Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kunne du kjøpt et Åndenes Makt-hus?

Kunne du kjøpt et hus som har vært med i Åndenes Makt?

 • Ja, hvorfor ikke? Tror ikke på spøkelser
  42 stemmer
 • Ja, selvsagt. Og jeg tror på spøkelser
  5 stemmer
 • Ja, men det ville muligens ha føltes litt ubehagelig
  5 stemmer
 • Kanskje/usikker/vet ikke
  4 stemmer
 • Dette har jeg aldri tenkt over
  10 stemmer
 • Ja, men bare hvis åndene var 100% drevet ut :knegg:
  5 stemmer
 • Nei, aldri i livet!
  13 stemmer
 • Brokkoli
  1 stemmer
#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg hørte på Lørdagsrådet mens jeg gikk tur i dag. Der var det et problem som jeg aldri har reflektert over, og som underholdt meg godt mens jeg gikk. Live Nelvik, Erik Solbakken, Solveig Kloppen og Mikkel Niva diskuterte en problemstilling som handlet om en som hadde solgt huset sitt til en kollega (tror jeg, jeg hørte ikke helt etter fra starten av), og nå var hun usikker på om hun burde fortelle at huset hadde vært med i Åndenes Makt eller ikke. For ordens skyld må jeg nevne at jeg aldri har sett Åndenes Makt, men jeg har da skjønt at det handler om å drive spøkelser ut av gamle hus.

Det var stor uenighet i panelet både om hvorvidt man burde fortelle det (og i tilfelle hvorfor og hvordan), men også om man selv kunne kjøpt et hus som hadde vært med på Åndenes Makt. Live(?) sa at hun ikke engang ville vurdert å gå på visning i et sånt hus.

Kunne du gått på visning i eller kjøpt et hus som hadde vært med i Åndenes Makt?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg hadde ikke reflektert over det i det hele tatt, jeg tror ikke et sekund på overnaturlige fenomen. Faktisk kunne jeg vel aktivt kjøpt et slikt hus for å få det billigere. :knegg:


#3

Syrinx sa for siden:

Det Blondie sa. :ja:


#4

Anne C sa for siden:

Jeg er husredd, og kan skremme meg selv med min egen skygge. Så nei, jeg kunne ikke bodd i et "Åndenes hus".


#5

Strå sa for siden:

Dette har jeg aldri tenkt over. Men klart, hvis jeg fikk vite at huseier er overtroisk ville jeg lurt på om personen kunne lures til å selge huset ekstra billig også. Uansett har jeg det jeg trenger av hus, så nei, jeg kunne ikke kjøpt det.


#6

Fløyel sa for siden:

Aldri i livet. Jeg har bodd i et hus jeg hvor jeg er overbevist om at det var spøkelser. Det huset var alltid kaldt, uansett hvor hardt man fyrte. Jeg er sikker på at jeg hørte noen i gangen, hvor døren ned til kjelleren var.
Når jeg så fikk vite at tidligere eier av huset ble drept på en bestialsk måte ble det klinkende klart for meg at der skulle jeg ikke bo mer.

Mannen og andre ler av dette, men jeg er overbevist om at det var noe i det huset som ikke var som det skulle.


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror ikke på sånt i det hele tatt. Men siden det er såpass mange andre som gjør det, ville jeg kanskje ikke kjøpt et hus som hadde vært på Åndenes makt, med tanke på å evt skulle selge igjen.


#8

kamp sa for siden:

Kunne nok ikke bodd i no sånt nei..

Men hvordan opplyse om dette egentlig? Hus tilsalgs, vert med i åndens makt ;)?

Har en venn med et hus som det definitivt bodde noe i. Det var stadig rare lyder og printeren printet ut ark blant annet. Greit nok at en printer kan printe ut ark men når man står med strøm kabelen ute av stikk kontakten sånn at printeren ikke er koblet til noe og den likevel printer, hva da..?


#9

Hyacinth sa for siden:

Godt poeng. :knegg:


#10

Syrinx sa for siden:

Åndenes makt, jager ikke de ut de påståtte åndene? I så fall er vel huset rent og klart som bare det?


#11

Polyanna sa for siden:

Jeg hadde villet visst hva det var som lå bak: bare tøys, eller om det er et hus med mange lyder, sånn som mange gamle hus har. Jeg er ikke så glad i støy. Og trekk også, dersom det var mye snakk om kalde gufs.


