Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stengt Google-konto?!?

#1

Floksa sa for siden:

Har en gråtende tiåring her.
Han hat en Google konto som er knyttet til det meste. Den er uten fødselsdato.
Nå sier Google at den stenges om seks dager dersom han ikke verifiserer når han er født. Jeg kan ikke verifisere i hans navn med mitt bankkort.
Jeg kan verifisere med foreldrestøtte, men da mister han YouTube kanalen sin og en del annet.
Det ser legitimt ut. Men hva i alle dager er dette for noe tull?


#2

jolie sa for siden:

Det er vel ikke tull - det er de retningslinjene google har valgt for sine produkter. At man må være 13 år for å ha egen, selvstendig konto. Man kan ha en konto som er knyttet opp mot foreldrenes, men den kommer selvfølgelig med en del kjipe forbehold.

Skjønner at det er kjipt å være ti år og miste youtubekontoen sin. Det er ikke mulig å flytte den over på en av dere foreldre?


#3

Floksa sa for siden:

Mulig jeg kan overføre det på mannen og bruke hans fødselsdato.
Jeg skjønner jo greia. Men samtidig er jeg lite lysten på å bekrefte fødselsdato for noen på nett. Kun det jeg faktisk må.
Tror ikke jeg har verifisert min egen.


#4

Anita72 sa for siden:

Kan du ikke legge inn din egen fødselsdato? Jeg har registrert googlekonto på ungene med min fødselsdato, måtte ikke bekrefte noe ut over dette.


#5

Floksa sa for siden:

Jo. Men da må jeg endre navnet hans?
Og kan jeg ha flere kontoer?


#6

Fersken sa for siden:

Jeg har 3 googlekontoer, så man kan fint ha flere. :jupp:


#7

Floksa sa for siden:

Da er kanskje det det enkleste. Men jeg kjenner liten lyst til å verifiserer meg. Men klart, 10 åringtårer er magiske, selv mot datalagringsvegring :knegg:


#8

Anita72 sa for siden:

Jeg har også 3 googlekontoer med 3 ulike navn, lik fødselsdato. Kan ikke huske at jeg måtte verifisere noe som helst.:undrer:


#9

GinaK sa for siden:

Jeg opprettet en Googlekonto for jobben i 2017 og måtte også bekrefte med Bankkort for kort tid siden. Var først skeptisk men gjorde det så ikke den mailen ble slettet.


#10

Malama sa for siden:

Måtte en sånn runde med ungene også, husker ikke hvordan vi løste det for de to eldste fikk konto før disse barne - kontoene kom så de har konto med falsk fødselsdato....


#11

liefje sa for siden:

Min har konto med falsk fødselsår. Det var noe han gjorde selv for lenge siden. Han kan mer om data enn meg, og spurte aldri om lov. Tror aldri han ble bedt om å bekrefte det på noen måte, men jeg aner ikke. Nå er han nesten myndig.


#12

venla sa for siden:

Vi har lagt til foreldrekontroll (family link) med våre Google-konti. Nå har ikke mine YouTube-kanal, men det høres rart ut om barnet mister denne om du legger deg til med foreldrekonto.

Mine har beholdt alle apper og tilganger som de hadde, men de må be om tillatelse om de skal laste ned noe eller prøver å se noe med aldersgrense. Synes det fungerer godt.

Her er tips til oppsett om det er aktuelt:
www.barnevakten.no/android-innstillinger-for-barn/


#13

Einhyrningur sa for siden:

Sånt løser vi med falsk fødselsdato.


#14

Floksa sa for siden:

Ja det har vi også. Men jeg har ikke noe bankkort med falsk dato :nybegynner:
Innser at en helt fake person hadde vært greit. Med bankkort, bankid og hele pakka :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.