Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store påsketråden 2021

#1

Tallulah sa for siden:

Det ser jo ut til at denne påska kan trenge litt ekstra hyggefokus akkurat som i fjor, så tenkte å samle alle fine påsketips ett sted. Skal du lese en kul krimbok? Hvilken påskekrim gleder du deg til? Skal du bake noe spesielt? Har du en rar påskeskikk? Har du sett noe skikkelig fin påskepynt? Hvordan pynter du? Gode påskeeggideer? Gøye aktiviteter for store og små både på fjell, i fjor dog by?


#2

Malama sa for siden:

Jeg har ikke planlagt påsken spesielt grundig enda

Jeg skal ha fri de tre dagene, så lang og god påskeferie med ungene. Mannen pleier jobbe de dagene

Jeg håper inderlig det er forsvarlig å reise bittelitt i påsken, vi fikk jo som jeg har nevnt en del ganger en nevø i januar, som vi ikke har truffet enda og veldig lyst å ta turen i påsken, men slik smittetallene ser ut nå er jeg usikker.

Men påske blir i alle fall bra. Påskeegg og påskepynt, påskekos og familietid.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle lage hjemmelagde peeps (marshmallowkyllinger i gult sukkerstrø) for å ha i kakao. For noen år siden prøvde jeg å lage noen veldig søte kaninrundstykker som sprakk opp så de så ut som monsterkaniner. :knegg:


#4

Millen sa for siden:

Fin tråd!
Her blir det Oslo påske (hjemmepåske), ikke planlagt noe mer enn det foreløpig. Regner mannen jobber se første dagene. Inviterer mamma på påskelam en av dagene om det er lov. Og det er vel det jeg vet så langt.


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg har faktisk en avtale om vin- og latteropphold med en venninne på hytte i Drøbak første del av påska. Skjønner jo at denne henger i en rimelig syltynn tråd.

Bortsett fra det er det null planer. Hjemmepåske og hvis været er godt har jeg to prosjekter som må igangsettes i hagen. Det ene er med plank, sag og skrumaskin, det andre med pallekarmer, jord, kukompost, dekke og singel. Vi får se, vi får se.


#6

Myria sa for siden:

Her blir det bypåske som vanlig. Vanligvis har vi tradisjon med i alle fall et besøk på Norsk Folkemuseum i påsken, men det spørs vel om slikt er mulig i år. Det blir uansett masse brettspill (vi spiller mye utenom påske også), påskeeggjakt (sånne små sjokoladeegg gjemt rundt i huset, barna har hver sin farge og streng beskjed om å la egg i de andre fargene ligge uten å si noe) og selvsagt også stort påskeegg fylt til randen med godteri.

Det blir garantert krim på TV, men jeg har ikke sjekket hvilke som skal gå ennå og jeg skal lese den nyeste boken til Yrsa Sigurdardottir. Etter at vi hadde mye gøy med å perle julepynt i fjor tror jeg lillesøster kommer til å ville perle påskepynt også. Vi pynter ikke så veldig mye til påske, men bruker en brodert duk etter svigermor, gule lys, henger små påskeegg i vrihasselen og setter fram Kåre og Tilda, de store påskehønene våre. Lammestek pleier å stå på menyen, og appelsinkake også. :jupp: Så håper og tror jeg at vi skal kunne ha besøk av familien som bor i nærheten. Vi har ikke sett mannens tante og søskenbarn siden jul og broren min og kona så vi forrige helg for første gang siden nyttårsaften. Det hadde vært veldig veldig fint å kunne invitere dem på påskemiddag.


#7

millact sa for siden:

Regner med jeg jobber mandag til onsdag; ser ikke helt vitsen med å bruke fridager og det er faktisk svært travelt (bortsett fra i dag; derfor jeg er her nå). Vi er normalt hjemme i påsken og skal være det i år også. Ser for meg late morgener, mye turer, godteri og sikkert noe krim. Må ha lam; det er det eneste jeg må. Har mye påskepynt og det skal frem, som vanlig.


#8

Blånn sa for siden:

Jeg håper vi får til en tur på hytta. Og kosen blir god mat, lydbok og strikking.


