Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hønsesnakk

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Eg er så heldig at eg har fått muligheten til å starte med høns igjen. Julepresangen frå huseigar (og fetter) var 5 høns. Desse 5 er verpehøns så eg får 5 egg om dagen. Meeen, hønsegalskapen har tatt meg litt, så eg kikker etter kyllinger. Vil ha nokre høns til. Og vaktler :sparke:

Eg er vel ikkje den einaste som har høns her? Me var ein liten gjeng før.
Og i desse rare tider så er jo høns og/eller vaktler ein kjekk hobby.


#2

Hannah sa for siden:

Eg har høns.
Mest gatemix, men har nokon Dekalb White, Isa Brun, eit par islandshøns, ei Dverg Kochin, eit par digre Brahma haner som eg dessverre trur eg må ta, ei faverolle og ei som legger grønne egg.

Det har lett for å balle på seg har eg erfart. Spørs om ikkje rugemaskina må fram igjen no, slik at det vert kyllingar til påske i år også.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Eg skal ikkje ha rugemaskin.

Basta.

Neida, jada... Er på utkikk etter høner som legger egg i gøye farger. Veit om ei som har her i nærleiken, så eg håpar eg kan få kjøpe nokre kyllinger frå ho.


#4

Charlie sa for siden:

Har litt lyst på høner. Det som avholder meg er 1. musefrekvens og 2. livets exit. Avliver dere høner selv? :gruble:


#5

Hannah sa for siden:

Vi fikk en nabo til å avlive og hjelpe oss å slakte den hissige hanen vår. Tror nok jeg og mannen klarer å ta oss av de digre hanene vi har nå, etter å ha sett på hvordan naboen gjorde det.

Minstemor som da var 5 år var med på hele prosessen, og jublet da sinnataggen av en hane ble vlivet. Han var veldig lite populær siden han fløy på alle som nærmet seg hønene hans.
Dagen etter ble hanen spist til middag, og minstemor syns det var helt greit å spise hanen.


#6

Zulu sa for siden:

Jeg har! Bare to silkefrøkner nå, da, men tenkte å få tak i noen befrukta egg og ruge fram kyllinger til våren, hvis frøknene legger seg klukk.


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Bank i bordet. Det har aldri vert mus i og rundt hønsehuset. Vil tru dei (tilsammen) tre kattane våre har litt med det å gjera.

Eg er litt innom tanken på nokre dverg kochin sidan dei legger seg klukk i tide og utide. Så kunne dei tatt kyllingjobben.


#8

Pelen sa for siden:

Jeg kan sende egg i morsomme farger til ruging om noen vil ha. Jeg har 2 Cream legbar (turkise egg) men hanen er dverg kochin så jeg vet ikke hvilken farge eggene på ev kyllinger får, men noe grønnish burde det vel kanskje bli. Jeg har ikke sjekket hvor godt hanen gjør jobben sin på en stund så kan ikke garantere hvor god kvalitet de er. Jeg har også en Silverudds blå (grønne egg), men hun begynner å bli oldis så hun legger ikke så mange egg.

Resten av hønene er 1 dverg Orpington, flere dverg kochin, 1 mille fleur og 1 chabo. Chabo og Silverudds blå er snart 6 år gamle.

Om dere betaler porto så kan jeg sende 12 egg av diverse typer om det er noen som vil ha, men jeg vil gjerne se bilder om det blir kyllinger av dem. :D


#9

Pelen sa for siden:

Jeg har avlivet haner, ikke noe gøy, men måtte til når jeg ikke klarte å bli kvitt alle. Nå har jeg en fantastisk hane så han blir.


#10

Pelen sa for siden:

Her er noen bilder. Lys hane til høyre. To Cream legbar som er rundt en dverg kochin.


#11

Pelen sa for siden:

Cream legbar nærmest kamera, mille fleur nede til høyre.


#12

Pelen sa for siden:

Cream legbar oppe til Venstre, to dverg kochin nærmest kamera, chabo bak den sorte og mille fleur til høyre


#13

Pelen sa for siden:

Den store grå i front er Silverudds blå. Dverg Orpington er ikke med på bilde (mer enn noen fjær), hun er brun.


#14

Hannah sa for siden:

Jeg vil gjerne ha rugeegg fra CL Pelen. Araucanamix høna vår begynner å bli gammel og legger sjelden egg nå.


#15

Pelen sa for siden:

Da kan jeg sende etter at jeg har samlet opp egg etter at vi er tilbake fra vinterferie. Jeg kan sende 6 eller 12 egg i en eggekartong eller mindre antall om du ønsker det. Blir da blanding mellom CL og DK (ettersom hanen er DK).


