Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hacks for å kunne jobbe ute i sola (og se skjermen)

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg klarer altså ikke å se skjermen skikkelig om jeg prøver å sitte ute. Finnes det triks eller gadgets?


#2

Luftslottet sa for siden:

Jeg har sittet ut med caps og solbriller og sola i ryggen og fått det til å virke sånn høvelig, hvis jeg skrur opp lysstyrken på laptopen helt.


#3

Java sa for siden:

Kan du laste dokumenter over på Kindle eller Remarkable som har matt skjerm?

Evnt bruke matt folie på skjermen. Sånn som du kan ha på iPad for å kunne skrive på den.


#4

C3PO sa for siden:

Snart nærmer seg tiden for at jeg også skal jobbe ute. I år skal jeg prøve meg med å mekke et lite tak på laptopskjermen for å kaste skygge på den. Maks lysstyrke fungerer godt, ja.


#5

Musemus sa for siden:

Anbefaler barnehagejobb. Jeg har vært ute fra 9-16. Sorry for fjasing.


#6

Bloppy sa for siden:

Oh! Jeg henger her for tips.
Barnehage er prøvd, og funket dårlig for meg.:dulte:


#7

Neket sa for siden:

Hvis du har Thinkpad tror jeg ikke det går.

:har prøvd ALT:


#8

Fintdethei! sa for siden:

Fyll kalenderen din med masse teamsmøter (som du ikke har invitert noen andre med i). Da er du opptatt i møter hele dagen, og kan sole deg i glansen. Vårsol høres nydelig ut. Det er sikkert verdt et par mindre effektive dager fordi du ikke ser skjermen like godt. De små gleder ved hjemmekontor må utnyttes.


#9

Timar sa for siden:

:mumle:


#10

mrc sa for siden:

Det kan være ganske stor forskjell i hvor kraftig lysstyrke det er på skjermen. Dette også mellom modeller fra samme produsent. Mens noen PC-er som maks har 200-250 nits, kan andre være opp mot 400 eller mer.

Skjermteknologi vil her også kunne påvirke. OLED med med 500-600 nits vil ha klare fordeler.

Å lage en "caps" til skjermen kan være til hjelp hvis man får lys inn fra siden. Har man direkte motlys vil øynene tilpasse seg det, og da blir det bare kraftig lysstyrke som hjelper.


#11

Polyanna sa for siden:

Hvordan finner jeg ut de tingene du nevner der, mrc?

Og Java nevnte en "matt folie" - noen som kan si HVA det er? Altså, hva heter det og hvor bestiller jeg det på nett? (Ingen åpne butikker her i pestsumpen...)


#12

mrc sa for siden:

En del PC-er har lysstyrken i skjerm oppgitt i spesifikasjonene. Bærbare med OLED er foreløpig i et temmelig øvre prisklasse....

De siste årene har PC-er i stor grad kommet med matte skjermer. Går man en del år tilbake, var det lagt flere som kom med en blank overflate som ga veldig mye gjenskinn. Husker jeg hadde noen slike som funka greit inne hjemme om man "satt i riktig retning i forhold til vindu og lamper", men når man eksempelvis skulle jobbe på toget og sola skinte, ble det vanskelig å se skjermen...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.