Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags bærbusker vil jeg ha?

#1

Drømmedama sa for siden:

Hva er det jeg kan kjøpe i år, plante i halvskygge/kvartskygge og få bær på så fort som mulig? Og som ikke er vanskelige eller krevende? Hva ville dere valgt? Gjerne bær som kan spises rett fra busk og også saftes eller syltes. Bor på sørlandet, om det har noe å si...


#2

frukt sa for siden:

Bringebær er jo enkelt, men sprer seg fort. Stikkelsbær er også ganske enkelt. Om de trives i skygge vet jeg dog ikke.
Bjørnebær ville jeg unngått. Piggene er bittesmå og veldig tallrike, og den sprer seg veldig fort. Ihvertfall den ville varianten jeg kjempet en evig kamp mot i hagen i England.


#3

celebelen sa for siden:

Røde stikkelsbær er knallgode! Litt søtere enn de grønne, og kan både spises rett fra busken og syltes.


#4

frukt sa for siden:

:jupp: De er også gode i kaker/pai.


#5

Floksa sa for siden:

Jeg har bestilt meg drømmebær. Tror jeg det het. Men bringebær og solbær er veldig takknemlige bær. Stikkelsbær og rips også. Bær er takknemlig hage»fyll». De levere og leverer uten å trenge masse stell.


#6

Che sa for siden:

Bringebær og bjørnebær er helt klart det jeg har villet hatt - Stikkelsbær er jo en slik "enten-eller-bær" (mange som ikke liker)

Rips er jo helt fantastisk godt da - solbær like så.


#7

C3PO sa for siden:

Rips tar flere år før det monner. Det er vel 5-6 år siden jeg plantet buskene mine, og det begynner å bli OK nå, men et par av buskene er fortsatt stusselige.

Bringebær går nesten med en gang. Jeg kjøpte billige busker på tilbud sent på høsten etter ombygging av huset. Han på hagesenteret var ikke så optimistisk til om jeg fikk noe særlig bær. Det var masse bær allerede første sommer!


#8

Blå sa for siden:

Jeg legger inn et argument for hageblåbær. Gode bær og så blir bladene røde om høsten, så de er dekorative.


#9

veobra sa for siden:

Jeg liker godt rips, brimgbær og solbær. Jeg vet ikke om de trenger mye eller lite sol. Hva du sakl ha kommer litt an på hvor mye du skal ha? Det skal litt til før det monner noe med tre-fire bringebærbusker, mens en ripsbusk etter hvert bærer mye.


#10

Myria sa for siden:

Det vi har og som vi bruker er rips, bringebær og røde stikkelsbær så jeg ville valgt det. Ripsen spredte seg raskt, fra tre bittesmå busker til et stort ripskratt med mer bær enn vi rekker bruke hvert år. Vi har også hageblåbær/amerikanske blåbær, men i motsetning til Blå synes vi bærene er kjedelige og smakløse og har aldri brukt dem til noe (annet enn første året vi bodde her hvor vi testet ut litt forskjellig uten at noe falt i smak). Blåbærbuskene er dekorative da, det er sant, og derfor blir de værende.
Jeg liker godt solbærsyltetøy så når tilbygget vårt er ferdig og vi skal ordne opp i den delen av hagen de har ramponert under byggingen tror jeg det er store sjanser for at det blir solbærbusker også. :jupp:


#11

Magica sa for siden:

Hvis du tenker blåbær så må du ha minst to ulike busker som krysspolinerer. De blir ofte ikke veldig store.

Jeg elsker solbær så det er et must for meg. Har ellers rips, stikkelsbær og bringebær. I år har jeg prøvd å ta masse stiklinger, så kanskje jeg får MANGE busker. Jeg har også fått noe som heter Jostabær som jeg gleder meg til å prøve få bær på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.