#9

Toffskij sa for siden:

Vi tenkte vagt på å dra et par dager på hotell med god servering, men det ser jo lite lovende ut nå. Så jeg tenker det blir hjemmepåske med ekstra god mat og noen dagsturer. Jeg synes det er fint å dra på dagstur ut mot sjøen om våren, en favoritt er Mærrapanna naturreservat ved Fredrikstad, masse svaberg!


#10

Trixie sa for siden:

Gleder meg til påsken. Skal mest sannsynlig bare jobbe mandagen.
Planen er en tur på hytta. Påskeegg. Og kos her på solkysten.
Krim er ikke min greie.


#11

Addison sa for siden:

Vi har bestilt på vår vanlige påskeferie-leirskole, de sier de har planer om å gjennomføre, men jeg har null tro på at det går. Inntil videre lever vi i håpet men planlegger for hjemmepåske med dagsturer, mat og vin hjemme.


#12

millact sa for siden:

Enig, fint ved sjøen på den tiden. Jeg bor slik til at vi har både svarberg, sjø og skog 5 minutter unna, så for vår del blir det nok litt av alt det.

Og så ser jeg Addison skrev vin. Det er viktig; kan ikke glemme det.


#13

Toffskij sa for siden:

Vin, ja. :nemlig:


#14

Nenne sa for siden:

Det blir hjemmepåske for alle fem, studenten tar turen hjem. Og både mannen og jeg tar fri i påskeuka, så vi har tidagersfri.

Vi pynter med å ta inn bjørkekvister i god tid og så henger jeg på kyllinger og egg og annet som ungene har laget i barnehage/skole, samt fine egg og annen pynt kjøpt inn på turer og sånn. Jeg er alltid på jakt etter morsom jule- og påskepynt på reiser.

Ellers setter vi frem litt annet som ungene har laget opp gjennom årene, legger på en gul duk og finner frem gule lys og servietter og sånt. Jeg bestiller alltid god sjokolade fra Lindt og fyller raust i påskeeggene flere ganger.

Vi pleier å ha flere fine middager i påskedagene, jeg har ikke alt planlagt, men det blir nok både andebryst og lammestek og kanskje en kalkun også om det er å få tak i. Jeg pleier å finne frem litt oppskrifter på appelsinkaker, og kanskje en suksessterte også med den gode, gule kremen. Noe gjærbakst med vaniljekrem kan det også hende det blir.

Hagearbeid pleier å stå på planen i hjemmepåsker, så klipping av epletreet og raking og sånn hører med.

Jeg vet ikke hva som er planlagt av påskekrim og sånn, men det kan fort vekk hende vi prøver oss på et escape room i påska i år, det hadde vi mye moro med sist helg. Brettspill kanskje? Vi får se hvor nedstengt alt er, hvis det ikke er så ille, kan vi kanskje invitere gjester en dag eller to?


#15

polarjenta sa for siden:

Det blir nok hjemmepåske uten de store planene. Jeg har fri siden jeg jobber som lærer mandag, tirsdag og onsdag.


#16

star sa for siden:

Her blir der hjemmepåske som vanlig.
Gleder meg for jeg har fri hele uka.


#17

veobra sa for siden:

Tror jeg skal ta fri i rompåsken, de heter kanskje ikke det de dagene mandsg til onsdag. Jeg håpet på sol og solvegg. Snø og påske hører ikke sammen for meg. Strikketøy, vin, venner på zoom.

Forhåpentligvis kan vi samle familie ute. Det gjorde vi påsken i fjor. Sykler og kaffe hjemme eller bål og sjokolade i skogen.

Jeg tror jeg må finne frem elsykkelen til påske. Jeg kan trenge litt tid for meg selv og kan komme litt avgårde på sykkelen.


#18

Toffskij sa for siden:

Vi skal også spille spill! Favoritten er Citadels, og så skal vi sikkert spille Ticket to Ride og gi brettversjonen av Civilization en ny sjanse (v. komplisert!).