#16

Hannah sa for siden:

Det høres supert ut. Bare send meg en PM så vippser jeg og sender deg adressen min.


#17

Hjertensfryd sa for siden:

Åhhh, ei I "nærleiken" har høns for salg. Både kobberhalsa Maran og Ayam Cemani. Sistnevnte er så kule. Maran er i tilfelle for dei mørkebrune fine egga.


#18

Zulu sa for siden:

Ayam Cemani er veldig kule, ja! Maran har jeg hatt. Veldig fine egg, men det er jaggu noen schvære drog! Eter som hester gjør de også.

Ellers har det vært lite muse- eller avlivingsproblematikk her også. Mulig katten har et pote med i spillet på musene, da. Hun er en dyktig jeger. Avliving skjer en sjelden gang når det dukker opp haner i kyllingkullene som jeg ikke får gitt bort på finn. De resterende har dødd enten av alderdom eller blitt tatt av rovdyr (har egentlig bare opplevd ett angrep, og det mistenker vi var skjærer som fikk fatt i noen små Dverg Kochin-kyllinger som ruslet en runde på plenen). :leppe:


#19

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har hatt maran før, så eg veit korleis dei kan vera ja. Det frister igrunn mest med Ayam Cemani. Dei har eg ikkje hatt før. Trur eg må senda ei lita melding :knegg:


#20

frukt sa for siden:

Litt småskumle de svarte der. :fnise:


#21

Pelen sa for siden:

Ja, de er veldig svarte, men spesielle på en kul måte.


#22

Hannah sa for siden:

Eg har også hatt Maran. Kjekke rolege høns, og gøy med sjokoladeegg.


#23

Galathea sa for siden:

Jeg holder fortsatt på med høns, er etter haukeangrep i høst og sykdom nå i vinter er jeg nede på 3 høner og 2 haner. Den eldste høna blir 5 år til våren og er pensjonist. Har Rhode Island Red og en hvit Lohman som er superverper men veldig flaksete og redd.

Måtte for første gang avlive forrige uke, da en av hønene hadde vært syk over tid og ikke viste tegn til bedring selv etter et par dager inne på vaskerommet. Var mannen som var bøddel, men hadde nok klart det om jeg var nødt.

Så når våren komme må jeg få tak i noen kyllinger. I fjor kjøpte jeg verpeklare Lohman og fikk egg ganske kjapt, og ingen haner. Praktisk. Men ulempen er at man ikke får tamme og koselige høner som spiser av hånda og kommer og setter seg på fanget, så kommer nok til å heller til å kjøpe kyllinger framover.


#24

Pelen sa for siden:

Galathea, du har ikke en høne som ruger lett? I tilfelle så kan du få egg av meg, men det blir ikke så store høner av det og litt mer pes om du pleier å kjøpe litt større kyllinger. Små kyllinger må passes på mer med vann, for og ev. varme om man ikke har høne som passer på. Lohman ruger vel ikke og husker ikke hvordan RIR er. Jeg har alltid noen høne eller to som slenger seg på eggene om de blir liggende mer enn noen dag.


#25

Galathea sa for siden:

Pelen, jeg har prøvd å lure RIRene inn i rugemodus hver vår, men det blir ikke noe av det dessverre, hadde vært så moro med hønemor og kyllinger - og spesielt om vi kunne fått fram noen farge-eggleggere :)


#26

Hjertensfryd sa for siden:

Kjøp ei dverg kochin høne, så har du ei rugevillig høne. Eg vurderer det sjølv.


#27

Zulu sa for siden:

Ja, de legger seg klukk for et godt ord. :knegg: Jeg har bare unge silkehøns foreløpig, men det virker som de er temmelig rugevillige også. De har allerede hatt én skikkelig seig klukkperiode, og de er ikke året enda.


#28

Galathea sa for siden:

Ja, burde sikker få tak i en rugevillig høne, hadde vært så koselig for ungene. Evt tar jeg i mot gode tips for å få RIR-høner til å bli klukk:)

Hønene går fritt om sommeren og vi har katt. Katta tok en nesten voksen kylling en gang, så jeg er litt skeptisk til små høner. Hvilke andre raser er det som er rugevillige?


#29

Pelen sa for siden:

Orøington tror jeg er rugevillige også. I hvert fall er min dverg orpington det. Min Silveruddd blå er det også.
Ellers skal vel Brahma, Aracauna australorps, stor kochin også være bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.