Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerferie i Norge med elbil (og hund)

#1

Anne C sa for siden:

I fjor sommer synes jeg vi hadde en utrolig kjedelig sommerferie i fohold til det vi hadde planlagt. Jeg er sikkert ikke den eneste som føler det sånn.

Nå i sommer så vil jeg planlegge som om denne norgesferien skal bli den beste på lenge. Men hvordan planlegger man ferie i Norge med elbil?

Vi bor på østlandet, og jeg har et par krav til ferien:

Jeg vil se noe spektakulært, og hunden skal være inkludert i det vi driver med. Legger man opp en ferie etter hvor det er ladestasjoner? Eller hva tenker dere som har elbil? Vi har hatt bilen siden i høst, og har ikke erfaring med å dra på ferie med den.

Spektakulært for meg i denne sammenhengen er dype daler, høye fjell, hav og fjorder.

Mannen er ikke kjempegira på å kjøre opp til Lofoten eller Vesterålen, selv om det er det jeg har mest lyst til.

Har noen noen fine elbil-vennelige steder vi kan dra på ferie? Vi flytter gjerne på oss i løpet av ferien.


#2

Malama sa for siden:

Det er jo bittelitt avengig av hvor lang rekkevidde dere har på bilen, det finnes elbiler som ikke holder til mer enn bykjøring og elbiler som finfint kan dra på langtur, og hvorvidt du må planlegge ferien etter hvor det er lading, eller bare finne lading der du passerer, avhenger vel i stor grad av hvor ofte du trenger landing.

Utover det kan jeg ikke bidra med så mye. Jeg bor på Vestlandet med fjell og fjord og kjører enn så lenge fortsatt dieselbil. Planen er derved østover, som alltids for å treffe svigers, og deretter enten da øst eller sør for å campe i telt, håper jeg. Målet da er litt sol og bademuligheter. Altså mye det motsatte av det du er ute ettet


#3

~TM~ sa for siden:

Vestlandet? Jeg har veldig lyst til å se Stadt og området rundt. Aner dog ingenting om elbil...


#4

Chablis sa for siden:

Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien .
Venner av oss har kjørt 13 t med elbil til hytta et godt stykke utenfor Ålesund , det fikk fint.


#5

Hyacinth sa for siden:

Vi har elbil (ikke Tesla eller noe annet dyrt) og den kjører 50 mil uten å lade. Sannsynligvis lenger. Så jeg reflekterer aldri spesielt over om hvorvidt det er en elbil eller fossilbil. Vi bare kjører. :knegg:


#6

Tjorven sa for siden:

Hvilken rekkevidde har elbilen?

Vi har en Nissan Leaf med 25 mils rekkevidde, og med den bilen er ikke Lofoten/Vesterålen noe realistisk mål.

Vi har kjørt den til København. Og en sånn langtur gjør vi ikke igjen. Det skulle ta 6 timer, men tok over 12. Bilen gikk varm og ladet supersakte.


#7

Anne C sa for siden:

Det er en e-tron, og mannen sier at den har en rekkevidde på ca 50 mil på sommerføre.


#8

Karamell sa for siden:

Vi brukte i-Pacen fra Trondheim til Bergen via Vestlandet nedover i fjor. Hjem kjørte vi via Geilo. lading fungerte helt greit så sant man planlegger litt og innser at det ikke alltid at hurtigladerne er ledig med en gang. Ja, og unngå lade i Geiranger sentrum. Der burde vi ha ladet før vi kom helt ned. Der var det for liten kapasitet til alle tilreisende og vi endre opp med å grine oss til en vanlig kontakt i veggen på et skur på hotellet.


#9

Pelen sa for siden:

Først må man finne ut hvor man ønsker å dra og så ser man på rute og ladestasjonernof hotell som godtar hunder. Vi har havnet på noen veldig koselige og flotte hoteller bare pga akkurat de kriteriene. Vi skal ikke ha valgt de stedene ellers. Det ene (dog uten hund den gangen) var Skjolden hotel. Fantastisk mat! Anbefaler to netter der for det er ikke hurtiglading de har.

Abetterroitplanner.com er bra.


#10

Anne C sa for siden:

Vi aner ikke hvor vi vil dra, det er derfor jeg søker tips her :dulte:


#11

Karamell sa for siden:

Skjolden er vakkert og ikke så langt fra Sogndal.


#12

Anne C sa for siden:

Det vil si, jeg vil jo til Vesterålen, men jeg tror ikke jeg får mannen min med på det.


