Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Om du skulle kjøpt middagstallerkener i dag...

#1

Cuyahoga sa for siden:

... hva hadde du kjøpt? :blafre:


#2

frukt sa for siden:

Lyngby Rhombe. Har nylig begynt å samle.


#3

venla sa for siden:

Holder på å samle opp nye nå og har fra serien Legio Nova til Eva Solo. Liker at de er hvite uten dall og relativt tidløse.


#4

Timar sa for siden:

Hadde kjøpt runde, hvite og tidløse tallerkener.


#5

Nenne sa for siden:

Rosendahl grand cru.


#6

Fløyel sa for siden:

Jupp!


#7

Robyn sa for siden:

Kähler Hammershøi Poppy ville jeg kjøpt. Har de hvite.


#8

Pasta sa for siden:

Enkle, ensfargede og så billig som mulig fra Ikea eller lignende.
Jeg har noen offwhite nå, og tror jeg liker de bedre enn helt hvite.


#9

Pasta sa for siden:

De hadde jeg før og syns det ble så fort riper i de. De kostet for mye til at det var greit.


#10

Nenne sa for siden:

Så dumt! Da noterer jeg det.


#11

Nada sa for siden:

Vi stilte oss samme spørsmål for bare et par måneder siden og endte opp med Upplaga fra IKEA. Foreløpig fornøyd.


#12

Blondie sa for siden:

Jeg elsker mitt retro-servise og ville fortsatt med det. Jeg har intet behov for å ha nøytrale tallerkner, livet er for kort. Spesielt Figgjo har mange klassikere, synes jeg.


#13

Lavender sa for siden:

Feltspatporselen, ønsker meg og har litt Pillivuit. Men mye er byttet til IKEA da det viste seg at de hadde hvitt feltspat. Billig, fungerer fint og er like hvitt, helt ripefritt og uten skår etter noen år.


#14

Malama sa for siden:

Jeg stiller meg spørsmplet nå, vi trenger nye. Rett og slett er antalle blitt redusert så stadig vekk hr vi ikkenok til hele familien som er rene, vi har vel knust noen oppgjennom, oghar nå 8 igjen. Det er 5 av oss, og har ikke oppvaskmaskinen gått siden kvelden før så er vi i beit. (og ender med at e par av oss får et fra juleserviset da. For det står på plassen til "finserviset" enda. Må ta en ombytting der. julen er over.)

JA, vi har finserviset, men jeg liker å ha et til pent som ikke brukes hver dag, for med en flokk unger på 5-13 hr vi øyensynelig knust noen oppgjennom.

De som er igjen har et par av dem sprukket i glasuren, trolig egentlig alle, men bare et par har veldig synlig misfarging. Men dette er de jeg fikk når jeg ble 19, og skulle lytte hjemmefra, så vi fortjene egentlig å finne oss et nytt, ja.


#15

Primrose sa for siden:

Enig med dette. Kjøpte et retro-service på finn i fjor, har mye bruk igjen.


#16

Selma sa for siden:

Jeg har nettopp kjøpt hvite Iittala Tema middagstallerkener til å ha på hytta.

Hjemme har jeg Rosendahl Grand Cru. Har hatt de i årevis og de begynner å bli litt slitt, men jeg vurderer å erstatte de med nye av samme sort. Jeg synes at de er tidløse og fine


#17

Einhyrningur sa for siden:

Da hadde jeg stikke innom bruktbutikken og funnet noen kule. Hilsen gnien og kjedelig. :knegg:


#18

Elise sa for siden:

Jeg har tenkt å bytte ut deler av vårt mønstrete servise nå, og ønsker meg Sense fra Porsgrunn porselen til bursdagen. :jupp:


#19

Cuyahoga sa for siden:

Så glade dere er i hvitt. :humre:

Jeg har hvite Iittala Tema hjemme, som jeg jeg kjøpte etter år med assosiert utvalg av arvet og brukt. Liker de veldig godt.

Nå trenger jeg tallerkener til hytta og vingler mellom et blåblomstret sett som jeg har arvet etter bestemoren min eller noe nytt (kan forsåvidt være «nytt» fra Finn, bare det er nytt for meg. :knegg:). Eller begge deler.


#20

Cuyahoga sa for siden:

Liker Le Creuset, men når jeg ser bilder av det på Finn så ser det ofte så ripete ut.


