Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslopolitikk - hva skjer med Legevakta?


#2

IzziCreo sa for siden:

Det er vilt om det blir gjennomført. Det er virkelig klønete for mange å komme seg til Aker om man ikke har bil og er syk i tillegg.


#3

polarjenta sa for siden:

Man må vel få rekvirert drosje dersom man er syk og ikke kommer seg til legevakta på egenhånd. Det er iallfall det som skjer her når man skal benytte legevakta 2 timer unna.

Jeg skjønner ikke helt dagens politikk der det meste legges ned.


#4

Tallulah sa for siden:

I Oslo mener jeg at det er særs viktig at legevakten ligger lett tilgjengelig nært et kollektivknutepunkt. Det gjør virkelig ikke Aker. Til Storgata kommer man seg med mange ulike typer kollektivt. Vi må gjerne få en legevakt på Aker også (og kanskje en vestover i tillegg), vi kan ikke ha bare Aker. Spesielt ikke om man ikke vil at folk skal kjøre.


#5

Maverick sa for siden:

Det er en legevakt på Aker nå, som skal bygges ut. Jeg har vært der et par ganger og logistikken er ikke noe kul.

For noe FJAS.


#6

Obelix sa for siden:

Legevakta som nå er lokalisert i Storgata skal flytte inn i flunkende nye lokaler i 2023. Lokalitetene i Storgata er utdatert, så nytt bygg blir bra. Det er et helt klart behov for to kommunale legevakter i Oslo, men kanskje en burde opprettes vestover i byen. Det blr absolutt opprettholdes et tilbud i Storgata, og da helst for de som kommer for bosted, rusmisbrukerne isv. For de kommer ikke til å komme seg til Aker. Dette jobbes med tror jeg. Dette er noe som absolutt blr settes på dagsordenen og er flott at kommer fram.
Den nye legevakta blir stor og vil romme alt det som Storgata rommer i dag
Det vil bli litt mer kronglete å komme seg til Aker, men 31 bussen går døgnet rundt. Fordelen med at den ikke er fullt så tilgjengelig i dag kan være at folk kanskje begynnee bruke legevakta for det den er ment som; ting som ikke kan vente til fastlegen åpner, og ikke bruker den som fastlegekontor, eller for langvarige problemer. Dette ser jeg for meg kan bedre ventetidene betraktelig


#7

Obelix sa for siden:

Aker legevakt skal ikke bygges ut, det bygges et helt nytt bygg ganske rett ved siden


#8

Input sa for siden:

Jeg synes ikke det er helt krise. Aker er tilgjengelig med buss 31. Om man bor vestover i byen er legevakten i Storgata også ganske utilgjengelig, synes jeg (i hvert fall da jeg selv bodde vest). Det er jo et stykke å gå fra t-banen f.eks. Da er jeg veldig enig med Obelix i at legevakt på vestkanten er viktigere.


#9

Maverick sa for siden:

EN buss, i motsetning til hele knutepunktet liksom?


#10

IzziCreo sa for siden:

Hvorfor er det spesielt kronglete fra Oslo vest til Legevakten i Storgt.? Jeg sjekket fra hhv Lysaker og Smestad og begge bruker 25-33 min just nu (hhv 44 og 34 til Aker). Fra oss i Oslo sør så tar det ca 40 min (Storgt.). Til Aker tar det 1 time med kollektivt. Det er ikke innafor synes jeg. Oslo sentrum er tross alt et knutepunkt kollektivmessig, og det merkes betraktelig om man må legge på 15-20 min ytterligere til Aker fremfor 5-10 min til Storgt. fra Oslo S.


#11

IzziCreo sa for siden:

Nettopp.


#12

Kaprifol sa for siden:

Jeg mener det er best om vi kunne ha en legevakt for folk som blir utsatt for vold, overgrep, opplever rusproblemer, trenger akutt psykiatrisk hjelp nørmest mulig sentrum. Jeg skjønner også at legevakta i Storgata trenger nye lokaler, det burde den få i nærheten av der den ligger nå.


