Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rengjøre oppvaskmaskin

#1

mehmet sa for siden:

Oppvaskmaskinen vasker ikke helt rent mer, på glassene er det en "film" som gjør at de ser skitne ut. Jeg mener jeg har lest et sted om hvordan man får oppvaskmaskinen skinnende ren, men husker det selvsagt ikke. Er det noen som har et husmortips å komme med?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Du kan kjøpe en flaske oppvaskmaskinrens som du kjører den med (uten bestikk) en eller to runder, så er problemet fikset. Ms. Lee her inne prøvde det med sin umulige oppvaskmaskin og den ble som ny. De selger den i de fleste butikker.


#3

mehmet sa for siden:

Hmpfr, så jeg må altså kjøpe et spesialprodukt? Her trodde jeg noen skulle fortelle meg at det bare var å pøse på med sitron, eddik eller bakepulver. :knegg:

Men takk for tips, Iset! :blomst:


#4

Fibi sa for siden:

Husker ikke hvor mye den kostet, men den er ialfall av merket Finish, og kjøpes (i mitt tilfelle) på Rema. Kjør maskinen en runde med den (tom maskin), så blir den ren og pen igjen. Jeg hadde MYE problemer med maskinen tidligere. Der lå "sand" igjen i glassene, slik at jeg i en lang periode vasket glasser for hånd.

Nå renser jeg maskinen når det trengs (ca en gang hver 6. uke eller så), og bruker glansemiddel, og har ingen problemer med skitne glass lenger. :D


#5

Manitoba sa for siden:

Takk for at du la ut denne tråden. Vi har hatt en del problemer med oppvaskmaskinen i det siste, og nå ser jeg frem til en ny og fresh maskin. Man lærer mange husmortriks her. Noen burde egentlig arrangere et brevkurs i husmortriks for oss som ikke kan det.


#6

Honda sa for siden:

I vår bruksanvisning står det at jeg skal kjøre en tom maskin på 70 grader om det blir belegg.

og det sto en annen plass at om man eks bruker økonomi program som ofte er på 50 grader så bør man vaske en maskin med kopper på høyest tempratur en gang i blandt


#7

lille my sa for siden:

Skulle akkurat til å lage et innlegg om dette jeg.
Vår oppvaskemaskin vasker heller ikke rent:confused:.
Jeg har brukt Finish rens og renset alle filtre og sett gjennom alt, men i dag er det ut å kjøpe ny.
For jeg nekter å ha en maskin som ikke gjør jobben sin,og det ender med oppvask likegodt.


#8

Palmen sa for siden:

:vinker:

Jeg har husmorråd! Stro inn to poser med sitronsyre og vask en tom maskin! Da blir den som oftest fin og ren igjen!


#9

Palmen sa for siden:

Sitronsyre har de forresten i bakehylla evt i krydderhylla på Rimi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.