#13

Nooria sa for siden:

Min drømmeferie i år er å kjøre til Vesterålen sammen med et par vennefamilier som vi pleier å feriere med. Selve ferien starter ved kysten sør i Nordland. Der kunne jeg tenkt meg at vi kommer oss ut i båt eller kajakk. Så ser jeg også for meg litt båt og fjell i Hamarøyområdet. I Vesterålen vil jeg at vi går Dronningruta fra Stø til Nyksund, før vi spiser middag i Nyksund. Der kunne jeg også tenkt meg å leie noen som kjører oss i rib ut på øyene. Det er flere andre steder i Vesterålen jeg kunne tenkt meg. For egen del er fjellturer attraktivt, men jeg ville prøvd å få til andre spennende aktiviteter for ungdommene.


#14

Input sa for siden:

Hvilken bil har dere da? Mistenker at vi har litt ulike definisjoner av dyrt, hvis ikke vil jeg ha den bilen dere har. :knegg:


#15

mkj sa for siden:

Med 50 mil rekkevidde kan dere kjøre omtrent hvor dere vil. Men ikke vent med å lade før dere må. Det er ofte kø. Og jo nærmere populære turistfeller jo mer kø.


#16

GeekyGirrrl sa for siden:

I sommer stod vi i kø over alt mellom Bergen og Sunnmøre, det er ofte bare en lader tilgjengelig og fire til fem biler i kø på ladestasjonen... Og når de fleste er nesten helt tomme e-tron så tar det sin tid.

Så moralen er, ser du en ledig ladestasjon og er under 50% så stopper man og lader. :nemlig:


#17

Hyacinth sa for siden:

Bilen vår er overhodet ikke billig. 400K. Men poenget var at den koster 1/2 annen bil med samme rekkevidde. Vi har Kia e-Niro. Helt perfekt for oss. Slik vi bruker den er den sykt billig i drift. Og den er romslig, skjønt noen vil nok si at bagasjerommet ikke er enormt akkurat. Vi får inn 4 kofferter pluss andre småting på ferie. Denne bilen er enormt undervurdert, men den er også veldig vanskelig å få tak i. Vi var griseheldige.

Ser at det ikke lenger er stengt for reservasjon:

www.tv2.no/a/11484212/


#18

annemede sa for siden:

Som tips til tur, dersom dere liker fjell og fjord og sånn, vil jeg anbefale Nordfjord, en tur opp til Skåla.
Se om det er mulig å få guidet tur på en bre en dag.
Overnatte på hotell Alexandria?


#19

Lavender sa for siden:

Jeg har nå bare en e-golf 2018. Kjørte 140 mil t/r Hitra og hjem fra København. Ingen problem. Bare at jo varmere bilen blir, jo lengre tid tar det å lade. Hvis det blir langturer denne sommeren vil jeg legge opp til etapper slik at vi kjører hjemmefra med fult batteri, lader, og så overnatter med lademulighet. Det er mange apper hvor du legger inn biltype, rekkevidde og får ladekart. Forrige sommer var det ladekøer i fellesferien, vi kjørte juni og august, måtte ikke vente. Eller kanskje litt på Berkåk.


#20

Anne C sa for siden:

Jeg håper vi får dratt nesten med en gang skolenferien starter, for å slippe unna litt folk.


#21

Fløyel sa for siden:

Følger tråden. Jeg får en El bil før ferien og lurer på om vi skulle tatt en roadtrip, men som ny elbil eier er jeg usikker på hvordan dette må planlegges.


#22

Anne C sa for siden:

Ja vi er ganske blanke vi også.


#23

Fløyel sa for siden:

Er dere fornøyd med bilen? Jeg får en sånn nå jeg også. Veldig spent!


#24

Anne C sa for siden:

Jeg har ikke prøvd å kjøre den selv om vi har hatt den siden uke 38 i fjor, men mannen er veldig fornøyd med den. Den er veldig behagelig å sitte i.


#25

Fløyel sa for siden:

:knegg: Kjører ikke mye bil? Det satt langt inne å bestille en El-bil, jeg har prøvekjørt og den var god å kjøre, jeg er mer spent på om jeg kommer til å huske og lade. Og om jeg får panikk når jeg blir stående i kø. Hvor mye strøm må man ha til enhver tid. Blir sikkert en vane, men for meg er det en stor overgang. Fin bil da!


#26

annemede sa for siden:

Det fine med elbil er at den bruker minimalt med strøm ved køkjøring.


