Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Favorittrødvin på boks

#1

løve70 sa for siden:

Jeg synes det er greit å ha en rødvinsdunk tilgjengelig :knegg:, men sliter med å finne gode, røde alternativ, så derfor vil jeg gjerne ha tips; Hva er din favoritt rødvin på boks og hvorfor :vilha:








#8

løve70 sa for siden:

Barbera plaier jo å være safe, men av en eller annen grunn synes jeg de har blitt litt 'sure' i det siste. Mulig at smaksløkene mine har endret seg....





#12

Obelix sa for siden:

Ehhh, den smaker rødvin :knegg:



#14

løve70 sa for siden:

:knegg:








#21

Che sa for siden:

Jeg fikk sansen for rosévinen nå i sommer (da i glass) og det var derfor jeg gav den en sjanse. Den har vel hatt en hype en stund - og jeg liker den

Sånn ellers liker jeg også "pinnevin" (selv om jeg ikke har kjøpt den på veldig lenge)

Sånn ellers så er "baron de Ley" god - den finnes bare i flaske da. (dog i 1500 cl)


#22

Lavender sa for siden:

Og Umani Ronchi Tajano Rosso Piceno 2018.

Begge er gode matviner, ikke for søt og ikke for skarp. Passer også uten mat.


#23

liefje sa for siden:

Vi kjøper aldri vin på boks. Har aldri smakt noen jeg synes er like gode som det man får på flaske. Før jul prøvde vi igjen, kjøpte den dyreste i håpet om at pris var lik kvalitet. Tok feil. Den gikk i maten og i gløgg, så jeg følger med her i håp om at noen flaskevindrikkere har funnet favoritter. Kjøper vanligvis rødvin til ca 250 kroner per flaske, så det er ikke sånn over the top-priset kvalitet jeg er på jakt etter.


#24

Lavender sa for siden:

Jeg er voksen og har drukket endel både hjemme, på restauranter i Skandinavia og mye i Italia. Pappvin er pappvin, har ikke funnet noe som kan måle seg med god flaskevin. Uten å være vinkjenner. Har luftet og dekantert. Bortsett fra at riktig god vin smaker best med riktig god mat. Hvitvin synes jeg er enklere å like på boks, ihvertfall Leitz sin. Pinnevin på boks var skuffende.


#25

Magica sa for siden:

Her er vi og. #vinkjeller


#26

maggypop sa for siden:

Såvidt jeg kan se, er den dyreste rødvinen på papp denne til ca 670 kr: www.vinmonopolet.no/Land/Italia/Massolino-Langhe-Rosso/p/12309606

Det tilsvarer en flaskepris på 167,50. Med forbehold om at pris ikke alltid er avgjørende for smak og kvalitet, finner du ikke viner i 250-kronersklassen på boks.


#27

liefje sa for siden:

Meget mulig det var den vi hadde, ja. Prøvde å unngå å se for mye på boksen for ikke å være så farget av at jeg visste det var boks. Hehe.

Men godt poeng at denne dyreste prismessig ligger et godt stykke under de vi pleier å drikke. Mulig at det rett og slett ikke finnes vin i den prisklassen på boks - selv om jeg også egentlig er motstander av automatisk å hevde at høyere pris betyr høyere kvalitet. Det er i alle fall sånn jeg føler det når jeg stort sett dropper å kjøpe viner som er over 300. De er rett og slett ikke verdt det stort sett. Men for all del, jeg er ingen vinsnobb med utviklede smaksløker, så det er godt mulig at det bare er meg som ikke klarer å sette pris på en flaske til kr 1000,-. Har prøvd. Faktisk kjøpte vi en del dyrere viner i høst da vi ikke fikk gått på restaurant. Type brukte like mye på polet som en flaske hadde kostet på restaurant og fikk da, eller burde fått, mye bedre kvalitet. Hadde et par positive opplevelser, men det var langt mellom dem. :avsporing:


#28

celebelen sa for siden:

Jeg er veldig glad i zinfandel-viner, så vi ender gjerne med en av dem, f.eks. Gnarly Head eller SomeZin.


#29

Fluke sa for siden:

Vi har forelsket oss
i vin av druetype Carmenere (som er en av de originale vindruene som forsvant fra Europa under "druepesten" i 1860-årene). Heldigvis hadde man eksportert noen ranker til Chile, så nå er det der denne vinen produseres.

Favoritten på boks er Santa Ines.


#30

Addison sa for siden:

Skulle bare si at jeg ELSKER denne tråden!! :hjerter: Noterer flittig og skal helt klart sjekke ut noen av disse.


#31

Ru sa for siden:

Masi Modello og Wongraven er begge rød drylevin.


#32

løve70 sa for siden:

Matua prøvde jeg for noe uker siden - etter at den fikk sekser et eller annet sted. Den var skikkelig fæl (syntes jeg). Er veld glad i pinot noir vanligvis da, spesielt fra USA.


#33

løve70 sa for siden:

Det er nok sikkert derfor jeg også sliter med å finne greie rødviner på boks. Kjøper typisk rødvin til 200-250.


#34

løve70 sa for siden:

Og denne var virkelig ikke verdt prisen. Grei nok til mat, men ikke mer heller. Vond å bare drikke.


#35

løve70 sa for siden:

Jeg synes også zinfandel kan være godt, men blir fort litt 'søtt. Gnarly Head sin pinot noir på boks er ok.


#36

løve70 sa for siden:

Interessant - drakk en chilener på boks hos ei venninne for noen uker siden. Den var overraskende god. Skal sjekke om det kan ha vært denne.



#38

Pesten sa for siden:

Doppio passo. Italiensk :hjerter:


#39

Millen sa for siden:

Ulempen med den er at det er altfor mye sukker. Men den er god da.


#40

Lavender sa for siden:

Mest selgende Bag in Box i Norge, så du er ikke alene.


#41

Pasta sa for siden:

Enig!


#42

safran sa for siden:

Hey - tråden for meg! Jeg har sansen for spansk Rioja med lang lagring på eikefat, så jeg har ikke funnet en eneste boksvin som smaker godt. Skal prøve ut et par tips fra denne tråden.



#44

Fintdethei! sa for siden:

Mulig et dumt spørsmål, hvor lenge kan man ha en vinboks som er åpnet?


#45

maggypop sa for siden:

Mener jeg har lest 6 uker.


#46

millact sa for siden:

Maks 4 uker synes jeg. Men, den varer normalt ikke så lenge her.




#49

Toffskij sa for siden:

+1 for vakuumpumpe og champagnestoppere. Det passer bra for oss som ofte bruker et par–tre kvelder, ofte med pauser, på å drikke opp en flaske vin.


#50

Che sa for siden:

for øvrig vil jeg slå et slag for Priorat-viner. De er gode, altså - (alle jeg har smakt) Prisen på noen kan være stiv på polet og de finnes ikke i boksvin - men men. . Helt klart noe å kjøpe i f.eks Sverige når det en gang er mulig igjen.


#51

Strå sa for siden:

Jeg frustreres av at det bare lenkes til polet uten å si navnet. Jeg orker ikke klikke på lenke etter lenke. Jada, jeg er sær. : knegg: Her i huset er det bare jeg som drikker vin, uansett farge, så da er vin på box en fin oppfinnelse. Helten fant en italiensk jeg synes smaker nok og som er rund, fyldig og god å drikke både med og uten mat. Den heter Tombacco Aglianico del Beneventano. Boxen er tre liter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.