#21

Malama sa for siden:

Nehh, jeg vil ikke ha hvite altså. De vi skal bytte ut er hvite i bunnfargen med en... vel, oe sent 90-talls blomsterkrans på.

Jeg er ikek voksen nok til helt hvite, men disse fra 1998 er mulsgens ikke helt retro nok til å være kule enda. Og altså utslitt.

Egentlig kunne jeg tenkt meg en i hver av regnbuens farge omtrent, men DET gir krise i heimen. For brått vil begge jentene ha det lilla. Og minste blir hylende sint om hun ikke får det, og mellomst blir bare mutt og lei seg for at minstemor alltid får det som hun vil.

Nøytalt og lyst har jeg i penservise, hverdagsserviset kan være litt liv over.


#22

liefje sa for siden:

Jeg kjøpte helt hvite, klassiske, men endte opp med bare å bruke det til pent. Det er litt kjedelig. Har kjøpt grove i keramikk fra House Doctor. Elsker dem!


#23

IOA sa for siden:

Jeg kjøpte Rørstrand servise for tre år siden, både små, store og dype tallerkner, samt noen kopper, og har supplert litt underveis til jul og bursdag med skåler, eggeglass og flere kopper. Jeg har fargen som heter is/grå. Jeg har kjøpt mesteparten på outlet i Sverige, så de var ikke så dyre. Har vært veldig fornøyd med kvaliteten så langt, og syns de er fine nok til å bruke både til hverdags og fest. Jeg orker ikke å ha to typer servise.


#24

Tussa sa for siden:

Til kvardags med ungdommar i hus er eg glad vi har Ikea sitt kvite 365. Då slepp eg tenke på at noko skal bli knust :knegg: Når alle er flytta ut skal eg kjøpe nytt av det meste!


#25

Hyacinth sa for siden:

Å, du ønsker deg det, du har det ikke allerede? I tilfelle vil jeg avbefale alt fra Grand Cru, alt vi noensinne har hatt fikk skår veldig fort.

Vi har Teema fra Iittala, og jeg er veldig skuffet. Stygge riper i alle tallerknene.



#27

Madicken sa for siden:

Å, for en fin serie! :elsker:


#28

Chablis sa for siden:

Min bror har de og han er veldig fornøyd.


#29

Selma sa for siden:

Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg Mys Marimekko-servise på hytta :nikker: Jeg har krus og frokosttallerkener i Marimekko på fjellhytta (i kombinasjon med hvitt Teema). Nå samler jeg på servise til kysthytta, Jada - har plutselig hytte både her og der :dåne: Der har jeg planer om å kombinere hvitt Teema med orange Origo-kopper og frokostskåler



#31

Elise sa for siden:

Vi fikk servise til bryllupet for 15 år siden, og jeg er altså bare så MØKK LEI det mønsteret som ALLTID skal glo opp på meg. Hvert eneste måltid. Ikke en eneste middagstallerken har gått LITT i stykker, alt er helt og komplett og mønstrete. :gaah: Aldri om jeg kjøper mønstrete servise igjen, som skal være til daglig bruk.


#32

frukt sa for siden:

Jeg bor ikke langt fra Figgjo og er godt kjent med serviser derfra. Har bare gode erfaringer, og synes kvaliteten er veldig god. :jupp:
Grunnen til at jeg valgte Lyngby i stedet er fordi det er ganske tidløst, og jeg liker det opphevede (?) mønsteret. I tillegg har de noen deler som er i ulike fine farger som jeg falt pladask for.

Jeg har også hatt mønstrete service og ble temmelig lei etterhvert. :knegg: Men hvitt er jo enkelt å kombinere med farger og mønster hvis man vil ha det mer festlig.

Jeg hadde forøvrig mest lyst på svart servise, men ombestemte meg etter å ha testet ut Mangnor noir. Det blir veldig fort slitt altså. :skuffet:



#34

Lhi-My sa for siden:

Bruktbutikkene har mye fint... det er veldig mye man kan bruke penger på som er morsommere enn tallerkner, så her kjøpes den slags på den lokale bruktsjappa. Til hverdags brukes det en blanding av noen veldig fargeglade og totalt uslitelige tallerkner fra det glade 70-tall arvet etter min mor og diverse fra bruktbutikken. Det blir ofte dekket med ulike tallerkner, det synes jeg bare er fint. Jeg er i hele tatt ganske avslappet til sånt og synes det er stas å kjøpe brukt, både av miljøhensyn og økonomihensyn.

