Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Korona og økning i hyttemarkedet

Har du endret ønske om å eie hytte under corona?

 • Ja, jeg har endret meg og ønsker nå å eie hytte
  10 stemmer
 • Ja, jeg har endret meg fra å ønske å eie til ikke å ønske å eie
  0 stemmer
 • Uendret. Jeg har alltid ønsket å eie
  22 stemmer
 • Uendret. Jeg har aldri ønsket å eie
  50 stemmer
 • Jeg eier allerede hytte(r), og vurderer ikke å selge
  44 stemmer
 • Jeg eier allerede hytte(r), men vurderer å selge
  3 stemmer
 • Pinnebrød
  7 stemmer
#1

IzziCreo sa for siden:

Flere aviser har meldt om stor økning i hyttepriser, og E24 skrev denne saken Corona-rally i hyttemarkedet.

Har du kjøpt hytte i denne perioden? Har du vurdert det?

Så tenkte jeg skulle ta en uhøytidelig spørreundersøkelse om du har endret ønsket om å eie hytte etter et år med corona, ingen reiser og ikke nødvendigvis en umiddelbar løsning på nettopp det å reise (da i utgangspunktet til utlandet).


#2

star sa for siden:

Jeg kunne muligens tenkt meg en hytte som ikke er så langt unna, men det tillater ikke økonomien. Vi har større ønske om større leilighet.
Vi reiser uansett bare i sommerferien og da benytter vi oss av familiens sommerhus lenger nord i landet.


#3

Plingo sa for siden:

Vi hadde begynt å tenke på fjellhytte før koronaen kom. Nå ligger det på is for hytteprisene er spinnville.


#4

millact sa for siden:

Har ikke og ønsker heller ikke. Har tilgang på leilighet på fjellet, men bruker ikke muligheten.


#5

Millen sa for siden:

Har hytte med 2 eiere til. Vurderer innimellom å selge, og kjøpe ny egen. Så pinnebrød.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg har drømt litt av og på om hytter og torp og har stått i kø for kolonihage i en eeeeevighet. I fjor var første gang vi ble invitert på visning, og etter beregningene skulle vi nok under normale tilstander få kjøpt en i fjor, men det skjedde ikke. Vi hadde egentlig tenkt å vente ett år til med å begynne å melde interesse for visninger, men siden vi så at det kom til å bli noen hjemmesomre så ble det med ett mer aktuelt. Og sånn tenkte tydeligvis veldig mange andre også.

Drømmen om torp i Sverige eller sommerhus i Danmark ebbet litt ut, kan man si. :knegg:


#7

veobra sa for siden:

Ønsker ikke og ønsket ikke før korona. Har hatt noen blaff nå og da med at hytte hadde vært deilig, men i praksis vet jeg at det ikke er mulig.


#8

Billa sa for siden:

Har arvet hytte ved sjøen med søsken. Tenker vel å selge den etter hvert som familiesituasjonen tillater det (av respekt for mine foreldre så skjer det ikke nå). Mannen ønsker seg en hytte på fjellet innen 1,5 times kjøreavstand, og vi tenker på det. Er dog ikke villige til å betale coronapris for en hytte nå, og kanskje oppleve at markedet daler betydelig om bare noen få år på grunn av reisemuligheter og dårlige vintre. Jeg vil helst reise ut av Norge når jeg kan.


#9

Toffskij sa for siden:

Har aldri villet ha, og vil ikke nå heller.


#10

Kula sa for siden:

Vi kjøpte hytte i 2007, og båt i 2019 så vi var allerede godt dekket for hjemmeferier pre korona.

Vi var inne på tanken om å selge hytta for noen år siden da den ble mindre og mindre brukt etter som gutta vokste opp. Vi ble kraftig nedstemt, og da svigers tilbød seg å betale alle mnd. utgifter+en symbolsk månedsleie slo vi til. De hater å sitte stille, og etter at de solgte huset sitt for noen år siden har de ingen eiendom som trenger vedlikehold. Nå har de hytta vår å pusle med, og de elsker det. Vinn vinn for alle parter.


#11

Pøblis sa for siden:

Vi kjøpte hytte ved sjøen i 2006. Vi er der masse hver vår/sommer/høst og elsker det. Nå har jeg superlyst på hytte på fjellet. Foreldrene mine har en hytte i en fjell- og skikommune, som jeg kan bruke så mye jeg orker, så jeg kommer ikke til å kjøpe.

