Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ønskelistetråden


#2

Input sa for siden:

Strikkefisk har jeg akkurat kjøpt. Fant mange fine på Epla! Trodde det var i kategorien ting man må ha, sammen med strikkepinnene, liksom... :sparke:

På min ønskeliste er egentlig bare evner og tid. Det siste er håpløst, men lurer på om det er greit å ta ulønnet permisjon fra jobb for å strikke et halvt år, når man nå ikke tok ulønnet permisjon med baby likevel...


#3

Malama sa for siden:

"strikkefisk" lager jeg ved behov av en tråd som jeg knytter dobbelt og deretter lager mange knuter nedghebbom. Laget ny neste gang jeg tenger den om den er blitt borte. Ikke like lekkert da, så i perioder jeg er aktiv strikker ønsker jeg meg kanskje en sånn pen en


#4

Input sa for siden:

Jeg prøvde det, men den tråden blandet seg inn i resten av strikketøyet mitt, så det måtte jeg gi opp. :knegg:

Den prosjektvesken var forresten skikkelig fin, så den skal jeg ønske meg til bursdagen min!


#5

GinaK sa for siden:

Så mye nips og naps. :o Men gøy med tips.
Det lureste jeg har kjøpt er sånn oppskriftsholder med magnetbånd. Særlig om du strikker mye med mønster.
Har kjøpt det til etpar venninner som strikker og de har synes det har vært utrolig smart.
shop.saturniagarn.no/products/magma-oppskriftsholder-stor-a4
Og så er det gøy med fargerike maskemarkører og sånne maskestoppere, sånn du setter på tuppen av pinnen. Jeg kjøpte en haug av det på Ebay da det ikke var begrensninger på frakt.
Til oppbevaring bruker jeg handlenett. :cool:


#6

Luftslottet sa for siden:

Etter å ha vært strikkenerd i veldig mange år, er det egentlig ingenting jeg ønsker meg lenger (har allerede :flau:), men jeg ville nok blitt veldig glad for flere ChiaoGoo-pinner, og kanskje aller helst dette her:
frukvist.no/shop/chiaogoo-twist-rundpinnesett-10-cm/

Men jeg har allerede komplett sett med KnitPro og et ganske komplett sett (men for få kabler) av Addi Twist. :sparke:

Mine favorittdingser er forresten garnvinden, nøstemaskinen og gøye pinnemålere.


#7

Frøy sa for siden:

Jeg har jo også det meste etter mange år med strikking og ender dermed opp å ønske meg nips og naps.

Hadde jeg vært ny strikker i dag så er jeg ikke i tvil om at jeg ville ha ønsket meg et skikkelig sett med pinner og utskiftbare pinner.


#8

Jålebeinet sa for siden:

Jeg tror jeg har alt, men henger i tråden for å se om jeg har gått glipp av noe.

Det jeg er mest fornøyd med er mitt sett med Knit pro-pinner, tellefisk og oppskriftholderen som GinaK lenker til.

Knit Pro-settet fikk jeg til jul av mannen for noen år siden. Hans kollegaer himlet med øynene da han fortalte hva han skulle gi meg til jul (de mente at det måtte være årets verste julegave. Strikkepinner lizzom).


#9

Blå sa for siden:

Strikkefisk hadde jeg aldri hørt om, og jeg har strikket lenge.

Jeg er ikke en veldig dingsete person og synes det holder lenge med gode strikkepinner, maskemarkører, størrelsesmåler og målebånd.

Det jeg virkelig trenger er flere bokser til å ha garn i. :flau: Men nå driver jeg faktisk og reduserer garnlageret, så kanskje problemet går bort av seg selv.


#10

Stompa sa for siden:

Hva i alle verden er en strikkefisk? Jeg er erfaren strikker og har aldri hørt om det. Ikke klarer jeg å se hva slags funksjon den skal ha ut fra bildet heller. :gruble:


#11

Input sa for siden:

Strikkefisken er for å telle omganger. Jeg er helt håpløs der og har tatt opp igjen maaaaange ganger fordi jeg ikke husker hvor mange omganger jeg er på. Selv om jeg bare har skullet øke hver andre omgang f.eks.


#12

Stompa sa for siden:

Åja. Jeg bare teller "manuelt" og har aldri noe problem med det. Over 30 års strikkeerfaring betaler seg. :jupp:


#13

Svanen sa for siden:

Har heller aldri hørt om strikkefisk... jeg bare teller på strikketøyet jeg. Med fletter innrømmer jeg at det kan være vrient å telle omganger, men da hender det at jeg enten bruker slik teller man vrir på (som for tiden er søkk borte...) eller notere på et ark.