#27

Fløyel sa for siden:

Selvom man har på radio og varmeapparat?
:knegg: Jeg har 100 skrekkscenarioer i hodet.


#28

Anne C sa for siden:

Jeg kjører min egen bil :ja:


#29

annemede sa for siden:

Det er så lite sammenlignet med hva du bruker til fremdrift. Unntaket er ved kuldegrader da, men om sommeren er det egentlig ikkr en isdue.


#30

Hyacinth sa for siden:

Radio og setevarme og sånt går ikke på bilbatteriet.


#31

Hyacinth sa for siden:

Hvis du har en viss rekkevidde, trenger du egentlig ikke å planlegge noe særlig. Med mindre du har en som kjører 140 km, da. (Det hadde vi tidligere, men bare som bil nr 2. Nå har vi kun den ene bilen.)


#32

Lavender sa for siden:

Det er varsler nok, om du ikke tar et hint går bilen i eco, det blir kaldt i kupeen og motoren akselererer ikke, bare såvidt det ruller. Da skal du lade. Til å begynne med så jeg på panelet hele tiden, det gikk fort over.


#33

annemede sa for siden:

Den første el-"bilen" hadde en rekkevidde på 80 km på en god dag.
Om du vridde om nøkkelen og holdt den slik, gikk den i 10 km/t i et kort stykke.


#34

Blånn sa for siden:

Vi skal også kjøre elbil i sommer. :lykkelig: Mye å lære og spent. Men det går sikkert fint. Tenker vi skal til vestlandet et sted. Kanskje kjøre via innlandet i Telemark? Jæren, Stavanger og videre nordover? Kanskje?


#35

Pelen sa for siden:

Vi dro siste uken i juni. Hotel Grotli på vei til Stryn sommerski, hotel Alexandra to netter, Galdhøpiggen (lot bilen stå og tok buss opp), 2 netter på Skjolden og så hjem. Denne gangen var det dog uten hund.


#36

Karamell sa for siden:

Vi ladet først på Dombås. Jeg husker ikke om vi ladet mellom Berkåk og Geiranger, faktisk. Vi kjørte opp trollstigen. Vi burde som sagt ladet før Geiranger et sted pga at kapasiteten i geiranger var sprengt. Videre ladet vi ett sted minst før Bergen. I hvert fall i Knarvik, men tror et sted før også, Jølster, tror jeg. Og så i Os, der hytten ligger. På returen ladet vi før Hardangervidda, i Eidsfjord. Og så på hytten på Geilo. Og videre i Valdres og så på Dombås igjen. Jeg tror den i Jølster og den på Dombås ikke var nødvendige, men heller det enn angst.


#37

Anne C sa for siden:

Det er mannen som har ladeangst hos oss, jeg kjører ikke bilen så jeg tenker ikke på det. Men jeg ser for meg at jeg gjerne vil ha minst halvfull "tank" til enhver tid.


#38

Hyacinth sa for siden:

Mannen min har også litt rekkeviddeangst, synes jeg. Men vi kjørte fra Stavanger til Oslo i sommer uten å lade. Det er 45 mil. Vi hadde 7 mil igjen da vi kom fram. Jeg kjenner ikke på angst. Står det at det er 7 mil igjen, så er det ikke plutselig 0, liksom.


#39

Tjorven sa for siden:

Jeg har rekkeviddeangst, men er enig i at 7 mil er innafor. 7km derimot er ikke greit, synes jeg. Mannen min deler ikke den angsten. Men med den lille bilen vår som er fullpakka og i 100 km/t på motorvei, så går kilometerne innmari fort nedover.

Vi elsker bilen vår når vi farter rundt i Oslo, men den er ikke veldig godt egnet hvis det er snakk om mer enn 2 timers kjøring.

Egentlig lovet vi oss selv at ved å kjøpe en såpass billig bil, så kunne vi heller leie bil når vi skulle på langtur, men vi gjør visst ikke det i praksis. Heldigvis er moren min ganske grei, og i morgen skal vi kjøre langt, så da bytter vi bare bil med henne for noen dager. Hun har hybrid.


#40

Høst sa for siden:

Vet ikke om jeg er diskvalifisert fra å svare siden vi har Tesla da ( :knegg: ), men selv om den var dyr er den ikke den største modellen og vi har nok under 50 mils rekkevidde fulladet selv på sommeren. Det første året tenkte jeg mye på strøm og lading, men så ble jeg vant til det.