#19

Selma sa for siden:

Jeg har bestilt sol og gleder meg til ski og hytte-påske (nei, jeg tror ikke det kommer noe hytteforbud). Det er to år siden sist (hytteforbud i fjor og året før bodde vi utenlands), så det er svært etterlengtet.
Det blir bare oss fire i familien samt muligens svigermor noen dager


#20

løve70 sa for siden:

Skal ihvertfall ha fri uansett. Må bruke opp all fleksitid før vi blir solgt ut :knegg:

Ellers håper jeg vi får noen dager på hytta - forutsatt at det er snø da. Kommer an på om arvingen får noen til å passe hesten. Ser ellers for meg god vin og god mat, samt masse smågodt. Forhåpentligvis kan vi få til noe sosialt både hjemme og på hytta, men det må vi nesten se an. Uansett skal det bli godt med fri 😃


#21

Snippa sa for siden:

Her er den foreløpige planen hytta, og så håper jeg studentsønn kommer hjem og blir med.
Hvis det blir hytteforbud, eller bare slapsesnø på fjellet, blir det hjemmepåske. Har alltids en del ting som bør gjøres hjemme, men usikker på om det er en koselig påskeplan :humre:


#22

mkj sa for siden:

Håper det blir lov å reise på hytta. Og hvis det er lov så håper jeg det blir lov å gå på restaurant. Vi er en gjeng som møtes der, spørs om det er OK nå. Men om det blir fint vær så kan vi kanskje sitte ute?

Ellers blir det vafler, kvikklunsj, helt sikkert en god del jobbing. Og en tur på truger om været er fint. Jeg er dessverre ikke komptatibel med langrennski.


#23

Strå sa for siden:

Vi har vaklet fram og tilbake for å dra på hytta i nord, men landet på at vi blir værende i Viken. All påskepynt og påskeeggene er på hytta, men pytt pytt. Jeg skal i allefall bake det greske godis påskebrødet mitt og besøke barn og barnebarn og kanskje Broder'n. Er tælan gått kan vi starte på hagen i nyhuset, det hadde gjort godt i kroppen. Jeg skal flexe noen dager og få feriefølelse har jeg bestemt.

Det er forresten innmari koselig å lese så mange fine både små og store planer.


#24

Fjols sa for siden:

Jeg har 5 dager påskefri fra stråling, vi skal bare være hjemme og kose oss gløgg.
Lammelår, påskeegg, quiz, snop, natur og bare avslapning.


#25

Anne C sa for siden:

Når gutta var små var vi alltid i Danmark i påsken. Danmark er så bra i påsken.

Vi har ingen planer, bare ta livet med ro. Jeg håper jeg kan pusle litt i hagen, se om ting popper opp her og der.


#26

Tallulah sa for siden:

Høytider hos deg høres alltid så fantastisk ut, Nenne! :hjerter:

Og jeg har seff begynt å tenke på om jeg trenger et påskeservise. Neida. Joda. Neida. Men begynner å få en softspot for sånne litt halvglorete serviser med frukt på fra nittitallet. Sitrongult!


#27

millact sa for siden:

Det kan du sikkert finne på en bruktbutikk, sånn i tilfelle de snart åpner.


#28

Nenne sa for siden:

Så hyggelig å høre. :) Jeg liker å lage fest og moro og kos. :lykkelig: Og går litt av skaftet noen ganger, men det er for å skille tydelig mellom hverdag og fest. :)

Det er sitronserviset fra PP du trenger da. Det er jo litt morsomt.


#29

Charlie sa for siden:

Tenker det blir hjemmepåske med pusling i hagen, turgåing med hund og et og annet påskeegg.


#30

Blondie sa for siden:

Jeg skulle hatt hjemmepåske helt uavhengig av pandemi, så det blir litt som vanlig. Jeg håper det blir godt nok vær til å nyte hagen og så skal jeg på skogsturer i nærområdet.

Jeg synes forøvrig hjemmepåske (og hjemmevinterferie) er helt pyton og må som regel logge av sosiale medier. Det føles alltid som at alle er oppe på et fjell, noe som er min absolutt foretrukne ferieform.


#31

Primrose sa for siden:

Vi skal ha hjemmepåske uansett hva som skjer med restriksjoner så jeg håper bare at været blir fint så det går an å være mye ute.

Jeg har et barn som fremdeles synes det er stas å finne på ting med meg så da blir det nok bollebaking, geocaching, fargelegging og brettspill. For egentid ser jeg fram til å lese bøker og drikke vin.


#32

Mamari sa for siden:

Jeg fant to fine serviser på vår lokale NMS gjenbruks butikk til en slikk og ingenting. Ett fra Figgjo og ett fra Rørstrand. Figgjo var hvitt med gul og blå ring og det fra Rørstrand var med tekanne, var gult med noe mønster .


