Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Siv Jensen trekker seg som leder for FrP, hva tenker vi om hva som skjer nå?

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, hva tenker vi om Sylvi Listhaug, Tybring-Gjedde og Helgeim i lederposisjon?

Jeg tenker at det ikke kommer til å gjøre underverker for det politiske diskusjonsklimaet. Også syns jeg det er pussig at Listhaug trekkes fram som ny leder. Ja, hun er en god rabulist og populist, men dyktig politiker er hun jo på ingen måte om man tenker gjennomføringsevne. Men igjen, det er kanskje den man vil ha på toppen, også får fotfolket stå for gjennomføringen.

Jeg syns jo Listhaug, Helgheim og Tybring-Gjedde er det dårligste med FrP, men det blir enda lettere å være i mot dem da, det skal de ha. Det blir hvertfall et helt klart nasjonalistisk parti, og mye mindre et liberalistisk.


#2

Blå sa for siden:

Det virker som om Siv Jensen har gitt opp. Hun har prøvd lenge å balansere de ulike delene av FrP, men nå orker hun ikke mer og gir dem vel beskjed om å bare prøve ut det polariserende, innvandringfiendtlige og generelt slemme og se om det fungerer.

Jeg tror ikke at det er en god strategi for partiet. Jeg tror ikke at det er her de har sine største velgergrupper. Og siden jeg gjerne vil ha et lite FrP så er det helt greit for meg. Det kommer ikke til å gjøre noe godt for den politiske debatten i Norge, men det problemet hadde vi allerede.

Det kan være at jeg tar feil. Men jeg håper at jeg har rett.


#3

Floksa sa for siden:

Jeg tror Listhaug er et lurt valg. Hun pleier kjernevelgerene og støter alle andre lengre vekk. Altså lavere oppslutning for FrP. Og det er en bra ting.
Men jeg er bekymret for debattklimaet. Hun flyttet stadig grenser for hva som er greit å si i en offentlig debatt.


#4

Zulu sa for siden:

Senterpartiet gjør det jo godt med rablende populist på toppen, men den veksten kan det jo være en del tidligere FrP-velgere som står for? Så Vedum skjelver kanskje litt i buksene ved å få Listhaug som motstander før valget?

Det er jo en fryd å se hvor lite oppslutning FrP har om dagen, og jeg er spent på å se hvor Listhaug vil bringe partiet. I oppslutning, altså, ikke i ideologi og retorikk. Det er vel ganske klart, dessverre.


#5

Lorien sa for siden:

Jeg, som innbitt FrP-hater, tenker det er supert om Listhaug blir leder. Da blir bare brungrumset igjen i FrP, og noen av de halvfornuftige (jo da, de finnes!) som har stemt FrP velger et annet parti neste gang.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg deler Blås oppfatning. Jeg tror Siv Jensen har gjort et innbitt forsøk på å skape et parti som driver spiselig politikk, men at hun nå gir opp. Hun har fått seg valp, og vil heller bruke tid på den.

Ettersom jeg har lite til overs for Frps politikk, så tror jeg det er godt for Norge. Men samtidig frykter jeg jo at det vil åpne for en tydeligere fiendtlighet i hvordan man uttrykker seg som godt etablert politiker.

Når fremtredende politikere uttaler seg med åpenbar fiendtlighet i media, så legger det lista for hvordan det er "lov til å fremstå". Og noen vil alltid trekke den lista mye lenger. Kanskje enda lenger nå.


#7

banana sa for siden:

Du skriver omtrent det jeg tenker.


#8

celebelen sa for siden:

Jeg innså at jeg er enig med Per Sandberg for en gangs skyld, når han sier at vi får et mer nasjonalistisk FrP. Jeg tror rasismen kommer til å bli mer synlig, på godt og vondt.


#9

Pøblis sa for siden:

Jeg er enig med alle som har skrevet hittil, ser jeg.

Hvis roret overlates til Helgheim, Listhaug og Tybring-Gjedde-delen av partiet, vil de sikkert appellere mer til en brun kjerne - men miste alle de mer moderate, liberalistiske folka.

Jeg er også veldig bekymret for hva det vil gjøre med debattklimaet. Listhaug har jo vist før at hun har svært få grenser for hva hun kan få seg til å si.