Å kjøre elbil er for meg en helt annen måte å kjøre bil på. Ladekapasiteten i Norge opplever jeg som god - sikkert en fordel å også ha tilgang til Teslas ladere (uten kostnad, vi kjøpte for nesten fire år siden), men vi har skaffet oss alt av adaptere og kan lade nesten hvor som helst. Ladehastighet varierer da, men i motsetning til når vi fylte vanlig drivstoff, så setter vi nå bilen på lader og så rusler vi tur i området hvor vi lader. Eller benytter tiden til dopause og kaffe. På den måten får vi sett områder vi ellers bare ville kjørt forbi.

Vi bor i Nord-Norge, og er godt vant med kulde/mye friksjon i veibanen (vann/snø), (mot)vind osv - man lærer seg å se det an. Bilen vår forteller hele tiden hvor mye som er igjen på batteriet og hvor mye vi bruker - og legger vi inn destinasjon informerer den om hvor vi trenger å lade osv (på teslas nettverk).

Ladeapper er en god ide - jeg liker Nextcharge og Ladenå.


#41

Anne C sa for siden:

Vi har jo ikke akkurat billigbil vi heller, men jeg ser jo at det myldrer av Tesla-ladere i forhold til andre.


#42

Pelen sa for siden:

Vi har også Tesla og det er jo en stor fordel når man farter rundt med tanke på lading. Vi har hatt totalt 6 elbiler, men flere har ikke kunnet kjøre så langt som Think, Leaf og I3. Vår første elbil kjøpte vi i 2005. Vi har bare kjørt turer med elbil siden 2012.


#43

Malama sa for siden:

Jeg har en mann med rekkeviddeangst. Med dieselbil!

Så det sitter litt lang tinne å få ham til å kjøpe elbil som hovedbil tror jeg, men det er ekstrabilen som er først moden for bytte, og DEN trenger jo bare å holde til og fra jobb for ham, sånn ca 20 km hver vei, så det trengs ikke allverden

Jeg har lyst på elbil. Det er bare at den bør romme minst like mye som s-maxen, altså tre unger og mye baggasje. Og ha god rekkevidde og ikke koste et hus.
Det er greit at vi ikke skal bytte den bilen helt enda :) Det kommer, det kommer :)


#44

Hyacinth sa for siden:

For oss er elbilen totalt sett billigere å eie enn bensin, selv om den var noe dyrere i innkjøp. Vi sparer masse utgifter på den. Men det er den dyreste bilen vi har kjøpt, selv om den i manges øyne er rimelig. Og vi fikk mye bil for pengene. Dette er også vår eneste bil. Vi solgte begge de gamle og kjøpte denne da mannen byttet til jobb i gangavstand.


#45

Lykken sa for siden:

Det er ingen tvil om at man må planlegge langtur med elbil, selv om den har god rekkevidde. En kamerat kjørte fra Oslo til Lofoten i sommer, strake veien på E6 oppover med Tesla S alene i bilen og ladet 3 ganger inkl fergetur fra Bodø til Lofoten. Han får jo opp ladeforslag på Teslaappen så lett å se hvor man skal stoppe, overnatte og lade.
Vi har en Tesla 3 som bil nr 2 og den har f.eks gått fra Follo til Valdres og ladet på vei tilbake. Men ifjor sommer dro vi kystveien opp til Lofoten via Møre og Atlanterhavsveien med Volvo xc70 som er hovedbilen vår og både plassmessig med hund og planleggingsmessig var jo det veldig mye lettere enn å ta elbilen. Vi hadde en Nissan Leaf tidligere, eldre modell, og det var helt uaktuelt å dra på langtur med den. Mannen elsker elbil og har veldig mye mindre rekkeviddeangst og liker planlegging mye bedre enn meg, så jeg er litt negativ.


#46

Anne C sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om en elbil som norgesferiebilen, men i fjor ville ikke mannen dra langt med dieselbilen vi hadde da heller. Jeg tror egentlig at han ikke vil kjøre så langt. Så da tenker jeg at hvis jeg har noen gode forslag til turer så kan jeg selge det inn. Hva nå enn det blir.


#47

Bloppy sa for siden:

Elbil funker finfint til langtur. Anbefaler å laste ned en app med ladekart. Så er det enklere å planlegge ruter.

Hva er det som gjør at han ikke liker å kjøre langt da? Kanskje greit å komme til bunns i det først? Er det rekkeviddeangst? Liker han rett og slett ikke å sitte i bil så lenge av gangen?

