Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hønsefrikassé ... din beste oppskrift?

#1

Taien sa for siden:

Nå står ei svær høne på kok ute på kjøkkenet, og der skal den stå til i morgen.
Jeg har ikke laget hønsefrikasé på mange mange år, og lurer på deres beste oppskrift? Helst uten mye fancy greier og ikke tomatbasert...var jeg storforlangende nå? :geip:

Men har dere et triks som løfter høna til nye høyder?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg lager en enkel frikassésaus med karri. Ikke så spektakulært, men vanvittig godt. Kraften av høna gir jo så mye smak i seg selv, så trenger ikke all verdens.


#3

Taien sa for siden:

Karri har jeg aldri hatt oppi... Godt tips. Hvor lenge koker du høna? (Denne er gedigen...3,5 kg)


#4

Syrinx sa for siden:

Jeg pleier å dele den opp før koking og lar den få... tja, si det. Jeg husker ikke 3-4 timer kanskje? Bruker trykkoker nå og da er det kjapt gjort.


#5

frukt sa for siden:

Denne oppskriften bruker jeg. frittogvilt.com/recipe/kyllingfrikasse/

Koker 1 kilos høne i ca 2 timer. Jeg synes det er godt med gurkemeie og ingefær i sausen, og når jeg er lat hiver jeg oppi en pose lapskausblanding.


#6

Hannah sa for siden:

Jeg koker høna 3-4 timer, sammen med løk, gulrot og kålrot. Har oppi fløte og smaker til med salt og pepper. Enkelt og godt.


#7

veobra sa for siden:

Jeg lager alltid dette med kalkunrester. Jeg liker hønsefrikaseen helt klassisk. Jeg serverer med ris. Det er jeg vant til hjemmefra.


#8

Hannah sa for siden:

Jeg laget dette sist helg av lårkjøtt av kalkun, og det ble veldig godt. Hadde ikke bein å koke på, men det var litt fett på kjøttet så det ble grei kraft likevel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.