Men hvis jeg vinner storgevinst i Lotto ... :hyper:


#12

007 sa for siden:

Vi har kjøpt. Ikke hytte, men leilighet på fjellet som bygges i løpet av året.

Vi har vurdert å kjøpe i mange år, men har prioritert reiser. Nå har vi innsett hvor avsindig mye penger vi reiser for, og har valgt å oppgradere det nåværende krypinnet til leilighet.
Mulig vi angrer, men i så fall selger vi igjen. Vi er ikke redd for å selge med tap, for leiligheten har familievennlig pris og ligger i et populært område like ved et stort skianlegg.


#13

Robyn sa for siden:

Har hytte ved sjøen i Sverige. Nyter godt av det for tiden kan man si. Ikke vært der på et år, og nå mister jeg den i forbindelse med samlivsbrudd.


#14

Fløyel sa for siden:

Vi har leilighet i utlandet. Vurderte å selge den når valutaen smalt i taket mars 2020. Vi la den ut, fikk masse bud og iskalde føtter. Fant ut at den har høyere personlig verdi enn pengene vi kunne få for den.

Har hatt hytte på fjellet, det kommer jeg ikke til å skaffe meg igjen.


#15

Cuyahoga sa for siden:

Har kjøpt meg hytte ...


#16

Drømmedama sa for siden:

Har sommerhus ved sjøen som vi har arvet sammen med søsken og tilgang til hytte på fjellet. Holder i massevis, vi er på hytta på fjellet maks tre ganger i året. Orker ikke mer vedlikehold og ansvar og opplever lite glede i å eie ting, og setter stor pris på å kunne bruke feriene på å reise til helt nye steder. Hvis vi hadde hatt masse masse ekstra penger kunne vi nok hatt en hytte på nærmeste skisted, men da måtte vi satt bort absolutt alt av forefallende arbeid og måking, etc. Og så hadde vi sikkert lånt bort hytta mesteparten av tiden uansett, for en tom hytte er for meg helt meningsløs.


#17

Chablis sa for siden:

Vi har hytte fra før , men den er litt langt unna og derfor vurderte vi å leie en hytte på åremål , men prisene er spinnville der også.


#18

Nenne sa for siden:

Har ikke hytte og vil ikke ha hytte.

Jeg har mer enn nok ansvar med å eie enebolig med stor tomt. Alt annet vil jeg leie og bare besøke uten å ha ansvar for noe som helst.


#19

Strå sa for siden:

Vi skaffet (=kjøpte) hytte i 2003 og har ingen planer om å selge den eller skaffe noe annet. Den er langt unna og egner seg ikke til helgebruk, vi elsker den uansett.


#20

Blondie sa for siden:

Jeg har alltid ønsket meg hytte, det har ikke endret seg. Kommer ikke til å ha muligheten på sikkert tjue år, så det utgår nok uansett.


#21

polarjenta sa for siden:

Jeg og broren min eier hytte sammen. Planen er å overføre hele greia på han, jeg er ikke interessert.


#22

Timar sa for siden:

Vi hadde så vidt begynt å tenke på hytte før korona, men langt fra konkludert. Vi klarer ikke å se for oss at vi skulle ønske å tilbringe alle ferier på hytta, vi som er så glade i å reise til nye steder. Og vi har definitivt ikke råd til begge deler.

Nå er det lagt helt på is. Vi kan ikke og vil ikke henge oss på denne prisgaloppen. Selvfølgelig er det mulig å finne billige hytter også, men jeg er sikker på at hytta skal ha et relativt høyt nivå av komfort for at den skal bli brukt mye. Å kunne kjøre til døra, ha varme og innlagt vann er minimum. Jeg vil i tillegg ha hytte rett ved langrennsløypene, mens mannen ønsker ski in/ski out, så nei, det blir ikke nå. Savner primært hytte i vinter- og påskeferien.


#23

løve70 sa for siden:

Vi eier 50% av en leilighet i Spania. Ikke akkurat blitt brukt mye det siste året :(
Løvemannen har dessuten arvet en hytte rett i nærheten av der vi bor - den er kanskje snart ferdig oppusset...Vi skal i løpet av året også overta mine foreldres hytte på fjellet. Hytter har vi nok av kan man trygt si....


#24

Blå sa for siden:

Vi har begynt å ønske oss hytte og skal se på en i dag.

