Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man trekke konklusjoner ut fra få venner på Facebook?

#1

Ine sa for siden:

Og i så fall hvilke konklusjoner trekker du ut fra dette?

Lurer på hva andre tenker om dette.

Kan man trekke konklusjoner om en person ut fra 12-14 venner på Facebook etter å ha vært der 4 år? Alle kan legge til vedkommende som venn. Har profilbilde og fullt navn. Usikker på om mer info trengs, men vedkommende er en oppegående person, aktiv i jobb og foreninger. Ca 60 år.


#2

annemede sa for siden:

Jeg ville ikke trukket noen konklusjon, jeg tenker at det er en som har lest før han har trykket akseptert - og dermed ikke automatisk sendt venneforespørsel til alle på e-post-lista og telefonlista si.
Og så hadde jeg kanskje tenkt at han brukt fb til å lese nyheter, heller enn å oppdatere seg på hva mennesker vedkommende kjenner gjør.


#3

sindrome sa for siden:

Personen har kanskje konto på facebook, men er kanskje ikke så aktiv der, eller bruker det til noe annet enn å være sosial? Vanskelig å si uten å kjenne personen.


#4

Karamell sa for siden:

Nei, ikke hvis det var en person jeg kjente.

Det finnes vel spamkontoer med få venner, sånne som skal få ensomme kvinner til å bli forelsket i seg og gi dem penger. Det er ofte "menn i sin beste alder, fra utlandet, som jobber i militæret som dermed ikke kan kontakte deg så ofte pga restriksjoner i jobben-scams". Jeg er også skeptisk til nettider med få følgere eller nylig opprettet som kjører konkurranser. Det er også scams.


#5

veobra sa for siden:

Er det en man kjenner eller ikke kjenner? Hvis man faktisk bruker og er aktiv på facebook er det pussig om man ikke legger til flere venner. Noen ønsker ikke jobbforbindelser på facebook. Er det en man kjenner hadde jeg tenkt at vedkommendes ikke så helt at man må legge til noen selv for å synes for flere, for p trigge venneforslag. Kanskje man egentlig ikke ønsker å bruke det, men bare titte på andre?


#6

Karamell sa for siden:

Hvis man vil titte på andre er vel 12-14 venner lite. Men en del besteforeldre vil kanskje bare se hva barna sine legger ut og se noen bilder av barnebarna? Barnebarna er jo sjelden aktive på FB, enten fordi de er for unge eller fordi ungdommene absolutt ikke legger ut noe på plattformen. Eller bare følge med på nyhetene?


#7

Polyanna sa for siden:

En som bare bruker det til å følge de nærmeste eller bare nyheter? En som ikke har skjønt hvordan man besvarer venneforespørsler? En som meldte seg inn og ikke har giddet å bruke det siden?

Eller en einstøing, selvsagt, men de nevnt over er like sannsynlige.


#8

Floksa sa for siden:

Ikke utfra bare få venner nei. Vi bruker some på forskjellige måter.


#9

Syrinx sa for siden:

Registrert seg på Facebook pga foreningsarbeid, ikke interessert i bruk ut over det.


#10

Simone sa for siden:

Eg har svært få nye vennar på Facebook dei siste 3-4 åra, så dersom eg hadde registrert meg på Facebook for 4 år sidan hadde eg antageligvis ikkje hatt så mange vennar. No for tida bruker eg kun Facebook til å følge med på diverse grupper for klassane og fritidsaktivitetane til barna. Har ikkje posta noko på veggen min siste fem åra.
Så det kan vere snakk om ein person som eigentlig ikkje ønsker å ha Facebook, men som "må" for å få tilgang til ei spesifikk gruppe.


#11

Maverick sa for siden:

Hæ? Nei? Så klart ikke?


#12

GinaK sa for siden:

Tror jeg har rundt 60 venner der. Legger ikke ut så mye men er der fordi jeg følger med på strikkegrupper, matgrupper og hage/blomstergrupper. Og så glor jeg litt på det som blir lagt ut ellers.


#13

frukt sa for siden:

Nei, ser ingen grunn til det. Det kan være så mange årsaker til at man har få venner der.
Jeg har et par hundre venner, men flertallet er folk rundt omkring i verden som var frivillige i en organisasjon jeg var med i før. Hadde jeg bare hatt familie og faktiske venner hadde jeg sikkert ikke hatt flere enn 60 selv.


#14

Karamell sa for siden:

Uten FP venner hadde mine venner sunket med rundt 30. :knegg:


#15

star sa for siden:

Nei.
Tror pappa har 4. Men svært sjelden innom FB.
Er jo livsfarlig å besvare venneforespørsler vettu.


#16

Snippa sa for siden:

De jeg kjenner som har få venner på FB, er de som egentlig ikke har ønsket å ha en profil der, men som har måttet for å følge en av ungenes klasse/delta på et arrangement/jobbrelatert. Dvs folk som gjerne skulle sluppet å registrere seg. Ingen av mine venner med få venner på Fb har få venner utenom, og jeg ville definitivt bare trukket konklusjonen "ikke aktiv på FB" for folk jeg ikke kjente også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.