#13

Gaia sa for siden:

Det er da ikke kronglete å komme seg til Aker? Det går buss, trikk og bane dit. Joda, man må evt bytte til 31 bussen hvis man er så dårlig at man ikke kan gå de ti minuttene det tar fra trikk eller bane. Men 31-bussen stopper rett utenfor og trikk, bane og ringveisbussene stopper maks 10 minutter gange fra hovedbygget (som er nærmere enn nærmeste t-banestopp til legevakten i sentrum).

Jeg skjønner behovet for et akutt-tilbud i sentrum, men ikke nødvendigvis en storbylegevakt.


#14

Tallulah sa for siden:

Det er 1 km fra Oslo S til Legevakta i Storgata. Det er 2 km fra Carl Berner t-banestopp til legevakta på Aker.

Utenfor legevakta i sentrum stopper det tre trikker, og flere busser i umiddelbar nærhet. Det gjør det ikke på Aker altså.

Jeg bor ganske nøyaktig like langt fra begge to, men det tar meg 10-15 minutter lenger tid å komme meg med Aker med kollektivt, enn til Storgata. Og det er kun om alt korresponderer, siden jeg må bytte.

Helt med på at legevakta i sentrum trenger nye lokaler, og de kan godt skille ut rus og rusrelaterte behov fra den vanlige storbylegevakta. Men Aker blir ikke mer sentralt av den grunn.


#15

Millen sa for siden:

Enig i dette.


#16

Obelix sa for siden:

Ny legevakt på Aker blir det uansett. Hva som blir igjen i Storgata håper jeg detblir en skikkelig diskusjon på. At det blir en legevakt som vi kjenner i dag blir det garantert ikke, men et tilbud de de aller mest sårbare pasientene håper jeg på. Rus og psykiatri vil følge opp til Aker, men mer skjermet og tilretelagt enn i dag
Jeg tenker st hvis man MÅ på legevakt så kommer man seg dit uavhengig om det er på Aker eller midt i sentrum. Det vil alltid bli langt og kronglete for noen uansett hvor den ligger.


#17

veobra sa for siden:

Det går en hel mengde busser på Trondheimsveien og gjennom sinsenkrysset. Jeg synes legevakta i sentrum er kronglete med kollektivt og kronglete å kjøre til. Ellers er jeg enig i at man burde ha mer enn en legevakt i Oslo.


#18

Input sa for siden:

Men fra Løren til Aker er det en km. CB er ikke nærmeste t-banestopp. Og 31-bussen går hele tiden hele døgnet.

Jeg er for legevakt i sentrum, men der den ligger nå er et utilgjengelig område.


#19

Tallulah sa for siden:

1,4 fra Løren.

Selvfølgelig vil Aker ligge nærmere og mer tilgjengelig for noen, og det er fint med en legevakt der også. Men ikke som erstatning for sentrum. Den i sentrum trenger selvsagt ikke ligge akkurat der den ligger, men bør ligge sentralt. Jeg vet at 31-bussen går hele døgnet, men det er allikevel ikke mer enn én buss. Som ofte er stappa full. Men under virkelig legevakta i sentrum nyere og bedre lokaler.


#20

Maverick sa for siden:

Absolutt alle t-banene stopper på Jernbanetorget, i motsetning til Løren.


#21

Maverick sa for siden:

Hvordan er Storgata-legevakta et «utilgjengelig område»?


#22

Tallulah sa for siden:

Kunne fått en ny sentrumslegevakt i barcode. Hehehe.


#23

Blånn sa for siden:

Tja, man må ta t-bane til sentrum og så buss eller trikk til legevakta. Om du kjører er det for så vidt relativt greit, men nesten umulig å finne parkering der. Så jeg oppfatter det som kronglete. Men veldig greit hver gang jeg må følge elever til legevakta da. Drosje/ambulanse dit og en liten spasertur tilbake.