#12

-ea- sa for siden:

:eek: Drept i det huset dere kjøpte? Det hadde jeg syntes var creepy. Jeg hadde ikke villet kjøpt bolig der folk hadde dødd naturlig og blitt liggende, heller... husredd.


#13

Kirsebær sa for siden:

Jeg har alltid tenkt at det er sikkert øker prisen på huset hvis det følger med et spøkelse/mysterie.
Folk blir mer interessert. Jeg ville hatt det med i salgsannonsen hvis jeg mente det var et spøkelse her. :gladspøkels:

Jeg har sett noen episoder av Åndenes Makt der de er på besøk til hoteller/kafeer/museum, og jeg humrer godt over hvor usannsynlig god reklame det må være. Hvis du sliter med omsetning og besøk vil jeg tro veldig mange flere vil dukke opp hvis de kan få en mystisk opplevelse med på kjøpet? :vetikke:

Selv tror jeg ikke på gjenferd/spøkelser og kunne fint kjøpt en bolig der eier mente det spøkte.


#14

Lyppa sa for siden:

Jeg tror på at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan se, har opplevd endel selv. Om jeg ville kjøpt et hus som har vært med i Åndenes makt ville vært helt avhengig av hvilken følelse jeg fikk på visningen.


#15

Karamell sa for siden:

Jeg har vært på visning i det huset der den der forumdamen angivelig hadde drept (ste?) datteren sin, og da jeg skjønte det var det huset vurderte vi aldri å gi bud. Egentlig tror jeg ikke på spøkelser, men jeg kan bli litt irrasjonelt redd, så nei, hadde ikke ønsket å kjøpe et slikt hus.


#16

Einhyrningur sa for siden:

Ble litt nysgjerrig på hvem denne forumdamen er? Er deg noe kjent?

Jeg tror ikke på noe. Jeg kunne godt kjøpt et hus der det «spøkte». Dog er jeg usikker på om jeg ville bodd over hus der det var begått drap, uten st jeg kan forklare det rasjonelt.


#17

Stompa sa for siden:

Spøkelser/ånder tror jeg ikke på på en flekk, så det ville ikke stoppet meg. Men jeg er ekstremt lite glad i oppmerksomhet, så hvis huset var "berømt" eller "beryktet" sånn at folk f.eks. kom for å se på det eller det ville bli skriverier i avisen el.l. etter salget, ville det ha stoppet meg fra å kjøpe.


#18

Karamell sa for siden:

Det var en sak etter jeg fikk barn nr. 1 i byen jeg bor i, og vedkommende var visst på NM. Jeg tipper 2003-2004-ish. Det var bl.a. forumbrukere som meldte fra til politiet. Jeg tror ikke jeg visst nicket den gangen.


#19

Milfrid sa for siden:

Det har jeg aldri tenkt over.


#20

Myria sa for siden:

Siden jeg mener Åndenes Makt er sludder og vås fra ende til annen hadde jeg ikke hatt det minste problem med å kjøpe et hus som har vært med i programmet.


#21

Bloppy sa for siden:

Nei, aldri i livet. :redd:


#22

millact sa for siden:

Dette! Skriver mer om det senere.

Barnas fars hus har «dårlige energier» som han pleide å si. I fjor høst hadde han en person der som renset huset. I vinter da vi skulle rydde der litt hørte vi alle tre skritt og subbing. Det var skikkelig ekkelt. Vi ble glade da min mor og hennes mann tilbød seg å hjelpe oss med å tømme huset. Da slapp vi være der alene.

Jeg tror egentlig ikke på slike ting, men må innrømme det ikke var noe særlig å høre de skrittene i vinter, i et hus i en bygd, i mørket.


#23

Hyacinth sa for siden:

Nå ble jeg jo virkelig nysgjerrig. :knegg:


#24

Lyppa sa for siden:

Men nå lurer jeg på- ligger det et hus ute for salg som har vært med i Åndenes makt?


#25

Hyacinth sa for siden:

Ifølge Lørdagsrådet var visst huset solgt. Og selger lurte på om hun burde informere kjøper.


#26

Pegasus sa for siden:

Dette.

Mitt første huskjøp var faktisk et såkalt spøkelseshus.


