Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du krydderet sumak?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg trodde jeg hadde en viss peiling på krydder og matlaging, men sumak hadde jeg faktisk aldri hørt om før i dag. Ble veldig nysgjerrig. Noen av dere som kan beskrive hva det smaker og hva dere bruker det til?

www.etkjokken.com/2017/02/kylling-med-sumak/



#3

Hyacinth sa for siden:

Og nå lurer jeg på om det kan være dette krydderet som brukes mye på vår «lokale» tyrkiske restaurant. Tror også jeg kan ha smakt det i Tyrkia.



#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg fant! Billig var det også. :)


#6

him sa for siden:

Hvor fant du det. Skal bruke det i helga (for første gang, så ble litt komisk å lese om det akkurat np 😁 )


#7

Libra sa for siden:

Jeg har kjøpt her i byen, men usikker på hvor. Mulig det var Euro Asia på Heimdal (den som ligger på andre siden av gaten fra Bunnpris)


#8

venla sa for siden:

Det hørtes spennende ut. Skal se etter det på butikken Libra nevner. Den drives av tyrkere, så kan nok stemme at de har det der


#9

Nextlife sa for siden:

Ja, jeg bruker mye Sumac.
Jeg bruker det for det meste til krydder på kylling og svin.
Særlig kylling fortjener den smaken og syren i Sumac.


#10

Hyacinth sa for siden:

På IMS. Internasjonalt matsenter. 16 kr.


#11

Hyacinth sa for siden:

Leser at det inneholder mye tanniner. Blir det ubehagelig som det kan bli i rødvin? (For enkelte.)


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg har ikke opplevd det i alle fall. Jeg lager gjerne en blanding av Sumac, nykvernet pepper (jeg liket Tellichery) , paprika (gjerne røket), salt, chiliflak, og en urt eller to.


#13

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Har smakt (spiste rett fra posen da jeg helte det over på glass). Det var overraskende godt! Har helt klart smakt det før. Minnet litt om paprikapulver, bare mindre bittert og mye surere. Men syrlig på en god måte. Overhodet ingen styrke. Jentungen likte det også.


#14

Nextlife sa for siden:

Ja, sant!
Den syrligheten er så spesiell og litt overraskende.


#15

Musemus sa for siden:

Tyrkisk, ja.
Bruker krydderet til tyrkisk løksalat. Det er knallgodt til grillmat!


#16

Nenne sa for siden:

Det hjelper jo ikke at det er billig med sumak når jeg ender med å kjøpe halve nettbutikken! :trasser:


#17

Hyacinth sa for siden:

:haha:


#18

Charlie sa for siden:

En facebook-side som heter Et kjøkken i Istanbul, hvis man vil se litt oppskrifter i den gata. Siste oppdatering var i fjor, men man kan lese litt bakover.


#19

him sa for siden:

Takk! Var på meny på moholt nå, men fant det ikke der, så drar til Heimdal i morgen :)

#20

Hyacinth sa for siden:

Det var ikke lett å oppdrive i innvandrersjappa heller, så jeg tror ikke akkurat det er noe vanlig krydder i Norge. Jeg hadde blitt overrasket hvis det fantes på Meny.


#21

Filifjonka sa for siden:

Jeg assosierer det bare med giftsumak. Sikkert fra en eller annen krimbok.


#22

Isolde sa for siden:

Og der slo dysleksien min til.. Jeg leste krydderet usmak i 3 innlegg før jeg klarte å Stokke om bokstavene rett.

Har ikke smakt det. Og tror jeg legger meg igjen.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet jo ikke hvordan det uttales, kom jeg på nå. Jeg hadde jo ikke hørt om det før i går. Så jeg uttaler det bare lydrett med trykk på første stavelse. Og tonem 1. Men jeg gjetter at u-en antakelig skal uttales som o.


#24

liefje sa for siden:

Jeg leste artikkelen og ble veldig nysgjerrig. Skal prøve å få fatt i det i en grønnsakssjappe som drives av tyrkere.


#25

him sa for siden:

De hadde. :digger:


#26

Musemus sa for siden:

Uttales somak. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.