Den siste gangen jeg skadet meg tok jeg drosje til legevakten og kollektivt hjem. Plastret i ansiktet og gipset. Fikk noen blikk da, men gjerrige meg tenkte ikke på at drosje hjem var et alternativ. :knegg:


#24

Blånn sa for siden:

For oss er Aker både nærmere og lettere tilgjengelig, men vi har ikke vært det så ofte for de har ikke hatt skadelegevakt der, bare medisinsk. Det ideelle for meg ville vært en legevakt i nærheten av Oslo S. Og at Aker i tillegg fikk skadelegevakt.


#25

annemede sa for siden:

Finnes det bare to kommunale legevakter i Oslo?
Bergen har vel en i hver bydel? Disse er ikke døgnåpne da, men åpne fra ca 16 til 22.


#26

Obelix sa for siden:

Ja, døgnåpen i sentrum og begrenset åpningstid på Aker. Aker har heller ikke skadelegevakt og røntgen


#27

IzziCreo sa for siden:

Slik hadde vi det før, men det er ganske lenge siden de kuttet ut det.

Det er ikke uten grunn for at det popper opp private legevakttjenester rundt om i byen.


#28

daffy sa for siden:

Det høres rart ut å legge ned helsetilbudet der stordelen av de mest sårbare brukergruppene bor og oppholder seg. Reell tilgjengelighet for de som trenger det mest burde jo være et tungtveiende kriteria i utredningen som konsulentselskapet gjorde.


#29

nokon sa for siden:

Sinsen er vel nærmeste tbane og der stopper Ringen. Men einig i at Aker er lite tilgjengeleg for folk som ikkje bur på strekket Groruddalen-Sentrum, kanskje Nordre Aker og Sagene.

Er også einig i at psykiatri og rus, voldtektsmottak og ein del slike ting bør vere meir sentralt.

Lokalene i Storgata er jo slitne og på Aker har dei ei ganske stor bygningsmasse som er egna. Men det er klønete å komme seg dit kollektivt frå Oslo vest eller Oslo sør. Parkeringstilbodet er pr. nå elendig der borte også.


#30

Martis sa for siden:

De bygger helt nytt på Aker, den store byggeplassen på hjørnetomten mot Sinsenkrysset. :jupp:


#31

Obelix sa for siden:

Psykiatri, rus og overgrepsmottak krever ofte samarbeid mellom alle instansene på legevakta, samt de ofte kommer med politi, ambulanse eller begge deler. Så at det bør ligge mer sentralt er ikke så nødvendig synes jeg. Disse gruppene av pasienter er en stor del(og krever ofte mye ressurser)av pasientmassen, men de er ikke i hovedvekt. Det finnes dog endel andre lite ressurssterke som holder til i sentrum som benytter seg av deler av legevakta og som kanskje vlir mest skadelidende av at alt flyttes ut av sentrum


#32

Pelen sa for siden:

For meg personlig så er det ikke så viktig hvor legevakten ligger i Oslo så lenge jeg kan kjøre bil dit og parkere. Om noen av oss er dårlige nok til ar vi skal til legevakten så ønsker vi å kunne kjøre bil. Jeg trenger ikke en legevakt på Oslo vest der jeg bor, men det hadde selvsagt vært praktisk. Kanskje vi burde ha to legevakter, en i sentrum og en på Aker og st man kan velge hvilken man vil til. En så stor by som Oslo trenger det.


#33

shute sa for siden:

Personlig drar jeg gjerne til Aker, foretrekker jo allerede den legevakten nettopp fordi - har jeg inntrykk av - de mest utsatte gruppene gjerne foretrekker sentrum. Det er mindre vassing i psykotiske rusmisbrukere og folk som kommer med politibistand når man sitter på venterommet på Aker enn i Storgata. Mulig det endrer seg noe med skadelegevakt på Aker, riktignok. Parkeringsplass er jo også ønskelig for mange. For "normalbefolkningen" behøver ikke dette være noen katastrofe, kanskje endring i positiv retning. Men det er jo knotete å komme seg dit uten bil, fra svært mange steder i byen.