#33

Madicken sa for siden:

Jeg har nettopp kjøpt dette, og sparer på det til påsken.

Ellers blir det nok hjemmepåske på oss, forhåpentligvis med egnet vær til å klargjøre båten for sesongen og ta noen turer på fjorden. :boat:


#34

trøtt sa for siden:

Vi skal på hytta for første gang i år og jeg gleder meg masse til det. Jeg aner ikke hvem som skal være med, men håper at noen av ungene tar turen utover.

Masse godteri, god mat og brettspill er påske for meg. :hjerter:


#35

Sol sa for siden:

Planen er hytta, solvegg, strikketøy, skiturer, god mat og påskeegg. Jeg orker ikke ha en plan B, akkurat nå ser jeg ikke hvordan jeg skal komme igjennom resten av våren uten dette avbrekket. Blir det ikke noe av, så løser det seg og. Da gjør vi noe hyggelig hjemme.


#36

Matilda sa for siden:

Vi har alltid hjemmepåske. Vi har noen faste tradisjoner, vi tar inn kvister og setter i vase, og pynter med små egg og fugler. Vi pleier å starte opp hagen for våren, vaske veranda, ta fram utemøbler, og ellers må vi ha krim, god mat, masse godteri, spill og noen turer ut med familien. Frøsådd, kaffe i vinterhagen og strikketøy hører også med. Vi har en eller annen form for påskeeggjakt på påskeaften, og både voksne og barn får et velfylt egg. En gang eller to har vi lagt inn en langhelg uten barn den første helga i ferien, men den planen røyk jo naturlig nok i fjor. De siste åra har påsken vært min favoritthøytid, det er mer lavterskel enn jul, det er vår og det er god tilgang på krim.


#37

ingling sa for siden:

Vi har egentlig bestilt en superfin leilighet i koselig strøk sentralt i Bergen, og planen var bypåske der og masse kvalitetstid med søstrene og niese og alt. Det ser ikke spesielt lovende ut. :trist: Jeg har vanligvis ikke noe mot hjemmepåske, men etter å ha hatt så mange triste turer hjem til Bergen mellom september og januar (sykdom, dødsfall, rydding i dødsbo, urnenedsettelse...) hadde jeg gledet meg veldig til dette.

Uansett, jeg har tenkt å ha fri hele påsken, i hvert fall så mye som mulig, og vi skal ha påskeegg og begynne å fikse i hagen og ha god mat og alt sånt. Det blir nok greit, det også.


#38

Pøblis sa for siden:

Så herlig! :hjerter:

Jeg har siste stråling 31. mars, så planene om å dra på tur rundt palmehelgen måtte utgå.

Hvis det er OK vær, drar vi nok en tur til sommerhuset for å åpne etter vinteren.


#39

Isprinsessen sa for siden:

Vi er veldig heldige og blir vanlig påske på hytta så fremt ingen av oss er syke.


#40

Tallulah sa for siden:

Vi har alltid tatt en tur på Folkemuseet, men spørs om det går i år. Jeg vet de holder åpent friluftsområdene nå, men tror kanskje det blir for fullt når alle skal ha hjemmepåske.

Jeg tror jeg skal bestille opp en bunke manga til Hiawata i år igjen, og litt amerikansk godis. Også tipper jeg påskeharen, som egentlig pensjonerte seg for noen år siden får ha en gjesteopptreden med rebusløp. Selv 16-åringer kan sette pris på sånt. :hjerter:

Jeg har allerede kjøpt noen fine påskeliljer i potte og en knallgul ranunkel, og tenker å fortsette å fylle på med blomster fram mot påske. Kanskje jeg kan finne kirsebærgreiner også.

Også får vi fortsette å bruke både primusen og barbeco-grillen.


#41

Molly sa for siden:

Det blir sannsynligvis hjemmepåske på oss. Jeg er veldig glad i bypåske i Oslo, og håper vi får sol og plussgrader. Tror jeg må steppe opp påskepyntingen og legge noen planer slik st vi får gjort noe hyggelig sammen. Hvis sommervannet på hytta er skrudd på, tar vi muligens et par dager der.