#10

Tjorven sa for siden:

Fordelen med Listhaug var at hun ga oss et ekstremt godt eksempel på hvordan man formulerer som er en dårlig/ikke-eksisterende unnskyldning.

Jeg har brukt den flere ganger i etterkant: "Nå tar du en Listhaug. Du unnskylder på ingen måte det du har gjort. Du unnskylder at jeg blir sur for det du har gjort. Det er ikke en unnskyldning."


#11

Blondie sa for siden:

Jeg har vært veldig lite komfortabel med at Frp har blitt stuereint, så på den måten er det selvsagt helt topp med Listhaug i førersetet. Samtidig er jeg jo oppriktig bekymret for gørra som kommer til å komme frem, hun må jo på et vis forsvare retorikken og imaget hun har bygget opp. Det blir interessant å se hvordan det lar seg løse med et eventuelt partilederverv.


#12

Pasta sa for siden:

Svært så enige vi var i denne saken! :knegg:
De over her har skrevet det jeg mener.
Håper det går rett vest for partiet.


#13

safran sa for siden:

Jeg har tenkt det samme som Blå.


#14

Tallulah sa for siden:

Det jeg bekymrer meg for er at stuereinheten skal bli med på lasset på et vis. At den "kredibiliteten" som FrP har greid å opparbeide seg gjør smitter over på argumentene deres.


#15

Syrinx sa for siden:

Sylvi Endelig-En-Som-Tør-Å-Si-Det-Som-Det-Er Listhaug har forskrekkelig mange tilhengere, også i andre partier enn Frp. Jeg er spent på hvordan det vil bli og gleder meg ikke.


#16

C3PO sa for siden:

Min gudfar, som er aktiv i Rødt, var overlykkelig i går. Ja, de beholder velgerne de har, men de kommer ikke til å vokse mer, skrev han.


#17

Karamell sa for siden:

Siv skal ha litt cred for å ha ledet et kvinnefiendtlig parti i mange år egentlig. Sylvi skremmer meg, men kanskje det fører til færre velgere. jeg håper det.


#18

annemede sa for siden:

For meg, som kommer fra bibelbeltet, er jeg oppriktig bekymret for alle de potensielle kristenvelgerne Sylvi kan komme til å hente. :skremt:


#19

Pøblis sa for siden:

Huff, da. Man kan se til USA og alle de evangelikalske som helt oppriktig mener at Trump er utvalgt.

:redd:


#20

annemede sa for siden:

Jeg fatter det bare ikke. Ikke med min beste vilje. (Ikke at viljen min er noe god for tiden, men jeg forstod det ikke pre-korona heller.)


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg er redd dette kan dra flere partier mot ytterkanten i høyre. KrF vil følge opp for å ikke miste bibelbeltet, og Senterpartiet vil følge opp for å ikke miste distriktet.

Så det vil bli mer skittkasting, mer dissing av byene (eller, lets be honest; av Oslo), og mer løfting av KRISTNE OG NORSKE verdier satt opp mot andre.


#22

Pøblis sa for siden:

Jeg strever også virkelig med det. Under valgkampen i USA hadde Tove Bjørgaas i NRK en reportasje fra et stor, evangelikalsk miljø i Virginia. En ung kvinnelig velger, sa at hun hadde tilgitt Trump både alle løgnene hans og kvinnehistoriene, for hvis Jesus kunne tilgi, så skulle ikke hun være dårligere. Hvilket jo er en beundringsverdig holdning. Men for meg, henger tilgivelse sammen med ØNSKE om å bli tilgitt for det gale man har gjort. Og da må man jo innse at man har gjort noe galt. Og der har vel ikke akkurat Trump vært.

tenk at han har millioner av tilhengere som faktisk mener han er guds utvalgte. :runforhills:


#23

nolo sa for siden:

Jeg ser at jeg har tenkt mye av det som blir skrevet her. Listhaug (og Helgheim og Gjedda) er uspiselig for de fleste, men de har en desto mer innbitt følgerskare, som kommer til å få vann på mølla nå når den populistiske og hatefulle retorikken kommer fra høyeste hold i partiledelsen.

Men selv om Jensen har vært pragmatisk og noenlunde jordnær, så glemmer jeg ikke at hun gråt for partiet og ikke offeret da Søviknes hadde begått overgrep, og at hun innførte det idiotiske begrepet 'snikislamisering'.


