Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hadde 186 kroner - satset alt på lotto

#1

Lille meg sa for siden:

Jada! Det er denne gladsaken det gjelder:

www.vg.no/forbruker/livsstil/i/GaB4j4/kjell-satset-alt-paa-lotto - bak betalingsmur

www.tv2.no/a/11904306/ - åpent

Jeg vil først få sagt at jeg er svært glad for at Kjell, som helt opplagt virkelig trengte pengene, vant i lotto. Det unner jeg ham inderlig!

Men må man ha den vinklingen som VG har? Vil vi virkelig anbefale folk med dårlig råd å bruke de siste kronene sine på lotto? Er ikke det egentlig ganske dumt?


#2

Tallulah sa for siden:

Det er jo litt vanskelig å svare på, all den tid VGs sak er bak betalingsmur så jeg aner ikke om de anbefaler folk med dårlig råd å spille pengespill. :vetikke:

Jeg leste TV2-saken, og syns ikke den var så ille. Man ser ofte at allmennheten stiller ekstremt høye krav til folk med dårlig råd; og de må for all del ikke ta et eneste ufornuftig valg. Om de unner seg ett eller annet utenfor det nødvendigste har de nærmest seg selv å takke. Så med mindre Kjell har et stort spillproblem, så har jeg ingen formening om det han gjorde. Også er jeg glad utfallet ble som det ble.


#3

C3PO sa for siden:

Jeg synes ikke vinklingen til TV2 var så gal. Så fint at han og datteren får det bedre fremover.


#4

Lille meg sa for siden:

Vinklingen som VG har valgt er da tydelig, også utenfor betalingsmur? "Når han satser sine siste 186 kroner, må han velge mellom to Lotto-rekker. Nå står alt på spill."

Det er vinklingen av saken jeg har store problemer med. Jeg syns ikke man skal oppfordre noen til å bruke de siste kronene sine på å spille lotto. Spesielt ikke mennesker i en sårbar økonomisk situasjon, hvor man risikerer at de ser på lotto som eneste utvei. Det er en svært dårlig økonomisk investering som i de aller fleste tilfeller vil medføre tap.

Jeg har ikke problemer med vinklingen som TV2 har valgt.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønner at du reagerer på vinklingen. Jeg syns det er vanskelig å gjøre det samme uten å ha lest saken.


#6

Høns sa for siden:

Jeg reagerer, i likhet med deg, svært negativt på VGs vinkling selv om jeg ikke har lest artikkelen. Dette er virkelig ikke er budskap som er bra for noen slik tittelen er formulert. Selvom Lotto ikke er det spillet som trigger pengespill/avhengighet mest, er det klart at en slik sak kan trigge økt spilling. Jeg reagerer ikke på TV2s sak - det er en gladsak og fremstår som fin og balansert. ,


#7

Tjorven sa for siden:

Hvis alt du har er 186 kroner, så spiller det i sannsynlighetens navn svært liten rolle hva du gjør med dem. Og utrolig flaks for ham at det fikk ham ut av grøfta. Jeg tenker at det bare får være en gladsak.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Jeg orker ikke reagere på alt. Jeg synes det er en gladsak.


#9

Myria sa for siden:

Skriver under på denne.


#10

Millen sa for siden:

Jeg og.


#11

Timar sa for siden:

Tja. Det ER jo en gladsak. Jeg savner likevel litt nøytral info om sannsynligheten for å vinne i tipping. Og litt tall på hvor mange som tipper og aldri vinner. Og hvor mye penger de legger igjen i tippekassa.

Jeg kunne nok blitt gambler/spillegal, så jeg holder meg helt unna alt slik. Og mener saker om gevinster bør informere tydelig om de mikroskopiske sjansene det er for å vinne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.