#42

Martis sa for siden:

Mannen vant i hyttelotteriet og vi har kjøpt heiskort, så jeg håper det blir gjennomførbart. Det er da første delen av påsken, resten blir hjemme. Forhåpentligvis blir det fint vær og kan være litt i hagen og dra på turer i marka evt inn til Oslo hvis vi er ville og gale.


#43

Divine sa for siden:

Ingen planer. Annet enn stort inntak av Solo og Kvikk-Lunsj.


#44

Tallulah sa for siden:

Det høres ut som en plan god som noen, Divine!


#45

Fløyel sa for siden:

Her er vi flere som håper golfbanene åpner til påske og at vi kan krysse kommunegrenser. Ser enkelte baner forbereder seg til åpning. :lykkelig:


#46

Nextlife sa for siden:

Jeg lagde peeps i fjor, de ble skikkelig bra. Tror jeg hadde enten sitron eller pasjonsfruktsmak i de.
Noen år lager jeg marengskyllinger, er usikker på hva det blir i år.
I går lagde jeg orange meringue pie, de ble så gode, så tipper det går inn i påskebaksten.


#47

venla sa for siden:

Har ikke lagt så mye planer, men håper vi kan gjenta noe av det vi gjorde i fjor. Gå turer, grille ute og sove i hengekøye. Bor i nærheten av marka, så trenger ikke dra på hytte.

Kjøpte meg ny tursekk i dag, så nå har jeg hvertfall ingen unnskyldning for å ikke komme meg ut.



#49

Malama sa for siden:

Et par dager før palmehelgen skal jeg så karse med ungene. De får pynte hvert sitt engangskrus, som får osasis i bunnen og bomull oppå (holder fint på fuktighet og må ikke ha en hel pakke bomull for å bygge opp) så sår vi karse som vi kan kose oss med i påsken


#50

Taien sa for siden:

Vi har alltid hjemmepåske. Jeg har allerede begynt å pynte litt til påske...:sparke: må jo få kose oss med påskepynten litt lenger enn bare noen dager!

Vi skal så karse i Danoninodrikkeyoghurt-beger. Vi har alltid lammelår en dag i påsken, pinnekjøtt og ribbe et par andre dager. Jeg lager til påskerebus fra påskeharen på langfredag, og da får de store påskeegg med diverse i. Ellers koser vi oss sammen, ser påskekrim på kvelden og løser påskenøtter.
Jeg elsker påsken! Lysere dager, kos med ungene og god tid!



#52

annemede sa for siden:

Jeg var ute, og det begynner å komme grønt opp fra jorda der påskeliljene står. :hyper:


#53

frukt sa for siden:

Kom nettopp hjem fra stemors hytte i Suldal, og skal forhåpentligvis dit igjen i påsken. :D


#54

Acino sa for siden:

Vi bruker ikke gjøre så mye ut av at det er akkurat påske mer enn hyggelige fridager sammen. Eller, noe har vi jo som at påskeharen legger start på rebus i postkassa til ungene. En til hver som sender de fra post til post både ute og inne. Av og til er det oppgaver underveis, andre ganger hint de virkelig må tenke på osv. Siste post er egget. De ble plutselig store de egga i fjor. Tatt vare på de så får nok store i år også. Har oppi masse snop og kun det. I fjor var første året de fikk tidlig, ellers har det brukt å være påskeaften. Så tenkte jeg at vi skulle se om vi fant noe krim vi kan se alle 4 i år. Brettspill og kort spiller vi hele året men prøver litt ekstra når vi har fri. Jeg har også spurt mannen (som er bedre kjent enn meg her) om å forsøke finne/komme på ett fint sted vi kan kjøre til og så gå bare litt (gutten her har akkurat fått av gips på begge bein etter operasjon så vil ta litt tid før lange turer er ok), ta med niste/grill. Piknik rett og slett, ett annet sted enn der alle andre sikkert kommer til å være.


#55

Madicken sa for siden:

Jeg var ute sammen med junior og handlet ting til påskeegget til frøkna i dag: Masse påskesnop, litt påskepynt til rommet, gult garn (hun strikker og hekler litt), spørrebok, gule kosesokker og en påskegul lue med dusk.