Men det er åpenbart behov for sosial vakttjeneste og et basistilbud i sentrum. Aker går ikke. Mange av de mest sårbare legevaktbrukerne vil ikke klare å komme seg dit. Både fordi kollektivtilbudet er dårligere, men også fordi det ikke er et sted folk er vant med å komme seg. "Alle" har tatt banen til byen og får til det, langt fra alle fikser å ta bussen til et sted de aldri har vært. Da snakker vi type hun som står halvt ihjelslått midt på natten uten telefon og uten å kunne norsk med barnevogna på slep; han som har fått bank etter krangel med sjefen og er kastet ut fra kottet bak bilvasken uten lovlig opphold osv.

Det er selvsagt også en fordel for de i det åpne rusmiljøet rett rundt hjørnet at legevakta er der den er. Eksempelvis strever mange av de som er i LAR-behandling på Ullevål med å komme seg dit, og det er kollektivmessig hakket mer sentralt enn Aker OG de pasientene er (i teorien i hvert fall) avruset.
En del av de som bruker legevakten som fastlege bør også få fortsette med det, alternativet er at de ikke oppsøker lege. Det tror jeg også handler om tilgjengelighet.


#34

Palmen sa for siden:

Det er 1 km fra Sinsen T til Aker. Det får busser mellom også.

Enig i at det bør beholdes et akuttilbud i sentrum, men jeg er helt for å ha en storbylegevakt på Aker. Har bare gode erfaringer med tilbudet der også, de gangene jeg har benyttet det. Som flere her sier, det eneste jeg kunne tenke meg i tillegg var en legevakt lengre vest i byen, men for vår familie har ikke det vært noe stort problem.


#35

Tallulah sa for siden:

1.5 i følge min googlemaps. :knegg: Den viser i rettferdighetens navn en litt kronglete vei, men legevakta på Aker ligger tydeligvis helt i toppen av sykehustomta.

Og som sagt, vil gjerne ha et par legevakter til, på Aker og på vestkanten, men ikke bare Aker i stedet for sentrum.


#36

Polyanna sa for siden:

Men hvis den skal bygges nederst på tomten, så blir det bare noen hundre meter å gå. Jeg syns legevakten er litt kronglete å komme til nå. Akkurat for langt til å være gangavstand fra banen når man er syk, og alt som krever bytting til buss og trikk er også urk når man er syk. Så den burde jo ideelt ligget omtrent oppå et t-banestopp. Jeg har alltid syns det var kronglete, og jeg har brukt spesielt skadelegevakten MYE. Både som full 25-åring med brukket håndledd en lørdagsnatt den gang jeg bodde på Torshov og som mor fraktende barn både fra sentrum og fra vest.

Det viktigste tenker jeg er at de får nye og store nok og velfungerende lokaler, for det går virkelig på stumpene løs der nede nå.

Det beste tenker jeg må være å ha en hovedlegevakt som fungerer for «massene», og så bør det være et sentralt tilbud for de Shute nevner.

Det har mange fordeler å samle funksjonene mest mulig. En av grunnene til at du vil velge legevakten uansett om du skulle ha råd til å betale for et tilbud som ligger nærmere og ikke har kø, er at det ikke er NOEN. som har mer erfaring på brudd enn dem. De er kjempeflinke, rett og slett pga mengdetrening.

Er det noen som har sett rapporten fra Agenda Kaupang, forresten? Det jeg vet om dem tyder på at det bør være solid arbeid og ganske brede vurderinger. Flinke, bra folk.


