Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

(Vinter-)ferie i egen by, for mor og 15-åring

#1

My sa for siden:

Neste uke er det vinterferie her, men jeg skal jobbe fullt. Vi får håndtverkere som skal pusse opp kjøkken og stue i 1.etg, dvs legge og male tak, male alle veggene, og legge nytt gulv både på kjøkkenet og stua. Dette skal de holde på med hele uka, og har ambisjoner om å bli ferdig senest i løpet av lørdag. Altså kommer de til å jobbe lange dager.

Planen var at mannen skulle ta med seg alle tre ungene til sine foreldre, jeg skal bo i kjellerstua, bruke gjestebadet i kjelleren, og ellers jobbe mest mulig. Påbudet om hjemmekontor ligger heldigvis an til å bli opphevet før utgangen av denne uka, så da slipper jeg å jobbe på en byggeplass. Da var planen mye overtid, mye take-away på kontoret etc.

Så kommer streken i regninga. 15-åringen startet på trafikalt grunnkurs i dag, og det viser seg at de har undervisning også i vinterferien. Så hun må (og vil) bli hjemme. Det hadde ikke vært noe problem hvis vi hadde hatt et hus å være i, med både kjøkken, sofa og TV. Men det har vi altså ikke, vi kan ikke oppholde oss i hovedetasjen i det hele tatt. Hun sier hun kan være på rommet sitt, det er i 2.etg, og der er også badet. Men hun kan jo ikke bare sitte på rommet sitt dagen lang. På dagtid, når jeg jobber, regner jeg med hun kommer til å sove lenge, og sitte mye i senga si og se på netflix på laptopen, og ellers henge på badet, og fortsatt være i pysjen når jeg kommer hjem. Kanskje treffe noen venninner innimellom. Er hun heldig har hun ei venninne hun kan bli med i Vassfjellet en dag eller to, og kanskje overnatte hos. Da kommer vel uka til å gå fort.

Men det hadde vært gøy om vi også kunne finne på noe sammen, noe litt utenom det vanlige. Vi kan selvsagt gå noen skiturer i marka hvis det er føre for det, men det må skje etter jobb, og er ellers ikke hennes drømmeferie akkurat.

Hva annet kan vi finne på? Noe luksus vi kan unne oss? Jeg vurderer å unne oss ei natt på hotell i byen, gjerne spise ute et sted, litt halvfancy ... Noen som har noe å anbefale? Jeg overnatter jo ikke akkurat ofte på hotell i min egen by, så jeg har ikke peiling, og det er ikke så ofte jeg spiser ute heller. Hvis det går som administrasjonen ønsker så kan det meste av tilbud åpne igjen til uka, og smittesituasjonen er for tiden god, så det burde være noen muligheter.


#2

Tjorven sa for siden:

Hvis jeg skulle spist ute med snuppa i din by hadde vi gått på Frati. Jeg for nostalgiens skyld (selv om de har flyttet) og snuppa fordi det er pasta. :nemlig:


#3

apan sa for siden:

Hvis jeg hadde vært turist i din by, skulle jeg bodd på Scandic Bakklandet (og drukket meg dritings på Den gode nabo, eneste stedet jeg noen gang er tatt for røyking i ikke-røyk sonen - godt gjort med tanke på at jeg ikke røyker. Her i byen er det for øyeblikket ikke mulig å drikke seg hverken dritings eller noe annet). Jeg sporet litt av her nå kjenner jeg, fordi jeg fikk sykt lyst til å dra til Trondheim :knegg: . Oppsummerer med at hotell er en god tanke jeg tror jeg!


#4

millact sa for siden:

Hotell høres fint ut hvis din datter liker det. Det er jo noe man normalt sett ikke gjør så ofte.


#5

My sa for siden:

Ok. Vi kan spise på Frati med Tjorven og snuppa, så kan Tjorven og jeg parkere snuppene våre på Scandic Bakklandet, før vi går på Nabon og drikker oss dritings og røyker i krokene sammen med apan. :digger:

Dette blir ei bra uke! :jupp:

:noterer:


#6

apan sa for siden:

Ser at jeg ikke var så hjelpsom.


#7

My sa for siden:

Synes egentlig det hørtes gøy ut jeg. :knegg: Men kanskje ikke sammen med 15-åringen. Scandic Bakklandet altså? Har hørt andre som har vært fornøyd der også.


#8

-ea- sa for siden:

Jeg så en episode fra Britannia Hotell ikveld (TV Norge trur eg) og fikk umiddelbart lyst på et (luksus)opphold der. Så det hadde jeg gjort hvis jeg var deg. Sjekket inn på Britannia og blitt der til alle måltider.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg tror at apans 15-åring godt kan inkluderes i de planene. Det er en liten verden. :knegg:

Det høres egentlig ut som en strålende plan, sånn rent bortsett fra at vi ikke skal til Trondheim i vinterferien. Men hvis det fremdeles blir umulig med utenlandsreiser til sommeren, så har vi en avtale. :nemlig:


#10

My sa for siden:

Ja, min datter skylder jo din datter en shoppingguiderunde. :nemlig:

Skandia Cup er 28.juni - 3.juli :jupp:


#11

apan sa for siden:

Jeg har ikke bodd mye på hotell i Trondheim, men bodde på Scandic Bakklandet for noen få år siden. Likte meg godt der, og veldig hyggelig beliggenhet da. Og nær Solsiden feks samtidig som det er det jeg synes er litt mer sjarmerende beliggenhet (jeg blir ikke helt fortrolig med Solsiden, sikkert fordi det ikke var der da jeg bodde der).