#56

vixen sa for siden:

Blir nok påske på småbruket i år også. Dvs det kunne vi ikke ifjor pga hytteforbudet. Det ligger ved sjøen helt ute på kysten så krysser fingrene for lukt av vår og grilling i fjæra. Ev sofa, bok og Wii. Vi bruker å ha påskeeggjakt på låven og koser oss ellers med godt mat, godteri og spill. Tenker ikke bruke feriedager i år. Ønsker å spare mest mulig på dem med håp om at verden blir mer i vater igjen.


#57

amo sa for siden:

Når pynter dere til påske?
Jeg pynter torsdag/fredag før palmesøndag.


#58

millact sa for siden:

Pynter sikkert når barna har fått påskeferie.


#59

veobra sa for siden:

Vi pynter nok den første helgen. Vi har en liten eske med egg, kyllinger og diverse annet. Jeg må ta inn noen kvister i tide til å få blader og blomster, pleier ta innn kirsebærgrener sånn at de blomstrer.


#60

Millen sa for siden:

Hmm, ikke tenkt på enda Tipper det blir palmehelgen.
Har jo langt fra så mye påskepynt som julepynt.


#61

Malama sa for siden:

Pynter vanligvis til/i palmehelgen ja


#62

Strå sa for siden:

Jeg pynter ikke med mindre jeg finner noe påskepynt i en av flytteeskene. Jeg kjøper i hvert fall ikke mer å flytte på nå. Alt er nok på hytta i Troms.


#63

løve70 sa for siden:

Vi har ingen påskepynt hjemme. Påsken feires jo på fjellet og av og i Spania. I fjor var første året vi var hjemme på sikkert 20 år...Kjøpte litt blomster og en vinhøne :knegg:


#64

Madicken sa for siden:

Jhuala varer helt til pslmehrlgrn. :nemlig:


#65

Millen sa for siden:

Korrigert nå. :knegg:


#66

star sa for siden:

Lurer på om jeg skal ta en ryddesjau i påsken.
Altså få det normalt ryddig nå, og ta dypdykk her og der.
Og klokke inn noen turer hvis været er fint.


#67

Tallulah sa for siden:

Jeg har arvet påskeduk til bordet vårt, så nå blir det litt påskestemning. Jeg har ikke så mye pynt utover en absurd mengde påskeegg som har samlet seg opp over tid, og noen figurer jeg har fått her og der. Men liker godt å pynte med blomster, spesielt tulipaner, perleblomster og andre løkvekster.


#68

Pasta sa for siden:

Vi skal ha hjemmepåske, og flysoldaten kommer hjem på perm.
Vi overtar huset 19/3 og skal gi fra oss leiligheten 8/4, så det blir mye praktisk arbeid.
4/4 skal vi ha barnedåp, men den blir svært enkel og med kun de aller nærmeste.

Satser på at det blir tid til godis, brettspill og krim og at det kan bli noen fine stunder i solveggen med kakao og appelsin.


#69

Addison sa for siden:

Jeg innser med stor sorg at våre planer nok går fløyten i år igjen. Leirskolepåske i nullsmitteland er nok ikke så aktuelt for vår kohort fra stedet med mest smitte nesten i hele landet. :hylgrine: Det rare er at stedet selv ikke har varslet at de avlyser, eller at man ikke får komme fra våre regioner.

Nuvel, eldste studenten skal flytte i påsken, så det blir vel å kjøre noen turer med ham og ting til Campus Ås, tenker jeg. :nemlig:


#70

Tjorven sa for siden:

Vi planlegger å male hytta utvendig de første dagene i ferien. Mannen, knerten og jeg. Snuppa blir med bestemor på deres hytte. (Bestemor er soleklar på at de vil ta risikoen. Hun er altfor ung til å rekke noen vaksine innen den tid.)

Resten av ferien håper vi kan tilbringe på hytteterrassen. Vi bestiller sol.


#71

Myria sa for siden:

Vår syvendeklassing var på leirskole i fjor høst og vi fikk beskjed om at det ble leirskole selv om det evt skulle bli rødt nivå og at de hadde planer klare for alle eventualiteter. Så kanskje er det håp likevel?


#72

Marla Singer sa for siden:

Jeg blir så glad av denne tråden! Å glede seg til påske var akkurat det jeg trengte. :hjerter:

Jeg innser at familiebesøksplanene mine utgår, så jeg vil prøve å finne på noe fint her hjemme. Drømmer egentlig om turer ute med bål i skogen, men siden minstemann (1) kommer til å løpe kamikaze inn i bålet må jeg finne på noe annet.