Til finbruk har jeg så vidt klart å skrape sammen 6 stk Rokokko fra Egersund, alle gamle/antikke. Jeg hadde fire etter bestemor og har funnet to til i bruktbutikker. Jeg har også noen Blå fasan etter min mor, men håper å få tak i flere. Ellers fikk vi komplett middagsservise Cellini fra Villeroy og Boch når vi giftet oss, men jeg er ikke spesielt glad i det, det er kjedelig og hvitt. Bruker heller diverse annet.


#35

-ea- sa for siden:

Enig om det med bruktkjøp, ja. Har muligens bruk for noen glass snart, og tenker å sjekke bruktbutikkene for å kjøpe det.
Har middagstallerkener fra Malamas tid (:humre:), 90-tallet, som står øverst i skapet og venter på å bli retro. Imens bruker jeg mine hvite nokså nye restauranttallerkener, som jeg angrer på for det er så kjedelig med hvite.


#36

Malama sa for siden:

Mine fra 90 tallet har vært i kontinuerlig bruk og er utslitt.

Men jeg vil ikke ha kjedelig hvite nye nei


#37

Cabrel sa for siden:

Vi har Suomi fra Rosenthal, og har brukt serviset daglig siden 2002. Det er hvitt, klassisk og pent - og holder seg veldig godt.

Lyngby Rhombe er også veldig flott, hadde jeg skulle kjøpt meg noe nytt nå, så hadde det stått høyt på listen.


#38

Malama sa for siden:

Om mumi-serviset hadde hatt middagstallerken hadde jeg sterkt vurdert det, men det blir for smått.


#39

My sa for siden:

Til finbruk har jeg noen flotte håndlagde og derfor ikke helt like tallerkner, laget av en lokal keramiker, som var min (og sikkert din) formingslærer på u-skolen. Er veldig glad i dem og kommer nok aldri til å bytte dem ut frivillig, og vil få problemer med å erstatte dem om de går i stykker. Men har til sammen 10 stk, og har hatt dem i mange år nå, de er veldig robuste og brukes bare til fint, så forhåpentligvis varer de lenge.

#40

Lhi-My sa for siden:

Ja, det var han, iallfall i tegning og i smia. Jeg har sett tallerknene hans, de er kjempefine, men sikkert ikke så lette å få tak i, nei.



#42

dutte sa for siden:

Firkløveren sitt «salt» eller «pepper».


#43

GinaK sa for siden:

Vi har hatt hummer og kanari oppigjennom og når vi ikke brukte noe særlig penger på tur i fjor så kjøpte vi nytt kjøkkenservise.
Liker Firkløveren så vi kjøpte dette www.firkloveren.no/serviser/aspvik Har middag, frokost og suppeboller til 12p.
Er skikkelig fornøyd. :)


#44

Lyppa sa for siden:

Finserviset vårt fra Pip home liker jeg godt, men det har gått over til å bli brukt til hverdags og jeg ser at gullkantene blir slitte av oppvaskmaskinen. Jeg liker Ministrå fra Porsgrunn, mulig jeg kjøper middagstallerkner og suppetallerkner derfra etterhvert.
For meg er hvite tallerkner kjedelig, jeg vil ha farger og fine mønster.
Liker godt mange retromønster, men det er sjelden man finner dem uten synlig slitasje.



#46

Katinka sa for siden:

Gikk lei av mitt hvite servise, kjøpte pent brukt porselensservise fra Figgjo (gul Sissel) og veksler nå mellom det og siste innkjøpt fra Indiska, samme som Pøblis har, men i turkis. Det lyser opp på middagsbordet!


#47

Stompa sa for siden:

Enig. :nemlig:

Jeg har Iittala Origo oransje som hverdagsservise, og ville kjøpt det samme igjen i dag. Ønsker meg Spire fra Porsgrunn som finservise. :elsker:


#48

frukt sa for siden:

Jeg prøvde meg på den varianten for jeg liker tanken. Men prrfeksjonisten i meg fikk visst litt noia av det så da ble det nytt der alt er likt. :fnise:


#49

Tjorven sa for siden:

Til hytta kjøpte vi startpakke på Ikea, og det fungerer helt fint.

Hjemme har vi levd med litt diverse i mange, mange år før vi i sommer endelig snublet over noen tallerkener vi likte, og kjøpte 8 av. Nå angrer vi veldig på at vi ikke kjøpte litt flere, for nå kan vi ikke få besøk uten å måtte vaske opp etter første runde med servering.