Vestlandet er jo enkelt og greit å komme seg til da. Det kan lett gjøres på en dag. Men legger dere inn en overnatting eller to, så får dere jo litt tid på stedene dere passerer, og han slipper å sitte lenge i bil eller engste seg for rekkevidden.

Anbefaler en tur oppom Dalsnibba og Geiranger. Ta ferja fra Geiranger og ut til Hellesylt og kjør videre til Ålesund. Akvariet var veldig fint, og en tur på Aksla er også veldig fint.
Vi kjørte hele kysten ned og rundt til Oslo igjen. Men det blir kanskje litt iv overkant for en som i utgangspunktet ikke er så glad i å kjøre bil? Det var ganske kult å kjøre strekningen Suleskare-Brokke også. Vi kjørte der i slutten av mai, og veien hadde akkurat åpnet. Var vilt høye brøytekanter!

Vi kjørte til Italia med elbil i 2019 vi. Det var helt fantastisk! Det var med Tesla da, så sikkert litt enklere med tanke på lading. Men det finnes egne grupper på FB for de som kjører på ferie med elbil. Der er det masse tips til hoteller med lading og severdigheter i omegn av ladestasjoner og sånt. Anbefales.


#48

Anne C sa for siden:

Han har ikke noen problemer med å kjøre opp og ned til Trønderlag for å fiske laks, så det er nok noe annet som er "problemet". Han skal på død og liv kjøre hele tiden selv, det er ikke ofte jeg får overtalt han til at jeg kan kjøre litt også. Han hater å sitte på.

Før vi fikk barn kjørte vi masse rundt, kanskje han ikke liker å ha så mange i bilen? Jeg vet ikke. Men jeg vet at jeg skal på tur i sommer, og det skal være mer spennende enn fire dager på Savalen. (Det var hyggelig og fint, men ikke sommerferie. For meg.)


#49

Anne C sa for siden:

Jeg tenker at kjøreturen skal være en del av ferien. At vi stopper og blir på et sted 1-3 netter, og så videre. Jeg vil se mest mulig.


#50

liefje sa for siden:

Har ingen erfaring med å kjøre på ferier med elbil, men ift. det å kjøre langt, synes jeg det er et poeng å tenke på selve kjøreturen som en del av ferien. Vi pleier å si max 3 timer kjøring per dag og legger opp ruten etter det. Finner fine små steder med overnatting og noe å se/gjøre. Da blir hver dag en ferie. Dette har vi gjort med stor suksess både på ferier med bil i Norge og i Europa.

Når det gjelder ferie med hund, er og blir jeg skuffet over hvor hundeuvennlig det er i Norge sml. med andre land. Enkelte steder får man ikke engang ha med hunden på uteservering på restaurant, mens man i andre land kan ha dem med over alt mens man spiser. Har også opplevd at såkalte "hundevennlige" hoteller sier at man omtrent ikke får være i resepsjonen med hunden. Gå ut med den mens dere sjekker inn, liksom. Da kunne de heller droppet å kalle seg hundevennlige i mine øyne. Sist men ikke minst har noen hoteller ekstreme ekstra rengjøringsgebyrer for hund. 100-150 er en del men "greit", men da vi opplevde å få beskjed om at det ville tilkomme 750 kroner for hund, rygget vi ut. De hadde ikke engang sagt eller skrevet noe som helst om dette før jeg spurte og purret. Så vær obs. Det finnes også enkelte turområder (!) hvor hund ikke er tillatt. Så gjør mye research før dere bestemmer dere for å ta med hunden på tur slik at dere finner de stedene som virkelig er hundevennlige. Riktignok kan de fleste hunder være alene noen timer, men et hotellrom gir ikke samme trygghet og ro som den får hjemme.


#51

Anne C sa for siden:

Det kan godt hende at vi bruker campingplasser og enkle hytter for å få med hunden. Vanligvis pleier den ene broren min å ha han, men nå har de plutselig tre hunder så det er litt mer mas.


#52

Lykken sa for siden:

På våre langturer i Norge har vi kun sovet over på campingplasser, nettopp pga hundevennlighet. Da kan vi sitte ute på kveldene og hunden er sammen oss hele tiden. Føler det er vanskeligere på hotell. Vi sov på et hundevennlig hotell i Trøndelag en gang, men de tror jeg var i en egen klasse. Å ja, spisesteder er også ikke veldig lett i Norge alle steder, men har opplevd en del uteserveringer og veikroer der det er greit å ha hund.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.