Vi er litt skremt av prisgaloppen, men vi vet hvor mye vi kan gi og vil bare by dersom vi er helt sikre på at det er den vi vil ha. Vi har god tid.


#25

Wix sa for siden:

Min mor eier hytte på fjellet og det er snakk om at jeg skal arve og skal kjøpe ut min bror etterhvert. Mamma vil nok eie den i noen få år til da. Har nok fått mer lyst på hytte det siste året.


#26

Selma sa for siden:

Vi har to hytter - ei på fjellet en kort kjøretur hjemmefra og ei på kysten en halv dagsreise hjemmefra. Fjellhytta har vi hatt i 15 år og kysthytta har vi nettopp arvet. Veldig glad for begge to!

Mens jentene var tenåringer så ble hytta mindre brukt, men nå er jentene store og styrer seg selv så da ser jeg for meg mange helger og ferier på hytta i årene som kommer. Vi holder på å bygge ut kysthytta nå, så jeg gleder meg veldig til å bruke den masse til våren og sommeren. Ser for meg at vi jobber en del derfra sånn at vi kan være der utenom ferier også


#27

vixen sa for siden:

Mannen arvet et gammelt småbruk for flere år siden. Ligge veldig fint til ved kysten og under to timer fra der vi bor. Hadde aldri kjøpt oss fritidseiendom dersom vi ikke hadde arvet. Jeg og søstera er her i helga for lesing, sofa og vin. Deilig.


#28

frukt sa for siden:

Har aldri ønsket meg egen hytte. DNT har jo så mange flotte hytter rundt omkring. :jupp: Dessuten har min stemor hytte (egentlig et lite hus) i Suldal som jeg kan besøke.
Jeg synes forøvrig det bygges for mange hytter her til lands, noe som går på bekostning av naturområder og dyreliv. Men det er en annen debatt.


#29

Embriksmamma sa for siden:

Akkurat det samme her.


#30

Che sa for siden:

Vi har hytte. Har hatt den i litt over ti år, tror jeg. Jeg har aldri vært opptatt av hytte og har gladelig solgt den. Mannen elsker den, da.


#31

Chanett sa for siden:

Har kjøpt hytte i løpet av siste året. Hadde også en hytte fra før. Har alltid ønsker oss hytter.


#32

Strutsen sa for siden:

Strutse-mannen har en fammiliehytte. Den blir ikke solgt.


#33

Neket sa for siden:

Har ikke hytte og vil ikke ha heller. Litt sur fordi mamma og pappa solgte hytta ved sjøen sommeren før korona da. Maks dårlig timing.

Vi har tilgang til hytte på fjellet, brukes sjelden.


#34

Myria sa for siden:

Nei, har aldri ønsket hytte og korona har ikke endret det. Vi har tilgang på to hytter som vi aldri bruker.


#35

Pasta sa for siden:

Har ikke hytte, og ønsker det heller ikke. Foreldrene mine bor på Helgelandskysten, og vi besøker de så ofte vi kan. Ellers liker vi å farte rundt. Vi ligger i telt eller hengekøye, leier hytter hos Statskog, drar på turistforeningshytter eller på hotell.
Vil ikke være knyttet økonomisk og praktisk til en hytte.


#36

IOA sa for siden:

Foreldrene mine har to hytter, en på fjellet (ny) og en ved sjøen (arvet og gammel). Jeg ønsker meg ikke hytte, syns heller det er deilig å besøke nye steder. Jeg har nok med huset jeg eier, og kommer nok til å nedgradere til leilighet når ungene flytter ut.


#37

Blånn sa for siden:

Jeg drømmer av og til om å ha en enkel hytte som det bare er å kjøre til etter jobb. Enkle fasiliteter, men strøm og innlagt vann. Gjerne litt minihuspreg. Vi har tilgang til hytte på Hedmarksvidda som vi bruker noe. Jeg elsker å kunne sitte på en trapp og bare være.


#38

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har alltid ønsket meg hytte, men er blakk som ei sild, så det utgår.


#39

Palmen sa for siden:

Vi har hytte i Spania. Nøyaktig ett år siden sist vi var der. Urtrist at vi ikke får brukt den, men sånn er det bare nå.

Det frister med fjellhytte men vi ønsker ikke å pådra oss flere vedlikeholdsforpliktelser.


