Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gullranke som ikke roter seg

#1

frukt sa for siden:

Jeg brakk ved et uhell av en stilk med noen blader i fjor og satte den i vann, og det kom røtter nesten med en gang. Men den stilken jeg satte i vann for noen uker siden vil absolutt ikke rote seg. En stikling av en annen plante som jeg tok samtidig har for lengst blitt pottet. Hva skjer'a?


#2

sindrome sa for siden:

Stiklinger av Physalis tar også lang tid. I fjor eksperimenterte jeg etter å ha lest at hvis du fant seljekvist og kappet i noen biter og la i vannet, så ville veksthormonene fra kvisten gjøre at stilklinger rotet seg raskere. Så jeg hadde et glass med stiklinger med kvistbiter og et glass uten. Det med kvist rotet seg først, men det tok litt tid. Så det kan bare være at gullranken bruker lang tid på å rote seg. Det kan være verdt å finne en selje og stjele litt av en kvist.


#3

frukt sa for siden:

Den forrige rotet seg på null komma niks og var fra samme plante. Men jeg skal prøve seljetrikset. :jupp: Må bare finne ut hvordan selje ser ut. :knegg:


#4

Malama sa for siden:

Selje, salix, den med gåsunger


#5

frukt sa for siden:

Takk!


#6

sindrome sa for siden:

Det er biologi, ikke matematikk tror jeg, dette med planter. Skal bare se hvor stor forskjell det er på før som er sådd likt og utviklet seg i helt forskjellig tempo (blodbegerfrø)!


#7

frukt sa for siden:

Ja det er sant. Jeg har jo vært klar over det i forhold til frø, men har liksom ikke tenkt at det kan gjelde stiklinger også. :humre:

Har nettopp sådd masse forskjellige så det blir spennende å se hvordan det går. En gang sådde jeg basilikum men fikk mimosa så alt kan tydeligvis skje! Kanskje jeg får basilikum nå som jeg har sådd mimosa? :knegg:


#8

frukt sa for siden:

Har ikke fått tak i selje, men nå begynner det endelig å skje noe. :D Den måtte visst få vann litt lenger opp på stilken.


#9

sindrome sa for siden:

Så bra at det skjer noe! Her kan jeg rapportere om at 5 av 7 physalisbabyer har fått røtter nok til å plantes i jord, 2 har intet, men har fått nye snitt og 2 har fått litt røtter men trenger litt mer før jeg planter i jord. Alle har hatt selje i vannet. Veldig fornøyd!

Du får rapportere på om det blir basilikum eller mimosa :humre:


#10

frukt sa for siden:

Physalis er gøy. Det har jeg sådd i år. :jupp: Foreløpig ser det ikke ut til at det blir noe som helst. :skuffet: Har prøvd før uten resultat så jeg lurer på om frøene er udugelige.


#11

sindrome sa for siden:

Jeg kjøpte en plante på finn for to år siden. Den planten holdt til i høst og har gitt mange avleggere, sånn at jeg holder det gående uten å måtte så frø.


#12

frukt sa for siden:

Er det physalis du mener nå?
Ser nå at det jeg skrev kunne misforstås. Physalisen spirer, men mimosa blir det visst aldri noe av.


#13

sindrome sa for siden:

Aha! Ja, det var physalisen jeg mente. Du får kjøpe basilikum, så kanskje mimosaen kommer ;)


#14

Malama sa for siden:

Physialis har jeg vel aldri fått til å spire. Får prøve en ny pose frø før jeg gir opp arten helt.

Men i vindskarmen nå har jeg spirer av (relativt gamle) tomatfrø av ulike typer


#15

frukt sa for siden:

:knegg:


#16

frukt sa for siden:

Jeg sådde physalis ute i april et år. Tenkte at det ikke var fare for frost lenger. Der tok jeg feil gitt. Men de spirte og ble til to digre planter som fikk masse frukt. :jupp:


#17

Malama sa for siden:

rett ute faktisk, det har jeg aldri prøvd, jeg har forsøkt å forkultivere jeg . Det er lite jeg sår rett ute, for rett og slett mye fordi da er jeg sikker på hva som spirer, ute kan det like gjerne være ugress som har funnet veien dit, jeg er ikke så god på å se forskjell


#18

frukt sa for siden:

Plantene blir kraftigere og mer hardføre når de sås ute tror jeg. Det stemte ihvertfall for physalisene. Men i år har jeg faktisk sådd inne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.