#37

Obelix sa for siden:

Litt usikker på om den rapporten er offentlig tilgjengelig, Polyanna. Har søkt og googlet etter beste evne, men kan ikke finne noe.
Uansett, det blir ny storbylegevakt på Aker. Det man jobber med er løsninger for Storgata 40.
En legevakt kan umulig ligge like tilgjengelig for alle i en befolkning. For noen vil det bli superenkelt å komme seg til Aker, for andre vanvittig kronglete og langt.
Men jeg er fortsatt for at man skal ha en legevakt til, type lignende slik Aker er i dag, slik at arbeidstyngden kan fordeles litt. Det kommer pasientene tilgode.
Dessuten blir det spennende å se om AMK vil få økt pågang når legevakten flytter til Aker og det blir lengre for folk å dra dit. Terskelen for å ringe 113 er ganske lav hos Oslos befolkning


#38

Input sa for siden:

Det er langt unna alt, vanskelig å parkere, utrivelig del av sentrum.


#39

Gaia sa for siden:

Dette. Jeg har et barn som er en skikkelig ulykkesfugl, og som derfor har hatt klippekort på legevakten. De gangene det virkelig har hastet å få ham ned dit, har vi måttet være to voksne for å være sikre på at vi ikke køler det til med parkering. De siste gangene vi har hatt behov for legevakt har vi derfor endt opp på Volvat, selv om det på ingen måte er enklere for oss å komme dit. Men der er vi i det minste helt sikker på å få parkert.

Jeg lar meg ikke stresse av at det er en litt utrivelig del av sentrum. For det er det så absolutt på kveldstid. Men det er ganske kølete å komme seg dit, selv for de som har kollektivtransport som går til døra.

Det tar for øvrig like lang tid å gå fra Sinsen T-bane til Aker, som det tar å gå fra Jernbanetorget til Legevakten i sentrum, med dagens ruter. Grønland t-bane er vel litt nærmere, tror jeg. Jeg antar at de kommer til å gjøre det litt mer tilgjengelig fra Sinsenkrysset enn det er per i dag, når byggingen er ferdig.


#40

Palmen sa for siden:

Sist jeg var på legevakta så gikk parkering helt fint (det kostet dog en del- den største utfordringen var jo å kjøre dit! De har stengt mange av gatene rundt legevakta nå så jeg måtte bryte loven minst tre ganger på vei ned. Og jeg syns faktisk det er et poeng for legevakt. Man må kunne reise kollektivt dit så enkelt som mulig, men man må også kunne kjøre bil dit. Om ungene eller jeg er akutt syke velger jeg bilen og ikke å reise kollektivt.


#41

Tallulah sa for siden:

Ja, enig i at det er litt kronglete med bil, og spesielt nå når de har bygget om hele storgata og trikkesporene. Så ja til flere legevakter!

Er det ikke litt rart at vi ikke har "emergency rooms" knyttet til sykehusene, slik som i mange andre land?


#42

Input sa for siden:

Jeg mente Sinsen da jeg skrev Løren lenger opp her, men Løren er vel heller ikke kjempelangt unna.

Ikke jeg heller, men jeg forstår godt at noen gjør det.

Sist vi var på legevakta tok vi taxi selv om vi har egen bil, for å slippe å kjøre og parkere i området.


#43

Serafin sa for siden:

Dette overrasket meg i Oslo, at legevakta var åpen hele døgnet. Jeg er vant til at de åpner 1600, og stenger 0800. Alt utenom, går om fastlegen.

Så når Storebror lekte flyvende apekatt, og kuttet seg skikkelig opp da han var rundt året, så var jeg helt forvirret over at fastlegen ikke kunne ta han inn og sy, men at vi måtte på legevakta, det falt meg ikke inn og ringe de en gang. Jeg ventet faktisk til klokka bikket 08 (det skjedde vel i 0740 tiden) for å ikke "plage" legevakta med noe slikt, men dra til fastlegen.
Vi endte på legevakta da. :knegg:


#44

Pøblis sa for siden:

Jeg mener også at det må være mulig å parkere ved en akuttlegevakt.


#45

Millen sa for siden:

Pga parkeringstrøbbel og generelt kjøre bil inn til sentrum drar vi ofte til Volvat om det haster.