#40

venla sa for siden:

Jeg ønsker meg hytte senere, men har ikke råd til det nå. Kanskje når ungene har flyttet hjemmefra. Kan låne to hytter i familien. Mamma sin er 7 timer unna så der er vi sjelden. Den andre ligger en time unna.


#41

Benzo sa for siden:

Har hytte ved sjøen og fabler litt om fjellhytte, men det blir nok bare med tanken.


#42

Billa sa for siden:

Det er vel hytte og hund som har trendet det siste året, når vi tilbringer mer tid hjemme og ikke har mulighet til å dra til utlandet. Forskere er spente på hvordan nyervervede hobbier og forpliktelser vil påvirke oss når verden blir normal igjen (og det blir den jo) - så det blir spennende å følge med på om endringene er permanente.


#43

Blånn sa for siden:

Jeg smådrømmer om hund også.


#44

Gaia sa for siden:

Har hytte og har ingen planer om at vi skal kvitte oss med den. Vi har alltid brukt den mye, men mindre nå som barna er i den fasen hvor hyttetur med foreldre ikke er like stas. Koronaen har nok ført til at vi har fått dem mer med på hytta enn vi ellers ville. :knegg:


#45

IzziCreo sa for siden:

Jeg kan jo skrive litt selv også.

Jeg deler hytte med mine søsken på fjellet, men den er 3,5 timer unna og blir ikke brukt så mye av oss. Vil dog ikke selge vår del. Det er et lite paradis, og vi trives alle der, men som sagt, for langt.

For 2,5 år siden kjøpte vi oss ny hytte 30 min fra oss, og tok over ferdig bygg for 1,5 år siden. Det har virkelig blitt akkurat det vi ønsket oss, og vi bruker den nesten hver helg. Det setter sjelden kjepper i hjulene for andre ting som skjer da det er så nærme hjemme at vi får til begge deler. Buss går også til Oslo sentrum jevnlig (og den går også forbi oss hjemme), så det gjør det særs fleksibelt for de eldste barna. Og så skjønte vi jo at vi hadde kjøpt på riktig tidspunkt, for det har virkelig vært kjærkomment å ha et sted å dra for å få litt avveksling og pusterom i dette corona-året. Så jeg forstår at mange har ønske om å kjøpe hytte i disse tider, og ser at det reflekteres i markedet nå. Men det er jo selvsagt kjipt når prisene går helt av skaftet. Det ser man også på boligprisene i Oslo om dagen. Folk investerer tydeligvis i bolig og fritidsbolig.


#46

Lavender sa for siden:

De hyttene vi kan nå på et par timer er alt for dyre, og enda dyrere nå. Vi leier og er fornøyd med det. Norge er ikke førstevalget vårt for ferier og da blir prioriteringen deretter.


#47

MegaMie sa for siden:

Jeg ønsker meg hytte på fjellet. Men ønsker i så fall kun å kjøpe sentralt i Hemsedal, og det kommer jeg aldri til å ta meg råd til. Har campingvogn med spikertelt og trives med det, spesielt økonomisk.


#48

Bloppy sa for siden:

Jeg stemte at vi allerede har hytte som vi ikke har planer om å selge.

Den hører til gården, og ligger ved et nydelig lite skogsvann et kvarter hjemmefra. Det er virkelig en helt nydelig plass. Men vi er der veldig sjeldent. Det er vi som eier den, men svigers har hatt det som sitt paradis i mange år. Så de har kontraktfestet full bruksrett på hytta og også ansvar for vedlikehold og utgifter. Vår tid kommer.

Vi har campingvogn i de svenske fjellene på vinteren. Med spikertelt. Der er vårt snøscooterparadis. Det er naturlig nok lenge siden vi har vært der nå. Vogna flyttes til sjøen om sommeren. Der har vi en annen type «bu». Så der er vårt sommerparadis. Vi har vurdert hytte på fjellet. Men vi liker miljøskiftet etter årstidene. Og vi trenger egentlig ikke mer bygningsmasse som trenger vedlikehold. Vi har i grunn nok av det på gården. :knegg:

Nå som vi har fått internett på sommercampen, ser jeg for meg at i hvert fall poden og jeg kommer til å tilbringe mye av skoleferien der i år. Jeg har jo hjemmekontor. Mannen har visse forpliktelser knyttet til gården, så enkelte deler av året er ekstremt hektisk. Så han blir nok ikke der like lenge som oss. Jeg trenger både sjø og fjell, så vi synes vi har en god løsning. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.