidig utsolgt.

Jeg kommer til å vaske de ecrufargede i hvitvasken. De andre får gå i farget 60 grader.

De hvite håndklærne mine var klar for utskifting, så jeg gikk for fine farger.


#4

Fersken sa for siden:

Her går alt i samme vasken og de hvite/kremhvite som jeg kjøpte for 13 år siden har ikke tatt til seg annen farge i vask.

Jeg bruker å gå for fargerikt felleskap og alle bruker alle håndlær. Ungen har fått noen til jul med brodert navn på, det er praktisk ved dusjing etter gym/svømming og ved turer med overnatting sammen med andre på deres alder.


#5

Fluke sa for siden:

Vi har Ikea-håndklær i ulike farger, og alle bruker alle håndklær. Jeg bruker stort sett enten rødt eller burgunder, for jeg har rød hårfarge som det hender smitter av på håndkleet. :flau:


#6

millact sa for siden:

Lik farge. Olivengrønn eller koksgrå.


#7

frukt sa for siden:

Jeg har gått for to farger, grått og gult. Flere enn det hadde blitt for sirkus for meg.


#8

Hyacinth sa for siden:

Vi har ulike håndklær, men er tips fra meg er å unngå røde, rosa, oransje og gule. De må vaskes helt separat, vaskes de med blått og lignende, blir de gusjefargede.


#9

Pelen sa for siden:

Vi har samme farge for å få mer «ro» på badet. Vi har forskjellige serier hjemme og hytte, men det går i beige/grått.


#10

Timar sa for siden:

Vi har hatt to farger (sjøgrønne og hvite), men siden de fargede gradvis har falmet seg styggere og styggere, så har vi kun fylt på med hvite og har nå nesten bare helt hvite håndklær.

Ulempen med det er at hvitvasken veldig fort fyller seg opp, mens det tar evigheter og samle nok sokker og fargede truser til å fylle en maskin. Så sånn sett kan det være kjekt å ha to farger.

En farge til hvert familiemedlem høres i grunnen bare tungvint ut. Hva hvis det ikke er noe ledig i rett farge?? Jeg vil tro du ender opp med flere håndklær for å ha nok reserver hvis du går for den løsningen enn hvis du holder deg til kun en farge.

Jeg var forkjemper for farge på håndklærne. Det var i hin hårde dager da vi hadde helhvitt bad og jeg trengte FARGER! Nå har vi farger på badet fra før, og da er det fint med hvite håndklær. Det er også kjekt at de tåler å bli kjørt på kokvask i ny og ne.


#11

Hyacinth sa for siden:

Farger tåler vel også kokvask? :undrer: Vi vasker alle håndklær på 90. Våre er mørkeblå og mønstrede.



#13

Tallulah sa for siden:

Vi har en farge til hvert familiemedlem, og en til gjester. :nemlig: Vi har grå, grønn, oransj og hvit. Den oransje er litt dum for vi har sjelden de fargene som skal vaskes på 60 grader, så da ender vi opp med å enten vaske en bitteliten vask med bare et par håndklær, eller vente alt for lenge. Vi pleier å ha en 60 graders vask med hvitt og en med mørke farger. Det er i hovedsak de to vi har av bomullsundertøy, håndklær og sengetøy.

Håndklærne er mest fra Åhlens, men det finnes jo ikke lenger. Resten er fra IKEA. Begge er av en type som liksom er knottete, og ikke sånn samme lengde frotté over det hele. Syns de holder bedre på fasongen. Hater når den stripa alltid krymper mer enn resten.


#14

Malama sa for siden:

Vi har vel nesten ikke to som er samme fargen. Eller jo, vi fikk seks røde en gang, to svære, to mindre og to bittesmå. Vi har vel to av en annen farge også, muligens. Beige? Vi har blå, grønn, med motiv fra Malta, kjøpt på bryllupsreise, en gammel blodgiver-motiv, en oransje, noen som er ungene sine, rosa smurf eller fly. Vi har med brannlogo og to av ungene har med navn på, jeg og mannen også fakrisk, og våre to er jo til og med lik farge (gave fra svigermor ja. Både våre og ungene sine)

Av de som ikke er til bruk etter dusj, men til hår eller henge ved vasken har vi litt mer to og to i like farger, eller seks av en til og med

Noen hadde jeg med meg da jeg flyttet hjemmefra, noen hadde han jeg flyttet sammen med med seg, og da fant særlig svigerfamilien jeg pådro meg, ut at vi trengte flere håndklær. Litt herfra og litt derfra, et fargerikt fellesskap har vi.

Jeg blir alltid litt fascinert av sånne "kjøpe nye, hvilken farge", hva gjør man med alle de man har fra før? Er alle brått utslitt på en gang, betyr det at man fikk alle på en gang også? Like? Det er fjernt fra sånn det er hos oss, gøy hvor ulike folk er :)


#15

Malama sa for siden:

Eller ha nok i de fargene til å vaske dem sammen, men ut en de blå.
Egentlig har vi bare en som er mørk blå og den avgir ikke farge etter så mange år og kan vaskes sammen med de andre den også.