#46

veobra sa for siden:

Jeg har vært noen ganger på legevakta de to siste årene. Det har alltid vært parkeringsplass å få, mulig jeg har vært heldig? Det koster en del, men uasett mye rimereligere en å kjøre taxi. Vi brukte en gang minst 1500,- på taxi frem og tilbake ved behov for legevakt med sykt barn kveld/natt.


#47

Polyanna sa for siden:

Siden det nå ser ut som om denne pandemien ALDRI går over, så er parkeringsproblemet løst. :nemlig: Det er mye mindre trøkk på legevakten, så EKSTREMT lett å få parkeringsplass. Har aldri opplevd å ikke få parkert, men alltid litt spennende og ofte litt sirkling.


#48

Tallulah sa for siden:

Nå begynner det å bli noen år siden vi har vært på legevakta med bil, men det har aldri vært problem å parkere inne på plassen der? Koster en del, riktignok. Men det er jo trangt og kronglete og plutselig kommer det en ambulanse.


#49

Obelix sa for siden:

Parkeringen utenfor kan fremdeles være full, men det går fint å parkere i Anker p-hus rett over gata. Selv om holder på med trikkeskinnene utenfor er det fremdeles ganske enkelt å kjøre dit altså


#50

Maverick sa for siden:

Jeg lurer på om jeg er på en annen legevakt enn resten jeg ass, for jeg skjønner ikke hverken hvorfor det skal være vanskelig å kjøre dit eller vanskelig å få parkert. Eller at det er særlig utrivelig, for den del. Rusbelastet strøk, for all del, men det er begrenset hvor mye det går utover de ikke rusbelastede som går gjennom der liksom.


#51

Obelix sa for siden:

Vi er på samme ihvertfall :knegg: Synes heller ikke det er vanskelig å komme til Storgata hverken med bil eller kollektivt. At det ikke er noe hyggelig i området er jeg enig i


#52

nokon sa for siden:

For meg, som bur i gangavstand til Aker, er ikkje logistikken noko problem, men eg tenker jo at det betyr meir for folk i andre deler av byen, som må bytte for å komme på riktig T-banelinje og sånne ting. Eg foretrekker også Aker som medisinsk legevakt, fordi det er kortere ventetid der enn i sentrum.

Legevaktmottaket nå litt i den enden som er nærmast Bjerke, ja. Og det er kronglete å finne riktig gangvei og unngå bratte bakker på gangstiene mellom t-bane og legevakt. Men det er det gamle akuttmottaket på Aker som fungerer som legevakt. Som ein annan nevner over her, ligg nybygget ned mot Sinsen og relativt kort veg frå banen. Så det blir misvisande å sjå på avstand frå T-banen til inngangen på legevakta i dag. (Løren er eit stykke å gå).


#53

nokon sa for siden:

Eg synes generelt det er vanskeleg å køyre innafor Ring 2, eg då. :sparke: Og kvar gong eg skal dit, har dei flytta på nokre enveiskøyringer, slik at eg må kjøre fem gonger rundt eit eller anna kvartal for å komme på rett spor igjen. Eksen min var veldig flink til å treffe på første forsøk, men eg klarer det aldri ...


#54

Polyanna sa for siden:

Jeg syns det er lett å kjøre til, men krøllete å kjøre fra. :knegg: Men det er jo sånt man har google maps for.

Jeg vet ikke helt hvor mange som kommer med bil vs bane vs taxi vs til fots?


#55

IzziCreo sa for siden:

Dette.


#56

Elise sa for siden:

Det er det ellers i Norge, altså. Iallfall de stedene jeg har vært på legevakta. :jupp:


#57

Fersken sa for siden:

I Stavanger ligger legevakten vegg i vegg med akuttmottaket til sykehuset, men med inngang fra hver sin side. Så tror det er vanlig der det bare er ett sykehus i området.