#24

annemede sa for siden:

Jeg regner med du mener "kristne" og "norske" verdier. Jeg klarer ikke å identifisere meg med det som de mener er "norske" verdier ihvertfall.


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg mente selvfølgelig slik FrP, Senterpartiet og Krf mener det er.


#26

Pøblis sa for siden:

Du kan legge til Bærum på den listen over steder/byer(byen) det er legitimt å kaste skitt på. :(


#27

annemede sa for siden:

Takk. :blomster:


#28

Fersken sa for siden:

Har Solvik-Olsen meldt seg ut av kampen? Han er jo også nevnt av Siv som en av toppene. Ikke det at jeg tror FrP blir mer spiselig med han i toppen, men han har også sine tilhengere som kan være litt mer spredt enn de som følger Listhaug & Co. Så det kan være de til sammen fangere bredere enn vi tror.


#29

Blå sa for siden:

Siv la en helt klar føring på at hun mente at Listhaug burde bli leder og Solvik-Olsen nestleder. Om hun ikke hadde gjort det hadde de kanskje stått like sterkt. Men jeg vet ikke noe om hvor sterkt de står i partiet.

Argumentet som ble brukt var vel at Solvik-Olsen ikke sitter på Stortinget.



#31

Luftslottet sa for siden:

Jeg spår vekst for de partiene som kan ta inn liberalister (høyre) og skyte-fra-hofta-populisme i dieselbil (SP). De anstendige menneskene kan komme til å få det hardt i ordskiftet som kommer til å bli, og se seg om etter andre alternativer.

Personlig håper jeg at Sylvi vil føre til et mer rendyrket drittsekkparti, for jeg har vært ukomfortabel med hvor innafor de har blitt, når man VET at det er ufattelig mye gugg som de sitter og mener, men ikke i så stor grad fronter offentlig lenger. Mer usmakelig, ja, men ærligere og lettere å konfrontere folk med. Det hjelper ikke å sminke grisen.

Jeg skjønner veldig godt at Jensen er sliten og lei av å forsøke å få det partiet til å framstå ansvarlig og anstendig, og er mektig imponert over hva hun har fått til (selv om det gjør vondt på et mer personlig plan). Dama er utvilsomt dyktig.


#32

Polyanna sa for siden:

Jeg håper at Listhaugs enorme inkompetanse generelt, og samarbeidsevner og lederegenskaper spesielt, skal bidra til å virkelig ødelegge for FrP. Ikke minst, så tror jeg det vil gjøre dem enda MYE mer umulige som regjeringspartnere. Sist ble de presset ut av Venstre, og dels KrF, på sak - at de til slutt måtte kompromisse på for mye. Men alt jeg har hørt om Listhaug som statsråd, tyder på at folk rett og slett vil nekte å sitte i et kollegium med henne i en ledende rolle, slik en regjering er. Det er et parti fullt av sprikende staur også, og krever en LEDER med betydelige lederegenskaper.

Noen trakk parallellen til Trump, men han har i og for seg ikke vært en leder for partiet, han har vært en velgermagnet som de har stilt seg bak fordi det har vært til fordel for dem. Men han HAR utvilsom noen slags lederegenskaper, som jeg ikke tror Sylvi har.

Dessuten kom han til ENORMT mye bedre gjødslet og pløyd mark enn det vi har her.

Men uansett er det SKREKKELIG at hun nå får en talerstol for giften sin. :sur: Og det kan i seg selv gjødsle marken for andre senere.


#33

Gaia sa for siden:

Jeg har hørt at Solvik-Olsen ikke er interessert i å ta over som leder enda. Han hadde unektelig vært et bedre valg enn Listhaug... Men det er kanskje behov for å la både henne og partiet få kjenner godt på hvordan det er å ha henne i lederrollen, for at det skal være aktuelt med noe mer moderat, slik jeg oppfatter at Solvik-Olsen er. :vetikke:


#34

mkj sa for siden:

Jeg er redd de vinner på dette. «Folk flest» har gått fra FrP til Senterpartiet. Nå mår de får Sylvi kan det hende de får ny giv for å stemme på Fremskrittspartiet.

Men greit at det blir et parti det bør være lett å si nei til.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.