#27

Blondie sa for siden:

En ekstra twist var vel at hun hadde solgt til en kollega. :knegg:


#28

Charlie sa for siden:

Har opplevd en del som ikke lar seg forklare, også med andre tilstede, men avgjørende er følelsen i huset. Så vet at det er ting vi ikke har forklaring på, men kunne kjøpt et sånt hus på de rette vilkår.


#29

Floksa sa for siden:

Huset vårt er fra sist på 1700 tallet.
Her har det dødd og blitt født folk i hopetall.
Masse lyder og støy.
Og jeg er en som ikke tror det spøtt på slikt så et hus som har vært med i åndenes makt er uproblematisk. Jeg er dog livredd øksemordere og ville nok strevd med å bo på et åsted.


#30

Luftslottet sa for siden:

Ikke hvis det har tenkt å dukke opp Åndenes makt-turister og jeg stadig må snakke med folk som tror på spøkelser om det. :skremt:

Ellers er jeg på linje med Blondie.


#31

Timar sa for siden:

Næh, det ville jeg nok ikke. Jeg tror ikke på sånt, så det er fullstendig irrasjonelt, men jeg er blitt litt husredd på mine gamle dager.

Det sagt, jeg ser ikke på Åndenes makt, så plutselig kunne jeg endt opp med et uten å vite om det! :humre: Hadde det skjedd ville jeg definitivt ikke visst om det.


#32

Input sa for siden:

Hus med spøkelser, null stress. Kjøpe hus av en kollega, aldri i verden.

Jeg ser ikke på den slags fjernsyn, så kunne godt risikert å kjøpe et hus som hadde vært med på åndenes makt uten å vite det.


#33

Fløyel sa for siden:

Huset var beryktet. "alle" eldre vet hvem som bodde der. Vedkommende ble ikke drept der. Det var mye som skjedde i det huset og mye som ble oppbevart der, fra loft til kjeller. Ting man ikke kjøper på butikken for å si det sånn :knegg:. Det hadde bodd folk der etter vedkommendes død, men jeg trivdes aldri i det huset.


#34

Lyppa sa for siden:

Da tror jeg opplyst kjøperen, men jeg ville ikke solgt til en kollega :knegg:


#35

Drømmedama sa for siden:

Jeg tror ikke på noenting, så det hadde vært helt greit for meg. De to yngste er derimot i en litt dramatisk alder og ville sikkert hatt mange innvendinger.


#36

m|nken sa for siden:

Vi eier også et sånn type hus. Vi bor der ikke, men bruker huset som feriebolig. Tippoldeforeldre, oldeforeldre og andre slektninger har dødd der. Sist på 2000-tallet. Mange slektninger har blitt født der. Kan våkne midt på natta av at det smeller på kaldloftet, eller lyder som oppleves som dunking i gangen. Huset har mange lyder og kalde gufs. Vi måtte rive veldig gammelt pent perlestaff panel innvendig pga fuktskade. Synes det var mye nattebråk i den perioden.


#37

C3PO sa for siden:

Det skjedde litt for mye merkelig i leiligheten vi bodde i da jeg var tidlig i tenårene til at jeg ville ha klart å bo i et hus som har rykte for overnaturlig aktivtet. Rett før vi fikk barn, tok jeg mannen på weekendutflukt til et gammelt vertshus i Kent. Da eieren fortalte at det spøkte, gikk det dårlig med nattesøvnet mitt.

Drap tror jeg ikke ville plage meg.


#38

Tjorven sa for siden:

Jeg er lettpåvirkelig på slike ting. Egentlig regner jeg meg som hardbarka realist, men ikke når det kommer til spøkelser.

Jeg ville ikke kjøpt et sånt hus.

Savannah (Georgia, USA) er kjent for spesielt mange spøkelser, og meldte oss på en spøkelsesrundtur. Alle historiene ble fortalt med slik fynd og innlevelse at jeg knapt sov noe som helst den første natta etter turen, og jeg så mye rart resten av oppholdet i byen. :knegg:


#39

Niobe sa for siden:

Jeg hadde kjøpt det uten å blunke. Jeg er antagelig det verste poltergeistet selv, uansett lokasjon. Og for min del er det jo glimrende om "folk flest" er såpass skeptiske at jeg kunne satset på å få et sånt hus billig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.