#16

millact sa for siden:

Har også diverse. Har mye håndklær, men de blir slitt.

Hadde gått for noe i mellomfarge som kan vaskes med mye annet.


#17

meisje sa for siden:

Godt poeng, hadde ikke tenkt på effekten av mange farger ved siden av hverandre


#18

meisje sa for siden:

Viktig poeng, tror ikke jeg ønsker knallfarger


#19

meisje sa for siden:

[QUOTE=Malama;

Noen hadde jeg med meg da jeg flyttet hjemmefra, noen hadde han jeg flyttet sammen med med seg, og da fant særlig svigerfamilien jeg pådro meg, ut at vi trengte flere håndklær. Litt herfra og litt derfra, et fargerikt fellesskap har vi.

Jeg blir alltid litt fascinert av sånne "kjøpe nye, hvilken farge", hva gjør man med alle de man har fra før? Er alle brått utslitt på en gang, betyr det at man fikk alle på en gang også? Like? Det er fjernt fra sånn det er hos oss, gøy hvor ulike folk er :)[/QUOTE]

Hadde også hummer og kanari da jeg flyttet hjemmefra. De ble etterhvert slitte, og da kjøper jeg gjerne en 10-12 håndklær om gangen. De blir da gjerne slitt samtidig. Meisje mannen plukker dem ut hvis han syns de blir for slitte(hull). Etterhvert blir det for få i skapet. De jeg har nå som er utslitte kjøpte jeg når jeg hadde pusset opp badet i mitt forrige hus.


#20

Mikkeline sa for siden:

Vi har håndklærene i jordfarger, men mange ulike produsenter og kvaliteter.

Til ungenes trening har vi kjøpt tynne mikrofiber håndklær. De tar en brøkdel av plassen i baggen og ungene er veldig fornøyde med dem.


#21

GinaK sa for siden:

Jeg har flest fra Ikea og Kid og synes de fra Kid holdt godt så kjøpte opp en haug i fjor sommer og kastet gamle slitte dusjhåndklær. De heter Vincent.
Ser de er på halv pris igjen så skal kjøpe opp flere når verden åpnes igjen.
Kunne ønske de hadde penere blåfarge.

De to blåfargene fra Princess som Hyacint linket til så fine ut. Må sjekkes. :)


#22

Lille meg sa for siden:

Salg? Er det salg? fokuserer på det viktige

Vi har store mengder med håndklær, men det meste er svært slitt. For å forenkle vaskingen hadde jeg gått for én farge om jeg skulle fornye, og hvite, store håndklær ("badelaken") hadde definitivt vært noe jeg vurderte.


#23

Hyacinth sa for siden:

Vi er nok litt ekle, for vi vasker ikke håndklær kjempeofte. Vi har håndkletørker montert på veggen, med varme, det er forøvrig det lureste vi har på badet. Men poenget er at håndklærne tørker kjempefort og virker lite skitne. Jeg vasker dem når jeg kommer på at det er en stund siden.

Håndklærne ved vasken vaskes daglig. Der er jeg helt nazi. Det brukes av alle, og jeg har en ungdom som ofte dropper såpe, selv om jeg har gnålt om det siden han ble født. :sukk:



#25

meisje sa for siden:

Vi har også microfiber håndklær men våre barn hater de, så de ligger ubrukt i en hylle på gjestebadet vårt. Jeg skjønner guttas argument med at de har dårlig absorpsjon evne sammenlignet med vanlige håndklær.


#26

meisje sa for siden:

De vi har er fra prinsess kjeden, og den ene serien er litt for hard og veldig tynnslitt nå. Den andre serien er bedre, men båndet har krympet i vask, i tillegg har noen av de revnet ved den krympende stripen.. Nå har jeg lyst på håndklær med vevd bånd og solid hempe.

Og antallet krymper trutt og jevnlig pga slitasje. Hvis vi skulle fylt opp huset med gjester ville jeg hatt for få nå tror jeg.

Ut fra det dere skriver så tror jeg at jeg ønsker meg å fortsette med en farge. Badet vårt er ikke spesielt fargerikt. Hvite veggfliser med mørke gulvfliser i en varm tone. Møbelfrontene er i mørk grå. Så er spørsmålet hvilken farge bør man eventuelt velge.


#27

Elise sa for siden:

Er det noen som har erfaring med håndklær fra myyk?

Vi har hummer og kanari, men i fjor kvitret jeg meg med de fire jeg kjøpte på kid da jeg flyttet hjemmefra for 20 år siden. Resten er en god blanding av reklame, kid, ikea, nille og Princess. Og noen gaver. Jeg er glad i ikea-håndklærne våre. Jeg synes det er fint med ulike farger både fordi jeg da lettere holder styr på hvor lenge et håndkle har blitt brukt, og fordi det da havner håndklær både i hvitvasken, rødvasken og den mørke vasken. :jupp:

Det meste er gammelt og slitt, og noe ødelagt av hårfarge fra ungene, så det kunne definitivt vært en idé til fornying. :jupp: Jeg kjøpte fire nye badelaken i fjor fordi ungene syntes det var pinlig å ligge på stranda med våre. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.