Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kontroll på Youtubekonto

#1

apan sa for siden:

I serien av "kontoer som har dukket opp" (se også tråden min om tiktok), har også en problemstilling rundt Youtubekonto for barn dukket opp.

Finnes det en mulighet for å regulere / styre en vanlig Youtubekonto slik at man kan begrense den, istedenfor å gå helt ned på nivået YoutubeKids? Jeg klarer ikke finne ut av det.


#2

frukt sa for siden:

Man kan begrense innhold vet jeg, men det kan jo barnet slå på igjen selv. Lurer i grunnen på det samme. YouTube kids er ikke så spennende for jentene lenger.


#3

venla sa for siden:

Jeg har satt på begrens innhold også i Google family link. Håper dette overstyrer deres egne innstillinger. Ellers har jeg blokkert enkelte kontoer som jeg synes var for meningsløse på åtteåringens bruker :knegg:


#4

apan sa for siden:

Men klarte du gjøre det uten at de ble satt opp med en gang på YouTubeKids?


#5

venla sa for siden:

YouTubeKids har vel oppsett som må godkjennes av forelder første gang. Der blir vel innhold styrt av alder du legger inn, og innholdet der er veldig restriktivt.

Min yngste har funnet ut at du finner YouTube både som egen app og i nettleser, siden Kids-versjonen er så kjedelig :sparke: Så derfor jeg satte det i Family link i tillegg. Men der er det ikke noe kontroll på aldersmerkinga såvidt jeg vet.


#6

apan sa for siden:

Jeg var liksom inne i YouTubeKids før jeg visste det selv.

Tenker du at de kan gå inn via YouTube i nettleser og at man kan sette begrensningene der? Eller kommer de inn i YouTube via app? Jeg får ikke helt taket på dette jeg altså.


#7

venla sa for siden:

Kommer an på om de blir logget inn i nettleser. Jeg har lagt inn deres kontoer både i nettleser og i apper for å ha litt koll på de. Hvis man feks bruker Safari som ikke har noe innlogging og ikke har vært på youtube.com før har man tilgang på det meste (unntatt det som er 18+).

Prøver å kjøre hardt Google/Android-regime hjemme. Men de har også iPad med ymse innstillinger i skjermtid. De klarer alltids å finne en ny vei inn og se noe om det er virkelig om å gjøre, så prater en del med de om hva som er ok å se på og ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.