#50

Musemus sa for siden:

Broste nordic sea.


#51

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg er veldig glad i farger og det som er retro, men akkurat servise har vi i hvitt; Sophie Conran for portmeiron. Vi fikk det til bryllupet vårt for snart 12 år siden. Synes det er lett å kombinere med div retrokopper og -fat vi har, og dessuten så kan vi supplere med deler fra serviset i andre farger.

Alle fat har holdt seg fine, men skåler og suppetallerkener har en del riper. Jeg tror det kan ha like mye med legeringen i bestikket som serviset; det er mulig å skure av ripene med nitidig jobbing med keramikkrens (men det gidder jeg ikke).


#52

løve70 sa for siden:

Jeg har også masse Grand Cru og er stort sett fornøyd. Ikke fått noe skår eller noe i en eneste tallerken. Glass skålene/vann glassene er mer utsatt.


#53

løve70 sa for siden:

Samme her. Har hatt det i sikkert 15 år og det holder seg veldig bra.


#54

Hyacinth sa for siden:

Ruslebiffen: Slike grå bestikkstriper får jeg lett bort med skurekrem. Men ripene våre er riper i glasuren. Fargeløse, men rett og slett oppskrapet glasur.


#55

Luftslottet sa for siden:

Jeg pleier å gå på bruktbutikken og kjøpe et helt servise jeg liker der. Har gjort det 3-4 ganger, og fått veldig fine ting billig.

Siden jeg er klønete og har arvet ned mine klønegener til neste generasjon, har jeg trengt å gjøre det flere ganger, og da er det også greit at ikke hver tallerken kostet 300 kroner.


#56

Magica sa for siden:

Vi har et hvitt servise fra europris nå. Til fint har vi lucie Kaas.


#57

Cuyahoga sa for siden:

Noen har visst akkurat bestilt sånne Pøblis-Indiska-tallerkener. :humre: :sparke:


#58

My sa for siden:

De er kjempefine! :jupp: Farge?


#59

Cuyahoga sa for siden:

Blå, grønn, grå og turkis. Bill.merk: eklektisk. :knegg:

Synd det var tomt for gult.


#60

Pøblis sa for siden:

jeg har sand, grønn, dark teal og turkis. Det er gøy å dekke bordet!


#61

millact sa for siden:

Figgjo har mye fint, men jeg synes det er dyrt på finn også.


#62

sindrome sa for siden:

Dvs Pillivuyt :nemlig:


#63

Nextlife sa for siden:

Jeg ville nok kjøpt enda et hvitt. :sparke:
Jeg er så veldig sær på spisetøyet, det må være ensfarget, helst hvitt og rolige omgivelser for maten. Det bør helst være store tallerkner som gir masse luft når man anretter.
Jeg mister litt motet til å spise når tallerkner er små, fargerike og mønstrede.
Jeg tar det heller helt ut i øvrig borddekking med lysfat med fargetema fullt av rariteter, kuvertfat og dessertfat som er utagerende i både farger, mønster og form. :hyper:


#64

Lyppa sa for siden:

Jeg burde mistet litt av motet til å spise av mine mønstrede tallerkner:nemlig:


#65

Nextlife sa for siden:

Nesjda, hver sin smak.
Jeg liker å ha mye space og luft og ryddighet på tallerkenen min, men vet at alle ikke er slike særinger som meg.


#66

Lyppa sa for siden:

Skjønte det, var heller posjonene jeg tenkte på:p
Noen ganger bruker jeg faktisk et mindre fat, da spiser jeg mindre:nikker:


#67

Strå sa for siden:

Morsom tilfeldighet, vi leverte akkurat 12 sånne til gjenbruksbutikken etter å ha hatt dem i 20 år, de er rett og slett større og tyngre enn jeg liker. Jeg aner ikke hva jeg ville kjøpt nå og tester noen gamle tallerkner etter Mutter'n.


#68

Fintdethei! sa for siden:

Jeg kjøpte de søteste frokosttallerkene på Fretex en gang. 5kr stk, og de hadde 8. 40kr totalt, blir fortsatt lykkelig av å tenke på den prisen.


#69

Blondie sa for siden:

Ja, jeg brukte tre år på å få skrapt sammen et helt servise. Det er billigere å kjøpe få deler av gangen, fordi hele sett ofte går til budrunde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.