#12

Floksa sa for siden:

En natt på Britannia må jo være supert? Det er luksus!
Vi spiser alltid på Super Hero Burger når vi er i nærheten.
Beste burgeren i verden.
Pirbadet?
Æsj, nå fikk jeg lyst på tur i vinterferien.


#13

My sa for siden:

Scandic Nidelven vinner jo stadig priser for frokosten sin, så jeg vurderer å sjekke der. Jeg har spist noen vanvittige lunsjer der i jobbsammenheng. På Clarion hotel og Congress hadde hun konfirmasjonen sin, og vi fikk veldig godt inntrykk av det, men det tror jeg brukes til karantenehotell om dagen.

Britannia hadde selvsagt vært stas da, men er redd det blir litt i overkant dyrt. Må sjekke hvor ille det er ...

Beliggenhet har ikke så mye å si da, alt er jo nært alt. Hadde ikke hatt noen betydning om det var i utkanten av byen heller, hvis hotellet i seg selv var superstas. Men tror ikke det er noe veldig attraktivt hotell i utkanten av byen, så det er i grunnen ikke noe tema.


#14

gnuri sa for siden:

Vi bodde på Nidelven i høst da vi kjørte studenten oppover. Det var fint. Frokosten var jo selvsagt litt preget av korona, men fortsatt veldig bra!
Hvis 15. åringen liker å teste litt annen mat enn sånn typisk pizza/pasta anbefaler jeg (og min 16 og 19-åring) at dere får dere et bord på Troll og spiser 5-retteren :jupp:


#15

Snippa sa for siden:

Jeg bor mye på hotell i Trondheim, og må bare si at koronafrokosten på Nidelven er skikkelig dårlig hvis du sammenligner med vanlig frokost der. Så ikke ha altfor høye forventninger, ihvertfall. Jeg liker best Bakklandet jeg og.


#16

Tjorven sa for siden:

I jobbsammenheng tok jeg (før korona) nattoget til Trondheim og spiste frokost på Nidelven flere ganger. Frokosten der var virkelig noe for seg selv. Men jeg er ikke sikker på om det er like fantastisk nå. Vi har for mye reiserestriksjoner på jobb til at jeg får lov til å prøve.


#17

Millen sa for siden:

Da kan jeg ile inn å avbefale Radissson Blu Royal Garden vi var der i sommer, og det var gammelt og slitt.


#18

My sa for siden:

Godt poeng. Sikkert ikke det samme med koronafrokost nei.


#19

-ea- sa for siden:

Så du vil ha luksus men er ikke villig til å betale for det? :humre:

Scandic Bakklandet var jeg veldig fornøyd med for noen år siden da jeg var der.

Skulle jo vært på landsmøte i Tråante sist høst, men det ble redusert til en digital kjedelig greie... :leppe:


#20

My sa for siden:

Tro meg, en natt på et hvilket som helst hotell er luksus for oss altså. :knegg: Alt er relativt.


#21

Snippa sa for siden:

De har både nyoppussede rom og gamle rom, så man må huske på å be om et nytt.


#22

Tjorven sa for siden:

Jeg har bodd på hotell chesterfield i Trondheim, og det vare både ålreit og billig. (Billig i forhold til alternativene den dagen, i hvert fall.) Frokosten var ikke like magisk som på Nidelven, men den var veldig god og variert. Og så var det inkludert kveldsmat i prisen også.


#23

Floksa sa for siden:

Der har vi også bodd og ALDRI igjen. Måtte betale ekstra for å få rom med vindu som kunne åpnes. Ut til noe annet enn matsalen. Å sove i 23 grader innestengt luft er ikke vår greie.....


#24

Luftslottet sa for siden:

Prinsen hadde hotellfrokost fra Egon sist jeg var der, den er kanskje ikke så kjip under korona?

Ellers er jeg enig med alle som sier at Bakklandet er best. Jeg spiser oftest på Bror når jeg har alenetid (aka. luksus!) i Trondheim.


#25

Millen sa for siden:

Vi hadde nok max uflaks, hadde bestilt sånn familierom/ med dører imellom og sa vi iom hadde nattevakter frigjort alt en annen hadde gjort klar. Vi fikk i det minste to rom i samme etg.
Det var fullbooket og ikke mulig å oppdrive noe annet.


#26

ingling sa for siden:

+1 på Bakklandet, det er koselig. Britannia er også stas da, jeg har ikke vært der siden oppussingen men syntes det var flott før også. Men godt mulig det er veldig dyrt, ja.


#27

My sa for siden:

Ser at rom på Britannia, med frokostbuffet inkludert, koster 2950 kr (minste og enkleste rommet) og oppover, for ei natt. Skal vi sjekke inn der og bli til alle måltider tror jeg vi må avbestille håndtverkerne, og da kan vi jo bli hjemme. :knegg:


#28

Millen sa for siden:

Såpass ja. :knegg:


#29

Karamell sa for siden:

Foreslår kino, jeg da. Og Kafé på Hevd eller Godt brød. Middag ute på et sted hun liker.

Husk at du må booke på forhånd i Vassfjellet nå, og det kan bli fullt pga antallsrestriksjoner.


#30

Frøken Fjong sa for siden:

Chesterfield var en nitrist opplevelse da vi var der - i coronatid - frokosten var tørre skiver pakket i plastfolie, og måtte spises på rommet. Hotellet er dessuten trangt og nedslitt. Styr unna!

Nidelven er jeg veldig glad i - men frokosten nå for tida er selvfølgelig stusselig i forhold til hva den pleier å være. Men ellers en fint hotell.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.