Vi skal ha påskeeggjakt, male egg og henge opp i allergivennlige greiner, også har jeg tenkt å lage gode kaker, påskepynte muffins (koser meg barnslig mye med å farge krem og pynte), kjøpe inn noen nye spill, også må jeg finne noe fin påskepynt.


#73

Tallulah sa for siden:

Vi gjorde en veldig hyggelig ting i fjor: vi skrev påskekrim sammen med bestefar. Han skrev første kapittel, sendte over til oss også skrev vi ett og sendte tilbake. Kjempegøy! Og vi fikk delt en opplevelse selv om vi ikke fikk være sammen.

Også har vi et Sherlock Holmes Puzzle Game det må være helt genialt å prøve seg på i påsken, jeg må bare finne det igjen ...


#74

Addison sa for siden:

Ja, de driver faktisk leirskolen der vi pleier å være, og må jo da ha rimelig god kontroll på smittevernet, så hvis de vil ha oss der, kommer vi til å reise. Snakket med venninnen min som også pleier å være der i påsken, vi var enige om å ha is i magen og se an hvordan det blir. :nikker:


#75

Bluen sa for siden:

Apropos fjelltur: Mine slektninger som driver Leirvassbu i Jotunheimen har akkurat bestemt seg for å avlyse hele vinter- og påskesesongen for andre år på rad. :( De er avhengige av å leie inn mye hjelp for å drive, og kan ikke holde folk på gress med en så usikker smitte- og tiltakssituasjon som vi har nå.


#76

Malama sa for siden:

Jeg kjenner at jeg ble litt nysgjerrig altså, familieleirskole?

Jeg harkollegaer som sender ungene på leir, og en som drar på famileileir hver sommer, men da var det mer samlivskurs for foreldrene, forsto jeg det som.

Men leirskole?


#77

Addison sa for siden:

Se prikk. :nikker:


#78

Malama sa for siden:

Det så kult ut. (langt mer min stil enn samlivskurs med misjonssambandet, for å si det sånn)


#79

Retz sa for siden:

Lever isolert igjen pga høyt smittetrykk her, så samvær med familien i påsken - og ellers også for den saks skyld - må dessverre utgå. Hvis det ikke skal snø tar jeg kanskje med hundene og kjører til fjells. Ikke noe problem med (brøytet) snø som allerede ligger på vei og parkeringsplass, men jeg har ikke bil som takler å starte og komme seg fram i mye nysnø.


#80

Taien sa for siden:

Nå ble jeg sykemeldt til over påske, og mannen fikk ferie de tre dagene i påskeuka, så vi skal kose oss sammen alle fire! Vi tenker en dagstur ett eller annet sted, hvor det blir kommer an på vær og smittetrykk. Håper på fint vær slik at vi kan kose oss litt ute også.


#81

liefje sa for siden:

Å påsketråd. Det trengte jeg. <3

Vi har alltid pleid å dra på to-ukers ferie til langtbortistan i påsken, men det blir såklart hjemmepåske i år som i fjor. Fant ut i fjor at jeg har en god del påskepynt som jeg hadde glemt, og nå gleder jeg meg til å ta den ned fra loftet. Blir nok torsdag/fredag før palmesøndag jeg pynter. En venninne sa at det jo er påskeadvent nå allerede, men jeg venter litt til. Det vil si jeg kjøpte faktisk gåsunger i dag pluss et par sånne minipåskelinjer på løk, så bittelitt pynt er det blitt allerede. Jeg skal gå all in med blomster, borddekking og lage masse god mat. En tradisjon fra da jeg bodde i Tyskland var å spise de første tyske, hvite aspargesene i påsken. Håper de er kommet til Oslo da. Så noen i butikken i dag, faktisk, men det var ikke de skikkelig gode, så jeg krysser fingrene. I tillegg blir det vel en dag med lam, en gulrotkake, dessert med jorbær/is/krem/eggelikør, masse mini-egg, marsipan og sjokoladepåskeharer fra Lindt (som jeg så i butikken til min store glede) og et par dager med ekstravagant påskefrokost med ALT som er godt og mye egg, rundstykker etc.