#58

Obelix sa for siden:

Legevakt er ganske unikt for Norge. Ingen legevakter i Norge er organsisert som emergency room, men endel ligger i tilknyttning til sykehus, men med egen drift. Legevakten er fremdeles organisert under kommunehelsetjenesten, og noen steder er det slått sammen til interkommunale legevakter
Jeg syns det er helt toppers at det ikke er organisert som emergency-rooms, det sparer sykehusene for store utfordringer kapasitetsmessig


#59

løve70 sa for siden:

:nemlig:

Mens her i Sandnes har vi ikke noe sykehus, så legevakten er samlokalisert med brannstasjonen ;)


#60

meisje sa for siden:

Det har ikke vært lett å parkere ved legevakten det siste året. Veldig mye graving, og det er jo ganske så få plasser rett utenfor. Heller ikke trikken var kjempelett å ta pga uklart hvor trikkestoppene er denne uken. Siste gangene jeg var der, i våres, så var det korona telt på parkeringen og jeg måtte parkere i parkeringshus tvers over gaten. Med svært forkommen pasient, var det for kronglete og for langt å gå.


#61

Blånn sa for siden:

De siste to gangene har jeg ankommet med drosje. Gangen før det ankom jeg med ambulanse. Det er greit. Jeg kjører en del i sentrum og synes fortsatt det er noe kronglete å kjøre til legevakten. Og jeg skjønner at de som kommer til fots kan synes det er ubehagelig å gå gjennom Storgata.


#62

Polyanna sa for siden:

Jeg tror jeg har noen voldsomme filtre på, for jeg har ferdes mye i området, til alle døgnets tider, og syns egentlig alltid det har vært greit. De eneste gangene jeg har syns det var belastende (for meg) å gå gjennom belastede områder, er når man ramler rett inn i en flokk med folk som driver og dealer og sånt. Det var en periode det hang en kjempeflokk rett utenfor en av inngangene til Oslo S. Jeg er ikke super-keen på å være helt oppi fleisen på folk som er veldig fokusert på å skaffe seg neste skudd. Men stort sett så tenker jeg ikke noe over det. Men jeg har et rikt indre liv, da, og det er mye jeg ikke får med meg av det som foregår rundt...


#63

meisje sa for siden:

Jeg har ikke opplevd storgata som ubehagelig å være tilstede i, og det er et slitent område, og få personer er ute og går der.


#64

meisje sa for siden:

Men som Polyanna, er jeg ikke den som legger merke ting de mest opplagte ting. Når koffieshopen (med tilhørende søtlig duft) på hjørnet hadde en fast person stasjonert på fortauet som innimellom satte seg inn i bil, som kjørte rundt kvartalet før personen var tilbake på sin faste post. Det tok meg flere måneder å skjønne at det var handling av ulike ...ehh stoffer som foregikk.


#65

Serafin sa for siden:

Her er legevakta rett ved sykehuset. Tidligere, til for et par år siden, så lå legevakta inne på sykehuset. Nå har de fått eget bygg, med helikopterlanding, og ambulansen har også lokaler der. Men tror ikke helikopterne lander der, enda 3-4 år etter at de åpnet, fordi at det var ett eller annet med feilberegninger.

Kommer man på legevakta, og må på røngten, må man jo inn på sykehuset anyhow nå. Slik som før. Hvis man må ligge noen timer, vet jeg ikke hvordan det gjøres nå, de har sikkert lokaler for det. Jeg har ikke vært annet enn 1 gang på den nye legevakta, og da med Storebror.


#66

Input sa for siden:

Døgnåpen legevakt og døgnåpent apotek er viktige grunner til å bo i Oslo. :nemlig:


#67

Polyanna sa for siden:

Det hadde vært veldig interessant å se rapporten. Jeg så i sin tid en del av tallmaterialet bak at man bestemte at Haraldsplass skulle bestå som egen legevakt i Bergen (lenge siden dette), der tallene på et overfladisk nivå viste at det var kapasitet nok på den ene stor-legevakten, men detaljanalyse viste at det var behov for Haraldsplass likevel, pga topper og kompetansebehov og døgnvariasjoner og hvadetvar.

Men jeg forstår godt at man vil ha EN stor-legevakt, av kompetansegrunner, og for å få god flyt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.