Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hallux Valgus - (jogge) sko

#1

Billa sa for siden:

Jeg er litt deppa fordi jeg ikke finner sko som ikke gjør vondt om dagen :sukk: Er det noen som har tips til sko som kan brukes (god bredde) som ikke innebærer spesialsko fra ortoped? Merke? Modell?

Jeg kan godt bo i Sneakers eller joggesko, og tar i mot tips på ALT. Gjerne pensko også.


#2

Timar sa for siden:

Dobbel


#3

Timar sa for siden:

Det er en stund siden jeg kjøpte dem, men jeg er ganske sikker på at Hoka Clifton-løpeskoene mine ikke gjorde særlig vondt, selv i begynnelsen.

Jeg har nettopp kjøpt meg nye skisko som heller ikke gjør vondt. Da har jeg gått for herremodell og en størrelse større enn min vanlige.

De siste Salomon goretex-turskoene jeg kjøpte fungerer også overraskende greit gitt at de er laget av stivt stoff, men også der har jeg gått opp en størrelse.

Ellers er nye sko pes, ja. 😞


#4

Syrinx sa for siden:

Jeg kjøper stort sett herremodell i joggesko, men Skecher har gode, brede modeller så nå finner jeg en del der.


#5

Billa sa for siden:

HOKA Clifton, i damemodell? Takk! Jeg er så lei av å bomme, så nå tenkte jeg å dra ut bevæpnet med gode tips. Siste bom var piggsko, hvor de føltes greie i butikken - men gjorde SÅ vondt midt ute på første gåtur. Til slutt er smertene i foten den eneste jeg kan konsentrere meg om også, når HV setter i gang, så jeg må bare finne noe som funker :nemlig:


#6

Billa sa for siden:

Lurt! Takk :) Mange sko har jo litt sånn Unisex-look også, så det kan jeg se etter.


#7

Syrinx sa for siden:

Jeg finner alltids svarte sko blant annet.

Det komme ikke helt frem ser jeg, men Skechers har damesko som er aktuelle.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Hoka har to ulike bredder i clifton.


#9

Isprinsessen sa for siden:

Jeg broker hoka bondi.
Altra had mange modeller med større tåboks.


#10

Pegasus sa for siden:

Asics gel kayano, herre. Jeg begynte faktisk å jogge da jeg fikk mitt første par, ene og alene fordi jeg endelig KUNNE (Jeg synes egentlig jogging er dørgende kjedelig, he he.) Det var en salig opplevelse å slippe tannpineverken i føttene.

Overpronerer, og har fått anbefalt hoka arahi wide nå, men får ikke tak i her i fjorden. Og vil helst prøve før jeg kjøper, nettopp fordi føttene mine er så kranglete.


#11

Molly sa for siden:

Adidas ultra boost er jeg superfornøyde med. Forutsetter at du ikke har behov for støtte, for det er nesten som å ha på seg en sokk.


#12

Fersken sa for siden:

For vanlige sko, så er det gjerne merkene Rieker og av og til Marco Tosso aktuelle. Skinn eller elastiske stoffer er også å foretrekke.
Men gjør HV vondt til stadighet, så oppsøk lege. Vi skal ikke gå å pines selv om det er en vanlig lidelse.


#13

Lyppa sa for siden:

Jeg ville prøvd Hoka, de finnes også i extra wide. Jeg har tursko fra Hoka, er veldig fornøyd til mine hallux valgus.. Noe små i størrelsen (korte), min forhandler sier alle må opp minst en størrelse i Hoka.


#14

Billa sa for siden:

Jeg vet! Men jeg tror ikke jeg har nok "skjevhet" til operasjon eller sånn, bare til å få tips om lindring, skotyper og polstring. Jeg ser dessuten at veldig mange ikke egentlig får noe bedre liv etter kirurgi, så jeg er skeptisk til much ado about nothing når det kommer til tidsbruk og rekonvalesens av en operasjon vs suksess. Har googlet meg frem til en klinikk i Bergen som foretar kikkehullkirurgi da, med betydelig kortere restitusjon og mindre smerter. Vurderer å sende dem en mail :hmm:


#15

Odelia sa for siden:

Jeg syns Asics Gel Nimbus fungerer fint på mine hallux valgus’er, men må prøve skoen på først da jeg syns sømmene går litt ulikt alt etter nummerering i modell. Nike Zoom Winflo (XXL www.xxl.no/nike-zoom-winflo-7-lopesko-dame-rosa/p/1170827_1_style ) er helt uten sømmer som gnager, og har god plass til tærne, så de funker også for meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.