Av aktiviteter blir det vel noen turer, forhåpentligvis mulig å sitte på balkongen og kanskje kjøper jeg et digert puslespill. Vi får se. Ellers bøker, TV og det vi gjør til vanlig.


#82

veobra sa for siden:

Påskeadvent. :hjerteøyne: Det skal jeg adopterere sporenstreks.


#83

Malama sa for siden:

Påskeadvent!!! Ja! Fra helgen kanskje. Lage til og så karse med ungene så det er klart til å spise til påske, gjerne før.

Og ja. Vi starter påsken fredag 26. På ettermiddagen. Da er det påskeferie.tror ikke vi får reist sånn jeg ville. Det virker å være mot gjeldende råd, dog fortsatt ikke direkte ulovlig. Vi snakker om å reise fra møre og Romsdal uten smitte til Innland som heller ikke er direkte mye smitte, treffe et begrenset antall personer, vi kan holde oss under de foreskrevne 10 personene, men det føles nesten litt.... Umusikalsk, som var sagt i korona - tråden om noe annet. Sånn i forhold til landets situasjon.


#84

Kaprifol sa for siden:

Hvor finner dere karsefrø? Jeg har ikke kjøpt det på mange år, men nå fikk jeg lyst på karse.


#85

veobra sa for siden:

Jeg ar kjøpt karsefrø på hagesenter. Mester Grønn har også noe frø.


#86

millact sa for siden:

Vil tro Europris også har karsefrø.


#87

mkj sa for siden:

Den er nok stengt i mils omkrets. I alle fall i hele Viken. Men Obs er åpen.


#88

millact sa for siden:

Obs har nok.

Ellers har kanskje nettbutikker?


#89

Malama sa for siden:

det mener jeg at jeg har kjøpt på kiwi også. og de har det ve lpå plantasjen, Hageland, eurooris og alle andre som spretter opp et ffrøstativ på denne tiden av året. jeg har en pose som varer noen år, men dersom de blir for gamle før det er tomt så tviler jeg ikke på at jeg får tak i nye (det hjelper selvsagt at jeg bor i en smittefri landsdel med åpnebutikker da, men nettbutikker ellers tilbyr jeg meg å lete lokalt og sende...


#90

Kaprifol sa for siden:

Hvis noen ser dette på Rema, Kiwi, Coop osv, hyl ut.
Min nærmeste Obs er den på Haugenstua, og jeg vil helst ikke dra dit nå.


#91

millact sa for siden:

Jeg kan sikkert kjøpe og sende til deg i løpet av uken.


#92

veobra sa for siden:

Blomsterbutikker i Oslo er åpne, Mester Grønn eller Hageland?


#93

Millen sa for siden:

De har ikke karse der som jeg så. Og nei, du vil ikke dit. Vi måtte dit i ettermiddag og der var det mange folk. :skremt:
Har også sett frø i flere andre dagligvarer.


#94

frukt sa for siden:

Jeg tror ikke jeg skal gi barna påskeegg i år for de får alltid noe fra England, og så får de sikkert der de bor også. Så jeg tenker heller å finne på noe påskerelatert vi kan gjøre sammen. :ja:


#95

frukt sa for siden:

Hvis du har Plantasjen i nærheten så har de altså klikk og hent eller hjemlevering.


#96

millact sa for siden:

Høres koselig ut!


#97

frukt sa for siden:

Det å gjøre noe sammen er viktigere enn ting synes jeg nå som jeg ikke har de så ofte. :ja:
Vet ikke helt hva vi skal gjøre, kanskje lage noe av leire. Det var ihvertfall stas da vi gjorde det i vinterferien. Ja, og lage marsipanfigurer med sjokoladetrekk og usømmelige mengder strøssel. Det er aldri feil.


#98

millact sa for siden:

Vi har ofte tegnet på egg (kokte). Dere kan male på egg. Så frø om de liker slike ting.


#99

frukt sa for siden:

Ja, det er det eviglenge siden jeg har gjort. Og er det noe jeg alltid har i hus så er det egg!


#100

Miromurr sa for siden:

Vi skal trille påskeegg, det er den eneste faste påsketradisjonen. I fjor trillet vi i snødeponiet innerst i veien, ser ut som det kan være et alternativ i år også. myser ut på snøværet


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.