Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Minidrivhus inne?

#1

Pelen sa for siden:

Jeg vurderer å kjøpe et minidrivhus å ha innendørs frem til at plantene kan plantes ut. Jeg må ha det i stuen så det må være pent og det må ta liten plass når det ikke brukes. Det bær også ha plass til planter som blir 30 cm høye eller høyere. Noen som har minidrivhus inne eller som kanskje vurderer å kjøpe selv?


#2

Luftslottet sa for siden:

Hvorfor trenger du minidrivhus inne? Jeg ville heller gått for et litt pent stativ med plantelys.



#4

sindrome sa for siden:

Hva skal du ha i minidrivhuset?


#5

Madicken sa for siden:

Du trenger ikke drivhus inne. :nemlig: Av (dårlig) erfaring, vokser plantene alt for fort i drivhus inne, jeg tror de har det bedre uten.


#6

Magica sa for siden:

Nei, det nok ikke nødvendig med drivhus inne. Det kan være greit med litt drivhuseffekt når frø skal spire (jeg legger ofte glad-plast over pottene), men det bør fjernes når frøet har spirt. Du trenger nok lys inne, og særlig i kombinasjon med varmt. Det er supernyttig å ha minidrivhus på veranda/ute, siden vi jo vet at været er litt ymse, men det kommer jo litt an på hva du planlegger å så/ha der?


#7

Mikkeline sa for siden:

Hvorfor skal det fjernes når frøet har spiret? Vi har kjøpt et bittelite drivhus som vi har planer om å eksperimentere litt med utover våren, så sugert il meg de tipsene jeg kan få.


#8

Luftslottet sa for siden:

Planter trenger lys og varme for å vokse, og ute i naturen får man som regel mer lys enn varme. Derfor starter plantene innendørs for å få norsk sommertemperatur, men det er altfor lite lys. Da reagerer plantene med å strekke seg noe voldsomt for å komme opp til lyset, og resultatet blir noen lange bengler av noen hengslete planter, som ikke er spesielt motstandsdyktige mot sykdommer.

Jeg gjør som Magica - dekker med plastklokke eller plastfolie ved spiring, og har dem ellers i et kjølig rom med mye lys.


#9

Mikkeline sa for siden:

Takk! Det var nyttig info. Da må jeg tenke på neste steg, for på kjøkenet hvor de står er det absolutt ikke kjølig.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg spirte mine tomater, chili og aubergine på badet, i potter med plastlokk og i mørket. Når de har spirt skal de raskt ut i lyset, men kan godt få det litt kjøligere. Det er ikke helt mulig hos meg, så de må stå på stua. Noen ekstra drivhuseffekt trenger de nok ikke.


#11

Malama sa for siden:

Jeg har dem i vinduskarmene. Jeg har 40 år gamle trekkfulle vinduer og det er 3 grader kaldere der enn i rommet, minst.

Npr det blir mørkt ute setter jeg dem under lys til det e tkveld, og tilbake i vinduet ved leggetid så de nyter glede av dagslyset før jeg står opp


#12

Magica sa for siden:

Det er også fordi det blir veldig fuktig og «muggent» under plast og fordi som nevnt her at når frøet først har spirt, så er det lurt om det står litt kaldere slik at det vokser seg sakte men robust opp. Ekstralys er veldig lurt, jeg orker vanligvis ikke styre så mye med det og bruker vinduskarm i kaldt rom. Når det blir enda mer vår så blir jo dagene lengre og lysere også.

Men et slikt minidrivhus får jo enda mer nytte når plantene begynner å bli litt større og er varmekjære, slik som f.eks basilikum og tomat/paprika, i sin største vekstperiode så trives de helt klart i drivhus.

Så med et bittelite drivhus ville jeg brukt det til å spire i, og så flyttet spirene ut. Jeg spirer alt på badet på varmtvannstanken (veldig varm), da de færreste frø krever så mye lys for å spire. Dessuten står lyset på. :knegg:

Det har jo litt å si hva dere planlegger å så for noe da!


#13

Pelen sa for siden:

Jeg har tenkt at der er for kaldt inne hos oss og at det er for lav fuktighet. Vi bor i trekkfullt hus som varmes opp av el-ovner eller vedfyring = veldig tørr luft. Kanskje at det ikke er så varmt er en fordel? Men luftfuktigheten er alltid en utfordring med planter og jeg tenkte at jeg kunne få et bedre klima inne i et drivhus.

Slik det har vært tidligere så har mye dødt bare for at det har tørket ut noen dager når jeg ikke har vært hjemme og da har jeg mistet gleden med å plante inne. Det var ikke fremst pga lys jeg tenkte drivhus, jeg hadde ikke tenkt å bruke lampe. Jeg har plasser i stuen med masse lys og plasser som er relativt mørke.

Jeg har fremst tenkt å så urter, salat, kanskje tomater, karse og blomster.



#15

sindrome sa for siden:

Kjøp det som Luftslottet anbefaler, så kjører du på med clingfilm fra du sår til det spirer og så tar du det av og lar det vokse? I den første perioden skal vel det meste ha mye lys og temp melllom 13 og 18 grader? Jeg har i alle fall fått god uttelling med å plante mine frø på soverommet mitt i januar/februar med ekstra vekstlys og ingen varme på, så det er rundt 16-18 grader.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.