#14

Adrienne sa for siden:

Hvordan er ChiaGoo-pinnene sammenlignet med KnitPro? For jeg hatet mine KnitPro, og gikk tilbake til vanlige strikkepinner. Jeg opplevde at de stadig vekk løsnet fra kabelen uansett hvor stramt jeg strikket, og et par av kablene ble også ødelagt. Har derfor en helt fantastisk samling vanlige strikkepinner... Har vurdert Addi, for de har et annet festesystem, men så var det det med strikkepinnesamlingen min, da. :sparke:


#15

Shun sa for siden:

ChiaoGoo-pinnene er de beste jeg noensinne har vært borti. Til og med bedre enn Addi lace.
Jeg sørger for at det er de jeg supplerer med.

Jeg kjøper faste rundpinner, da.


#16

GinaK sa for siden:

Har heller aldri hørt om strikkefisk. Så ikke noe smart ut heller. Jeg setter på en hekte når jeg har stikket omgangen og teller derifra til neste gang jeg skal gjøre noe nytt på en runde. Eller så lager jeg en strek på mønsterarket. Synes det funker fint.

Nå har jeg en drøss med rundpinner så trenger egentlig ikke noe nytt men hvilken type avtagbare rundpinner er best da?
Jeg har arvet mesteparten etter min mor og har hatt strikkepinnene siden jeg flyttet hjemmefra i 1991 og de har ikke blitt noe dårligere på de årene. :p


#17

Luftslottet sa for siden:

Jeg har både Addi og Knitpro skrupinner, og foretrekker Addiene, nettopp av de årsakene du nevner: Vanskelig å få Knitproene til å sitte skikkelig (Ja, jeg skrur til med den lille pinnegreisen), av og til faller kablene delvis ut av skrufestet, og selv om de ikke ryker, skaper de lugging. Det toppet seg da en pinne skrudde seg ut midtveis i et strikketøy med over 600 masker på pinnen. :dåne: Det strikketøyet ligger fortsatt i skammekroken et sted, jeg ble så sur!

Addiene er litt vanskeligere å få tak i, så jeg har færre vaiere og ikke en sånn skjøtesak man kan skru inn for å prøve genser, men festesystemet er mye enklere og mindre luggete, og lacepinnene er skarpe og deilige.

Grunnen til at jeg ønsker meg Chiaogoo-skrupinner, uten at jeg har prøvd de utbyttbare, er at de faste rundpinnene jeg har av det merket er de aller, aller beste strikkepinnene jeg har prøvd. Glatte, spisse, solide, og vaieren er uovertruffen. Den er solid, men veldig fleksibel og god til magic loop. :elsker:


#18

Luftslottet sa for siden:

Chiaogoo er ikke noe for folk som foretrekker å strikke med butte bambuspinner. Det er vel det eneste "negative" jeg kan komme på å si.

Men hvis du liker litt effektive, spisse og glatte metallpinner, blir det ikke bedre. Enig i at de er bedre enn Addi Lace (som jeg også liker godt).


#19

Adrienne sa for siden:

Da synes jeg du skal teste ut Chiagoo-skrupinner før jeg går til anskaffelse av Addi. :knegg:

Og de tingene du nevner med Knitpro er akkurat årsaken til at mine ligger og samler støv. :gaah:


#20

Luftslottet sa for siden:

Ja, da blir jeg vel kanskje nødt til å ta en for laget. :cool: :knegg:


#21

Nenne sa for siden:

Hvis dere ikke har en sånn bør den inn på ønskelista. Veldig kjekk å ha.


#22

Frøy sa for siden:

Kom på en annen ting som må på listen min, flere av Addi crazy trio

Jeg er ikke noe glad i 5 pinne strikk og disse var magiske, jeg er ikke så glad i magic loop heller da jeg synes det er litt styr.


#23

Myria sa for siden:

Jeg bruker to korte rundpinner i stedet for strømpepinner, ingen magic loop og trenger heller ikke kjøpe egne crazy trio-pinner. :jupp:


#24

GinaK sa for siden:

Disse har jeg sett på . Hvordan er det å strikke med?
Jeg har strikket endel votter og sokker med lang rundpinne. Det er enklest med tjukkere garn. Nå strikker jeg tovede votter med pinne 6 og da er det ikke noe problem. Men når det er tynne pinner, 2,5 og 3) så starter jeg med 4-5 pinner og går over til lang rundpinne når jeg har strikket 5-6 runder, for da er det litt å holde i og ikke noe problem ift å vri strikkingen.


#25

Luftslottet sa for siden:

... og der lister jeg meg ut av ønskelistetråden. Jeg ønsker meg herved ikke lenger noenting. :sparke:

:plystre:

:glis:


#26

Frøy sa for siden:

Jeg syns de var magiske, pinnen på den ene siden er litt spissere og tynnere enn den andre slik at maskene glir godt også.


#27

Adrienne sa for siden:

:knegg: :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.